;Όχι ρε φίλε τι να προτείνει μαζί να τα πληρώσουμε όλοι. Μαζί τα φάγαμε . Ευχαριστώ να λέμε που ζούμε σε έναν τέτοιο κόσμο αγγελικά πλασμένο που πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Εξάλλου μόλις τελειώσει όλο αυτό θα ανθίσουν τα λεφτόδεντρα και όλα θα ξαναγίνουν όπως με το πασόκ
Ή εγώ δεν κατάλαβα τι έγραψες ή εσύ δεν κατάλαβες γιατί ρώτησα.
Εννοώ: αφού η οικονομία θα ζοριστεί (τουλάχιστον) για ένα διάστημα, αφού το κράτος αναγκάζει επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές (και δεν έχει επιλογή), αφού οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα την φάνε, πρέπει πάλι να μας ενδιαφέρει το δημόσιο; Εκτός αν πιστεύεις κι εσύ ότι υπάρχουν λεφτόδεντρα…
Εγώ απλώς δεν μπορώ το να βγαίνει ο εκπρόσωπος του κάθε κόμματος να λέει τα δικά του σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση.
Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση όμως όπως βλέπεις μπορούν να περάσουν ότι θέλουν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι εκτός και αν πιστεύεις ότι μετά θα γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση. Εκτός και αν έχεις εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και ειδικά στα τομάρια που μας κυβερνάνε τώρα
Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, αλλά οι κεντρικές τράπεζες “δημιουργούν” χρήμα, επεκτείνοντας το ενεργητικό τους. Αυτό κάνει για παράδειγμα η FED στις ΗΠΑ που έχει βάλει μπρος τη θεωρία του “helicopter money”, με το να στέλνει επιταγές στον κόσμο, η τράπεζα της Αγγλίας που επιδοτεί ουσιαστικά το 80% των μισθών όσων πλήττονται κοκ.
Έχει μακροχρόνιες συνέπειες κάτι τέτοιο (π.χ. όταν επιχειρήσουν να μειώσουν το balance sheet) που σίγουρα είναι μικρότερο κακό. Στην Ευρωζώνη το κάνουν αρκετές χώρες, δεν το κάνουν όμως κεντρικά (γιατί στη Γερμανία έχουν εμμονή με τα ελλείμματα).
Σε περιόδους ύφεσης -όπως μας απέδειξε και η ιστορία με την κρίση χρέους- όταν πας σε περικοπές το πρόβλημα επεκτείνεται δε λύνεται.
Καταλαβαίνω τι λες. Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά όλοι κάτι μάθαμε από οικονομικές έννοιες τα τελευταία 10 χρόνια.
Η δική μου εντύπωση είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να “κόψει” χρήμα όντας μέσα στο ευρώ, εξού και τα “λεφτόδεντρα”. Κάνω λάθος; Ρωτάω γιατί γράφεις ότι άλλες χώρες της ΕΕ το κάνουν.
Αυτό που έγραψα ήταν με αυτό το δεδομένο, ότι δηλαδή το ελληνικό κράτος έχει λίγα περιθώρια ευελιξίας, παρόλο που προφανώς οι απαιτήσεις για πλεονάσματα ξεχνιούνται τουλάχιστον για το 2020. Άρα, για να στηριχτεί ο κόσμος της εργασίας, δηλαδή όσοι χτυπήθηκαν άμεσα με αναγκαστικό κλείσιμο, κάπου πρέπει να βρεθεί χρήμα. Προφανώς να δώσουν οι βουλευτές το μισό μισθό τους για 2 μήνες είναι περισσότερο επικοινωνιακό κόλπο, αλλά δε θα κάτσω για διαμαρτυρηθώ για κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου, τη στιγμή που κάποιος άλλος (π.χ. σερβιτόρος) έχει τελείως μηδενικά έσοδα.
Με αυτό συμφωνώ απόλυτα. Αν η κυβέρνηση μπορεί να αποφύγει τις περικοπές με οποιοδήποτε “λογιστικό τρικ” που εφαρμόζουν οι Αμερικάνοι ή οι Βρετανοί, πρέπει να το κάνει ελπίζοντας ότι θα ανοίξουμε πάλι μέσα στο Μάιο και θα αρχίσει να στρώνει η κατάσταση μετά το καλοκαίρι. Αλλά όπως έγραψα, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί, ακριβώς γιατί είμαστε στην ίδια ένωση με αυτούς τους καταραμένους τους Γερμανο-ολλανδούς.
Πάντως ο λόγος που παρενέβην στη συζήτηση, είναι ότι δε μπορώ την εύκολη κριτική και την κομματική προπαγάνδα και τις γενικολογίες για “καθάρματα” και “περιορισμό των ελευθεριών μας”, τη στιγμή που ο λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι ένας ιός. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο ιός αυτός έχει ως αιτία την καταστροφή του περιβάλλοντος (που προσωπικά το πιστεύω, δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε από μια χώρα που προσπαθεί να πετύχει ανάπτυξη με κάθε κόστος), η Ελλάδα/Ευρώπη είναι περισσότερο θύμα παρά θύτης αυτή τη φορά.
Ναι, υπάρχουν χώρες όπως η Ολλανδία που το κάνουν μέσα στα όριο του ελλείμματος που τους επιτρέπει η ΕΕ αν και μιλούσα για ευρωπαϊκές χώρες εκτός ευρωζωνης.
Από εκεί και πέρα δε διαφωνώ πως προφανώς και είναι επικοινωνίακο τρικ περισσότερο πάρα κάτι ουσιαστικό να κοπούν οι μισθοί των βουλευτών και δε λύνει κάτι.
Για να είμαστε δίκαιοι η κρίση αυτή είναι κρίση υγείας και όχι οικονομική άρα δεν υπάρχουν και εύκολες λύσεις. Ακόμα και στις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικες κρίσεις οι επιχειρήσεις έχαναν 20-50% των εσόδων τους, όχι 80-100% από τη μια στιγμή στην άλλη. Γι αυτό και οι κεντρικές τράπεζες έβγαλαν τα μπαζουκας και ρίχνουν τρις (!), εγγυούνται δάνεια κλπ κλπ. Με εξαίρεση, πάλι, την ΕΕ.
Ο ιός αυτός, όπως και άλλοι στο παρελθόν, θα μπορούσε να έχει και ως αιτία ας πούμε την υπερβολική κατανάλωση κρέατος, χάρη στην οποία οι άνθρωποι εκτρέφουν πολλαπλάσιο αριθμό ζώων σε σχέση με παλιότερα και βρίσκονται πολύ πιο κοντά τους για πολύ περισσότερο χρόνο. Λογικό να περάσει στον άνθρωπο η γρίπη των χοίρων, η γρίπη των πουλερικών και ποιος ξέρει τι άλλο στο μέλλον.
Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αυτή είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό και μια οικονομική κρίση, δεν είναι μόνο μια κρίση υγείας. Αν έχεις λεφτά (=πρόσβαση σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες) ή αν ζεις σε σοβαρό κράτος με καλή δημόσια υγεία (=Σουηδία, Γερμανία), τότε μάλλον έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να τη γλιτώσεις σε σχέση με το να ανήκεις στην πλέμπα. Αν ζεις στην Ελλάδα, θα κοιτάς να μην κολλήσεις κορονοϊό εσύ ή κάποιος δικός σου, γιατί αν κολλήσεις και χρειαστείς περίθαλψη, τη γάμησες. Τιγκαρισμένα νοσοκομεία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της υπερκόπωσης και άλλα τέτοια ωραία.
BTW απ’ όσο ξέρω, χρήμα δεν μπορεί να κόψει η Ελλάδα, έχει παραχωρήσει αυτό της το δικαίωμα στην αλληλέγγυη Ευρώπη των λαών . Μόνο κέρματα βγάζει το νομισματοκοπείο μας.
Το πρόβλημα βρίσκεται σε όλους. Και στους σερβιτόρους και σε αυτούς που γράφουν μπλοκάκια και σε υδραυλικους, αλλά και στους μισθωτούς (δημόσιο-ιδιωτικό). Οι 3 πρώτες κατηγορίες(και πολλές άλλες φυσικά) παίρνουν τα @@ τους και κάπως πρέπει να στηριχτούν, οι μισθωτοί από την άλλη, αν η φύση της δουλειάς τους, δεν τους επιτρέπει να εργαστούν από το σπίτι, κάπως πρέπει να την βγάλουν.
Τα έξοδα που υπάρχουν έχουν μειωθεί ελαφρώς από τις απαγορεύσεις (η μόνη ουσιαστική μείωση είναι οι βενζίνες και τα προσωπικα έξοδα τύπου καφές στην δουλειά), αλλά δεν είναι τόσο μεγαλη η μείωση εξόδων, ώστε να αντισταθμίσει τυχόν μείωση μισθού(για όποιον βιαστεί, δεν με πιάνουν οι παραπάνω κατηγορίες).
Γενικά είναι περίεργη κατάσταση. Πχ εγώ τον μικρό τον έστελνα σε ιδιωτικό νήπιο.
Σε αυτή την φάση τι κάνεις όμως? Από την μια είναι παράλογο να πληρώσω για μια υπηρεσία που δεν απολαμβάνω, από την άλλη κάπως πρέπει να ζήσουν και οι δάσκαλοι/δασκάλες που εργάζονται εκεί.
Βέβαια εάν εμπίπτουν στα επιδόματα, αλλάζει το πράγμα φυσικά.
Δεν μας εκδικειται το περιβαλλον. Οι διαφοροι ιοι ειναι απλως ενα κομματι της ζωης στον πλανητη μας, και στατιστικα καθε καμποσα χρονια θα εχουμε κι εναν ακομα ιο που μπορει να αποτελεσει πανδημια. Δεν υπαρχει καποιο κοσμικο καρμα που τιμωρει τον ανθρωπο επειδη εκμεταλλευται το περιβαλλον γυρω του παντως. Ειναι δυστυχως μερος της ζωης και οι λιμοι.
Διαφωνώ πλήρως για το οτι η γη αυτή δεν είναι έξυπνη και interconnected και επομένως δεν θα σε ¨"αντιμετωπίσει" αν πας ενάντια στα πλάνα της. Είνια νομίζω σχεδόν αστείο να το πιστεύει κάποιος αυτό
και δεν θα σχολιάσω την πλήρως λάθος χρήση του όρου κοσμικό κάρμα μιας και όλοι το κάνουν λάθος
για τον συγκεκριμένο ιό νομίζω ο παντελής τα είπε καλά.
Και ναι οι ιοί είναι μέρος της ζωής σε εμάς και τις κατσαρίδες κυρίως από όλα τα ζώα, ίσως γιατί είμαστε τα πιο σοσιαλ creatures.
Η γη πάντα τείνει προς την ισορροπία και αν εσύ τη χαλάς θα πάρεις μπούλο αργά η γρήγορα όχι γιατί σου κρατάει κακία, δεν καταλαβαίνει και δεν την ενδιαφέρει ποιος είσαι. Απλά η γη θα τραγουδάει το τραγούδι της και αν δεν μπορείς να τραγουδήσεις, too bad for you mate
Κι εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα σε τέτοια περίπτωση. Ίσως να πλήρωνα για μια υπηρεσία που δε λαμβάνω ακριβώς για το λόγο που γράφεις, αλλά αν το πράγμα συνεχιζόταν για 2-3 μήνες, μετά μπορεί να άλλαζα στάση. Τα επιδόματα επίσης σωστά και αναγκαία, αλλά αν ο άλλος είναι αόρατος (δουλεύει μαύρα), πάλι δε θα πάρει τίποτα. Κι αυτό παίζει πολύ στην εστίαση/τουρισμό που είναι αυτό που έχουμε βαφτίσει “βαριά βιομηχανία” μας…
Από τη μία είναι κρίμα που αυτή η συγκυρία πέφτει πάνω σε εποχή που άρχιζαν να ανοίγουν αρκετές δουλειές, εγώ π.χ. ήμουν ένα βήμα από την επιστροφή, αλλά το μετέθεσα για το τέλος του 2020 για άλλους λόγους και τώρα φοβάμαι ότι πέταξε το πουλάκι και θα πρέπει να περιμένω 1-2 χρόνια ακόμα.
Από την άλλη ίσως είναι καλό να φανούν οι χτυπητές αδυναμίες και να αλλάξουν οι προτεραιότητες στο κοντινό μέλλον. Πρώτον χωρίς καλή δημόσια υγεία δεν πας πουθενά, κι αυτό το λέω κι εγώ που υποστηρίζω ότι λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κλπ πρέπει να είναι όλα ιδιωτικά. Ε, η υγεία και η παιδεία πρέπει να είναι δημόσια και καλής ποιότητας.
Δεύτερον δε γίνεται να βασιζόμαστε τόσο στον τουρισμό. Εκτός από τα μακροπρόθεσμα προβλήματα, όπως η καταστροφή των οικοσυστημάτων των νησιών, ο τουρισμός είναι ουσιαστικά αέρας κοπανιστός, οπότε επηρεάζεται από χίλιους παράγοντες, με χειρότερο σενάριο το φετινό. Δε λέω ανέφικτα πράγματα - π.χ. να αρχίσουμε να φτιάχνουμε αυτοκίνητα - αλλά να παράγουμε και κάτι εκτός από υπηρεσίες, από τρόφιμα και φάρμακα μέχρι software. Κάτι τέλος πάντων που να μη γονατίζει όλη η οικονομία επειδή έκλεισαν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία για 2 μήνες.
Σύμφωνοι, δεν αντιλέγω. Εγώ απλώς εννόησα ότι αυτά τα κάμποσα χρόνια λιγοστεύουν όσο περισσότεροι γινόμαστε οι άνθρωποι, όσο περισσότερα γίνονται τα ζώα και όσο περισσότερο χρόνο περνάμε ο ένας δίπλα στον άλλο (άνθρωποι και ζώα και τα πάντα όλα).
Καλο ειναι οταν προσπαθουμε να διορθωνουμε καποιον, να το κανουμε και με καποιο βασικο επιχειρημα, καποιο αποδεικτικο, καποια θεωρια βρε παιδι μου εστω κι ας μην εχει και πολλες πειραματικες επαληθευσεις.
Δεν ξερω τι ακριβως ειναι αστειο να πιστευω οπως λες, αλλα θα σου πω τι ειναι σιγουρα αστειο, και δεν προκυπτει απο πουθενα.
Ειναι αστειο να νομιζεις πως η Γη εχει πλανα καταρχας. Η Γη ειναι ενας πλανητης που δημιουργηθηκε απο τα περισσευματα υδρογονου, οξυγονου, ανθρακα, αζωτου κτλ που δεν μπηκαν στον Ηλιο. Δεν εχει ουτε καποια συνειδηση, ουτε καποια ατζεντα, ουτε καποια θελω και σιγουρα κανενα σχεδιο.
Η Γη δε νοιαζεται για εμας. Αν “καταστρεψουμε το περιβαλλον”, το περιβαλλον θα επανελθει μια χαρα στην ισορροπια του. Ο ανθρωπος το μονο που κανει ειναι να καταστρεφει τον εαυτο του.
Δευτερον, ειναι αστειο να νομιζεις πως υπαρχει καποιο εξυπνο interconnection. Το μονο Interconnection που υπαρχει αναμεσα στα δισεκατομμυρια ειδη ζωων και φυτων ειναι αυτο που αμειλικτα προκαλει την εξαφανιση πολλων απο αυτων με την παροδο του χρονου, και κλαδοι οπως Εξελικτικη Βιολογια θα σου πουν πως ολα τα ειδη ζωων και φυτων που υπαρχουν στον πλανητη μας ειναι παροδικα, και στο μελλον θα εξελιχθουν σε αλλα, τα οποια θα τα αντικαταστησουν.
Η ιδεα πως θα “τιμωρηθουμε” επειδη δεν συμπεριφερομαστε σωστα ειναι αρκετα αστεια. Ειμαστε απλως one meteorite away απο ολικη εξαφανιση. Ειναι ενα τυχαιο στατιστικο γεγονος το οποιο μπορει να συμβει αυριο, μπορει να συμβει και σε 1 δισεκατομμυριο χρονια. Καποια στιγμη θα συμβει ομως, κι αν δεν συμβει στα επομενα 4 δις χρονια, θα μας καταβροχθισει ο Ηλιος. Ακομα κι αν τα κανουμε ολα σωστα.
Απο κει και περα, επειδη το θεμα μας ειναι τα viruses, δεν υπαρχει τιποτα “τεχνητο”, “αντιδραστικο”, “αφυσικο” ή οτιδηποτε αλλο παρεμφερες στον Sars-Cov-2. Ειναι απλως ενας ιος της ιδιας οικογενειας, και θα υπαρξουν κι αλλοι.
Με αυτο για το κοσμικο καρμα δεν ξερω τι εννοεις, αλλα κατι θα εννοεις σιγουρα. Εγω παντως ξερω πολυ καλα τι σημαινει η φραση κοσμικο καρμα, και μπορω να σε διαβεβαιωσω πως απλως δεν υπαρχει. Ειναι ενα ονειρο θερινης νυκτος για αυτους που νομιζουν οτι υπαρχει δικαιοσυνη στην φυση. Δεν υπαρχει.
Οχι, δεν ειπα τιποτα παρεμφερες ομως. Τωρα το αν ο ιος ηρθε απο παγκολινο, απο νυχτεριδα, απο φυσικη μεταλλαξη, δεν το ξερω, αλλα σιγουρα δεν πιστευω σε καμια θεωρια συνωμοσιας σχετικη με αυτο. Και ξερω πως αργα ή γρηγορα αν δεν ηταν αυτος ο ιος, θα ηταν καποιος αλλος. Ειναι παντοτε θεμα χρονου.
Ναι δεν διαφωνησα στο συγκεκριμενο κομματι που γραφεις. Εννοειται πως με τοση εκμεταλλευση των ζωων και διατροφη που βασιζεται σε αυτα, το interaction μεγαλωνει και αρα και οι πιθανοτητες να κολλησουμε κατι απο αυτα. Αλλα μικρη σημασια εχει αυτο νομιζω. Θα μπορουσε να εχει ξεκινησει με παμπολλους τροπους ειτε αυτος ο ιος ή καποιος αλλος.
Προφανώς όχι σε θεωρίες συνομωσίας, αλλά αν διαταράξεις κάποια φυσική ισορροπία, τότε δεν μπορείς να ξέρεις τις παρενέργειες. Δεν “εκδικείται” η φύση, απλώς βαδίζεις σε unknown territory που λένε και στο χωριό μου.
Δηλαδη αν καεί ένα δάσος σε μια πλαγιά και το σπίτι σου είναι κάτω από αυτή την πλαγία θα σε πνίξουν τα νερά και τα χώματα με την πρώτη βροχή. Δεν είναι εκδίκηση της φύσης, είναι απλώς το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δέντρα να κρατήσουν το χώμα. Εντάξει, αυτό που γράφω είναι φυσική γυμνασίου. Τέλος πάντων, εννοώ ότι αν ο άνθρωπος φάει ντομάτες και φασόλια, άντε και κανένα καλομαγειρεμένο μοσχαράκι που ξέρει από πού έρχεται, πιθανότατα όλοι οι υπάρχοντες ιοί δεν θα τον πειράξουν γιατί τους γνωρίζει ο οργανισμός του.
Αν ο Κινέζος θέλει να τρώει ότι σκατά τρώει, βαδίζει σε unknown territory. Καμία εκδίκηση της φύσης, απλώς διαταράσσει την ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού επειδή είναι σκουπιδιάρης. Άρα δεν είναι τελείως τυχαίο ότι ξεκίνησε από εκεί. Όντως οι ιοί είναι κομμάτι της ζωής του πλανήτη κι όντως θα μπορούσε να ξεκινήσει από παντού, αλλά εκεί ήταν μεγαλύτερες οι πιθανότητες.
Σεβαστα ολα αυτα, αλλα δεν υπαρχει πουθενα κανενα εγχειριδιο που λεει πως οι ντοματες και τα φασολια ειναι αποδεκτα, το μοσχαρακι λιγο πιο “επικινδυνο”, και η νυχτεριδα ειναι no no mister κανει κακο. Ο ανθρωπος γενικα τρωει απλως τα παντα σε αυτον τον πλανητη.
επιτέλους ρε , είχα καιρό να συμφωνήσω και να ταυτιστώ τόσο πολύ με τον κουιντομ
η γη κάνει την δουλειά της κι εμείς την δικιά μας . Ποια είναι η δικιά μας ;; Προσαρμοζόμαστε . Αν δεν μπορούμε και όσα έμβια όντα δεν μπορούν , απλώς αφανίζονται . Αυτό συνέβαινε ανέκαθεν . Και κάνει ακόμα μεγαλύτερο θαύμα την ανθρώπινη ύπαρξη π.χ. διότι έτυχε να γίνουν απίθανα πράγματα για να φτάσουμε έως τον homo sapiens sapiens
Απλά , ό,τι είναι να γίνει θα γίνει γιατί έτσι πάντα έκανε ο πλανήτης ( πχ αντιστροφή μαγνητικών πόλων ) ή θα αλλάξει κάτι που έκανε λόγω κάποιας αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον της ( ήλιος κυρίως και εξωτερικοί τυχαίοι παράγοντες )
και πιο απλό ε;; Μια απλή ηλιακή καταιγίδα το 2012 κινδύνευσε να φέρει την ανθρωπότητα στην βικτωριανή εποχή
Η γη δεν έχει πλάνα και σχέδια όπως λες εσύ αύριο θα φτιάξω μακαρόνια και μεθαύριο μπάμιες έχει όμως κώδικα και λειτουργεί με κάποιο τρόπο. Νομίζω ξέρεις για το golden ratio, γιατί να υπάρχει? Γιατί υπάρχει ο κανόνας των 2/3 στην φωτογραφία και μας αρέσουν πράγματα τα οποία έχουν συγκεκριμένο structure?
Δεν εννοώ πως είναι κάποια ξεχωριστή νοημοσύνη που σε κοιτάει και λέει “α αυτός δεν μ αρεσει πάρε μπούλο”
Το περιβάλλον επανέρχεται στην ισορροπία του καταστρέφοντας αυτούς που τη χαλάνε άρα υπό αυτή την έννοια οι πράξεις σου έχουν επιπτώσεις και δεν μπορείς να κάνεις οτι θέλεις. Δράση-αντίδραση. Αυτή είναι η νοημοσύνη. Δεν λέω πως είναι μια ξεχωριστή νοημοσύνη όπως λέγαν οι αρχαίοι για την Mother Gaia αν και δεν είμαι σίγουρος για αυτό
Κάρμα σημαίνει action, ότι κάνεις αυτό σου συμβαίνει, δεν έχει σχέση με το παρελθόν ή κάποιο αρχαιο σχέδιο
Interconnection υπάρχει με την έννοια πως δεν μπορείς να πεις πως η μέλισσα είνια διαφορετικό ον από το φυτό που πρέπει να πάει για να κάνει τη δουλειά της. όλα τα όντα έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν κάτι και κάνουν ακριβώς αυτό (εκτός όπως φαίνεται από τον άνθρωπο και για αυτό είνια και κουλ) και σε πιο μεγάλο perspective σκέψο=υ Υπάρχουν χιλιάδες είδη πουλιών που τραγουδάνε με ξεχωριστό τρόπο το καθένα και είνια προφανές πως συνολικά συνιστούν ένα τραγούδι / συχνότητα την οποία εσύ ως άνθρωπος ακούς και χαίρεσαι και κάνεις πιο γλυκές σκέψεις και έρχεσαι πιο κοντά στην αρμονία / κώδικα
γιατί healaroume στη φύση δηλαδή και στην πόλη παθαίνουμε καρκίνο?
Και τα καρκινικά κύτταρα σκέψου είνια ακριβώς αυτά που φεύγουν από τον κώδικα και κάνουν ότι θέλουν και τα γαμάνε όλα. Δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις αυτό θέλω να σου πω
σορρυ μαν είμαι τιγκα μεθυσμένος ελπίζω να καταλαβαίνεις και δεν είδα κανένα μήνυμα πριν το δικό σου
Το ότι ο άνθρωπος τα τρώει όλα σε αυτόν τον πλανήτη, δε σημαίνει ότι είναι το ίδιο “συμβατός” με το κάθε τι που τρώει, ότι το σώμα του τα ανέχεται όλα με τον ίδιο τρόπο και ότι έχει τον ίδιο κίνδυνο να πάθει κάτι από την κάθε τροφή. Όλο και κάποιο εγχειρίδιο θα υπάρχει επ’ αυτού. Ή και επιστήμες ολόκληρες.