Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

όχι εγώ είμαι του Load :joy:

5 Likes

Βέβαια αν πιστεύεις στο multiverse, τότε υπάρχει πιθανότητα και να ζούμε ακριβώς αυτό που λες ότι δεν ισχύει :stuck_out_tongue:

1 Like

Κοίτα, δεν ξέρω αν υπάρχει εγχειρίδιο και ίσως η νυχτερίδα να είναι ο καλύτερος μεζές, γευστική και με πρωτεϊνη. Απλώς προσωπικά δεν κάνω πειράματα. Αν 40+ χρόνια δε με έχει πειράξει το μοσχάρι και οι ντομάτες, τα εμπιστεύομαι. Και δεν είμαι πχ χορτοφάγος, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια όρια στο τί είναι “αποδεκτό” να τρως.

Υπάρχουν άνθρωποι που όντως τρώνε νυχτερίδες από πάντα; Φίδια, κατσαρίδες; Αν ναι, τότε πάω πάσο. Αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτή η φάση είναι μια γκουρμεδια-εφεύρεση των Κινέζων που πλέον είναι μάγκες και φραγκάτοι και δεν έχουν όρια, και πρέπει να πληρώσει όλος ο πλανήτης και να τους ευχαριστούμε που μας στένουν δώρο μάσκες.

6 Likes

Αν περιμένεις να βρεις εγχειρίδιο για το κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας, συγνώμη αλλά θα δυσκολευτείς πολύ. Δεν γνωρίζουμε τίποτα

Όταν είμαι υγιής και αναπνέω σωστά τρώω κάτι και μου χαλάει την αναπνοή και πονάει η κοιλιά μου. Σιγά μη περιμένω καποιον επιστήμονα να έρθει να μου πει πόσο τοις εκατό κακό μου κάνει. :stuck_out_tongue:

1 Like

Πονεσες βλεπω για το Reload ε?

Ισχυει, αλλα αν παρεις εναν βετζετεριαν και του δωσεις να φαει μοσχαρι κοκκινο κρεας μετα απο 20 χρονια, θα κανει εμετους, μπορει να ανεβασει και κανεναν πυρετο. Το σωμα προσαρμοζεται. Δεν ημασταν γεννημενοι να τρωμε μοσχαρια, ουτε να μην τρωμε μοσχαρια. Σε ατομικη κλιμακα προφανως ο οργανισμος ξερει τι ειναι καλο και τι οχι για αυτον. Απλα μην λεμε τωρα οτι ολη η ανθρωποτητα εχει εναν ιο επειδη ενας κινεζος παρεβη καποιες αγραφες εντολες της φυσης κι εφαγε ενα παγκολινο. Νταξει…

Παλιοκινέζοι. Μάγκες, φραγκάτοι και σκουπιδιάρηδες, ο χειρότερος συνδυασμός. Και τώρα την πληρώνουμε όλοι εμείς οι αθώοι, φτωχοί και καθαρούληδες.

5 Likes

Βγάλε τις συναισθηματικό κομμάτι περί “Κινέζου που παρέβη άγραφες εντολές της φύσης” και έπεσες μέσα. Τι να κάνουμε, συμβαίνει.

1 Like

Αυτο δεν την κάνει οικονομική κρίση. Είναι κρίση υγείας με τεράστιες οικονομικές συνέπειες. Το κυριότερο χαρακτηριστικό που τη διαφοροποιεί από μια οικονομική κρίση είναι η αβεβαιότητα. Δεν ξέρεις πόσο θα διαρκέσει, πόσους θα προσβάλλει, για πόσο καιρό θα είναι ο κόσμος σε καραντίνα, social distancing κλπ.

Είναι αχαρτογραφητα νερά και γι αυτό πολλές κεντρικές τράπεζες και οικονομολόγος δεν ξέρουν τη σωστή προσέγγιση και δοκιμάζουν πράγματα που το 2008 θα ήταν αδιανόητα (να στέλνουν ρεπουμπλικανοι επιταγές σε κάθε Αμερικανό λ.χ)

Δεν είναι καν θέμα συστηματος δημόσιας υγείας πιστεύω. Η Λομβαρδίας έχει εξαιρετικό σύστημα υγείας (τοπ-10 σύμφωνα με τον ΠΟΥ) και γονάτισε. Η Αγγλία το ίδιο (δε γονάτισε ακόμα αλλά θα το κάνει σύντομα).

Από εκεί και πέρα προφανώς αν έχεις χρήμα και ζεις σε τριτοκοσμικη χώρα, θα έρθει κανένα c130 να σε πάρει από το νησί που κάνεις διακοπές και θα έχεις καλύτερη τύχη στο να το ξεπεράσεις. Αλλά δεν είναι απαραίτητο. Χθες διάβασα πέθανε ο CFO τεράστιας επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ από κορονοιο (Jefferies).

Πάντως, είναι η 4η πανδημία τον τελευταίο αιώνα ε; Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Απλά έτυχε μακριά μας (SARS) πρόσφατα η στη γειτονιά μας (influenza) παλιοτερα και στην Ελλάδα δεν αναπτύξαμε συλλογική μνημη.

5 Likes

Φιλη μου πήγε Ταϊλάνδη πριν 5 μηνες και μου εδειξε φωτογραφίες απο πωλητές (πως έχουμε εμεις εδω πχ τα καλοκαίρια κ οχι μόνο,παγκους με καλαμποκια λουκουμαδες κτλ) που στους παγκους τους είχαν κατσαριδες σκορπιους σκουλήκια…θα της ζητήσω φωτο να σας δείξω.

1 Like

Νομίζω χάνεται το point παραπάνω. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε τις γαστριμαργικές/πολιτισμικές συνήθειες ενός λαού, τα ρατσιστικά/σκωπτικά σχόλια απέχουν μια τριχιά. Το θέμα είναι κατά πόσο ελεγχόμενη και τι προδιαγραφές έχει η οποιαδήποτε αγορά τροφίμων. Ε εδώ μιλάμε για παρανομο εμποριο αγριων ζώων. Μηδέν ασφάλεια, μηδέν προδιαγραφές, φουλ κίνδυνος, μόνος κανόνας η αγορά και η ζήτηση. Ε δεν θέλει πολύ. Δεν με αφορά τι τρώει ο οποισδήποτε (ακόμη και σκυλιά να τρώει που φρίττω μόνο στη σκέψη, δεν μπορώ να επέμβω στο τι κανει μια αλλη χώρα) αλλά είναι παγκόσμιο θέμα υγείας το να τηρούνται κανόνες στην τροφική αλυσίδα και να υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο. Δεν ξέρω τι κάνει η Κίνα με αυτό τώρα, αλλά θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί.

3 Likes

Κοίτα ούτε εγώ είμαι οικονομολόγος. Αν και εδώ που τα λέμε είδαμε και αυτούς που είναι οικονομολόγοι πόσο σκατά τα έκαναν (Αλογοσκούφης και άλλοι φυσικά).

Κάτι που θα μπορούσα να προτείνω είναι τα 13μισι εκατομμύρια ευρώ της κρατικής χορηγίας που θα εισπράξουν τα κόμματα. Να πάνε σε ταμείο για τον κορωνοιό. Αυτό ΝΑΙ είναι ένα σοβαρό μέτρο που θα βοηθήσει πραγματικά.

Αυτά τα “είπα στους βουλευτές μου και τους υπουργούς για δύο μήνες να καταθέσουν το μισό μισθό τους” είναι επικοινωνιακά τρικ. Για να μετριάσει και την οργή του κόσμου από το τσεκούρι που έρχεται στους μισθούς.

1 Like

Έχει δίκιο ο/η @amazing_journey. Έχουμε πάντα την τάση να επιρρίπτουμε ευθύνες στους άλλους, εν προκειμένω στους Κινέζους, που, όντως, μπορεί να μην έκαναν σωστούς χειρισμούς, αλλά δεν έκαναν και τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι κάνουμε όλοι. Από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο.
Αυτές είναι οι επακόλουθες συνέπειες όταν ξεχνάμε ότι πάνω/μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο δεν έχουμε μονάχα δικαιώματα, αλλά, πρωτίστως, υποχρεώσεις. Τις οποίες κάνουμε γαργάρα, γιατί ο καθένας κοιτάει να βολέψει τον κώλο του. Ένας λόγος, πιστεύω, είναι και το γεγονός ότι γνωρίζουμε συνειδητά ότι είμαστε προσωρινοί και ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ. Αυτό, όμως, αντί να μας κάνει πιο σώφρονες μας καθιστά πιο αγρίμια, αρπακτικά, ασύδωτα και καταστροφικά όντα.

Όσον αφορά, τέλος, τους Κινέζους, για τους οποίους έγινε λόγος παραπάνω, ας λάβουμε υπ’όψιν μας ότι πρόκειται για μια χώρα που μετρά σχεδόν 2 δις κατοίκους. Με άλλα λόγια, το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός. Αυτό σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω και το μεγάλο οικονομικό χάσμα των κατοίκων(με απλά λόγια, πλειοψηφία=φτωχοί, μειοψηφία=πλούσιοι) δίνει πολλές πιθανότητες στην Κίνα να “παράξει” και να “εξαπλώσει” ταχύτατα έναν ιό. Just sayin’.

Μαζί με τους Ινδούς είναι το 1/3 ρε, όχι μόνοι τους.

Έχει ενδιαφέρον να δει κάποιος πόσος είναι ο πληθυσμός της κάθε χώρας, ειδικά αν το συνδυάσει και με την έκτασή της.

1 Like

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

8 Likes

Αφού μου το ζητάς τόσο γλυκά.

Δεν ειναι συναισθηματικο κομματι, η αληθεια ειναι πως δεν γνωριζουμε πως ξεκινησε το Covid19.

Αυτα περι νυχτεριδων και παγκολινων ειναι υποθεσεις των δυτικων, τις οποιες υιοθετησαμε ανετα ολοι μας γιατι απλως βολευει.

3 Likes

Και επίσης όπως και να ξεκίνησε όλες οι δυτικές κυβερνήσεις είχαν 2 μήνες heads-up στο οποίο όπως βλέπουμε τώρα δεν έκαναν σχεδόν τίποτα για να προετοιμαστούν. Καλύτερα να μην τα ρίχνουμε όλα στους Κινέζους και να κοιτάμε τη δική μας καμπούρα.

7 Likes

Οι Κινέζοι αντιμετώπισαν πιο αποτελεσματικά την πανδημία, αφού αρχικά ήταν και αυτοι σε άρνηση, έχοντας βέβαια το “ατού” (πολλά εισαγωγικά, να μην παρεξηγηθώ) ενός πιο αυταρχικου συστήματος που ναι μεν έχτισε νοσοκομεία από το μηδέν μέσα σε λίγες μέρες, αλλά παράλληλα είχε πρόσβαση σε εφαρμογές (των κατά τα άλλα ανεξάρτητων Tencent, Alibaba, Huawei) και μπορούσε να δει που κινήθηκαν οι πολίτες, με ποιους ήρθαν σε επαφή (με αποτέλεσμα να στέλνουν κόσμο σε self isolation γρήγορα) κοκ. Άλλωστε είναι η χώρα που εισήγαγε το social credit scoring.

Ο Αλογοσκουφης πολιτικός ήταν. Οι οικονομολογοι (όπως κάθε επιστήμονες) όσο και αν έχουν διαφορετικές θεωρίες (Μονεταριστες, Κευνσιανοι, Μαρξιστες) δεν έχουν χρονικό ορίζοντα 4ετιας. Οπότε δε νοιάζονται για βραχυπροθεσμα οφέλη.

Από εκεί και έπειτα είναι μεγάλη κουβέντα για το αν θέλουμε η πολιτική να καθορίζεται από μη εκλεγμενους επιστήμονες η όχι.

χθες βράδυ κ αυτό από την παραλία της Θεσσαλονίκης!

1 Like