Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ ήταν αρχικά :wink:

Ναι βρε, αλλά είχε ατζέντα πολιτικού όταν εκτιναξε το έλλειμμα.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα

Τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη χθες τις είδαμε όλοι φαντάζομαι…επισης σήμερα οι τράπεζες ήταν τίγκα, ουρές απ’έξω.
Τα δύσκολα έρχονται στη συνέχεια όσο δεν βάζουν μυαλό.

Ασχέτως των ηλικιωμένων που είναι τεχνολογικά αναλφαβητοι στην πλειοψηφία τους , αν και εγώ πχ εξυπηρετώ την γιαγιά μου αυτό τον καιρό , υπάρχουν πολλά προβλήματα με την Alpha bank που υποσχόταν ότι μέσω του app της θα κάνεις e banking σε 5 λεπτά . Ε , λοιπόν εγώ , ο κουμπάρος μου και φαντάζομαι χιλιάδες κόσμου δεν καταφέραμε ποτέ να ολοκληρώσουμε την διαδικασία και μας πετούσε μήνυμα " λυπουμαστε μπλα μπλα …πηγαίνετε σε ένα φυσικό κατάστημα " . Έβαλα όλα μου τα στοιχεία ορθά εν τω μεταξύ . Σε αρκετούς μπλοκαραν και τις κάρτες διαβάζω στις αρνητικές κριτικές της εφαρμογής επειδή η εφαρμογή θεωρούσε ότι έχεις βάλει λάθος στοιχεία . Οι περισσότεροι είτε άλλαξαν νούμερο τηλεφώνου ή e mail ( από την μια σωστή κίνηση να είναι τόσο αυστηρά )

Προφανώς και θα γεμίσουν οι τράπεζες

Ο τύπος με το πανό Deicide τι φάση; Έσκασε στα μουλωχτά να τους τρολάρει;

Σήμερα, πήρε το μάτι μου αυτό πάντως:

Δεν γνωρίζω αν ισχύει ούτε αν είναι προπαγάνδα, αν ξέρει κάποιος κάτι ας το αναφέρει. Έστω όμως πως οι εικόνες είναι αληθινές, αν είχαν στείλει όλοι τους μήνυμα για ατομική άσκηση πάλι είναι ασυνείδητοι; Ή πρέπει να ρωτάμε στην γειτονιά πόσοι θα πάνε για περπάτημα και ποιά ώρα για να ξεπορτίσουμε;

Επίσης, θα ήταν ωραίο την ατάκα περί χαλασμένων υδραυλικών ο αρμόδιος που την ξεστόμισε να την ενίσχυε και με κάποια στατιστικά. Γιατί το λέω αυτό, αν μπορείς να επιβάλλεις υποχρεωτικό εγκλεισμό γιατί ο κόσμος μετακινήθηκε το σ/κ στην επαρχία, θα μπορούσες να είχες κλείσει τα διόδια όπως φημολογείσαι πως θα πράξεις το Πάσχα.

Δεν μιλάω για την ουσία του “μένουμε σπίτι”, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με την ιδέα αυτοπεριορισμού για αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, μιλάω για την επικοινωνιακή προπαγάνδα να ριχτούν όλα στην ατομική ευθύνη ενώ παίρνονται ημίμετρα.

8 Likes

Αφού περιμένατε τώρα να κάνετε ebanking, αυτά θα πάθετε :stuck_out_tongue:.

3 Likes

Εχω e-banking 7 χρονια περιπου τωρα και εχω πατησει σε τραπεζα λιγοτερες απο 7 φορες στο ενδιαμεσο. Συνιστω 100%

2 Likes

Την εικόνα την είδα χθες στον Ant1 στο δελτίο ειδήσεων. Υποτίθεται ότι ήταν live, εκεινη τη στιγμή όχι από κάποιο ρεπορτάζ, καποιο βιντεο. Μου φαίνεται δύσκολο να είναι fake, δεν μπορώ φυσικά να είμαι σίγουρος και εννοείται ότι αν ισχύει είναι μεγαλη αλητεία.

2 Likes

Δεν πατάω πάνω από 3-4 φορές το χρόνο τράπεζα ούτως ή άλλως … Δεν το είχα ποτέ ανάγκη για τον συγκεκριμένο λογαριασμό . Μπορώ και χωρίς e banking να κάνω ηλεκτρονικές αγορές . Συν του ότι σαν γνήσιος μικροαστος έχω και άλλο λογαριασμό με e banking με συγκεκριμένο μικρό ποσό

Θέλω να τονίσω ότι έδωσε ένα κίνητρο σε κόσμο που δεν είναι εξοικειωμένος με το σύστημα και κατέληξε φιάσκο και μάλιστα ενίσχυσε την αναγκαστική προσέλευση στα φυσικά καταστήματα

1 Like

Προφανώς και δεν πήγαινε προσωπικά έτσι;

Και εγώ τις είδα τις εικόνες, απλά κρατάω μια πισινή γιατί έχουν δείξει και κάτι πλάνα με παραλίες Βουλιαγμένη με 20 άτομα όλα και όλα και μιλούσαν για συνωστισμό…

1 Like

Οι χθεσινές εικόνες στη Θεσσαλονίκη είναι ψεύτικες όπως και τα βίντεο. Είχε κόσμο αλλά όχι πολύ και κρατάνε αποστάσεις και γενικά ήταν τίμιοι οι άνθρωποι φουλ τελευταία. Έχουν βγει πολλά και ονλινε έχω και φίλο φωτογράφο που χθες έκανε λήψεις με drone και τα έβλεπα στο instagram, βαριέμαι να στο στείλω τώρα, δες αυτό αν έχεις Facebook

Φυσικά όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού δείχνουν ψεύτικα πλάνα όπως δείξανε τα καραβάνια του στρατού στην Λομβαρδία που ήταν Fake.

όπως αυτή η φώτο

όπως δηλώσεις επισήμων που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας τύπου
“U.S. deaths from COVID-19 have now topped 3,000, surpassing the loss of life in the 9/11 terrorist attacks.”

φυσικά εδώ δεν υπάρχει θέμα, αφού φοράνε μάσκες τα παιδιά :joy:¨

έχω σε έναν σκληρό δίσκο αρχείο με fake πράγματα, θα μπορούσε να γράφτεί βιβλίο για τα σιχαμένα ΜΜΕ που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε ιό

1 Like

σορρυ αυτο το βιντεο ηθελα να σου στειλω

Πως ακριβως στην προσβαλλουν?

Κάντε λίγο στην άκρη γιατί δεν χωράμε ο ένας πάνω στον άλλον

2 Likes

μας κοροιδεύεις?? είναι τελείως άστοχο

πώς μπορεί να συγκριθεί μια τρομοκρατική επίθεση που συμβαίνει σε ένα δευτερόλεπτο με έναν ιό που εξελίσσεται βδομάδες? Ναι οι θάνατοι ξεπεράσανε τους 3000 αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό είνια λάθος αναλογία Είναι λάθος το μέγεθος του χρόνου, στατιστικά θα λέγαμε πως είναι λάθος το δείγμα γενικά τι να λέμε , γελάω όλη μέρα με αυτά που βλέπω και γίνονται

αν είναι να βγαίνω να λέω τα τροχαία ατυχήματα τον τελευταίο καιρό ξεπεράσανε τους θανάτους από τρομοκρατικές επιθέσεις οπότε μην οδηγάς έτσι γιατί whatever ας λέμε ότι θέλουμε δεν πειράζει

και φυσικά όλα αποσκοπούν σε ένα και μόνο πράγμα, Να φοβόμαστε και να επικρατεί πανικός

1 Like

Το στατιστικο δειχνει απλα το μεγεθος της τραγωδιας. Ολες οι ζωες αξιζουν το ιδιο, δεν αξιζει περισσοτερο μια ζωη που χαθηκε απο ενα τρομοκρατικο χτυπημα απο μια ζωη που χαθηκε λογω μιας αρρωστιας. Το πρωτο μεν ειναι πιο σοκαριστικο και δημιουργει πιο οργισμενες αντιδρασεις, αλλα στην τελικη μιλαμε για χασιμο ανθρωπινων ζωων.

Τα τροχαια ατυχηματα ειναι επισης σοκαριστικα απλως συμβαινουν οντως σε διαφορετικη κλιμακα, και στην τελικη, ΠΡΕΠΕΙ να θυμιζουμε σε ολους να οδηγουν πιο σωστα, δε νομιζω οτι ειναι whatever ας λεμε οτι θελουμε το οτι πρεπει να υπαρχει παιδεια στην οδηγηση καθε λεπτο και δευτερολεπτο αν γινεται.

Τωρα που κολλαει η στατιστικη? Κανενας δεν εκανε συγκριση μεταξυ στατιστικων μετρησεων για να βγαλει καποιο πορισμα. Εγινε μια συγκριση αριθμων ανθρωπων που πεθαναν. Οπως λεει κι ο Marilyn Manson οταν εκλεψε την ατακα απο τον Σταλιν, ene death is a tragedy, a million deaths a statistic σε παραφραση.

Τραβα πες ποσο αστειο ειναι να συγκρινουμε covid19 με τους διδυμους πυργους σε καποιον που εχασε την μανα του ή τον αδερφο του λογω του ιου.

ρε φίλε καταλαβαίνεις τι εννοώ

ναι δεν είναι στατιστικά δείγματα έχεις δίκιο αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αριθμούς όποτε θέλουμε και για όποιον σκοπό θέλουμε, πόσο μάλλον όταν σε ακούνε εκατομμύρια άνθρωποι και επηρεάζεται η ψυχολογία των μαζών

τώρα επίσης άστοχο θεωρώ και αυτό

Δεν υπάρχει λόγος να του το έλεγα αλλά και να υπήρχε θα έπρεπε να το ξεπεράσει και να με ακούσει. έτσι είναι η ζωή , οι άνθρωποι πεθαίνουν και σε κάτι πιο σχετικό, οι ευάλωτες ομάδες είναι πάντα ευάλωτες και πάντα πρέπει να προστατεύονται

και δεν υπονοώ πως ο ιός είναι ψεύτικος ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω

Το θέμα είναι πως αν κάποιος παίρνει λεφτά για να μας ενημερώνει θα πρέπει να το κάνει σωστά. Αν μιλήσεις με ψυχολόγο ή ξέρεις από αναλυτική ψυχολογία, αυτό που κάνουν τα ΜΜΕ θα έπρεπε να θεωρείται ποινικό αδίκημα. Η συσσώρευση φόβου που καταστέλλει τα συστήματα του οργανισμού και μπορεί να προκαλέσει κρίσεις πανικού, ανακοπή καρδιάς μέχρι οποιοδήποτε complication και αρρώστια είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή

Δε νομιζω να συμβει ποτε αυτο το πραγμα εστω και σε εναν ανθρωπο που θα του πεις οτι οι αριθμοι νεκρων απο covid19 ξεπερασαν τους νεκρους του τρομοκρατικου χτυπηματος. Ο μονος λογος για τον οποιον εγινε αυτη η δηλωση, εγινε για να υπαρχει ενα perspective οσον αφορα το ποσο σημαντικος ειναι ο ιος.

Το οτι τα media πουλανε τρομοκρατια ειναι αναμφισβητητο. Αλλα οταν ο στοχος ειναι η αφυπνιση του κοινου και η συνειδητοποιηση του ποσο σοβαρο ειναι το προβλημα, δεν βρισκω απολυτως τιποτα λανθασμενο στο να γινει μια αναφορα σε νουμερα για να αναδειξει το μεγεθος του προβληματος.

Δες λιγο τα νουμερα των κρουσματων στη Νεα Υορκη και ποσοι ειναι οι νεκροι σημερα, και ποσοι θα ειναι αυριο, και ποσοι θα ειναι σε 2 βδομαδες, και θα καταλαβεις γιατι ειναι πολυ σημαντικο ισως και να “τρομοκρατηθει” λιγο ο κοσμος που δεν εχει “τρομοκρατηθει” ακομα.

Στην παιδικη χαρα που κοιταω ΤΩΡΑ απο το παραθυρο μου, εχει 8 παππουδες και παιζουν bocce λες και δεν συμβαινει τιποτα. Και ειναι ολοι σιγουρα απο 50 και πανω, μαλλον απο 60 και πανω θα ελεγα.

3 Likes