Εμένα μου άρεσε <3
Ελβετία πάντως, η συμβουλή που μας δίνουν είναι να πάρουμε τηλέφωνο τον “οικογενειακό” μας γιατρό και να κάνουμε ό,τι μας λέει αυτός. Αν μας πει να πάμε να κάνουμε τεστ, τότε καλούμε τον αντίστοιχο ΕΟΔΥ και μας δίνει συγκεκριμένο ραντεβού σε κοντινό μας νοσοκομείο και οδηγίες για το πώς να πάμε για το τεστ.
Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι περαστικά (και πίνε πολύ τσάι/ζεστά αφεψήματα που κάνουν καλό στο λαιμό)
Κι αυτό μου το είπαν και υποθέτω ότι το λογικό επακόλουθο είναι αυτό που λες παρακάτω, αλλά δεν πολυασχολήθηκα γιατί πιο πολύ πήρα για να μάθω αν είναι φυσιολογικό το να νοσείς τόσες μέρες. Είχα κάπως την εντύπωση ότι θα κράταγε λιγότερο και έτσι αν δεν ήταν αυτό, να έβγαινα να δω τι έχω τελοσπάντων μήπως χρειαζόμουν καμιά αντιβίωση ή ό,τι. Ενηγουεη, ευχαριστώ. : )
Επίσης, θα σου πρότεινα να μην πάρεις φάρμακα χωρίς να στο πει γιατρός, ειδικά αντιβίωση.
Σε άλλα νέα, 26/5 η ανάσταση για όποιον ενδιαφέρεται, με πιθανή ημερομηνία αναβολής του σόου-εικάζω. Εξ αφορμής αυτού και κάτι δηλώσεων για τα άγια φώτα, γελάω πολύ με το πώς προσπαθεί η εκκλησία να προσαρμοστεί στην δεδομένη κατάσταση. Παράλληλα θλίβομαι και ένα τσακ, πιάνοντας ψεκασμένα βαιμπς κόσμου (πλην την ξανθιάς που έγινε βάιραλ) που οραματίζεται επαναστάσεις το πάσχα, σπάζοντας τα δεσμά και την καραντίνα, μαχόμενος τον καταπατητή, για να …κατακλύσει εκκλησίες και να σουβλίσει αρνιά. Ενώ, μέσα σε όλα, δεν ξέρει αν θα δουλεύει μεθαύριο. Φακ λότζικ. Ναι, δεν λέω ότι δεν το περίμενα ή ότι εντυπωσιάζομαι, αλλά ότι Ε, ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΗΔΙΑ. Προβλέψεις κανείς για τα μελλοντικά ευτράπελα??
edit : @pantelis79 δεν είχα σκοπό. Και παυσίπονα παίρνω όταν δεν την παλεύω με πονοκέφαλο πχ, όχι συνέχεια. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ψυχραιμία πάνω από όλα και κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται (σχεδόν ;p) κανονικά.
@Sh_Wo_f Περαστικά, κορίτσι μου. Να μας ενημερώνεις, ε, πως αισθάνεσαι και εμείς θα σου κρατάμε συντροφιά.
Χαχαχαχ, ναι, στο ειδήσεις από την Ελλάδα, πρώτοι εδώ για live ενημέρωση για την πορεία της υγείας της ση της γουλφ.
Ευχαριστώ πολύ πολύ και σταματάω το οφφ τόπικ εδώ. Άλλωστε ήθελα απλώς να παραθέσω το τι σου λένε στον ΕΟΔΥ.
Γιατί όχι; Απάντησέ μου στα προσωπικά τότενες.
Στην Αγγλία ή συμβουλή είναι παρόμοια με την Ελλάδα. Stay home, self isolate και αν επιδεινωθεί η κατάσταση (δυσκολία στην αναπνοή υψηλός πυρετός) να πας στο νοσοκομείο (η μάλλον να σε πάει το αντίστοιχο εκαβ).
BTW έχω 4 συναδέλφους που νοσησαν, ο ένας πέρασε πολύ δύσκολα χωρίς να ανήκει σε ευπαθη ομάδα (55αρης). Αυτά τα “μια ίωση είναι” είναι αστεία. Οι θεωρίες συνωμοσίας που έχω διαβάσει αυτές τις μέρες με έκαναν να κλείσω τα social media
Ειδικά οι καπνιστές το περνάνε πιο δύσκολα, ξέρω.
Η συμβουλή που μας είπε Κινέζος φοιτητής που ο πατέρας του είναι γιατρός στις περιοχές υπό καραντίνα είναι πάρα πολύ ζεστό τσάι/χαμομήλι, και βιταμίνες C και D, είτε έχεις τον κορωνοϊό είτε όχι. Το ζεστό ρόφημα είναι σημαντικό γιατί ‘προστατεύει’ τον λαιμό, δυσκολεύεται ο ιός να κολλήσει εκεί ψηλά και καταλήγει στο στομάχι. Αν μείνει ο ιός ψηλά στον λαιμό, τότε θα είναι και κοντά στον πνεύμονα.
Η βιταμίνη C σε συμπλήρωμα νομίζω ότι είναι αρκετά μούφα. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει συγκεκριμένες δυνατότητες απορρόφησής της. Αν πάρεις δόση μεγαλύτερη από τις δυνατότητες αυτές (που παίρνεις με όλα αυτά τα συμπληρώματα), απλώς θα την κατουρήσεις. Φάτε κάνα φρούτο και καμιά πρασινάδα και αφήστε τα συμπληρώματα…
χμμμ για βιταμίνη C νομίζω ότι αν είσαι άρρωστος πχ ίωση - κρύωμα ένα συμπλήρωμα όντως βοηθάει … σε κανονικές συνθήκες είναι περιττή γιατί την προσλαμβάνεις από πολλές τροφές
Βιταμίνη D θέλει μεγάλη προσοχή γιατί προκαλεί πέτρες στα νεφρά αν το παρακάνεις . Προσωπικά παίρνω ΜΟΝΟ τις μέρες που δεν έχει ίχνος ήλιου λόγω καιρικών συνθηκών , που και αυτό ίσως είναι περιττό αφού την βρίσκεις σε πολλά τρόφιμα που όλοι καταναλώνουμε ακόμα και βιγκαν να είσαι ( θου κύριε ) . Δεν ξέρω αν είναι μύθος η έκθεση στον ήλιο , ένα 10λεπτο λένε βοηθάει
Όχι ρε, τι μύθος. Λίγο να σε δει ο ήλιος, είσαι ΟΚ.
Διαφωνω με @pantelis79 και @pao1979 και οχι επειδη γεννηθηκαν την ιδια χρονια. Και συμφωνω με @shadowking69 και οχι επειδη ειναι μερακλης.
Αυτο που λες Παντελη ειναι μια πολυ μικρη εξαιρεση. Αυτο που ειναι μαλλον σε τεραστια ποσοτητα μια αλλη αληθεια, ειναι οι πιθανοτατα εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι που εχουν ή ειχαν covid19 και ειτε το περασαν πολυ ηπια οποτε δεν καταλαβαν καν οτι μπορει να το εχουν, ειτε δεν εμφανισαν καν συμπτωματα, ειτε απλως επειδη δεν ανηκουν σε ευπαθη ομαδα δεν τους δοθηκε ποτε η δυνατοτητα να λαβουν τεστ. Γνωριζω στον οχι και τοσο μεγαλο προσωπικο μου κυκλο (σε σχεση με πληθυσμους πολεων και χωρων) ηδη περιπου 5 ατομα που μπορω να πω οτι με βαση τα συμπτωματα τους ειτε το ειχαν ειτε το εχουν τωρα, με ηπια συμπτωματα ή χωρις δυνατοτητα για τεστ.
Αρα, αν και αυτην την στιγμη εχουμε περιπου 1 εκατομμυριο επαληθευμενα κρουσματα παγκοσμιως, ο πραγματικος αριθμος οσων το περασαν ή το περνανε ειναι μαλλον πολλαπλασιος αυτου του αριθμου. Δε θα μου εκανε καμια εκπληξη αν μπορουσαν να κανουν το τεστ και τα 8 δις των ανθρωπων αυτην την στιγμη, να βρισκαμε οτι ειναι ειτε φορεις ειτε με ελαφρα συμπτωματα πανω απο 10 εκατομμυρια ανθρωποι. Και ισως πολυ παραπανω. Δεν μπορουμε καν να γνωριζουμε.
Αρα τα πραγματα μαλλον παρουσιαζονται πολυ χειροτερα απο οτι ειναι, τουλαχιστον οσον αφορα ποσοστα θνησιμοτητας.
55αρης ειναι εξ’ορισμου σε ευπαθη ομαδα για τον συγκεκριμενο ιο, και το περνανε δυσκολα οι μεγαλυτεροι.
Οι 20αρηδες-30αρηδες το περνανε οντως ως μια ιωση οι περισσοτεροι, και τα παιδια απλα ζμπουτσατς.
Δε θα το έλεγα, τις τελευταίες 2 μέρες στην Αγγλία πέθανε ένα 13χρονο και ένας 25αρης χωρίς ιστορικό (no apparent health conditions Όπως είπαν οι γιατροί).
55αρης σε καλή φυσική κατάσταση, που δεν καπνίζει, πίνει κλπ εννοώ πάντα ε;
Ναι πεθαναν 2 ατομα στις ηλικιες που λες απο τις χιλιαδες που το εχουν σε αυτες τις ηλικιες.
Στις ηλικιες των 50 και ανω πεθαινει ενα 3% με 10%, αναλογα τις μετρησεις. Μεμονωμενα περιστατικα δεν αλλαζουν τις στατιστικες. Ειναι απολυτως φυσιολογικο να το περναει βαρια ο 55ρης συναδελφος σου.
Όσον αφορά στα ποσοστά θνησιμότητας, ναι. Όσον αφορά στον αριθμό των νεκρών και στον αριθμό των κρουσμάτων, όχι, παρουσιάζονται καλύτερα.
Μα δεν αντιλέγω. Ίσα ίσα το ότι το περνάει πολύ δύσκολα είναι αντεπιχειρημα στο “μια γρίπη είναι”.
Υπάρχει Άγγλος που δεν πίνει ;