Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Δε μου αρέσει να εξηγούμαι γιατί είσαι ξεκάθαρα προκατειλημένος Αποστόλη. Έχεις σχηματίσει ένα μονοδιάστατο στερεότυπο για εμένα και δε μου αρέσει

Αλλά για δεύτερη και τελευταία φορά θα εξηγήσω και ας μη χρωστάω καμιά εξήγηση αφού είσαι τόσο βέβαιος πως με διαβάζεις υπό το σωστό πρίσμα κι όχι προκατειλημένα για να ζητήσεις έστω να ξεκαθαρίσω πώς εννοώ κάτι και να καταλάβεις το τι λέω εγώ πραγματικά.

Θεωρώ πως το σκεπτικό του Μητσοτάκη (όχι το δικό μου ή το δικό σου ή κάποιου άλλου) 1) θα είναι να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα (αν) υπάρχει και 2) να ζητήσει πολιτική κάλυψη όπως κάποτε ζήτησε ο Καραμανλής PlayStation κάνοντας πρόωρες εκλογές πάλι στον 1ο χρόνο και έχασε τις εκλογές από τον ΓΑΠ που έλεγε “λεφτά υπάρχουν” ενώ υπήρχε παγκόσμια κρίση.

Ξέχωρα από το σκεπτικό του Μητσοτάκη, εγώ προσθέτω πως δικαίως υπάρχει θετικό κλίμα. Προσωπική μου άποψη, αλλά τι να κάνουμε; Ακούει τον Τσιόρδα και όποιον άλλον τον συμβουλεύει και είναι λίγες χώρες από το Σένγκεν που τα έχουν πάει καλύτερα. Δηλαδή αν ο Μητσοτάκης είναι ο κακός νεοφιλελέ γιατί θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης που με τις αποφάσεις του δεν είχαμε χιλιάδες νεκρούς, τότε τι είναι όποιος κυβερνάει το Βέλγιο ( ~1300 θανάτους);

edit: δέχομαι πως μπορώ να μην τα εξηγώ σωστά, αλλά ρωτήστε με όταν δεν καταλαβαίνετε κάτι. Δεν είμαι πλέον τόσο καλός στα ελληνικά μου φαίνεται, αλλά δε χρειάζεται να με προσβάλλετε και να με χαρακτηρίζετε αμέσως. Δώστε μου μια ευκαιρία

Αρχικά, το σχόλιο για την προκατάληψη, όπως και για το καφριλίκι, τα βρίσκω περιττά, μπορεί και προσβλητικά.

Δεν χαρακτήρισα, ίσα ίσα ζήτησα ειλικρινά συγγνώμη αν κάτι μπέρδεψα, που οφείλεται, αν όντως μπέρδεψα, σε δική μου παρανόηση πάνω στα κομμάτια που παρέθεσα. Εξήγησα και ποια υπόθεση μου είναι μάλλον λανθασμένη, υπόθεση όχι βεβαιότητα, έτσι;

Δεν σου ζήτησα καμία εξήγηση νομίζω για τις απόψεις σου, και μάλιστα δεν ειρωνεύτηκα, αν διέκρινες ειρωνία τότε ατυχώς θα πω.

Αυτό υποθέτω στοχεύει να με κατηγορισει ως μονόπλευρο; Γιατί δεν είναι θέμα προσώπων για μένα.

Ένα επικοινωνιακό αφήγημα περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους, αλλά και πάλι στο αρχικό μου σχόλιο έκρινα το σκεπτικό του Μητσοτάκη, όχι το δικό σου για το αν τον στηρίζεις.

Επίσης, υπάρχει μια τεράστια, για μένα, απόσταση, μεταξύ του όντως τα πάμε καλύτερα σε απόλυτους αριθμούς από άλλες χώρες, με το αν τα μέτρα στο σύνολό τους είναι σωστά.

Ο λόγος που μίλησα για το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι γιατί καλώς ή κακώς, δεν προβλέπεται άλλο αποτέλεσμα αν γίνουν σχετικά νωρίς. Δεν γίνεται να αγνοηθεί για μένα από κάθε σκέψη για μελλοντική διαχείρηση. Οπότε, δεν έκανα επίθεση στην άποψη σου, αλλά στο πως αναδύεται το υπάρχον θετικό κλίμα, μονομερώς και τι συνέπειες θα έχει αυτό αν γίνουν πρόωρες εκλογές. Για μένα, καλό είναι να γίνει αντιληπτή αυτή η σύνδεση. Εκεί έριξα το βάρος.

Εγώ λυπάμαι που μπήκα στην διαδικασία να απολογηθώ πως δεν κατάλαβα καλά, μάλλον έπρεπε να μείνω πιστός στην βεβαιότητα μου “πως διαβάζω υπό το σωστό πρίσμα και όχι προκατειλημένα”.

Κάπου εδώ να πούμε πως το θετικό κλίμα λόγω της ομολογουμένως καλης πορείας με τα κρούσματα, μου θυμίζουν ελαφρώς τουκανισμο.
Ακριβώς πριν το μεγάλο τζερτζελο, έχουμε συντάξεις στα 72, μείωση μισθών 50%, αβαντες σε καναλάρχες και επιδοτήσεις, έχουμε στήριξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ενώ στο δημόσιο τους στέλνουν λάθος μάσκες.
Οποτε, ναι, καλά είμαστε από θέμα διαχείρισης με τον ιό, με όλα τα υπόλοιπα του γίνεται(που είναι ναι και της επικαιρότητας ε)?

2 Likes

Το θέμα δεν είναι αν έχουμε στην πραγματικότητα καλή και σωστή διαχείριση της κατάστασης. Το θέμα είναι τι πιστεύει ο πολύς κόσμος και δη η κρίσιμη μάζα που θα (επαν)εκλέξει τον καθένα.

Μην περιμένετε να διαβάσετε ή να δείτε σοβαρή κριτική σε κάποιο mainstream ΜΜΕ. Όποιος θέλει πιο σφαιρική ενημέρωση, ας ψάξει και στα μη mainstream, όπως ας πούμε είναι το TPP.

6 Likes

Τα ίδια λέμε, με άλλο τρόπο :slight_smile:

3 Likes

Toilet Paper Pandemic?

3 Likes

Ε ναι, τι τουκανισμό μας τσαμπουνάς εκεί πέρα :stuck_out_tongue:

Από τουκάν εγώ ξέρω αυτό:

5 Likes

Kι εγώ αυτό
61Wd8KJcz6L.SX355
:sunglasses:

Το πρεσσ προτζεκτ είναι λατρεία.

1 Like

11 Likes

πάντως ίσως ενδεικτικό για τις φετινές συναυλίες δυστυχώς

Όσοι πιστοί προσέλθετε…Αλλά μετά παρακαλώ αυτοκτονήστε μπας και γλιτώσουμε…

Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου εύχομαι όποιος πάει να βρει μαρτυρικό θάνατο. ΓΤΧΤ

1 Like

Γενικά το θρησκευτικό συναίσθημα είναι πολύ έντονο. Διάφοροι φανατικοί και ψεκασμένοι διαμαρτύρονται. Κοιτάξτε άρθρο που γίνεται share στο facebook από διάφορους χριστιανοταλιμπάν.

Summary

https://infognomonpolitics.gr/2020/04/apagorevonte-ta-megafona-stis-ekklisies-ti-megali-evdoma-ke-stin-komotini-o-chotzas-spai-ta-ntesibel-vinteo/?fbclid=IwAR3DoIENAkYrSoHotyFOi0L_6gaDMzWI1J5qzFNzRQW7v3KJQ43r4pyD2j8

Κατά τα άλλα,ενόχλησαν οι γιατροί που διεκδικούν τα αυτονόητα. Και δεν τηρούσαν μέτρα ασφαλείας και καλά. Εμπρός καλές μου διμοιρίες, ντου στις εκκλησίες(αν γίνει πράξη το από πάνω)

5 Likes

Υπήρξαν διευκρινίσεις πάντως, πως οι εκκλησίες δε θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

1 Like

Τα ρίξανε στις “διοικητικές λειτουργίες των χώρων θρησκευτικής λατρείας”.

Ωραίο μπάλωμα, σίγουρα έπεσε άνωθεν παρέμβαση, γιατί από την αρχική τους ανακοίνωση νομίζω δεν προκύπτει από πουθενά τέτοια πρόθεση, ρητά πάντα.

Όπως και να έχει, στην χώρα που συζητάμε για delivery αγίου φωτός, ήταν γρήγορες οι διευκρινίσεις.

8 Likes

Για μένα είναι απολύτως λογικό το ότι θα γίνει το παράλογο να ανοίξουν οι εκκλησίες και δε θα μείνουν κλειστές κατά την περίοδο του Πάσχα (ίσως και για πρώτη φορά που θα έκλειναν κατά τα τελευταία 1000+ Πάσχα). Υπάρχει κόσμος που πραγματικά επιλέγει να αφοσιωθεί στη θρησκεία σε βαθμό που εμένα μου είναι παράλογο/ακατάληπτο (ασκητική ζωή, απάρνηση των εγκοσμίων, αγαμία δίχως να σπουδάζεις υπολογιστές, νηστεία, μοναχισμός, συνεχής εκκλησιασμός, κ.α.). Σε αυτό τον κόσμο όμως, μου είναι προφανές πως είναι πολύ δύσκολο/αδύνατο να πας τώρα και να τους πείσεις πως όλα αυτά μπορούν να τα σταματήσουν προσωρινά γιατί “δεν τρέχει τίποτα αν ζουν σαν εμάς για λίγο καιρό”. Για αυτούς είναι σημαντικό να μη ζουν ποτέ όπως ζω εγώ.

edit: για τον κλήρο μιλάω εγώ. Τους πιστούς πιστέυω κι εγώ πως θα τους διώχνουν (ως επί το πλείστον κι αν ο παπάς έχει διάθεση να υπακούσει και να μη μαζέψει παγκάρι)

Πιστεύω ότι δε θα ανοίξουν. Θα τους πάρουμε με τις ντομάτες αν πάνε και συνωστιστούν οι αχαρακτήριστοι.

1 Like

Δεν είμαι της Εκκλησίας καθόλου. Ασπαζομαι αρκετές θεωρίες - ιδέες του Ντεϊσμόυ αν και γενικότερα προσπαθώ να είμαι οσο το δυνατόν σωστός απέναντι στον καθένα και να σέβομαι κάθε μορφή ζωής(νταξ πιτα γύρο τρωω μωρε) Όμως αν κλείσουν τις εκκλησίες (ορθώς) τότε να κλείσουν και τους χώρους συναθροισης των μουσουλμανων

Edit Τα μέτρα δεν πρέπει να εκτελούνται επιλεκτικά

1 Like

Το κωμικό είναι πως περισσότερες ελπίδες έχει η Εκκλησία να κάνει app που στέλνει το άγιο φως, παρά να φτιάξει το ελληνικό κράτος ιστοσελίδα που δουλεύει για το κτηματολόγιο. :sweat_smile:

2 Likes