Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Δεν τον ψήφισα, ούτε τον στηρίζω άμεσα (τίποτα δεν στηρίζω άμεσα βασικά μετά την ήττα που φάγαμε το 2015 τέσπα), αλλά είναι εξαιρετική ομιλία. Νομίζω δίνει μια πολύ καλή και κυρίως απλή εικόνα για το πως αντιμετωπίζει οικονομικά η ΕΕ την κρίση του κορωνοϊού, πως θα έπρεπε να την αντιμετωπίζει και τι θα έπρεπε να κάνει κάθε μέλος.

7 Likes

Και το αλλο επισης
Λουκανοπιτα λεγεται τελικα η λουκανικοπιτα? :slightly_smiling_face:

1 Like

Tι έχει μέσα, λούκανο ή λουκάνικο;

6 Likes

^ Μα δηλαδή από προκύπτει αυτό ιν δε φερστ πλεησ? Τρως λουκανο-ι? ;p

εδιτ με προλάβανε

4 Likes

Αν θέλετε να πείτε για γραμματικά φαινόμενα και γιατι το λουκάνικο γίνεται λουκαν- να το συζητήσουμε, αν είναι να λέτε “ΜΑ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΛΟΥΚΑΝΟ” θα σας πει ο άλλος (όχι εγώ, κάποιος κακεντρεχής) “γιατί δεν τη λένε τυρίπιτα”, “τι είναι το σπανάκο” και “αν έχει 2 λουκάνικα μέσα είναι λουκανικάπιτα;” και οκ καλή η αναβίωση των θρεντς αλλά κάπου να στοπ δε μαντνεσσ

1 Like

Άτοπο το κακεντρεχές παράδειγμα γιατί κόβεις συλλαβές, just sayin’ :wink:

Λουκανικοπιτα εγώ την ξέρω, έτσι την τρώω :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Δεν ξέρω που βλέπεις κάτι άτοπο, το σωστό είναι “λουκανικοπιτα” για γραμματικούς λόγους, όχι επειδή οι λεξεις για τις πίτες βγαίνουν ως “αυτό που τρώω ακριβώς όπως γράφεται+πίτα” γιατί όπως είπα θα πρέπει να φτιάχνουμε σπανακιπιτες και τυριπιτάκια και έχω ανάψει φούρνο γιατί πείνασα, τελικά καλά κάνατε και το θυμηθηκατε, μπράβο

εντιτ, μλκ είδα στο άλλο θρεντ για Τσάμπιονσιπ μάνατζερ 01\02 Φρη, θα το λιώσω με συνοδεία από λουκανιΚΟπιτακια και Γκρην κόλα κατάψυξης :smiling_face_with_three_hearts:

Λουκανικόπιτα --> λουκάνικο + πίτα
Σπανακόπιτα – > σπανάκι + πίτα (για τη σύνδεση των λέξεων το τελικό -ι γίνεται -ο- , κανόνες γραμματικής)
Τυρόπιτα -> τυρί + πίτα (όμοια με προηγούμενο)

Γιατί μπερδεύεστε σε απλά πράγματα; Απλά φάτε τα :grinning:

4 Likes

Δίνετε ακόμα σημασία στα λεγόμενα του; οκ, ο καθένας ότι νομιζει…

3 Likes

Δεν έχω δεί το παραπάνω βίντεο, αλλά μιλάει αρκετά καλύτερα από μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών.

2 Likes

Γιατι οχι? Δεν ειναι καταλληλος για πολιτικος ο Βαρουφακης (και το λεω για θετικο για αυτον), αλλα συνηθως τα λεει πανεμορφα. Βαριεμαι να ανοιξω την αποπανω ομιλια, ομως οταν τον βλεπω να μιλαει γενικοτερα βλεπω εναν ανθρωπο που ξερει τι λεει, και η αποψη του περιεχει ενσυναισθηση για τους ανθρωπους. Τωρα το οτι οι ανθρωποι ειναι γενικοτερα σκουπιδια και οι αποψεις του δεν γινεται να εφαρμοστουν ρεαλιστικα, ειναι αλλο θεμα.

6 Likes

Επίσης εδώ και ένα μήνα έχουν ανέβει οι ηχογραφήσεις από τα eurogroup στο site του μερα25. Όχι τίποτε άλλο αλλά προφανώς δεν πήρε καθόλου έκταση το θέμα, ούτε συζητήθηκε, σχεδόν πουθενά. Και τουλάχιστον για μένα είναι εξαιρετικό υλικό, ανεξαρτήτως θέσεων κλπ, να δεις τι γινόταν για μια περίοδο απίστευτα σημαντική για την Ελλάδα. Σε θέμα συνέπειας λόγου και σταθερότητας ο Βαρουφάκης παίρνει 10/10 για μένα και επειδή κάθισα και διάβασα/άκουσα όλες τις ηχογραφήσεις, δεν μπορώ να πω ότι εξεπλάγην ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι όπως τον παρουσιάζουν να είναι. Η εντύπωση που αποκόμισα είναι πως τα πράγματα λειτουργούν in a certain way ( “we don’t negotiate here” πχ) και αυτός ήθελε να το αλλάξει αυτό, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο έτσι όπως το προσπαθούσε, δηλαδή κατευθείαν σε αυτό το επίπεδο.

3 Likes

Νομίζω ότι είναι σώφρον να αναλύσουμε σημείο-σημείο την ομιλία Βαρουφάκη, πριν την χαρακτηρίσουμε εξαιρετική. Ο εν λόγω προσδιορισμός θα μπορούσε να δοθεί μόνο αν, αντί για τη Βουλή, η συγκεκριμένη ομιλία λάμβανε χώρα σε κάποιο αμφιθέατρο με αποκλειστικό κοινό τους υποστηρικτές του “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα του 2015. Δυστυχώς για τον ίδιο και τις οικονομικές γνώσεις του, ο “καταποντισμός” του εγωισμού του (που υπέστη στο εξάμηνο της θητείας του) και ο συνεπαγόμενος “εξοστρακισμός” του από τον ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστούν εντελώς υποκειμενικό και μονόπλευρο, καθώς και μεροληπτικό. Ωστόσο, σε αυτήν την πρωτόγνωρη και κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας, η οποία θα έχει πρωτοφανείς, μεσομακροπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις, οι εκθέσεις ιδεών (ή καλύτερα ιδεοληψιών) που γίνονται από την ασφάλεια των θέσεων μηδενικής ευθύνης καλό θα είναι να έχουν μία δόση πραγματικότητας. Όταν ο κ. Βαρουφάκης είχε την ευθύνη, μας φόρτωσε με τα “Wow!” του ένα ωραίο πακετάκι 80+ δισ. €, τα οποία ασφαλώς και δεν πληρώνει αυτός (ως πολιτικός), αλλά ο μέσος υπαλληλίσκος (μεταξύ των οποίων και ο γράφων).

Για το βέλτιστο της λύσης του ευρωομολόγου έχει δίκιο. Εξάλλου, ήταν πρόταση και της Κυβέρνησης και άλλων κρατών του Νότου. Αναμενόμενα, η “παθογόνος” Ευρώπη των “δύο ταχυτήτων” (ήτοι ο σκληρός Βορράς) αρνήθηκε να το δεχτεί. Το υποθέταμε, αλλά ελπίζαμε. Τα βέτο και τα λοιπά “ηρωικά” τα εκλαμβάνω ως -τουλάχιστον- γραφικά. Το 1 τρισ. € της πρότασης του ευρωομολόγου μετετράπη, εντέλει, σε 540 δισ. € από τον ESM και αναμένονται κι άλλα. Μόνο ως δειλή, καταστροφική και μικρόψυχη δεν χαρακτηρίζεται αυτή η αρχική απόφαση του Eurogroup.

Τώρα, η ταύτιση ευρωομολόγου με την αναδιάρθρωση του χρέους είναι ένας τουλάχιστον αφελής συλλογισμός, που κανείς δεν ξέρει πώς υποστηρίζεται. Ποιος είπε ότι το βάρος που θα επωμιστούμε από ένα ευρωομόλογο (έστω και στην περίπτωση κεντρικού εκδότη) θα χαριστεί στον οποιονδήποτε ή θα πάει στο διηνεκές; Το χρέος θα αυξηθεί από τα κονδύλια του ESM, αλλά όχι από τα ομόλογα; Επίσης, τα περί Ομοσπονδιακών Υπουργείων Οικονομικών που ενστερνίζεται ο Βαρουφάκης, πώς ακριβώς συνάδουν με τις “αποδράσεις από την σκοτοδίνη” που έπρεπε να είχαν γίνει το 2015, όπως αναφέρει λίγο μετά;

Αναφορικά με τον ESM, προκαλεί αποκλειστικά θυμηδία η ανάλυσή του ότι η ενεργοποίησή του θα οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ. Αλήθεια, ο ESM αποτελεί λιγότερο κεντρικό, ευρωπαϊκό πυρήνα χρηματοδότησης (ειδικά για έκτακτες καταστάσεις όπως η πανδημία) απ΄ ό,τι θα αποτελούσε η (σίγουρα καλύτερη) λύση του ευρωομολόγου;

Στηρίζει τα περιοριστικά μέτρα υγείας για την πανδημία, αλλά μας αραδιάζει για προαπαιτούμενα κ.λπ., αναφορικά με την πρόσβαση στα κεφάλαια του ESM και την επικείμενη οικονομική κρίση. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μα αυτά (τα περιοριστικά μέτρα) και το συνεπαγόμενο lockdown είναι, ρε μάστορα, που θα επιφέρουν τις επιπτώσεις στην οικονομία ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και όχι ΤΟΠΙΚΑ. Αν δεν θέλαμε να έχουμε οικονομικές επιπτώσεις, τότε ας αφήναμε τα πάντα ανοιχτά, αλλά ας μην ακούγαμε καμία κριτική για νεκρούς και αριθμό κρουσμάτων. Και ακούγεται και η μέγιστη μπαρούφα ότι το 2020 θα ήταν υφεσιακό. Εύκολα λόγια, τώρα που “καίγεται το σύμπαν”. Θα φύγουν 1.000.000 νέοι επιστήμονες για το εξωτερικό, λέει. Κράτα μικρό καλάθι, θα έλεγα εγώ, γιατί σίγουρα ούτε έξω θα είναι η “Γη της Επαγγελίας” τα επόμενα χρόνια.

Μετά αρχίζει να αναφέρεται στον “Ηρακλή”, σε “κουρέματα” χρεών και στα μνημονιακά μέτρα της τελευταίας δεκαετίας, επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ για τα 20 δισ. που υπάρχουν “κάβα”. Είναι λέει “ματωμένα” λεφτά, από μνημονιακά μέτρα. Αυτός δεν έχει ευθύνη για την ύπαρξη αυτών των βαρών; Θα προτιμούσε να μην υπάρχει διαθέσιμο αυτό το ποσό;

Για την καθολικότητα των τεστ αναφορικά με τον κορωνοϊό, έχει δίκιο.

Εν συντομία, η ομιλία είναι εντελώς χαοτική, αποκλίνουσα του θέματος συζήτησης, οικονομικά αστήριχτη και γεμάτη αντιφάσεις. Η ισχυρογνωμοσύνη του Βαρουφάκη και η εμμονή του με την “χαμένη ευκαιρία” του 2015, περιορίζουν σημαντικά το εύρος των ιδεών και των προτάσεών του, αλλά είναι στη μέση και οι ψηφοφόροι βλέπεις… Σε αυτό, όντως παίρνει 10/10 στη συνέπεια.

2 Likes
4 Likes

Να δω τι αλλο θα δουν τα ματια μου σημερα

Αυτοι ειναι μερακληδες οχι σαν κατι αυγολεμονους wagies

1 Like

Θα συνιστούσα σε όποιον δεν έχει δει το βίντεο από πάνω και διαβάσει αυτό που έγραψε ο black league, να κάτσει να το δει και μετά να το διαβάσει. Η διαφορά αυτών που λέγονται από τον Βαρουφάκη με αυτά που συνοψίζονται απ’τον black league είναι χαώδης. Θα σχολιάσω 2 σημεία μόνο που είναι εξωφρενικά/

Το να είσαι δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής, είναι ίσως η μεγαλύτερη είδους ατομικής ευθύνης που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος (βάζοντας στην άκρη την οικογένεια σου).

'Οταν λέει την “μπαρούφα”, λέει επίσης πως πριν από τον κορονοιο στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 ήδη υπήρχε ύφεση του ΑΕΠ σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018. Επίσης αν διαβάσεις αυτά που έχει πει κατά καιρούς, δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ότι θα υπήρχε ύφεση το 2020.

3 Likes

Θα σχολιάσω μόνο αυτό από όλο το κείμενο.
Θεωρώ κακή αντιμετώπιση, το γεγονός να κρυβόμαστε πίσω από μια τέτοια δικαιολογία για να κρίνουμε τα λεγόμενα κάποιου.
Η πραγματικότητα αυτή την στιγμή είναι ότι έχεις αυτούς που έχουν την ευθύνη (aka κυβέρνηση) να έχουν κάνει ένα σωρό πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι αδιανόητα σε μια σύγχρονη κοινωνία. Παρόλαυτα, κάτω από τον μανδύα του φιλελευθερισμου,καπιταλισμου και της ελεύθερης αγοράς, είναι πολύ φυσιολογικό να έχουμε απολύσεις, να έχουμε εκ περιτροπής εργασία για μείωση κόστους, να έχουμε μειώσεις μισθών, να έχουμε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κ.α.
Κατα τ αλλά μας φτάνει ο Βαρουφάκης της “μηδενικής ευθυνης”.
Είναι η κλασσική λογική, του να έχεις ένα κομμουνιστή να κάνει ιδιαίτερα, να μην κόβει αποδείξεις και να εξαντλείς όλη σου την αυστηρότητα σε αυτόν, που είναι ο λόγος που δεν πάει η χώρα μπροστά, γιατί ως γνωστόν ο κομμουνιστής ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν.

5 Likes

@nnnkkk

Σχολιάζεις δύο σημεία, που δεν αφορούν διόλου το οικονομικό σκέλος της ομιλίας του, αναφορικά με τις αποφάσεις του Eurogroup.

Στο πρώτο σημείο, απλά γελάω. Η έννοια ατομικής ευθύνης και Έλληνα πολιτικού απέχουν παρασάγγας. Επίσης, έχει στερηθεί την ίδια οικογένειά του που “κρεμάει στα μανταλάκια”, αυτάρεσκα με lifestyle φωτογραφήσεις;

Στο δεύτερο σημείο, πώς ακριβώς στοιχειοθετείται η σύγκριση των δύο τριμήνων που έκανε, με την πρόβλεψη για το 2020; Το ότι το έλεγε και πιο πριν, δεν αναιρεί ότι επρόκειτο για μία πιθανοθεωρητική μπαρούφα (κατ’ εμέ πάντα).

@Sevek

Όχι, φίλε. Τον έχω κρίνει πρωτίστως βάσει αυτών που έπραξε ως Υπουργός Οικονομικών (το αναφέρω και παρακάτω), τα οποία κι είχαν άμεσο αντίκτυπο στη δικιά μου ζωή. Η ομιλία του, ως επικεφαλής αντιπολιτευτικού κόμματος, κρίνεται (πάντα βάσει της δικής μου οπτικής) ως εκτός πραγματικότητας, βάσει της “αμπελοφιλοσοφικής” οικονομικής του θεώρησης, η οποία φάσκει και αντιφάσκει συνεχώς. Τα υπόλοιπα που λες δεν ξέρω πώς με αφορούν. Σίγουρα δεν αποτελούν τη δική μου “κλασσική λογική”.