Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Οταν ομως οι τιτλοι ειδησεων του Μακελειου (με κεφαλαια, 400 θαυμαστικα και το κλασσικο στυλ του ημιπαραφρονα Χιου) τον προσελκυουν να πατησει το λινκ και αυτο κατι δειχνει ετσι? Εγω πχεχω σαν αρχη να μην παταω λινκ που ο τιτλος ειναι κλικμπεητ (Δεν θα πιστεψετε πως αντεδρασε οταν εμαθε…) ακομα και αν με ενδιαφερει η “ειδηση”, δεν πειραζει θα την διαβασω αλλου.

Επισης τα βιντεακια στο ΥΤ, ναι μπορει οι περισσοτεροι να μην συμφωνουνε μαζι του (αν και παρα πολλοι θα σου πουνε οτι “εχει και καποια δικια”) αλλα θα μπορουσε καποιος να πει οτι με το να τον κανονικοποιουμε και να τον βλεπουμε σαν εναν ακινδυνο γραφικο κανουμε επισης μεγαλη ζημια, αλλα αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα.

4 Likes

Στο κομμάτι με το λινκ συμφωνώ.
Βέβαια από την την άλλη, 1-2-5-10, ε κάποια στιγμή μαθαίνεις.
Και είναι προτιμότερο να πείς στον άλλον “δεν μπαίνω πρώτο θέμα φίλος” από το να μπείς.
Τέσπα, είναι το πως το βλέπει ο καθένας. Σίγουρα δεν έγινε και κάτι με το να μπείς και μια και 2 φορές σε ένα σάιτ, αλλά όταν πλέον ξέρεις τι είναι αυτό το σάιτ και παρόλαυτα το παραβλέπεις και συνεχίζεις να μπαίνεις, ε υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα στο παράδειγμα που ανέφερες λουμπεν και μακελειό ή το κουλούρι, είναι φανερό ότι δεν μπορεί κανένα από αυτά να σταθεί το ένα δίπλα στο άλλο.
Το 1ο και το 3ο δεν είναι ειδησεογραφικά, ενώ το δεύτερο είναι. Το 3ο είχε μόνο αστεία(ανάλογα τα γούστα πάντα) κειμενάκια, το 1ο έχει “χιουμοριστικά” κειμενάκια με πολλές αριστερές σπόντες εδώ και εκεί.
Δηλαδή άλλο να στηρίξεις ένα ειδησεογραφικό σάιt και άλλο να μου πείς ότι το oneman είναι σκουπίδι γιατί μπαίνεις? To oneman έχει μια ευρεία ύλη, ποτέ δεν έχει ισχυριστεί ότι κάνει πολιτική (έχει και αυτό τις σποντούλες του) και θα κριθεί διαφορετικά από ένα σάιτ με σαφή πολιτική κατεύθυνση.

Τώρα αν κάποιος δεν σκέφτεται από που ενημερώνεται, είναι ξεκάθαρα δικό του πρόβλημα και σίγουρα δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για αυτό.
Φυσικά και δεν μιλάω για την περίπτωση “μου έστειλε ο τάδε λινκ και μπήκα στο ιν/πρωτοθεμα/ψαρεμακαιηθική” - αυτό θα γίνει σε όλους. Μιλάμε για συστηματικό διαβασμα.

1 Like

Μιας και πριν μιλούσα για τη λίστα που είχα δει πέρσι και ξεκίνησε συζήτηση, ας μοιραστώ μαζί σας και την πιο ανανεωμένη λίστα (το makeleio έχει πέσει λίγες θέσεις) για να είστε με ποιο φρέσκα στοιχεία

https://www.alexa.com/topsites/countries/GR

Αφαιρώντας google, wikipedia, skroutz, … (δε μου ξέφυγε τίποτα ε; ), το makeleio είναι 6ο ενημερωτικό site αυτή τη στιγμή. Oneman, κουλούρι, Luben κλπ που όντως δουλεύουν πολύ με το viral ή με το redirect από αθλητικά sites, δεν είναι στο τοπ 50 καν. Φαντάζομαι το viral δεν αρκεί για να είσαι 6ος. Χρειάζεσαι σταθερό κοινό για να είσαι 6ος

1. In.gr
  2. Lifo.gr
  3. Zougla.gr
  4. Alfavita.gr
  5. Protothema.gr
  6. Makeleio.gr
1 Like

Μα ούτε εγώ κλικαρω εμετικά σαητς.

Τα τρία σαητς που έφερα ως παραδείγματα δεν είναι το ίδιο για σένα και για μένα που ξέρουμε τι είναι. Άντε τράβα πες ακριβώς τα ίδια που γράφεις σε μένα στον μπαρμπα Γιώργη που είναι 67 χρονών, έχει το πρώτο του smartphone, έβαλε Facebook και του στέλνουν λινκς οι φίλοι του που είχε να δει 30 χρόνια και τους βρήκε στο Facebook. Και ο οποίος μπαρμπα Γιώργης μπορεί να είναι χρυσός άνθρωπος. Καλή τύχη!

Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να έχουν αυξημένη γνώση της τεχνολογίας και της ειδησεογραφίας, δεν μπορώ να κατηγορήσω καποιον άνθρωπο για κάτι τέτοιο χωρίς να γνωρίζω τις συνθήκες της ζωής του. Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο αυστηροί με τον μέσο συμπολίτη που τόλμησε να κάνει κλικ σε σελίδα που εμείς μπορεί να θεωρούμε επικίνδυνη. Είναι νομίζω μεγάλη υπερβολή.

2 Likes

Ναι ναι συμφωνούμε. Αλλιώς θα κρίνω τον 70άχρονο και αλλιώς θα κρίνω τον 30άρη.
Το κλικ ξαναλέω δεν έβλαψε κανέναν και δεν έγινε κάτι(συμβαίνει σε όλους αυτό).
Αλλά όμως αν είσαι κάτω από 50 και συνεχίζεις να μπαίνεις ζουγκλα, έ έχεις (πρωτο)θέμα.

2 Likes

Αυτες οι ζουγκλες που λετε και τα μακελεια δεν ηξερα καν οτι υπηρχαν, πειραζει? :slightly_smiling_face:

2 Likes

Δεν το νομίζω προφανώς. Έχει κάποια σημασία; Για τον εαυτό μας μιλάμε, εγώ δε θέλω να δίνω ούτε κλικ σε κάποιους και δεν τους δίνω.

Επίσης, εννοείται έχεις ευθύνη για τις πηγές ενημέρωσής σου. Αλλά ναι, άλλη ευθύνη έχεις αν είσαι 30 χρονών κι άλλη αν είσαι 70.

3 Likes

Εγω με τα χρονια εχω καταλαβει οτι υπαρχουν πολλοι εκει εξω που εκφραζονται μια χαρα απο το Μακελειο κ το καθε Μακελειο. Πολλοι περισσοτεροι απο οσοι νομιζα οσο μεγαλωνα στην φουσκα της “ποιοτικης” παρεας μου.

5 Likes

Ημι-αναθεωρητισμός, υπό την “σκέπη” της παντογνώστριας ΓΑΔ (ή καλύτερα Gianna Angelopoulos).

Στην αρχή μόνο που δεν τον εξομοίωσαν με τον Ίντι Αμίν Νταντά, στη συνέχεια βάζουμε και το «εκσυγχρονιστική» για να είμαστε φαινόμαστε πιο διαλλακτικοί, ύστερα θυμόμαστε την «πεφωτισμένη δεσποτεία» και το «το μη χείρον βέλτιστον» κι εντέλει συμβουλεύουμε περί νηφαλιότητας και ψυχραιμίας, αναφορικά με την κριτική της περιόδου (άρα και των εμπλεκομένων) της Επανάστασης.

Η ΓΑΔ (Gianna Angelopoulos) και ο Καθ. Χατζής μιλούν για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Επανάληψη: Η ΓΑΔ (Gianna Angelopoulos) και ο Καθ. Χατζής μιλούν για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Σε όσους δεν το εμπέδωσαν: Η ΓΑΔ (Gianna Angelopoulos) και ο Καθ. Χατζής μιλούν για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

1 Like

Χεχε :stuck_out_tongue:

Έλα ρε μια χαρά τα γράφουν και τα ονόματα και τις φάτσες τους. Πριν λίγο είχα βγει για περπάτημα (να σπάσουμε λίγο την καραντίνα) και όπως περπατούσα έβλεπα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κρεμασμένα στα μανταλάκια. Στην εφημερίδα Star press τα είχαν βγάλει όλα φόρα παρτίδα στο πρωτοσέλιδο τους (ονόματα, φωτογραφίες).

Φωτογραφίες του Ροδίτη έχει και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Espresso αλλά πιο μικρή. Είναι πιο πρόσφατη φωτό και ο Ροδίτης έχει χοντρύνει πολύ. Τον έκανε θρεφτάρι φαίνεται η φυλακή.

Να δες εδώ το σημερινό πρωτοσέλιδο της Star Press:

Αχχχχ αναμνήσεις.Όταν ήμουν Ελλάδα δούλευα στο μίνι μάρκετ του αδερφού μου και τις ξεφύλλιζα/χάζευα όλες καθημερινά. Και εννοείται μετά πιάνεις κουβέντα στους μπαρμπάδες που τα αγοράζουν -για τη γυναίκα τα παίρνω- για τα gossip της ημέρας, που προφανώς θα αγοράσουν καμιά σοκολάτα/ξηρό καρπό/κοκακόλα γιατί έτσι ξεροσφύρι δεν κάνεις τέτοιες κουβέντες, μέχρι να πέσει το τηλέφωνο “τι θες μωρέ, με τον μικρό στο μίνι μάρκετ τα λέμε,έρχομαι”. Ωραίες εποχές και μεγάλες συζητήσεις με τους επιστήμονες της ζωής

6 Likes

για να μη συζητάμε τα χτεσινά της κυψέλης, ας παμε σε κάτι πιο χαρούμενο

1 Like

Ότι θέλουν κάνουν. Ότι θέλουν περνάνε. Μια ζωή τα ίδια. Και μεις ξυπνάμε κατόπιν εορτής δυστυχώς!!!

Αρνούμαι να το πιστέψω αυτό.

Προφανώς ό,τι θέλουν κάνουν και ό,τι θέλουν περνάνε.

• Όταν οι δημοσκοπήσεις βγάζουν ΝΔ 20% μπροστά.
  • Όταν ο μέσος νοικοκυραίος πιστεύει ότι ο Κούλης-Μωυσής μας έσωσε από τον κορωνοιό και είχαμε άγιο που έχουμε Κούλη γιατί αν είχαμε Αλέξη τώρα θα είχαμε 1 εκατομμύριο νεκρούς.
  • Όταν ο μέσος νοικοκυραίος πιστεύει ότι ο Κούλης είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και θα κυβερνήσει την Ελλάδα για 2 τουλάχιστον τετραετίες. Και στη συνέχεια θα πάει έξω με σημαντικό πόστο στην Κομισιόν.

Ε λογικό δεν είναι να κάνουν ό,τι γουστάρουν;

1 Like

Και πάλι είναι απίστευτο! Δεν αμφισβήτησα την εγκυρότητα των πηγών σου απλά είναι δύσκολο να αποδεχθώ αυτή την πραγματικότητα. Τι ζούμε ρε γαμώ!

Νίκος Ιωαννίδης

4 ώρες ·

«Έχω φίλους. Πολλούς και καλούς. Έτσι πιστεύω, τουλάχιστον. Και χθες είπαμε να βρεθούμε. Πόσοι θα είμαστε, τους ρώτησα. Μου είπανε καμιά εικοσαριά θα μαζευτούμε. Μάλλον είστε για μάζεμα, τους απάντησα».

«Μάλλον είστε για μάζεμα».

Ωδή στην άγρια καταστολή των ημερών από την αγαπημένη ηθοποιό Κατερίνα Λέχου, σε σενάριο, λογικά, του Νίκου Χαρδαλιά, ίσως και σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ας μαντέψουμε το σίκουελ, σε λίγες μέρες:

«Είχα φίλους. Πολλούς και καλούς. Έτσι πίστευα, τουλάχιστον. Και χθες πήγανε κάποιοι απ’ αυτούς και βγήκανε έξω, σε μια πλατεία. Κάθονταν και συζητούσαν. Έτσι, αδιάντροπα, ανεύθυνα, κυκλοφόρησαν σαν ελεύθεροι άνθρωποι ενώ όλοι μας ξέρουμε πως ελεύθερα κυκλοφορείς μόνο αν είσαι ακροδεξιός σε συγκεντρώσεις κατά των προσφύγων και συγχρωτίζεσαι πετώντας πέτρες σε παιδάκια και καίγοντας τις εστίες τους, παρέα με τις διμοιρίες. Ευτυχώς, ήρθε η αστυνομία, τους μάτωσε όλους, τους έβαλε στις κλούβες και σάπισε στο ξύλο αδιακρίτως όποιον κυκλοφορούσε στην περιοχή. Μάλλον ήσασταν για μάζεμα, σας είχα προειδοποιήσει».

2 Likes

Ειλικρινα γιατι την μαζεψανε? Απειλητικο μηνυμα λεει. Τι ζουμε ωρες ωρες