Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει εκεί με τη φωτιά, αλλά καταλαβαίνω τους πυροσβέστες. Λίγες φορές τους την έχουν πέσει διάφοροι μυαλοφυγόδικοι, όταν έσβηναν φωτιές;
[SPOILER]Το indymedia είναι γ.τ.π. έτσι κι αλλιώς.-[/SPOILER]
Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει εκεί με τη φωτιά, αλλά καταλαβαίνω τους πυροσβέστες. Λίγες φορές τους την έχουν πέσει διάφοροι μυαλοφυγόδικοι, όταν έσβηναν φωτιές;
[SPOILER]Το indymedia είναι γ.τ.π. έτσι κι αλλιώς.-[/SPOILER]
Λόγω ασύλου η πυροσβεστική δε μπορεί να μπει δια νόμου. Με λίγα λόγια αν το indymedia έγραψε αυτή τη βλακεία, τότε μια χαρά δικαιολογείται το κράξιμο προς το indymedia.
Το άσυλο δεν αφορά μόνο την αστυνομία αλλά οποιαδήποτε κρατική δύναμη. Απαιτείτα άδεια από την πρυτανεία για να μπουν μέσα και άπαξ δοθεί η άδεια μπαίνει και η αστυνομία μετά. Δεν ήταν οι “κακοί” κρατικοί λειτουργοί που δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά.
Για μισό λεπτό. Όταν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές χρειάζεσαι άδεια για να μπεις μέσα στο άσυλο; Αυτό δε λέει ο νόμος, ότι σ’ αυτήν την περίπτωση καθώς και σε κακουργήματα δεν ισχύει;
Δεν είναι ρητορική η ερώτηση, απλά δεν το χω καθαρό αυτή τη στιγμή. Ας το ξεκαθαρίσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το άσυλο αίρεται αυτόματα όταν την παρούσα στιγμή συντελείται “έγκλημα κατά της ζωής”. Στην περίπτωση πυρκαγιάς, νομίζω πρέπει να παρθεί απόφαση, η οποία βέβαια με τον νέο νόμο-πλαίσιο αν δεν κάνω λάθος απαιτεί τα 3/5 του Πρυτανικού Συμβουλίου. Επομένως προξενεί εντύπωση το ότι δεν έχει γίνει ακόμη κάτι τέτοιο.
Το αν μαζί με την πυροσβεστική μπαίνει και η αστυνομία δεν το έχω ξεκαθαρισμένο.
Έχω την εντύπωση πως η άρση του ασύλου συνεπάγεται και είσοδο αστυνομίας αφού πρόκειται για εμπρησμό, δηλαδή παράνομη πράξη. Αλλά κι εγώ δε μπορώ να πω πως είμαι 100% σίγουρος. Απλά έτσι ξέρω.
Αν υπάρχει νόμος που λέει πως για να σβήσει μια φωτιά η πυροσβεστική εντός πανεπιστημίου πρέπει να έχει και τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ,τότε να τους χαιρόμαστε τους νομοθέτες. Ξεφτέρια…
H πυροσβεστική πάντως θεωρείται σώμα ασφαλείας, σαν την αστυνομία και το στρατό, οπότε μάλλον ισχύει το ίδιο πράγμα.
Ο νόμος πάντως λέει ότι
- Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του
Α.Ε.Ι., επιτρέπεται μόνον εφ’ όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα
ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.
Νομίζω είναι σαφές και δεν χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι άλλο.
Εγώ να σημειώσω ότι εφόσον μιλάμε για ανθρώπινες ζωές μου φαίνεται αστείο και μόνο που τίθεται νομικό ζήτημα. Φαντάζομαι η προσωπική ηθική πάντα θα παίζει κομπαρσορόλο.
μια ζωη μιζερια…
Εκτός από το θέμα της πυροσβεστικής (και μιας και η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε απ’ ότι διαβάζω), να συζητήσουμε λίγο και πώς προκλήθηκε το συμβάν?
Κεραυνός? Απλά κάποιες ερωτησούλες. Το ότι φασίστες έκαψαν το βαγόνι( στο οποίο στεγάζεται το ραδιο revolt) εντός του πανεπιστημίου άραγε μειώνει την τουριστική κίνηση αλλά και αμαυρώνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό? Αυτοί που το έκαναν εντάσσονται στην κατηγορία “γνωστοί άγνωστοι”? Μήπως πρέπει να καταργήσουμε το άσυλο? Μήπως πρέπει να καταργήσουμε τους αναρχικούς? :lol:
Μήπως 2 μέρες μετά τον θρίαμβο της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα?
δεν ξερω αν ειχε ξαναποσταριστει…σορρυ αλλα δεν το ειδα καπου…θεα η Τιτικα!
Καλα, αυτη παιζει να μην εχει παρει πρεφα οτι εχει πεθανει ο “μεγαλος ηγετης” εδω και 60 χρονια:lol:
Δεν συζηταμε για διαλυση ΕΣΣΔ, αυτο θα το συνειδητοποιησει στην αλλη ζωη
Ο άδωνις πάντως καλεί σε αγώνα εναντίον του μπολσεβικισμού και υπέρ της ελεύθερης αγοράς , οπότε δεν ξέρω τι μου λέτε
μαλλον το ξερει Γιαννη…και ξερει πολυ καλα ποση προπαγανδα εχει γινει εναντια στον Σταλιν! για αυτο χτυπιεται ετσι! και καλα κανει οταν απεναντι υπαρχουν τα φασισταρια της Χρυσης Αυγης και το “κινημα” που κανουν εναντια στους μεταναστες
ε να του κανονισουμε ενα debate με την μπαμπογρια του παιδιου
ΥΓ Μιχαλη πλακα εκανα, απλως βλεπω το παθος με το οποιο υπερασπιζεται μια ακρως αμφιλεγομενη προσωπικοτητα της παγκοσμιας ιστοριας και γελαω
και για αυτο το παθος της τη θαυμαζω! αν κανει αποχη και απο ευρωεκλογες και καλλικρατη θα την κανω και ποστερ!
[SPOILER]η λεξη συντροφος χρησιμοποιηται ειρωνικα στο συγκεκριμενο…γενικοτερα εχει ξεφτισει μιας και τη χρησιμοποιουν και οι πασοκοι και οι νεοδημοκρατες…[/SPOILER]
Πρόσεξε μην πνιγείς όμως.