Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Δεν έθεσα ζήτημα πού είναι καλύτερα να ζεις. Ο Quintom το ξεκίνησε αυτό που με ρώτησε αν έχω μείνει Καναδά.

Διάβασα το σχόλιο του samis που έκραζε τις μαλακίες Κούλη για το γνωστό θέμα και στο τέλος το συνέδεσε ότι (ευτυχώς) γυρνάει Καναδά σε 4 μέρες. Και εκείνη τη στιγμή μου ήρθαν στο μυαλό διάφορα που έχει κάνει ο Τριντό στον Καναδά και έγραψα το comment παραπάνω. Αν δεν είχε γίνει αυτή η σύνδεση δεν θα έγραφα κάτι. Χωρίς φυσικά να βάζω σε ζυγαριά αυτούς τους δύο.

Ε μετά ήρθε το σχόλιο του pantelis που πήγε να πουλήσει πνεύμα… και κάπως έτσι εξελίχτηκε το πράγμα.

@pantelis79 ποιους μετανάστες;

1 Like

Απαντάω εγώ για τον Παντελή και νομίζω εννοεί τις ορδές των Καναδών μεταναστών

4 Likes

Καλά δεν ξύπνησα μια Τρίτη και σκέφτηκα να σε ρωτήσω αν έχεις μείνει Καναδά έτσι τυχαία…:stuck_out_tongue_winking_eye:

Για να είμαστε δίκαιοι, εσύ το ξεκίνησες που έβαλες τον Τρουντο στην κουβέντα χωρίς κανέναν λόγο. Μακάρι να είχα κι εγώ τον Τρουντο πρωθυπουργό πάντως κι όχι Κουληδες, Τραμπς και Μπαηντενς, κι ας έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα.

Εγώ θέλω τη φινλανδέζα.

6 Likes

Ή τον άλλο τον Ινδονήσιο που κάνει δώρα αντίτυπα του master of puppets

Μεταξύ των δύο διαλέγω την Φινλανδή πάντως.

Και αν μιλάμε για πρωθυπουργία, διαλέγω την Νεοζηλανδη

3 Likes

Όχι τον Κούλη μας ρε φιλότουρκε προδότη;

1 Like

Ρε συ @bostonflesh , το ότι είναι ο τριντο πρωθυπουργός δε σημαίνει ότι ο Καναδάς είναι και ίδιος με Ελλάδα ασχέτως εάν κάνει κι αυτός αντίστοιχες μαλακιουλες σαν το Κούλη (αν και υπολείπεται χιλιόμετρα πίσω του). Και εάν γινόταν κάτι αντίστοιχο με τις υποκλοπές είχε πάει σπίτι του προχτές.

1 Like

Οχι, ο Κουντομ ειπε οτι παμε να ζησουμε Καναδα και εσυ του απαντησες “ο Τριντο ειναι διεφθαρμενος”, εσυ τον εβαλες στην κουβεντα χωρις κανεναν απολυτως λογο.

1 Like

Εγώ πάντως είμαι Καναδά τώρα και είμαι 50-50 να γυρίσω μη γυρίσω

3 Likes

Ούτε αυτό είπα, αλλά το έπιασες το γενικό νόημα :sweat_smile:

Έχει πολύ κρύο εκεί πάνω. Σε 100 χρόνια όμως θα είναι παράδεισος

Επαινδησται!!!

3 Likes

Καλημσπερα

4 Likes

Η γυναίκα μου είναι από Καναδά, και ούτε που θέλει να τον θυμάται. Ο λόγος είναι ο καιρός… (γυναίκες ρε φίλε)

Καλα ουτε εγω θα την παλευα, απο τοτε που εχασα τα κιλα και εφυγε η μονωση δεν το αντεχω με τιποτα το κρυο, και οταν λεω κρυο εννοω κατω απο 15 βαθμους ξερω γω…

1 Like

Από αυτά που μου λένε εδώ, δεν το νιώθεις το κρύο (το χειμώνα φτάνει τους -40 το feels like), γιατί έχουν ειδικά ρούχα και μπουφάν που απλά δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Παντού είναι ζεστά μέσα και οι δρόμοι καθαρίζονται ασταμάτητα.

Το δύσκολο είναι πως τρώνε χρόνο λόγω του χιονιού, δλδ να καθαρίζουν τις εισόδους τους, να μην ξεχάσεις να βάζεις το αμάξι στην πρίζα για να πάρει μπρος το πρωί κλπ.

Και εννοείται ΠΣΚ όλοι είναι έξω και πάνε για σκι, snowboard, ice skating, snowmobiles τα οποία κάποιοι τα οδηγούν και στο δρόμο :stuck_out_tongue:

5 Likes

Ωρε διχιλιαρα που πρέπει να μοιράζει ο Τρυντος κάθε φθινόπωροχειμώναάνοιξη

3 Likes

Εντάξει, δε χρειάζεται να μείνεις Καναδά για να γλυτώσεις την τιτανομαχία ρε, μπορείς απλά να πεις “παιδιά φοβάμαι” :stuck_out_tongue_closed_eyes:

8 Likes

Ισχύουν όλα τα πιο πάνω (για τιτανομαχια δε ξέρω χαχαχ). Βρίσκεις λοφάκι και τσουλας κάθε σκ. Οι δρόμοι καθαροί, αλλά θες χιονολαστιχα απαραίτητα. Feels like -40 έτυχε μερικές φορές το Γενάρη. Οκ εκεί δεν πας βόλτα έξω, αλλά με -10 ζεστή το λέμε πλέον ειδικά με τα snow pants ή τα ισοθερμικά συν τα μποτάκια με την ενίσχυση.

4 Likes

Όλα αυτά είναι 100% συνεπή με αυτά που μου λένε κι εμένα οι Καναδοί. Μόνο που μια ζωή στην οποία για 6 μήνες τον χρόνο πρέπει να φοράω 4-5 layers και μου παίρνει 10 λεπτά να ντυθώ και αλλά τόσα να ξεντυθω όπου πάω, δεν με έλκει και πολύ :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Θα προτιμούσα να έχω καλοκαίρι 12 μήνες τον χρόνο βασικά από το να έχω 6 μήνες χειμώνα

4 Likes

Τα ιδια μου λεει και καλος φιλος που μενει Φινλανδια (Ελσινκι) εδω και καμια δεκαετια. Κρατος προνοιας, παραδεισος το καλοκαιρι, γενικα επιπεδο ζωης (οχι με την οικονομικη εννοια μονο) πολυ υψηλο, αλλα οταν ερχεται ο γαμω-Οκτωβριος ξερεις πως για 6 μηνες οτιδηποτε outdoors θα ειναι σε ενα εντελως αφιλοξενο περιβαλλον.

Εχω παει 3 φορες εκει, την πρωτη ειχε γελιο πως ειχαμε ενθουσιαστει, δεν ειχαμε ξαναδει τοσο χιονι, ρωταμε μια τυπισα στα εισιτηρια του μουσειου φυσικης ιστοριας “εχει παντα τοσο χιονι το χειμωνα” και μας κανει με την πιο ξενερωμενη φατσα “ναι, εχει πολυ χιονι”

Την πρωτη φορα πηγα Δεκεμβριο και πετυχα μεχρι και -25 στο Seurasaari, την επομενη ηταν Μαρτιος με σκληροπυρηνικο κρυο. Και την τριτη ηταν Απριλιος της επομενης χρονιας, τελη Απριλιου, λεω θα ειναι ωραια, ανοιξη κι ετσι, τελικα παλι μειον και χιονι :rofl:

5 Likes