Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

(Μη εκλεγμένος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε την Πολιτική Προστασία την ημέρα της πυρκαγιάς στο Μάτι. Προηγουμένως ήταν πυροσβέστης αλλά σε θέση γραφείου (media) και όχι με επιχειρησιακή εμπειρία. Συντελεστές του ΣΥΡΙΖΑ έτρεχαν και ΔΕΗ/Δίκτυα/Μετρό/ΕΛΠΕ/κ.α. Η στρατηγική του βύσματος υπήρξε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό επανεξελέγη και έμεινε στην εξουσία τόσα χρόνια.)

1 Like

Μεγάλος ραγιάς ο πούστης ο Έλληνας :joy:

Πρόλαβε και έλεγξε τους αρμούς της εξουσίας. Μπορεί το Σεπτέμβρη του 15 οι της ΝΔ να μην κατάλαβαν από που τους ήρθε μέσα σε 6 μήνες, αφού κλαψουριζαν ότι οι τηλεκάρτες δεν κάνουν στα pos, αλλά το 19 επανήλθε η κανονικότητα

οποτε αντι να παμε απο το “σκατα” στο εστω “ελαφρως λιγοτερο σκατα”, ας μεινουμε με το “σκατα” μεχρι να εμφανιστει ως δια μαγειας το “τελειο”.

Σορυ αλλα διαφωνω απολυτα με αυτην την λογικη. Και βασικα ειναι ο λογος που η αριστερα στην Ελλαδα δεν προκειται ποτε να κανει κατι με αξιωσεις. Ολοι λενε “ο Χ δεν με καλυπτει 100% ιδεολογικα, να παει να γαμηθει”, ενω οι δεξιοι τους πετας εκει λιγο πατριδα, λιγο Χριστουλη και καθαρισες. 40+ ο Κουλης μαλακες μου μετα απο αυτην την τετραετια. Και εμεις συζηταμε αν . η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία, σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης.

10 Likes

Δεν νομίζω να είπα αυτό. Εγώ μια κριτική στον Τσίπρα έκανα με αφορμή την παραίτηση του. Για μένα η 4αετια του ήταν στην καλύτερη μέτρια δεν είπα όμως να μην ξαναβγεί. Ισως αξιζε μια δεύτερη ευκαιρία ειδικά οταν την είχαν άλλοι και άλλοι αλλά Ελλάδα είσαι και όπως είπες

Και σε καμία περίπτωση δεν λέω να μείνουμε στην ΝΔ. Αν δεν αλλαξουμε δεν θα βρούμε το καλύτερο. Το τέλειο δεν υπάρχει ούτε στις Δανιες

Αυτά καλό μεσημέρι

Ήταν μέτρια, γιατί τα λαμόγια τους άφησαν άδεια ταμεία μετά από 5 χρόνια χρεοκοπίας, φώναζαν βάστα γερά Σόιμπλε και Γερούν (οι ίδιοι που μια 4ετια έλεγαν γιατί δε βάζετε πλάτη στην κυβέρνηση), τους είχαν έτοιμους να τους σκίσουν μετά το δημοψήφισμα μαζί με τους Ευρωπαίους για να τελειώνουν κατευθείαν με την αριστερή παρένθεση και ήταν αρκετά τίμιοι για να πουν “δε θα κλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα”. Θυμίζω ότι στα πρώτα 2 μνημόνια, οι κυβερνητικοί κάνανε μπίζνες με τη Νοβάρτις πχ, και λίγο πιο σύνθετα, αρκεί να δεις ποιος αγόρασε τις ιδιοτικοποιήσεις.

Τέλος, για το κλασσικό κλάμα για τα capital controls, όποιος ψάξει μπορεί να δει ότι ο Βαρουφάκης προσπάθησε και προσπαθεί (?, την έχω χάσει λίγο την ιστορία) για να δει ποιος σχεδίαζε την καταστροφή της χώρας, αλλά ορίστε μια αρχή

Ο Τσίπρας το μόνο λάθος που έκανε ήταν ότι ανέτρεψε το ΟΧΙ. Θα πεινάγαμε μετά? Μπορεί ναι, μπορεί όχι, κανείς δεν ξέρει. Είχε το πολιτικό κεφάλαιο να το κάνει όμως. Έπρεπε να το κάνει? Θεωρητικά και με (αμπελο)φιλοσοφίες ναι, αλλά όταν κρατάς την τύχη ενός λαού στα χέρια σου είναι τρομακτικά δύσκολο να συλληφθεί κάποιος την απόφαση αυτή. Εδώ ο καθένας μας το σκέφτεται 50 φορές αν θα αλλάξει δουλειά ξέρω γω ή αν θα πρέπει να φύγει απ’ την Ελλαδίτσα για ένα καλύτερο αύριο, και μετά ζητάμε τα ρέστα από έναν άνθρωπο για μια απόφαση αδιανότητη.

Χώρια του ότι δεν είχε καμία στήριξη από κανέναν σε θεσμικό επίπεδο, παρά μόνο από τον Ελληνικό λαό, που όπως και να το κάνουμε είναι λαμόγια, οπορτουνιστές, και με την παραμικρή στραβή θα γύρναγε την πλάτη. Ποιος έδωσε 40% + αποχή και 40% στη ΝΔ το 19 και το 23 δηλαδή για να μην τρελαθούμε.

Εγώ το είπα και στις πρώτες εκλογές, ψήφισα πρώτη φορά στη ζωή μου ΣΥΡΙΖΑ (στις πρώτες, στις δεύτερες ψήφισα κάτι άλλο) μπας και φύγει η ΝΔ, άρα δε θα με κατέτασσα στους συριζαιους, αλλά το να αμφισβητείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν όχι απλά όχι χειρότερος, αλλά κλάσεις καλύτερος από τους κλέφτες προυποθέτει απλά να έχεις λίγο μυαλό και τίποτε άλλο. Τώρα αν κάποιος ψηφίζει για την τσέπη του και κοιτάει μόνο το τώρα, πόσα λεφτά έχει στις 30 Ιουνίου του 2023, είναι απλά ηλίθιος. 15 χρόνια το κράτος και οι πολίτες φτωχαίνουν, αλλά επειδή πήγε η προκαταβολή φόρου απ’ το 100% στο 70% ξέρω γω, ή δε ζήτησε τις επιστρεπτέες προκαταβολές πίσω σημαίνει πως τα πράγματα πάνε καλύτερα.
Ξαναλέω και σόρι που δεν απάντησα στο sevek από προχθές, αλλά συμπαθώ τον osfp (πέραν του ότι είναι Αρσεναλαίος) και πιστεύω ότι ταυτιζόμαστε σε γενικέ γραμμές, αλλά για κάτι τέτοια πράγματα λέω στα παπάκια μου και not my problem.

13 Likes

Τα ακούω αυτά που λες. Μέσα απ’ την κουβέντα χθες και σήμερα καταλαβαίνω ότι ίσως επρεπε να το ρίξω στον ΣΥΡΙΖΑ “ρίχνοντας νερό στο κρασί μου” γιατί ψηφίζοντας το κόμμα Χ και το κόμμα Χ εν τέλει δεν κατάφερα αυτό που ήθελα (και γενικά όσοι ψήφισαν έτσι).

Τεσπά αυτή ήταν πάνω κάτω η άποψη μου σε μερικά διαφωνούμε, στα περισσότερα συμφωνούμε και σε μερικά ίσως πάλι συμφωνούμε αλλά μάλλον δεν έκανα καλή διατύπωση

All good αρκετά μίλησα αυτές τις μέρες για πολιτική κάνω quote να σκοτωθούμε στα της premier :stuck_out_tongue:

1 Like

Καλα σιγα τον τσακωμο, μια χαρα πολιτισμενη και ηρεμη κουβεντα κανουμε, που να δεις τι θα γινει μολις βγαλουν νεο αλμπουμ οι Λοστ στο θρεντ τους.

7 Likes

Ο γνωστός αριστερός Μαραντζίδης :

Πάντως σύμφωνα με όσα λέτε πολλοί εδώ στις επόμενες εκλογές θα το ρίξετε πασοκάρα για να φύγει ο κούλης ε?

2 Likes

Όταν με το καλό αποκτήσω φυσική κατάσταση(…), ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙΑ, ΘΑ ΣΕ ΜΑΖΕΥΟΥΝ.

Κλικ μι

:heart:

4 Likes

Πλεύση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεός φυλάξοι, δεν ψήφισα Πλεύση, αλλά ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά στη ζωή μου, με την λογική ότι ήταν το μόνο (ιδεολογικά αποδεκτό) κόμμα που θα μπορούσε να πλήξει τα ποσοστά της ΝΔ, αλλά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου με απογοήτευσαν και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο να μην ψηφίσω στις επόμενες, πράγμα που μετάνιωσα την ίδια κιόλας ημέρα. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα πάλι (ή ΚΚΕ) και, παρά την κοροϊδία του περίγυρού μου, που στην πλειοψηφία του ψήφισε, για πρώτη φορά, ΝΔ, νιώθω ικανοποιημένη με τον εαυτό μου.

1 Like

Όχι ρε σε φάση ότι δε συμπαθώ εσένα, αλλά είναι άσχημο να συνεχίζω αυτή την κουβέντα μετά από το μήνυμά σου (που συμφωνώ) και να φαίνεται σα να λέω “osfp για σένα τα λέω”, ενώ γενικά ήθελα να τονίσω ότι ακόμα και από άτομα που έχω σε υπόληψη ή απλά συμπαθώ από συναναστροφή στο ίντερνετ εν προκειμένω, ακούω πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Πιο συγκεκριμένα, εγώ παίζω μπαλίτσα και όχι μπάσκετ, οπότε θες πάμε.

Δε διάβασα κανέναν να λέει ότι ψήφισε κλέφτες και λαμόγια για να φύγει η ΝΔ

1 Like

Μεγάλη κουβέντα όταν έχει τόσα παλιά στελέχη του πασόκ. Εγώ πάντως το λέω με τη λογική του λιγότερο κακού και επειδή ο σύριζα βλέπω να πέφτει και κάτω από το κκε στις επόμενες τι μας μένει???

Ηλπιζα σε diss αλλα είσαι το ίδιο φλώρος με μένα

3 Likes

Ρε αλήθεια, δεν είναι τρομακτικό που δεν υπάρχει ένα κόμμα ή έστω ένας άνθρωπος, προσωπικά εκτίμησα έναν, που να μπορεί να εμπνεύσει λίγη εμπιστοσύνη; Γι’ αυτό, προσωπικά επιμένω να λέω ναι σε νέα άφθαρτα πρόσωπα με εξειδίκευση και τεχνογνωσία, και δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ “αυτοκτόνησε”…τοποθετώντας σε καίριες θέσεις καμένα χαρτιά. Ελπίζω τώρα να παραδειγματίστηκαν για το μέλλον, αλλιώς θα μας μείνει να θεωρούμε τον Κουτσούμπα θεόσταλτο, μόνο και μόνο επειδή έχει πλάκα.

2 Likes

Αυτό έχει δύο αναγνώσεις, είτε το κκε δεν είναι λιγότερο κακό από τη ΝΔ είτε ο κόσμος δεν ψηφίζει με βάση το λιγότερο κακό

Άρα πού καταλήγουμε;

2 Likes

Not my problem, εγώ λέω να μεταναστεύσω

3 Likes

Για πού με το καλό;

1 Like