Welcome back 1964
Εδω και καμποσα χρονια τρωω 3-4 διαφορετικα ειδη πρωινου:
*κατσικισιο γαλα+βιολογικα κορνφλεικς
*φρυγανιες/ψωμι (δικο μου αν μπορω) με εναν συνδυασμο απο δικη μου μαρμελαδα/ταχινι (τρομερος συνδυασμος αυτα τα δυο)/βουτυρο/μελι/φυστικοβουτυρο/φουντουκοβουτυρο
*overnight oats με γαλα/γιαουρτι/κεφιρ και 3-4 φρουτα απο μπανανα (στανταρακι)/λωτο (προσφατη ανακαλυψη, απιστευτο φρουτο)/αχλαδι/μυρτιλο/μανγκο/φραουλα/βερικοκο/ροδι/ακτινιδιο
Τα μισα φρουτα απο τα παραπανω βγηκαν σκαρτα στην ερευνα. Δυστυχως, οι μαρμελαδες μου ειναι στην πλειοψηφια τους ροδακινο/βερικοκο ή συκο. Η λιστα της ερευνας με διελυσε
Γενικως ειναι αδυνατον να βρεις καλα προϊοντα. Φτιαχνω ψωμι με αλευρι παραγωγων, αλλα ποσο μπορω να ειμαι σιγουρος; Αγοραζω ταχινι απο παραγαγωγους (νεαρους μαλιστα) απο Θεσσαλονικη, αλλα μονο με την εμπιστοσυνη μπορω να προχωρησω. Φτιαχνω δικες μου μαρμελαδες, αλλα τι εχει μεσα η πρωτη υλη; Απλως εχω αποδεχτει οτι δεν μπορω να λυσω αυτον τον γορδιο δεσμο, αφου εχουμε αφησει ολες τις αποφασεις στα χερια λιγων.
Εγω νομιζω οτι το υπερβολικο min/maxing ειναι ζημιογονο, γιατι καταληγουμε σε λογικες ‘ε καλα, αφου ολα ειναι γτπ θα τρωω ο,τι να’ναι’.
Τρωτε ισορροπημενα, σε λογικες ποσοτητες, με καλη κατανομη macros, φρουτα/λαχανικα, τρωτε fiber μπολικο, περιοριστε (μην κοψετε, αλλα με μετρο) κοκκινο κρεας/αλλαντικα και θα ειστε καλυτερα απο το 90% του μεσου ανθρωπου στον Δυτικο κοσμο, μην σας γινεται εμμονη η τελεια διαιτα, δεν υπαρχει.
Αν κατάλαβα καλά, η κουβέντα δεν είναι για τη δίαιτα ή για το πρωινό ή οποιοδήποτε γεύμα αλλά για το γεγονός ότι τα περισσότερα πρώτα υλικά των γευμάτων μας, είναι μολυσμένα ή, τέλος πάντων, συσχετίζονται με κάποιου είδους έκθεση σε ζημιογόνες συνθήκες για αυτόν που τα καταναλώνει.
Έφτιαξα θέμα ξεχωριστό γιατί έχει ψωμί η συζήτηση κατά τη γνώμη μου και συνέχεια σκάνε σχετικές ειδήσεις τελευταία…
Pun intended;
χαχα Ελπίζω να μας πει και εκεί περισσότερα ο Jonkyr γιατί εγώ δεν το κατέχω.
Διάβασα τα ματ είπανε να το κάνουν πράξη μετά
Αυτό που έγινε χθες με την κάλυψη των συγκεντρώσεων ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (νομίζω πλην MEGA) είναι για εισαγγελέα…
Χωρίς παιδιά όμως…
Ο Βαγγελης τα εχει σπασει με την κυβερνηση και τους κανει πολεμο αλλιως ουτε το Mega θα εδειχνε τιποτα. Ειναι αηδιαστικο το πως φτασαμε τα καναλια να παρουσιαζουν τις ειδησεις αναλογως με το τι συμφερει το αφεντικο τους. Η δημοσιογραφια στην Ελλαδα θα ειναι παραδειγμα προς αποφυγη τα επομενα χρονια, ισως να διδασκεται και σε πανεπιστημια το τι να ΜΗΝ κανεις αν θελεις να γινεις δημοσιογραφος και τη φατσα του Πορτογλειφτε σε σλαηντ.
Περιγράφεις ωστόσο ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Το οποίο μάλιστα ξεκίνησε από τη Βρετανία και τον τρόπο δημοσιογραφιας των ταμπλόιντ. Ωστόσο, δεν ήταν αυτού του στιλ.
Η δημοσιογραφια χάλασε στην Ελλάδα, μαζί με πολλά άλλα σημεία του κόσμου, όταν η εξουσία συναναστραφηκε με τους ελεγκτές της και η εφημερίδα έγινε προϊόν, με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών να ανρικρουονται με την αλήθεια. Αν ρίξεις μια ματιά σήμερα στο fox πχ, θα καταλάβεις τι εννοώ. Μερντοχ, Μπεζος και άλλοι καρχαρίες βρήκαν δρόμο στα μίντια ως “επενδυτές”.
Μεγάλο ρόλο στην απαξίωση έπαιξαν και τα σοσιαλ. Όχι επειδή η πληροφορία μεταφέρεται άμεσα (επιτυχία), αλλά διότι καθένας θεωρεί ότι “ξέρει” τι είναι αληθινό, μπορεί να το αξιολογήσει και να γίνει “ερευνητικός δημοσιογράφος”. Στην πραγματικότητα, οι αληθινές ειδήσεις θαβονται κάτω από τόνους σκουπιδιών, που ανακυκλωνονται σαν λαίλαπα για να γίνουν “μετα-αληθεια” και στο τέλος να επανέρχεται ως πραγματικό γεγονός. Back and forth σαν Την τροφή της κατσίκας.
Συνεπώς, αν ήμασταν μόνο εμείς με αυτό το πρόβλημα, θα το ξερναγε η πραγματικότητα σαν καρκίνωμα.
You are the media now, που λεει και ο σωτηρας της ανθρωποτητας.
Νομίζω πως πάντα υπήρχαν ιδιοκτήτες των μέσων που έδιναν το ρυθμό τους σε αυτά και πάντα υπήρχαν ψεύτικες ειδήσεις. Απλά τώρα ο καθένας είναι στη φούσκα του και το ιντερνετ κάνει όλους να νομίζουν πως γνωρίζουν.
Κάποτε υπήρχε μια λογική πως το ιντερνετ θα φέρει περισσότερη δημοκρατία. Όμως ταυτόχρονα εξοντώθηκε σχεδόν οτιδήποτε βρισκόταν ανάμεσα στον πολίτη και την εξουσία …δηλαδή σωματεία, εξωραϊστικοί σύλλογοι, κομματικά τοπικά γραφεία, ακόμα και στην εκκλησία πάνε λιγότεροι κλπ, και οι πολίτες μεταμορφώθηκαν σε ιδιώτες καταναλωτές που στην καλύτερη ως flash mob/ήμουν και εγώ εκεί πάνε σε μια διαδήλωση μια στο τόσο.
Όπως και να’χει… Το βασικότερο για’μενα είναι πως ένας κλάδος της πείνας και της ανεργίας πλέον (…πλέον στην εποχή του ιντερνετ) δεν μπορεί να αντισταθεί σε τίποτα. Κάποτε μπορούσε ένας δημοσιογράφος να σπρώξει για να κάνει το κομμάτι του* και να μην φοβάται τι θα γίνει αν απολυθεί, τώρα τρέμει και απλά κάνει αυτό που περιμένει πως θέλει ο ιδιοκτήτης το οποίο pushάρει ο αρχισυντάκτης κλπ.
*Όταν γράφω σπρώξει για να κάνει το κομμάτι του εννοώ πως ήξερε τον ρυθμό που δίνει ο ιδιοκτήτης και κάποιες φορές έσπρωχνε προς άλλη κατεύθυνση.
Εν τω μεταξύ βγαίνουν από τον βούρκο τους διάφοροι σκατάνθρωποι σαν τον παρακάτω:
Βάλτε το στο 1:03:40 και δείτε πως εξωτερικευεται η εσωτερική πάλη που λαμβάνει χώρα στο μυαλό του κυβερνητικού εκπροσώπου,μεταξύ της κοινής λογικής/πραγματικότητας και της κυβέρνητικης αφήγησης.
Είναι προφανές ότι αν λειτουργούσε στοιχειωδώς η δημοσιογραφία στην Ελλάδα η εν λόγω κυβέρνηση θα είχε πέσει με τις υποκλοπές.
Απλουστευμενα, ειναι οπως τα γραφεις. Υπαρχουν κι αλλοι λογοι φυσικα πισω απο αυτο που συμβαινει, αλλα ναι, πλεον ο δημοσιογραφος ειναι (κατ’ εμε) δακτυλογραφος.
…τοτε δεν θα ηταν στην αιθουσα αυτη για να κανει ερωτησεις, διοτι θα τον ειχαν “κοψει” (συμπληρωνω εγω την προταση σου)
Κατι μου ελεγε η συζυγος πριν λιγη ωρα, αλλα το ξεχασα. Ευκαιρια να ξερασω ο,τι εχω φαει με τη βοηθεια του κολλητου φιλαρακου του Πανουτσου. Να ενα καλο παραδειγμα σφουγγοκωλαριου που πρσπαθησε να πιασει την καλη και εν μερει τα καταφερε κιολας.
ωραια κουβεντα παιδια
ΠΑΝΤΩΣ, καθε φορα που καποιος γραφει “α πεθανε η δημοσιογραφια”, ρωταω αν ειναι διατεθημενος να πληρωσει καποιους που την κανουν ακομα. Οι ιδιοι που λεμε οτι πεθανε η δημοσιογραφια, δεν δινουμε και 5 ευρω να την αναστησουμε. Οι γονεις μας πληρωναν εφημεριδες, καποτε, ακομα και καθημερινα.