Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ισχυρό αυτό το επιχείρημα. Σε ποια κατηγορία θα μάντευες ότι είναι υψηλότερο το ποσοστό των βίγκαν, σ’ αυτούς που έχουν μεγαλώσει σε πόλη ή σ’ αυτούς που έχουν μεγαλώσει σε χωριό;

3 Likes

Μια απ’τις ελάχιστες φορές που ο separss έχει κατά κάποιο τρόπο δίκιο. Όχι για τον βιγκανισμό per se. ΑΛΛΑ είναι να αναρωτιέται (και εδώ γίνεται πιο προφανές) σε ποιους απευθύνεται αυτή η γιαλατζι “νέα αριστερά”. Ποιους εκπροσωπεί.

Αυτούς που δεν βάζουν κιμά στα ντολμαδάκια απ’ ότι φαίνεται.

5 Likes

Σε χωριο μεγαλωσα και πηγαινα αραια και που με εναν θειο μου να του κανω παρεα στο κυνήγι. Εχω δει και την γιαγια μου να σφαζει κότα. Οκ με επιανε η καρδια μου αλλα η φυση γενικα δεν ειναι ουτε κακη ουτε καλη ειναι αυτο που ειναι. Ο άνθρωπος τρέφεται με κρεας , η πολικη αρκούδα τρώει την γλυκουλα φώκια και η λεοπάρδαλη την καημενη την γαζελα. Υπαρχουν απειρες φρικαλεοτητες να δεις στην φυση ακομα και σαδιστές. Φανταζομαι πολλοι θα γνωριζετε οτι υπαρχουν ζωα που παιζουν με το θήραμα τους πριν το σκοτώσουν (πχ ορκα ή γατα). Χωρια που δεν μου καθοταν ποτε καλα το επειχειρημα του ζωντανού. Και τα φυτα ζωντανοί οργανισμοί ειναι στην τελική.

Τωρα απο την αλλη υπάρχουν και κατακριτέα πραγματα οπως πως λειτουργούν αρκετα σφαγεία η και το οτι μερικα ζωα μεγαλώνουν και εκτρεφονται μονο για να θανατωθούν. Σίγουρα πρέπει να μπουν ηθικοί φραγμοι και σιγουρα πρεπει να δωσουμε δικαιωματα στα ζωα κατι που στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνω γιατι φαίνεται αστειο.

Στην τελικη παντως πιστευω ακράδαντα πως μπορεις να τρως κρεας και να αγαπας την φυση χωρις να εισαι υποκριτής γιατί απλα ετσι λειτουργεί το πράγμα. Με τους βιγκαν δεν εχω κανενα θέμα αρκει να μη μου κουνανε το δάχτυλο. Δεν κανω κουμαντο στο τι τρως κανε το ιδιο.

2 Likes

Το άρθρο το διάβασε κανένας; Γιατί μιλάει για το πώς η οικονομία λάνσαρε το βιγκανισμό ως trend και lifestyle, και αυτό αποσύρεται στα πλαίσια μίας διατροφικής οικονομίας, προσθέτοντας μία ερμηνεία συντηρητικοποίησης από μερίδα κόσμου που έβλεπε ευθύς εξαρχής τον βιγκανισμό ως αδυναμία και εκφυλισμό, ή που επιλέγει lifestyle βάσει κυρίαρχων ρευμάτων.

Απ’ την άλλη, η Αχτσιόγλου, τις τελευταίες μέρες έχει ανεβάσει για:

α. Αιτήματα Σωματείων
β. Οικονομικό σκάνδαλο ΝΔ
γ. Σχέση κράτους και εργατικών δυστυχημάτων

Η απομόνωση ενός ποστ το “σκηνοθετεί” σαν μία κούφια και αποπροσανατολισμένη απάντηση “ενώ ο κόσμος καίγεται”, σαν να μην υπήρχε λόγος προηγουμένως ή επομένως ή σαν να μην μπορούμε να σχολιάζουμε παράλληλα δύο θέματα. Είναι μονοθεματική η επανάσταση;

Καμία σχέση δεν έχω με την Αχτσιόγλου, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν άλλα αντανακλαστικά που καθορίζουν το κράξιμο, κι όχι το μέλλον της αριστεράς και η εκπροσώπηση.

7 Likes

Δεν είναι αυτό. Είναι πως ορισμένα πράγματα έχουν διαμορφωθεί με συγκεκριμένο τρόπο μέσα στη νεοφιλελεύθερη εποχή του Καπιταλισμού. Η <<νέα αριστερά>> (γενικότερα, όχι μόνο η συγκεκριμένη) εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόσμο και ΔΕΝ εκπροσωπεί άλλους, αυτούς που οδηγούνται (όπως ο Serpass) στο να γίνουν π.χ. Τραμπιστές. Δεν άρχισε αυτό από την Αχτσιόγλου, ούτε θα σταματήσει με αυτήν …αλλά χωρίς να την παρακολουθώ σε καμία περίπτωση στενά είμαι σίγουρος πως είναι και αυτή μέρος του προβλήματος, όσα και αν λέει ενδεχομένως κάποιες φορές για αιτήματα σωματείων ή οικονομικά σκάνδαλα της Ν.Δ.!

Αυτή η σκέψη είναι προέκταση αυτού που έγραψα εδώ…

Φοβερη λογικη παντως…

“Δε με καλυπτει η αριστερα, οποτε το μονο λογικο συμπερασμα ειναι πως πρεπει να γινω Τραμπιστης”

Οι λογοι για τους οποιους καποιος γινεται φαν του Τραμπ ή/και παρομοιων του, ειναι πολυ πιο απλοι. Και δεν εχουν να κανουν με την αριστερα.

Επισης σορρυ, αλλα αν καποιος ειναι αξεστος, αμορφωτος, ανεκπαιδευτος κτλ, αυτο δεν αποτελει ποτε δικαιολογια για να ειναι επισης ηθικα νεκρος.

4 Likes

Για μένα, η προσδοκία εκπροσώπησης ενθαρρύνει τον πατερναλισμό, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και δεν θέλω να την κάνω εδώ, ένα στίγμα δίνω. Όμως, η πολιτική δεν έχει χρέος να μιλάει “για όλους” και “με όλους”. Επιτρέπεται να έχει όρια και να μιλάει κατά ανθρώπων και ομάδων. Αυτό είναι εξάλλου και μία εξαίρεση στον πατερναλισμό, να εναντιώνεσαι, γιατί καθιστάς τον άλλον υπεύθυνο για τις πράξεις και τις επιλογές του.

Ενώ, όμως, η Αχτσιόγλου ηθικολογεί και καταφεύγει σε αρκετές ρομαντικοποιήσεις για να στηρίξει την πολιτική της κριτική (sic), ο serpass πιάνεται από ένα post, αγνοεί πλαίσιο, αγνοεί και περιεχόμενο, πετάει εκεί μία μπαρούφα, και λέμε “εδώ έχει δίκιο”. Ε δεν έχει.

Υπάρχει πολλή και κεκαλυμμένη υποτίμηση στο “εντάξει, είναι φασίστας, αλλά είναι αμόρφωτος χωριάτης, τι περίμενες”. Συμφωνώ μαζί σου.

3 Likes

Για μένα, όποιος δεν τρώει κρέας, θα έπρεπε το λιγότερο να διαβάσει βιολογία και να δει τι τρώνε τα παμφάγα ζώα όπως ο άνθρωπος.

Όλα θέλουν ένα μέτρο. Τα έχουμε ξαναπεί ότι θα έπρεπε να τηρούνται αυστηροί κανόνες σφαγής, και επίσης θα έπρεπε να υπάρχει και περιορισμός της υπερκατανάλωσης κρέατος. Άλλο να ακολουθούμε με μέτρο τη φύση μας και άλλο να πηγαίνουμε σε ακραίες καταστάσεις βιγκανισμού.

Τώρα, όλα αυτά με την Αχτσιόγλου πώς προέκυψε; Αναφέρθηκε σε βιγκανισμό και το έκαναν μοναδικό θέμα, αντί να εστιάσουν στις πολιτικές (και αποτυχημένες) θέσεις της;

Θέλω να κάνω rephrase. Όχι “όποιος τρώει κρέας”, αλλά “όποιος κοροϊδεύει τους vegetarians και τους vegans που λένε ότι λυπούνται τα ζώα”. Στην προκειμένη περίπτωση ήθελα να αναφερθώ στους δεύτερους, δεν το έγραψα σωστά.

2 Likes

Γιατι σε ενδιαφερει τοσο πολυ τι τρωνε οι αλλοι? Ασε τους βετζετεριανς να μην τρωνε κρεας αν δεν θελουν. Η ιδεα πως ο ανθρωπος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κρεας στην διατροφη του εχει απορριφθει εδω και παρα πολλα χρονια. Μια χαρα μπορει να επιβιωσει και να ειναι υγιεστατος χωρις κρεατικες τροφες. Δεν θα ημουν τοσο εριστικος αν δεν ειχες επαναλαβει το συγκεκριμενο επιχειρημα κανα 2-3 απο οσο εχω δει, αλλα μαλλον κι εσυ πρεπει να διαβασεις Βιολογια (και δεν εννοω το βιβλιο της Β΄ Γυμνασιου) για να καταλαβεις πως ο αυστηρος διαχωρισμος μεταξυ “σαρκοφαγων, φυτοφαγων και παμφαγων” δεν ειναι οσο απλοικος οσο μαθαμε στο σχολειο. Ουτε σημαινει κατι το οτι εχουμε κοπτηρες στα δοντια μας, αλλο κλασικο κατεστραμμενο επιχειρημα των πωρωμενων σαρκοφαγων…

Εγω ως σαρκοφαγος που τρωει μπριζολιδια καθε βδομαδα και κοτοπουλακι σχεδον μερα παρα μερα, απορω γιατι σε νοιαζει τοσο πολυ τι κανουν οι αλλοι με την διατροφη τους παντως. Πως ακριβως επηρεαζει την ζωη σου το τι βαζει ο αλλος στο στομαχι του? Ισα ισα που less for them, more for us.

2 Likes

Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια μία vegan user είχε τολμήσει να γράψει για τις διατροφικές τις επιλογές στο forum και (οριακά) όλοι είχαν πέσει να τη φάνε (pun intended). Εγώ δεν είμαι vegan (ούτε καν vegetarian), οπότε τα όσα γράφω παρακάτω ελπίζω να μην εκληφθούν ως «κούνημα του δαχτύλου» (και να ήταν αυτός ο σκοπός μου, δηλαδή, εκ των πραγμάτων δεν γίνεται).

Αυτό που παρατήρησα στο post του osfp7 (και είναι χαρακτηριστικό όταν ανοίγει αυτή η συζήτηση γενικότερα) είναι ότι χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή αφορμή στην προκειμένη (γιατί το post της Αχτσιόγλου κάθε άλλο παρά «δεικτικό»/φορτισμένο/καυστικό ήτανε, κι ούτε άλλος user στο forum post-αρε κάτι παρεμφερές), κατευθείαν σηκώνονται αμυντικοί μηχανισμοί του τύπου «μη μου πεις τι θα κάνω, αφού δεν σου λέω κι εγώ τι θα κάνεις». Φυσικά, σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε τι να κάνει, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο εδώ. Υποθέτω, έτσι, ότι η αντίδραση αυτή ίσως να οφείλεται σε μία «συσσωρευμένη αγανάκτηση» για πρότερες vegan προσταγές δασκαλίστικου ύφους, αλλά και πάλι διατηρώ μία επιφύλαξη για το πόσες τέτοιες συναντά κανείς στη ζωή του, και αν όντως αποτελούν τέτοιες ή εμείς τις ερμηνεύουμε ως τέτοιες. Για παράδειγμα, εάν στη βόλτα σου στην κρεαταγορά συναντήσεις κάποιους περίεργους που σου μοιράσουν ένα κείμενο με τίτλο «MEAT IS MURDER» και μέσα σε αυτό σου εξηγούν τα όσα ωφέλιμα μπορεί να βρει κανείς σε μία χορτοφαγική διατροφή, αυτό δεν είναι «σου λένε τι να κάνεις» ή «κούνημα του δαχτύλου» και είναι άδικο και ανυπόστατο να χαρακτηρίζεται ως τέτοιο. Θέλω να πω ότι η δημοσίευση/επικοινωνία κάποιων θέσεων σχετικά με μία στάση ζωής ή ιδεολογία η οποία θέλει να εξαπλωθεί ή να βρει κοινωνούς/συνοδοιπόρους/όπως θέλεις πες το, δεν προεξοφλεί το καταγγελτικό της ύφος, κι ούτε εμείς θα πρέπει να νιώθουμε ενοχικά αν δεν την ασπαζόμαστε (ακόμα). Τέλος, το να νιώθουμε τόση αγανάκτηση για τους vegan που δήθεν μας κουνάνε το δάχτυλο ή μας λένε τι να κάνουμε, μού θυμίζει λίγο κι όλη την αγανάκτηση περί της «woke ατζέντας» που ξαφνικά ήρθε και απειλεί τα θέσφατά μας και τις ασφάλειές μας, μην υπολογίζοντας ότι αυτά τα θέσφατα και αυτές οι ασφάλειες είναι που πραγματικά κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε τι να κάνουμε, 24 ώρες το 24ωρο στο σχολείο, στη δουλειά, στο σπίτι: αυτή είναι η κυρίαρχη αφήγηση για το πώς πρέπει να τρως, πώς πρέπει να μιλάς, πώς πρέπει να γαμάς κλπ. κλπ., και όχι το αντίστροφο.

Από εκεί και πέρα τα περισσότερα (αν όχι όλα) επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην κουβέντα για να «αποδομήσουν» τις vegan διατροφικές επιλογές είναι πράγματα που εδώ και χρόνια έχουν αναλυθεί διεξοδικά σε σχετικά συγγράματα/συζητήσεις και κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού κάποιος μπορεί να βρει όχι τις «απαντήσεις» ή την «αλήθεια», μα τουλάχιστον επαρκή δείγματα ότι κάποια από τα πράγματα που ισχυριζόμαστε, ίσως δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.

Για παράδειγμα, οι «άπειρες φρικαλεότητες στη φύση», δεν μπορεί να είναι επιχείρημα σε αυτήν την κουβέντα, ούτε οδηγός στη ζωή μας. Θα δεχόμασταν έναν τέτοιο ισχυρισμό από έναν σαδιστή όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε; Ο άνθρωπος, ως ένα ον που για τους χ, ψ εξελικτικούς λόγους έχει τα διανοητικά εργαλεία και την αντιληπτική ικανότητα που έχει, ξέφυγε από τους «νόμους της ζούγκλας» -δεν γίνεται να τους θυμόμαστε όποτε η συζήτηση πάει στο τι φαΐ τρώμε.

Προχωρώντας, μία vegan διατροφή δεν επιλέγει τα φυτά επειδή «δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί». Φυσικά και είναι ζωντανοί οργανισμοί, η διαφορά είναι ότι δεν διαθέτουν κεντρικό νευρικό σύστημα ή εγκέφαλο που να επεξεργάζεται την εμπειρία του πόνου με τον τρόπο που το κάνουν τα ζώα και οι άνθρωποι. Όπως είπα, δεν είμαι vegan για την έχω ψάξει παραπάνω, αλλά η συζήτηση είναι αρκετά πιο περίπλοκη από το «ζώα και φυτά είναι το ίδιο».

Από εκεί και πέρα, ναι, φυσικά και ο άνθρωπος είναι παμφάγο ον. «Παμφάγο ον», ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να τρέφεται εξίσου με ζωικές και φυτικές τροφές. Σημαίνει ότι μπορεί, ότι έχει την ικανότητα να τρέφεται εξίσου με ζωικές και φυτικές τροφές. Ο οργανισμός του ανθρώπου δεν θα πάθει κάτι αν τις πρωτεΐνες του κρέατος τις λαμβάνει από φυτικές τροφές -κι ας είναι παμφάγος. Σκεφτείτε, ούτως ή άλλως, πόσο συχνά τρώμε κρέας εμείς σε σχέση με τους παππούδες ή τους προ-παππούδες μας -το κρέας για πολλές ιστορικές περιόδους και για μεγάλα κοινωνικά σύνολα ήταν είδος πολυτελείας, είτε λόγω κοινωνικής θέσης, είτε λόγω πρακτικής δυσκολίας στην απόκτησή του (κυνήγι έναντι τροφοσυλλογής). Μ’ αυτό δεν θέλω να κατασκευάσω μία αντίστροφη θέση για το ποια είναι η ανθρώπινη «φύση», λέω απλά ότι η κρεατοφαγία δεν είναι μονόδρομος και πολλές φορές δεν ήταν καν επιλογή για πολλούς ανθρώπους (κι όχι λόγω της vegan στάσης του). Ούτως ή άλλως η επίκληση της ανθρώπινης «φύσης» ή σύνδεση των σημερινών μας διατροφικών επιλογών μ’ αυτές των προϊστορικών ανθρώπων π.χ., γίνεται συνήθως μεροληπτικά: όχι μόνο ξεχνάμε ότι εμείς δεν κυνηγάμε για το κρέας που τρώμε ή ότι η επιβίωσή μας δεν εξαρτάται από το αν θα τραφούμε με το επεξεργασμένο κρέας της κρεατοβιομηχανίας, αλλά θυμόμαστε μόνο τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας που μας συμφέρουν. Αν θέλαμε να ‘μαστε ειλικρινείς, θα έπρεπε να τρώμε αρκετά λαχανικά και καρπούς χωρίς καμία επεξεργασία (από τα οποία σήμερα είναι αμφίβολο αν θα καταφέρναμε να μασήσουμε ή να χωνέψουμε το ένα πέμπτο), να καταναλώνουμε ωμό κρέας (καθώς από τα περίπου 2.000.000 χρόνια ιστορίας του ανθρωπίνου είδους, βρίσκουμε ενδείξεις οργανωμένης και μαζικής θερμικής επεξεργασίας φαγητού μόλις στο τελευταίο τέταρτο αυτού του χρονικού διαστήματος) και άλλα τέτοια παρεμφερή.

Αυτά πάνω-κάτω, ξαναλέω χωρίς κάποια εριστική διάθεση, αλλά κυρίως γιατί θεωρώ ότι το ζήτημα έχει ψωμί (ουδέτερη επιλογή, να τους βολεύει όλους).

Υ.Γ. Όσον αφορά την κλασική ρητορική ότι τέτοια «μερικά» ζητήματα «αποπροσανατολίζουν» ή «διασπάνε» την εργατική τάξη από τον κύριο στόχο της που είναι τα αφεντικά, οι κυρίαρχοι και ο καπιταλισμός, η απάντηση παραμένει η ίδια όπως όταν οι ίδιες κατηγορίες εκτοξεύονταν για όσους αναδείκνυαν αντισεξιστικά/αντιρατσιστικά ζητήματα, ζητήματα ηλικίας και ψυχιατρικής, ζητήματα πολιτισμού: μην περιμένουμε την επανάσταση να μας μεταμορφώσει αυτόματα την επόμενη μέρα σε όντα που θα ξέρουμε πώς να συμπεριφερόμαστε στα διαφορετικά από μας φύλα, πώς αντιμετωπίζουμε διαφορετικά χρώματα και γλώσσες, πώς κρίνουμε το «κανονικό» και το «μη-κανονικό», πώς αποτινάσσουμε χρόνια αλλοτριωμένων συνηθειών από μέσα μας. Τα πεδία μάχης (συμπλέγματα εξουσίας, σχέσεις κυριαρχίας κι εκμετάλλευσης κλπ.) ονομάζεται κάθε μέρα.

9 Likes

Όλοι κρίνονται από τα λεγόμενά τους και τη στάση τους (όπως κι εσύ κρίνεις αυτά που έγραψα πριν). Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι.
Επιπλέον, όταν πρόκειται για βίγκαν γονείς που αναγκάζουν τα παιδιά τους να ακολουθούν αυτήν την καταστροφική για την υγεία και ανάπτυξή τους διατροφή, τότε θα με ενδιαφέρει και θα κρίνω όσο θέλω, στα όρια του να προτείνω και προσωρινή αφαίρεση κηδεμονίας. Για τους ενήλικες, δεν με ενδιαφέρει καν, αρκεί να μην κουνάνε το δάχτυλο σε όσους ακολουθούν μία φυσιολογική διατροφή για το είδος μας. Το τι έχει απορριφθεί σαν ιδέα ή όχι, το λες εσύ και χωρίς στοιχεία.

1 Like

Εγω μια απορια εχω… τι παει να πει φυσιολογικη διατροφη για το ειδος μας ; ουτε εγω καταλαβαινω γιατι πρεπει καποιος να ενδιαφερεται τι κανει ο καθενας στην προσωπικη ζωη του ( τι τρωει , τι του αρεσει , τι δεν του αρεσει , την σεξουαλικοτητα του , κλπ) …

2 Likes

Τα γράφω με αρκετή σαφήνεια, αν διάβαζες πιο προσεκτικά. Αντιγράφω τα επίμαχα σημεία που πιστεύω θα απαντήσουν στη δική σου απορία:

Νομίζω αρκετά υπεραναλύσαμε τους βίγκαν, και πολύ ασχοληθήκαμε (με εξαίρεση πάντα όταν αφορά παιδιά). Έχουμε πιο σοβαρές ειδήσεις για το παρόν νήμα…

Συμφωνω με καθε τι που εγραψες στο υπεροχο σου ποστ, απλα να πω εδω πως οι modern anatomically humans εμφανιστηκαν πριν 300,000 χρονια, κι οχι πριν 2 εκατομμυρια :stuck_out_tongue: Αυτοι ηταν οι προγονοι μας, και ειχαν διαφορετικες διατροφικες συνηθειες με εμας, εν μερει. Δεν αλλαζει κατι στο νοημα του ποστ σου βεβαια.

Δεν αρπαχτηκα

Καλη τυχη με αυτο. Θα σε κοιτανε ολοι με γουρλωμενα ματια αν το προτεινεις αυτο. Επισης, μια χαρα μπορει ενα παιδι να εχει αναπτυξη και υγεια χωρις κρεατικες τροφες. Αν αφαιρουσαμε κηδεμονια απο οποιον μεγαλωνει το παιδι του με τροπο που διαφωνουμε, τοτε δε θα ειχε κανενας κηδεμονια των παιδιων του.

1 Like

Να συνεχίσω; Καλό βράδυ…

Αρρωστημένα μυαλά, ατυχές παράδειγμα. Δεν υποστηρίζω τη βίγκαν διατροφή, αλλά βρήκες και εσύ ένα ακραίο παράδειγμα να αντιτάξεις. Είναι σαν να μου λες ότι οι γκέι είναι παιδόφιλοι επειδή ένας κάποια στιγμή ασέλγησε σε ανήλικο. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Συγγνώμη για το παράδειγμα που χρησιμοποίησα, δυστυχώς, όμως, το έχω ακούσει από πολλούς δήθεν ευαισθητούληδες.

1 Like

(Τωρα θυμηθηκα τι ειχε προηγηθει, πριν βδομαδες/μηνες ηταν ενα αρθρο που ειχε μπει εδω. Εγινε το τριγκερ, και καταλαβα πώς υπηρξε ξαφνικα παλι τοση συμμετοχη στο νημα)

Ξερεις οτι αυτο παει και αναποδα ε; Και οχι μονο για το κρεατοφαγια/λαχανοφαγια, αλλα για πολλα αλλα πραγματα που ισως δεν σου/μου/μας αρεσουν να μας κρινουν. Το εγραψε ηδη και ο Q, με πιο ευρυ τροπο ισως.

Και αυτο το “δεν με νοιαζει, αρκει να μην…” δυστυχως φερνει σε εμενα σκεψεις που δεν μου αρεσουν καθολου. Ποιος εισαι εσυ που δεν θα ανεχτεις να ακουσεις τι λενε οι αλλοι; Ειναι genuine ερωτηση, οχι aggressive (γραπτος λογος sucks sometimes).

2 Likes

Οχι, σειρα μου:

Οριστε, εχω δεκαδες αλλα παραδειγματα παιδιων που πεθαναν απο φτωχη διαιτα η οποια συμπεριελαμβανε κρεας ή/και ζαχαρη κανονικα, και δεν ηταν vegan. Αρα το λογικο συμπερασμα ειναι πως μια κρεατοφαγικη διαιτα θα επρεπε οδηγει σε απωλεια κηδεμονιας, σωστα? Ή απλως τα δυο παραδειγματα που ανεφερες δεν οδηγησαν σε θανατο του μωρου επειδη ηταν vegan η διαιτα, αλλα επειδη οι γονεις τους ηταν ζωαδια και δεν ετρεφαν το παιδι τους σωστα.

Παρε κι αυτο, τυπος πεθαινει επειδη εφαγε κρεας. Αρα μπορει να συμβει στον καθενα, και αρα πρεπει ολοι να κοψουμε το κρεας λογω μιας ακραιας περιπτωσης, σωστα?

2 Likes