Βάλε στην εξίσωση πως για να αποδειχθεί πως τα κρούσματα υπερέβησαν το 50%, θα πρέπει και οι γονείς να κάνουν τα τεστ στα παιδιά τους, και οχι να δηλώνουν απλά ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Κάτι που δε συμβαίνει γενικά, με το τεράστιο ποσοστό αρνητών που υπάρχει
Μεχρι να ανιχνευτουν τα 50+1 κρουσματα, μεσα σε μια κλειστη αιθουσα στην οποια θα βρισκονται 5-6 ωρες τη μερα θα εχει κολλησει το 100% των παιδιων.
Έλα ρε έχουν πλέον 100 παιδιά οι τάξεις στο σχολείο Ελλάδα? Ριζοσπαστικό
Ναι, γιατί σύμφωνα με τον Μαγιορκίνη όσο περισσότερα παιδιά είναι σε μία τάξη τόσο λιγότερα κολλάνε. :Ρ
Εντωμεταξυ αμα σε μια ταξη κολλησει το 50%+1 ειναι πλεον παρα πολυ αργα, τι νοημα εχει ολο αυτο δεν καταλαβαινω…
Θα γίνει της τρελής το χειμώνα με τα καθίκια που έχουμε να μας κυβερνούν. Φτάσαμε να συνηθίσουμε τις 30 (plus) απώλειες ανθρώπων τη μέρα.
Ψέκα και κοινωνικός αυτοματισμός, καλά θα πάει κι αυτό.
Ρε επειδή δε θα μπαίνουν πλέον σε πανεπιστήμια θέλουν να τους δώσουν μια εμπειρία αμφιθεάτρου. Αμέσως να κατηγορήσετε τους άριστους
Τη μερα…
Εχεις δικιο, εκ παραδρομής το έγραψα.
Βέβαια για να πουμε και την άλλη πλευρά, πλέον με εμβόλιο η ψέκα πληρώνεται. Γι’αυτό τουλάχισον όσο μπορούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο κι εμείς γιατι αν περιμένουμε απο το κράτος χέσε μέσα.
Αυτό θα χει μεγάλο ενδιαφέρον:
Το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση είναι το ότι στα χαρτιά, το να διπλασιάσεις το χώρο μιας αίθουσας ή να σπάσεις το τμήμα στα 2, είναι ισοδύναμο με το να αρρωστήσουν τα μισά παιδιά και να εκμεταλλευτείς το διαθέσιμο χώρο που θα αποδεσμευθεί, πάντα οι Έλληνες είμαστε εφευρετικοί.
Το γαμάτο είναι πως μια τάξη με 25 παιδία και 11 με covid δεν κλείνει, αλλά μια τάξη σε ένα χωριό με 10 παιδιά και τα 6 με covid, κλείνει.
Αναμένουμε τα σκίτσα με τις Ευκλείδιες αποστάσεις για να αποσαφηνισθεί όμως
Σε άλλα νέα, έκατσα να δω τη συνέντευξη Τσίπρα. Αν τον ξανακουσω να λέει άλλη μια φορά “τουτη την ώρα” δε θα το αντέξω.
Γραφειοκρατικά κριτήρια αποτέλεσμα του γραφειοκρατικού micromanagement που έχουμε παντού. Αν το υπουργείο έλεγε “το κάθε σχολείο αποφασίζει μόνο του”, τότε θα γινόταν άλλος μεγάλος πανικός. Αν πρέπει να πάρεις ένα ποσοστό για όλη την Ελλάδα, τότε το 50% δεν είναι παράλογο. Σημαίνει πως το κάθε τμήμα δε θα κλείσει για πάνω από μια φορά τον χρόνο. Εως ότου το υπουργείο τα κλείσει όλα οριζόντια και πάει πάλι σε τηλεκπαίδευση. Αυτά είναι μέτρα που εγώ καταλαβαίνω τα παίρνουν γνωρίζοντας πως θα αλλάξουν σύντομα. Σαν τον Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό: ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Γενικά τα σχολεία είναι μεγάλο δίκοπο μαχαίρι γιατί η τηλεκπαίδευση δε δουλεύει και μόνο αυξάνει τις ανισότητες. Η κόρη του Μητσοτάκη με τηλεκπαίδευση πήγε στις ΗΠΑ. Τα παιδιά από το χωριό ή από πολύτεκνες οικογένειες με τον ίδιο κόπο δε θα πάνε ούτε ως το διπλανό χωριό. Δεν υπάρχει απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιο υπουργείο και να μην έχει μεγάλα μειονεκτήματα. Ακόμη και στο πολυτεχνείο φέτος, μου έλεγαν οι (πρώην) συνάδελφοι πως οι φοιτητές είχαν πρωτόγνωρα κενά στις γνώσεις τους, εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης του 2020.
Εγώ πάντως είμαι ξανά λίγο απαισιόδοξος για το επόμενο έτος γιατί αν και εμβολιασμένος με φίλους εμβολιασμένους, οι έξι στους 12 τσιμπήσαμε το Delta ενώ τρώγαμε σε ανοιχτό χώρο. Ευτυχώς που ήμασταν εμβολιασμένοι (και οι δικοί μας) και έτσι είμαστε όλοι σχετικά καλά. Τελείως εύκολα όμως κανείς μας δεν το πέρασε. Θα πάρει κανένα 2μηνο για να επανέλθουμε τελείως και καταλαβαίνω πως η διασπορά ανάμεσα στους εμβολιασμένους θα γίνεται ανεπηρέαστα. Εγώ σιγά σιγά την βλέπω τη νέα μετάλλαξη λόγω της διασποράς στο 1.5 δις εμβολιασμένων και καλή τύχη εύχομαι στους ανεμβολίαστους (βασικά να πάνε να εμβολιαστούν αμέσως τους εύχομαι).
Νέα επίπεδα ηλιθιότητας
I say, let them die.
Φαντάζομαι και οι 39 να είναι άρρενες. Επίσης, ποοοση φωτιά να πιάσει ένα περιβόλι πια;
Σα να βλέπω μπροστά μου τον κασιδιαρη πρόεδρο των χρυσών ανεμβολιαστων να κάνει διανομές τροφίμων μόνο για ανεμβολιαστους
Τώρα σοβαρά???είναι το ίδιο ένα σχολείο σε ένα χωριό με ένα σχολείο στην κυψέλη? Δεν είναι θέμα γραφειοκρατιας είναι θέμα ηλιθιότητας. Και για να μη ξεχνιόμαστε ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΑΜΙΕΣΑΙ
Χεχεχε, αν το κριτήριο απόφασης είναι το αν θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία (εξού και το 50%, μια φορά το χρόνο κλειστά όπως λες), ας ελπίσουμε πως δε θα πεθαίνουν παιδιά απ’τον Covid και το 50% σε νούμερο θα είναι πάντα σταθερό (ή σε κάτι λιγότερο μακάβριο, να μην μπορούν να ξανακολλήσουν δυο και τρεις φορές).
Στάνταρ έπαιζε μουσική εκεί που καθόσαστε, γι’αυτό κολλήσατε
Εχω απειρες διαφωνιες επι τουτου, αλλα αυτο που μου φαινεται πιο σουρρεαλ απο οτιδηποτε, εχοντας περασει απο το Πολυτεχνειο, ειναι η ιδεα πως οταν το Πολυτεχνειο λειτουργει κανονικα, με τους καθηγητες που εχει, την “οργανωση”, τους φοιτητες με το υποβαθρο που εχουν απο την δευτεροβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα, και ενα σωρο αλλα καταπληκτικα, τοτε η γνωση των φοιτητων ειναι χωρις κενα.
Αν ηταν δυνατη η τηλεκπαιδευση οταν ημουν εγω φοιτητης, με εξαιρεση τα εργαστηρια παιζει ολα τα αλλα να ηταν πολυ καλυτερα, και τελικα να ηταν με λιγοτερα κενα οι φοιτητες.
Αληθεια τωρα, συζηταμε για το αν γινεται σωστη εκπαιδευση στην τριτοβαθμια στην Ελλαδα? Και οτι οι διαλεξεις in person στα αμφιθεατρα και τις αιθουσες βγαζουν φοιτητες με ΓΝΩΣΗ, και οτι οσοι αποκτουν την γνωση που πρεπει δεν ειναι επειδη το ψαχνουν μονοι τους?
Η γνώση ρε μαν δεν είναι από τη διάλεξη μόνο. Οταν πας στο πανεπιστήμιο, πας και στη διάλεξη, πας και στη βιβλιοθήκη, κανείς και εργασίες μαζί με άλλους, ακούς πράγματα αριστερά και δεξιά και στο τέλος διαβάζεις και μόνος σου.
Επίσης η μη κοινωνικοποιηση λόγω της απόστασης , σίγουρα έχει και αντίκτυπο στο ότι υπάρχουν κενά, με άλλη όρεξη πας στο πανεπιστήμιο όταν ξερεις ότι θα κάνεις μάθημα, θα πιεις έναν καφέ, θα παίξεις ένα τάβλι και θα περάσεις γενικά καλά