Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Κυριως, γιατι μπορω (!)
Αλλα επισης γιατι θελω να καταλαβω τι εννοουσες.
Ξερεις πραγματα για τον Παργαλατσο που δεν ξερουμε? :stuck_out_tongue:

Συμφωνώ, ως σχόλιο/πείραγμα το έβαλα, δεν πιστεύω ότι ο @bostonflesh το έγραψε ως θέση του.

ΤΕΛΕΙΟ

2 Likes

Για να πεταχτώ κι εγώ στο debate (?) , το γονέας Α και γονέας Β, δε δηλώνει κατάταξη γιατί δε μιλάμε για ordinal numbers.

Μάλιστα αυτό ενισχύεται από το ότι στον νόμο οι γονείς έχουν ίσα δικαιώματα, άρα ενώ θα μπορούσε στο set να υπήρχε διαφορά (ακόμη κι αν υπήρχε Γονέας Γ και Γονέας Δ) μεταξύ του Α και του Β, άρα και κατάταξη εδώ δεν ισχύει η συνθήκη.

Για περισσότερα ινφο

Κανεις λαθος εδω, γιατι τα γραμματα Α και Β ειναι μερη ενος συνολου που εχει order :stuck_out_tongue:
Για να μην παω τωρα στα αρχαια Ελληνικα και τι σημαιναν Α και Β σε αυτην την χρηση.

Εγω παντως θα διαλεξω επιτηδες Γονεας Β’ οταν ερθει η ωρα.
Ακομα κι αν ειναι για να την σπασω σε καποιον σεξιστη μαλακα που θα στραβωσει με την ιδεα.

2 Likes

Εγώ Γονε@ √-1

2 Likes

Δεν έχει order αφού δεν αντιπροσωπεύουν μαθηματικά στοιχεία, είναι αλφαβητικά. Τι πάει να πει Α>Β ή Α+Β?

Το σετ είναι γονείς ενός παιδιού και είναι incomparable αυτά τα 2 στοιχεία. Αν ήταν σετ που αντιπροσωπεύει ύψος γονιών του παιδιού τότε θα μπορούσες να πεις Γονέας Α>Γονέας Β

Summary

Είμαι περίπου 90% σίγουρος γι αυτά που λέω, όσο και το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα μου αυτή τη στιγμή, αύριο με “καθαρό” μυαλό στη δουλειά θα τα ξαναδώ και θα δεχτώ την καζούρα αν λέω βλακείες

2 Likes

Είσαι φανταστικός!

3 Likes

Καμια καζουρα, απλα σκεφτεσαι ως προγραμματιστης νομιζω κι οχι ως μαθηματικος (μπορει να κανω και λαθος). Τα Α και Β στο context που συζηταμε ειναι ισαξια με τους αριθμους 1 και 2. Θα μου πεις γιατι επελεξαν Γονεας Α και Γονεας Β και οχι Γονεας 1 και Γονεας 2? Δεν μπορω να το ξερω, αλλα δε νομιζω οτι ηταν για να μην δειξουν “σειρα”. Και βασικα θα προτιμουσα να εγραφαν Γονεας 1 και Γονεας 2, κυριως για να μην κανουμε αυτην την συζητηση :sweat_smile:

Εγω απλα λεω οτι στα Αρχαια Ελληνικα για παραδειγμα, το Α’ και το Β΄ εδειχναν σειρα, οπως δειχνουν και στις ταξεις του Δημοτικου δηλαδη. Να ρωτησουμε τους μπατσους, σιγουρα θα ξερουν και θα ειναι προθυμοι να βοηθησουν!!

Γιαυτό έβαλα τα links με cardinal και ordinal αριθμούς ρε λοκο.

Τεσπα δε με νοιάζει, μόλις παρήγγειλα άλλο ένα zombie, θα το πιω στην υγειά σου ρε μπρο :beers: :beers:

3 Likes

Για σενα ειναι η ζωη, εγω θα φαω φλωρικα ψευτικα τακος απο μαρουλι και μετα θα διδαξω για 2 ωρες Φυσικη μεσω μιας οθονης, αλλα οκ εχει ο καιρος γυρισματα. Καποια στιγμη θα ειμαι στην Α κατηγορια εγω κι εσυ στην Β (hint hint)

2 Likes

Η πλάκα είναι ότι από την όλη φάση με γονέα Α και Β, από όλες τις συζητήσεις που έχω κάνει με φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, απλούς γνωστούς κλπ, έχω συμπεράνει ότι έχει ενοχλήσει περισσότερο τις γυναίκες (μαμάδες) παρά τους άντρες.

Σιγουρα

2 Likes

explain please

και επειδη ειναι…

Το μεσημέρι ήταν στην Ἑλληνική Ἀγωγή - Μαθήματα Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν μία ομάδα αναπαράσταση αρχαίων μαχών «ο Λεωνίδας». Είχαμε το αφιέρωμα στη Ναυμαχία της Σαλαμίνος και θέλαμε οι μαθητές μας να πάρουν μία εικόνα από τους Μηδικούς Πολέμους. Είχε τεράστια επιτυχία, τα παιδιά συμμετείχαν όλα με χαρά και αυτό που λέμε βιωματική γνώση λειτούργησε. Ανέβασα λοιπόν στο τουίτερ μερικές φωτό και αμέσως άρχισαν τα όργαμα…. «κιτς», «εθνικιστικά», «φασιστικά», «χρυσαυγήτικα» κλπ ήταν μόνον μερικά από τα σχόλια του αριστερού τάιμ λάιν. Μέχρι και την Μελόνι έμπλεξαν.

Είναι οι ίδιοι που χθες ενοχλήθηκαν και ήθελαν να φύγει ο Δικέφαλος αετός από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Φυσικά αν αντί για οπλίτες της αρχαία φάλαγγας είχαμε τίποτε στρατιώτες του λεγόμενου «Δημοκρατικού Στρατού» ή κανένα ομοίωμα του Τσέ τότε θα τους άρεσε και θα το θεωρούσαν καλαίσθητο!

Λοιπόν για να μην μας τρελαίνουν όλοι οι λαοί έχουν ομάδες αναπαράστασης των μαχών του παρελθόντος τους. Από τους Δανούς που εχουν αγήματα με τους Βικινγκς, έως την αναπαράσταση των Ναπολεοντίων Πολέμων ή των Αμερικανικό Εμφύλιο παντού και έτσι Τιμούν την Ιστορία τους!

Δεν θα δώσουμε λοιπόν κανέναν λογαριασμό στους συμπλεγματικούς της Αριστεράς που νομίζουν ότι ακόμη έχουν κάποιου είδους ιδεολογική ηγεμονία και δεν θα χαρίσουμε φυσικά το παρελθόν και την ιστορία μας ούτε στην Χρυσή Αυγή ούτε σε κανέναν άλλον ακραίο.

Συγχαρητήρια

στην ομάδα αναπαράστασης Αρχαίων μαχών «ο Λεωνίδας» που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να φτιάξουν με μεράκι αυτές τις ωραίες πανοπλίες και τους ευχαριστώ που ήρθαν σήμερα στην Ελληνική Αγωγή και έκαναν τα παιδιά μας σοφότερα και χαρούμενα.

Να τους λένε άραγε για τον Πελοποννησιακό πόλεμο ή μόνο για τα έπη απέναντι στους βαρβάρους είμαστε περήφανοι?

3 Likes

Όχι βέβαια. Πάνω απ’ολα η “εθνική υπερηφάνεια”.
Και προπαγάνδα.

Για τους Μεσσηνιακούς πολέμους θα πρέπει να τους λένε. Στον 3ο Μεσσηνιακό Πόλεμο ο φοβερός Αριστομένης μαζί με 80 διαλεχτούς πολεμιστές θα έκαιγε τη Σπάρτη απ’ άκρη σ’ άκρη (θα τους έπιανε στον ύπνο καθώς πανηγύριζαν τη νίκη τους) αλλά τον πρόδωσε ο βασιλιάς της Μεσσηνίας που τον είχαν χρηματίσει οι Σπαρτιάτες. Όταν ανακάλυψε ο λαός της Μεσσηνίας ότι ο βασιλιάς τους ήταν ένας προδότης τον σκότωσαν με λιθοβολισμό.

The Bachelor - Νέα σεζόν στον Alpha TV σουν

9 Likes

Είναι απολύτως σίγουρο ότι το 100% της ΝΔ και το 99% όσων τους ψήφισαν, αν είχε η Ελλάδα μια κυβέρνηση φιλελεύθερη, θα γινόντουσαν Σταλινικοι σε μια βραδιά