Ναι, σωστα. Και ευτυχως.
Ευτυχώς για ποιον;
Για εμας, που δεν ειμαστε ζωα.
Καλά εσύ πήγες στο άλλο άκρο γιατί νομίζεις ότι θέλω να κρεμαστούν στην πλατεία.
Το ότι κάποιος θα πληρωθεί για να μιλήσει σε δικαστήριο για να βρει ελαφρυντικά είναι που ενοχλεί
Εσυ ανεφερες το ακρο, δηλαδη τη θανατικη ποινη . Επισης, αν γινονται μαλακιες στις δικες, φτιαξε τα καραγκιοζοδικαστηρια, οι μαλακιες αυτες δεν εχουν να κανουν με το δικαιωμα υπερασπισης.
Για τέτοιου είδους κτηνοδίες δεν το θεωρώ άκρο αλλά τέσπα…
Εφόσον έχουν όλα αποδειχθεί, η σειρά θα έπρεπε να είναι “σε συλλαμβάνω, σε βάζω στο δικαστήριο απλά για να σου ανακοινωθεί η ποινή σου και μετά γεια σας”
Και εντάξει ρε παιδιά, άμα το βρίσκετε πολύ μπρουτάλ, μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε ως εργατικό δυναμικό (όμως σε εξαθλιωμένες συνθήκες, όχι να καλοπερνάνε κιόλας), και να τους μαντρώνουμε όσο δεν δουλεύουν σε μεγάλους χώρους, κάπως σαν στρατόπεδα το σκέφτομαι…
Και αυτό να γίνεται με όλες τις κατηγορίες διεστραμμένων και εγκληματιών που δεν είναι σαν κι εμάς…
Χιουμοράκι
Μια χαρά έχουν κανόνες και τα ζώα, απλώς δεν τους καταλαβαίνουμε γιατί προκύπτουν απ’τα ένστικτα τους.
Λίγο αδιανόητο για εμένα, να δίνεις το δικαίωμα της υπεράσπισης σου σε κάποιον τρίτο, επειδή δεν μπορείς να ακολουθήσεις τους νόμους και τους κανόνες και χρειάζεσαι επαγγελματία. Εν τέλει καταλήγεις στο ίδιο σύστημα με τα ζωά σε γενικές γραμμές, ο ισχυρός να μπορεί να περάσει το δίκιο του πολύ πιο άνετα απ’τον ανίσχυρο, με τη διαφορά να είναι πως στο ενδιάμεσο βιοπορίζονται πολλοί άνθρωποι από αυτή τη διαδικασία.
Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα;
Το ειπα και πριν αρκετες ημερες- σε αυτο ειμαι με τον π.γιο τον βοριδη. Στον πουτσο μου αν κανει καλεσμα σε ακροδεξιο ακροατήριο.
Όχι, αυτός είναι ο “αρχηγός”. Ο Red Dragon είναι ένας χωρίς δόντια.
Ας ήταν τα “ποινές” κανονικές ποινές, και θα σας έλεγα αν θα μιλούσε κανένας για ευνουχισμούς και εκτελέσεις.
Οταν γινουν κανονικες το συζητάμε ξανα, μεχρι τοτε ευνουχισμος και ψοφος.
Όχι ακριβώς χώρες που ζηλεύει κανείς αυτές οι οποίες εφαρμόζουν τη θανατική ποινή. Ευτυχώς η Ελλάδα δεν έχει τα χάλια των περισσότερων από αυτές, είναι σε καλύτερη μοίρα.
Ας μείνουμε στην καλύτερη μοίρα του ομαδικού και επαναλαμβανόμενου πάρτι-βιασμού ενός 7χρονου από τον πατέρα του και τους συγγενείς του, έχοντας πάρει και το ΟΚ από τη μητέρα του και να περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία που θα δώσει το σύστημα της καλύτερης μοίρας
@pantelis79 Συμφωνούμε σε όλα. Απλά μου έχει μείνει μόνο η αγανάκτηση. Δεν γίνεται να μην κάνει ο εγκέφαλός σου εμετό με αυτό που έχω σε bold πιο πάνω. Δες τι διαβάσαμε για την 12χρονη, δες τι διαβάζαμε και ακούγαμε για Λιγνάδη, για τον πιλότο κλπ κλπ. Μια χαρά όλα αυτά που λες αλλά σε αυτό το κωλοχανείο sounds good, doesn’t work που λένε και στο χωριό μου
Δηλαδη ενας κακος συμβουλος για να κρινεις μια πραξη, να αποφασισεις μια ποινη κλπ.
Τεραστιες κουβεντες που θελουν παρα πολυ χρονο. Πολυ ενδιαφερουσες παντως, σιγουρα. Η short version για μενα ειναι οτι η θανατικη ποινη δε λυνει πρακτικα τιποτα και οτι υπο πολλες εννοιες δεν ειναι καν η αυστηροτερη ποινη που μπορεις να επιβαλεις σε καποιον, θεωρω χειροτερα τα ισοβια.
Δεν ειναι ομως. Και δεν ειναι εκτελεσεις. Η θανατικη ποινη και η εκτελεση ειναι συνωνυμες εννοιες, αλλα οχι ταυτοσημες.
Οσο κακος συμβουλος οσο και η δηθεν ταχα ενσυναισθηση λογω συναισθηματικης αντιδρασης στο θεμα.