Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Εντωμεταξύ δεν λέει απολύτως τίποτα ότι παραιτήθηκε. Κυριολεκτικά δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Πάνω από 10 απεργίες έκαναν οι εργαζόμενοι ζητώντας μέτρα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο και αυτός τις έστελνε στα δικαστήρια και τις έβγαζε παράνομες (όπως έγραψε πριν λίγη ώρα ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης).

3 Likes

Υπαρχουν καμια 40αρια αγνοουμενοι λεει απο τα μπροστα βαγονια, τα οποια εχουν γινει αμορφη μαζα, οσους νεκρους εχουν βρει ειναι απο πισω διαβασα καπου. Οποτε ο αριθμος των θυματων θα ανεβει πολυ ακομα…

Guardian για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η Ελλάδα έχει την χειρότερη θέση στην σιδηροδρομική ασφάλεια στην ΕΕ»

Φυσικά και δεν λέει τίποτα. Γιος πρώην πρωθυπουργού και ανιψιός πρώην πρωθυπουργού πάνε για Όσκαρ πρώτου και δευτέρου ρόλου. Το κρίμα είναι σε όλους μας που από τύχη ζούμε σε αυτήν την χώρα.

4 Likes

Δεν ξέρω τι να πω από το πρωί που είδα την είδηση

Δεν ξέρω και αν χρειάζεται να πεις κάτι πλέον σε αυτή την χώρα

Νομίζω τα λόγια είναι περιττά

Νομίζω αρκεί αυτό που λέμε συνέχεια από το πρωί , ότι υπάρχει σελίδα που μπορείς να δεις όλες τις πτήσεις που εξελίσσονται παγκοσμίως και που βρίσκεται το αεροπλάνο και ότι υπάρχει εφαρμογή που σου λέει που βρίσκεται ο διανομέας με το μηχανάκι του real time

Αυτό .-

Edit : αυτή τη στιγμή που γράφω προσγειώθηκαν 3 πτήσεις εσωτερικού στο Ελ. Βενιζέλος , αλλά το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ακόμα επιπέδου φαρ ουεστ . Λείπει μόνο να μας την πέσει ο Μπιλι δε Κιντ για ληστεία

Και προφανεστατα με τα τρένα μετακινείται κατά συντριπτική πλειοψηφία φοιτητόκοσμος

16 Likes

Εν το μεταξύ βγήκε ο κουλης και λεει ότι φταίει ο σταθμάρχης, ανθρώπινο λάθος, ατομική ευθύνη δηλαδή. Αύριο μαγιό παραλία πάλι.
Σημασία έχει να μην φταίει ο ίδιος.

Βέβαια εάν ο σταθμάρχης πάθαινε κάτι πχ καρδιακό παλι τα ίδια θα λέγανε.σημασια εχει να φταίει κάποιος και όχι το κωλοκρατος και οι άριστοι που όλο μαζεύουν κονδύλια και τα τρώνε αντί να επενδύονται σωστά.

10 Likes

«Η στάση του τον τιμά (σ. σ. τον Καραμανλή), καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος.

Μεταβατικός Υπουργός, μέχρι τις εθνικές εκλογές, ορίζεται ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Από τον οποίο ήδη ζήτησα να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος.

Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων».

Δεν είχα σκοπό να το ποστάρω αλλά μιας και το ανέφερε ο @samis αποπάνω…

3 Likes

Κάποιοι χάσανε τα παιδιά τους, για αυτούς έχει σημασία η καρέκλα και να φαίνονται γαματοι. Μας έδειξε εδώ το cnn. Τραγελαφοι παντού. Το bbc πήγε Τέμπη κι έκανε ήδη ρεπορτάζ λέγοντας ότι οι επικοινωνίες γίνονται με κινητά, sms κτλ.

1 Like

Reminder

4 Likes

Μετακλητος του Υπ. Παιδείας ο σταθμάρχης, δικό τους έδωσαν, σημασία όμως έχει να μην φταίει ο Κούλης

2 Likes

Όπως ο υπουργός ανάπτυξης είναι χρόνια στην αγορά και μετράει ντομάτες, έτσι και ο υπουργός μεταφορών αντιλαμβάνεται τον κλάδο του και κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι μπαρμπάδες, αλλά που να καταλάβεις εσύ τι είναι η πολιτική.

Βέβαια, έχουμε δει υπουργό μεταφορών να οδηγεί αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες, άρα levels.

edit: Επίσης άσχετο, αλλά σήμερα το πρωί έφυγα απ’το σπίτι ψυχοπλακωμένος να πάω για δουλειά, και έτσι απλά πήγα να σκοτώσω έναν αθώο (ο συνοδηγός), γιατί ο ταρίφας που οδηγούσε απλά πετάχτηκε από αριστερά να κόψει την κυκλοφορία και να μπει μπροστά μου. Πατήθηκα στα φρένα στρίβω λίγο δεξιά για να μη βρουν τα φτερά και σταμάτησα, σταμάτησε κι αυτός κόβοντας την άλλη λωρίδα και είμαστε σε απόσταση 1 μέτρου περίπου. Λέω τι μαλάκας είσαι άνθρωπέ μου, πάω να ξεκινήσω να φύγω και πατάει γκάζι, μπαίνει μπροστά μου, ξανασταματάω και μένω κόκκαλο. Δεν έχω ξανανευριάσει τόσο πολύ στη ζωή μου, πήγα με χίλια από πίσω του, τον έχει πιάσει το φανάρι, βγαίνω έξω κατεβάζοντάς του παναγίες και πάω προς το μέρος του και ανάβει πράσινο και φεύγει. Αν έμενε κόκκινο το φανάρι 5 δευτερόλεπτα ακόμα θα τον σκότωνα επιτόπου

2 Likes

Έχω αποφύγει να κάνω σχόλιο για το δυστύχημα, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τι να γράψω. Θλίψη και φρίκη μόνο. Είδα τις φωτογραφίες από το δυστύχημα και φρικαρα με τα βαγόνια που έχουν γίνει άμορφες μάζες. Ένα σωρό άνθρωποι, οι περισσότεροι νέοι, απλά απανθρακωθηκαν και ανατριχιαζω από φρίκη μόνο στην σκέψη όσων έγιναν μέσα στην νύχτα. Δεν μπορώ ούτε καν να μιλήσω για πολιτική και άλλα τέτοια τώρα, και εκπλησσομαι λίγο ομολογώ που κι εμείς εδώ μέσα καθόμαστε και μιλάμε για το σιχαμα και τους υπόλογους του. Μακάρι να είχε ψοφήσει αυτός κι όλοι οι υπουργοί του αντί για τα νέα παιδιά, αυτό μόνο.

5 Likes

Αυτό που τρέμουν είναι τι αντίκτυπο θα έχει η τραγωδία αυτή στις εκλογές. Το βλεπεις στα χεσμενα βλέμματα τους.

Πραγματικά στα αρχιδια τους για τον ανθρώπινο πόνο. Με κάθε τρόπο δεν θέλουν να συνδεθούν με ένα «Μάτι».

7 Likes

Δεν υπάρχουν λόγια εδώ και πολύ καιρό πια. Κάθε φορά τα ίδια και στα ίδια μένουμε.
Συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς και τους οικείους αυτών που πήραν το τραίνο για σιγουριά και ήρεμια για να επιστρέψουν σπίτι, στη σχολή τους, στη δουλειά τους.
Στους εργαζόμενους του ΟΣΕ που επέβαιναν στο συρμό και εξαυλωθηκαν.
Από την άλλη ήδη όλοι την πέφτουν στο σταθμαρχη (που φταίει) μετά τη γραμμή που έπεσε από τον Πρωθυπουργό και κανένας άλλος δεν φταίει. Άντε και κάτι συστήματα που όμως από το 2004 δεν έχουν εγκατασταθεί άρα φταίνε κι άλλοι, όχι μόνο οι άριστοι.
Αν ποτέ η Διοίκηση του Κράτους αυτού απεμπλακεί από την Κυβέρνηση υπάρχει ελπίδα.

3 Likes

Βρέθηκε το εξιλαστήριο θύμα. Προφανώς και δεν λυπάμαι για ένα αρχίδι, λυπάμαι όμως που όλα τα υπεύθυνα αρχίδια αυτού του τόπου όχι μόνο δεν θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, αλλά θα βγουν και από πάνω. Αργά ή γρήγορα, θα ξαναζήσουμε παρόμοιες τραγωδίες και φτου απ’ την αρχή η ίδια φαρσοκωμωδία.

3 Likes

Σε νιώθω.

Ξεκινάω από το σπιτι στις 8+ το πρωι, βγαίνω από Ποσειδώνος στην έξοδο για Κηφισό. Στα 500 μέτρα αλλάζω από μεσαία σε αριστερή λωρίδα, με φλας, προσεκτικές κινήσεις και τσεκαροντας καθρέφτες, χωρίς να τρέχω. Βρίσκω κενό, αλλά ένας υπέροχος τύπος έρχεται από την λωρίδα του Πειραιά (ΣΕΦ) με όσο πάει. Φυσικά, κολλάει πίσω μου και τον βλέπω από τον καθρέφτη να μου κάνει σήμα να πατήσω γκάζι (“προχώρα” φάση) σε δρόμο με (α)κίνηση -για όσους ξέρουν- ενώ οδηγώ ήδη με 100 χλμ. Του γνέφω ότι είναι μλκς με πατέντα διότι δεν δίνω δεκάρα για τέτοιους μλκς, δεν ξεκολλάει ποτέ από πίσω μου, πάει δεξιά (δλδ μεσαία λωρίδα), προσπερνάει 3-4 αυτοκίνητα και κάνει σφήνα στο τελευταίο. Για τέτοιους τύπους έχω πει ότι αν τους δω να εκτοξεύονται στη στρατόσφαιρα, δεν θα κόψω ταχύτητα ούτε για να τους κοιτάξω.

Όλα αυτά ενώ λογικά όλοι οι οδηγοί εκείνη την ώρα θα άκουγαν τις εξελίξεις στο ράδιο. Πρέπει να είσαι τριμάλακας για να μην νιώθεις ότι είσαι τριμάλακας.

Γράφω αυτές τις βλακείες, διότι δεν ξέρω τι άλλο να γράψω με όσα έχω διαβάσει σήμερα. Και δεν έχω διαβάσει πολλά, διότι είχα (ευτυχώς) άπειρη δουλειά.

8 Likes

Αν και δεν θα κάνει τίποτα απολύτως σε σχέση με το τι ζουν αυτοί που έχασαν δικούς τους ανθρώπους , αλλά είναι ώρα να μπουν φυλακή όλοι οι υπουργοί μεταφορών από 1998 και μετα. Και όσοι επηρέασαν αποφάσεις για το θέμα.

Δε νομίζω ότι φταίει ο σταθμάρχης, ακόμα κι αν είναι βύσμα ακόμα και ό,τι άλλο. Από τη στιγμή που δε λειτουργεί τίποτα σωστά, ο άνθρωπος δε φταίει.

Το μόνο που δεν καταλαβαίνω 100%, είναι γιατί δε σταματούσαν να κάνουν αυτό το πράγμα όλοι τους, να πουν δεν παίρνουμε καμία ευθύνη, το οποίο δικαιολογείται εν μέρει ότι δεν μπορείς να ξέρεις τη ζωή του άλλου και πόσο χρειάζεται το μισθό του (με απλή διαίρεση από ένα δημοσίευμα που είδα για κάτι συμβάσεις που έβγαλε ο ΟΣΕ σήμερα, είναι εξάμηνη σύμβαση για περίπου 10k μικτά). Που να μην κοροϊδευόμαστε, όλοι μας πάμε στις δουλειές μας με όλα τα κακώς κείμενα, γιατί υπάρχουν ανάγκες.

3 Likes

Βγήκαν οι ζυγαριές και οι μεζούρες

3 Likes

Λέει ένας δημοσιογράφος

“Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχαμε πολλά χρόνια να δούμε κυβέρνηση να αναλαμβάνει τόσο γρήγορα την πολιτική ευθύνη για ένα τέτοιο γεγονός”

Ε ΨΟΦΑ ρε μλκ

11 Likes