Εννοειται οτι προκειται για θεατρινους γυμνοσαλιαγκες σαλτιμπαγκους που ενδιαφερονται μονο μην χασουν τις αμοιβες, τις μιζες, τα προνομια και την εξουσια αν χαλασει το ιματζ τους. Ειλικρινα, προσπαθω να διωχνω τετοιες σκεψεις, αλλα για αρκετους απο οσους εχω δει/ακουσει αυτες τις μερες, απο τον σαλτιμπαγκο κουλη ως τον τελευταιο σφουγκοκωλαριο των ΜΜΕ που προσπαθει να λειανει γωνιες, εχω σκεφτει “ρε γαμημενε, επρεπε να ειναι το παιδι σου εκει, να δω ποσο πολυ θα υποστηριζες το (οποιο) γαμωκομμα και τα γαμωσυμφεροντα σου, βρωμερο σαπακι”.
Σορι, αλλα γελασα
Κι ανεβασα κι εγω λιγη πιεση οσο εγραφα τα παραπανω, ισως φαινεται απο τον ψυχραιμο λογο μου.
Εγω ειλικρινα με τους ΑΡΔ δεν καταλαβαινω τι γινεται. Αν ημουν δημοσιογραφος θα ντρεπομουν να το δηλωσω ανοιχτα πλεον, πιο ευκολα θα ελεγα οτι πουλαω ηρωινη. Δεν παιζει να υπαρχει χειροτερος και πιο ξεφτιλισμενος κλαδος παγκοσμιως απο το “ελληνας δημοσιογραφος”.
Ποσους καρκινους να ευχηθω πια απο το πρωι, δεν αντεχω αλλο. Ειλικρινα αν ειχα χασει ανθρωπο θα ειχα μπουκαρει ανετα μεσα σε καποιο στουντιο με Καλασνικωφ, ανετοτατα ομως.
εντωμεταξυ ειναι ολα καταγεγραμμενα ετσι? Και τα εξωδικα τους και ολα. Το μουνοπανο λεει στεγνα ψεματα και οταν ο αλλος του το τριβει στην μουρη “να μην αναλωθουμε σε συνδικαλιστικα”.
Πραγματικά γαμώ το μουνί που τους πέταγε. Ανίατη ασθένεια σε όλα τα ζωτικά τους όργανα. Οι άλλοι στο σταρ χτες αναρωτιόνταν γατί βαρέσαν το ρεπόρτερ. Μόνο ΚΣΥΛΟ
Ένας δημοσιογράφος που υποτίθεται πέφτει τώρα απ’τα σύννεφα που δεν ήξερε, θα βρεθέι να ρωτήσει άραγε τον Μητσοτάκη “κε ΠΘ τι έλεγε ο λόγος σας χθες στην εμφάνιση που ακυρώσατε στο κέντρο τηλεδιοίκησης?”
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει καταγράψει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων επιβατών τρένων ανά εκατομμύριο σιδηροδρομικά χιλιόμετρα από το 2018 έως το 2020 μεταξύ 28 χωρών της ηπείρου, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2022.
Η μη σοβαρή απάντηση είναι πως ο ΟΣΕ έχει μείνει υπό τον έλεγχο του κράτους, απ’ ότι διαβάζω στο ιντερνετ χθες και σήμερα.
Η σοβαρή απάντηση είναι πως το 99% των προβλημάτων που έχουμε στην Ελλάδα, δε θα υπήρχαν αν απλά ήμασταν εντάξει σε αυτά που προδιαγράφονται. Σε όσα έχω διαβάσει από τις ντιρεκτίβες και τις νομοθεσίες της ΕΕ, όλα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό σωστά και θα ήταν 100% αν προσωπικά δεν είχα διαφωνίες με κάποια πράγματα που προτείνονται (και η νομοθεσία αναγκαστικα πάει προς τα εκεί). Σε ένα επίπεδο παραπάνω, σχεδόν σε όλους τους νόμους της ΕΕ, ο πολίτης είναι όχι απλά το κεντρικό κομμάτι, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει νόμος που δεν υπολογίζει πως αυτό που προτείνεται δε θα αποφέρει ωφέλη στον κάθε πολίτη, το οποίο έχει προέλθει από άπειρες εργατοώρες και εκθέσεις και ειδικούς και επιτροπές (άρα εκπροσώπηση) με απτά στοιχεία. Ως αποτέλεσμα, με λίγα λόγια, είμαστε εδώ που είμαστε γιατί υπάρχει ανυπολόγιστη διαφθορά και δεν υπάρχει δικαιοσύνη πουθενά.
Κανονικά πρέπει όλοι όσοι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό που έγινε, να δικαστούν, να μπουν φυλακή, να γίνει δήμευση περιουσίας, να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα, και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς ως ποινή. Και δημόσιος να ήταν ο σιδηρόδρομος πάλι τα ίδια προβλήματα θα υπήρχαν. Πόσα χρόνια ήταν δημόσιο το ρεύμα, οι τηλεπικοινωνίες, οι θαλάσσιες μεταφορές, ακόμα τα ΜΜΜ στην Αθήνα, κλπ και ήταν και είναι ακόμα γτπ. Μια χώρα κατσαπλιάδων είμαστε, είτε τα έχουμε δημόσια είτε ιδιωτικά, για το ίδιο σύνολο ανθρώπων μιλάμε.
Δεν θα επρεπε καποιος εισαγγελεας , αυταπαγγελτα να κανει ελεγχο για τι εχει γινει ολα αυτα τα χρονια , και να κατηγορησει ολους τους υπουργους και υπευθυνους τουλαχιστον απο το 2000 και μετα ? Το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι οι πολιτικο , αλλα οι πολιτες αυτης της χωρας… που εμαθαν ολα μα ολα να τα πανε στα @@ τους…
Είναι σωστή η παράμετρος που θέτεις @nnnkkk . Από ότι καταλαβαίνω, ατυχήματα πάντα και παντού θα γίνονται. Αυτό που μπορείς να ελλατώσεις είναι τη συχνότητα των ατυχημάτων και αυτό απαιτεί να εντοπίσεις όλα όσα πήγαν στραβά, να τα ξεχωρίσεις σε τυχαία και συστημικά λάθη, να διορθώσεις τα συστημικά λάθη και να βάλεις δικλείδες ασφαλείες για τα τυχαία. Το πιο πιθανό είναι πως το κράτος μας τέτοια μελέτη δε θα κάνει.
Σίγουρα ένα συστημικό λάθος είναι η απουσία ελέγχου στους ανύπαρκτους υπουργούς που τους καλύπτουν οι κομματικοί τους σύντροφοι και εμείς πληρώνουμε αποζημιώσεις και συντάξεις για όλους τους. Αν υπάρχει κάτι που αποδείχτηκε προχθές ήταν το πόσο πιο “τυχεροί” ήμασταν όλοι όσοι πήραμε τρένο τα τελευταία πολλά χρόνια, από όσους το πήραν προχθές βράδυ.