Πριν λίγο είδα στο twitter, πως ένας δικηγόρος εκπρόσωπος κάποιας οικογένειας, είπε πως υπήρχαν λογικά και άτομα μέσα στο τραίνο χωρίς εισιτήριο, γιατί όταν το παίρνεις από Λάρισα το γκισέ έχει κλείσει την ώρα που περνάει, και το βγάζεις μέσα.
Και τώρα είδα κι αυτό
- Αντικρατιστής
Grigoris Psarianos
@grpsarianos
·
1 Μαρ
Τα ζώα, οι κρατικοδίαιτοι χαφιέδες, αντί να φωνάζουνε στον ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάνουν πορεία στην Hellenic Train. Σαν τα Πουτινόσκυλα που πάνε στη Αμερικανική Πρεσβεία… Σιχαμένοι. !
2)Για να μην ξεχνιόμαστε
Προτεραιότητά τους είναι η οικονομική βιωσιμότητα και εξυγίανση του ΟΣΕ και του κάθε ΟΣΕ. Τους ενδιαφέρει το νούμερο κάτω-κάτω να είναι θετικό και να αφήνει αρκετό περιθώριο ώστε να δίνει αρκετό μπόνους στους Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους, αλλά και μία γενναία μίζα στους εκάστοτε υπουργούς που εμπλέκονται. Πώς θα πάνε τα παιδιά τους στο Ιδιωτικό Σχολείο και διακοπές στη Μύκονο;
Ευτυχώς έχουμε και ένα πτυχίο και καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται.
Και εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα. Το σιδηροδρομικό δίκτυο (δηλαδή ο ΟΣΕ, ράγες, συντήρηση, ασφάλεια, βάρδιες σταθμών, κλπ) ανήκει στο κράτος και τα τρένα είναι Ιταλικά.
Σκατά τα έχουν κάνει. Όλοι φταίνε. Και οι φαινομενικά αθώοι Ιταλοί φταίνε που στο όνομα του κέρδους και της εκμετάλλευσης δεχόντουσαν να κάνουν δρομολόγια σε αυτό το δίκτυο, χωρίς συστήματα ασφαλείας, εφεδρικά συστήματα, αισθητήρες, αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου, συναγερμούς, σηματοδότες κλπ κλπ κλπ.
Ψαριανός εν τω μεταξύ μιλάει για κρατιστες, κρατικοδιαιτους και είναι μετακλητος στο γραφείο του Πικραμένου. Just saying…
Ψαριανός από τα μεγαλύτερα σκουπίδια εκεί έξω. Όχι τώρα, διαχρονικά.
Μου το εξηγούσε ένας Ισπανός αυτό, την περασμένη εβδομάδα (πριν από το δυστύχημα μας). Τα λεφτά τα πήραν πίσω και παρήγγειλαν καινούργια τρένα, οπότε το βασικό κόστος θα είναι η επιπλέον καθυστέρηση από την αλλαγή παραγγελίας. Ήταν χοντράδα μεν και παραιτήθηκαν δύο υπεύθυνοι, αλλά το όλο πρόβλημα προέκυπτε από δύο πάρα πολύ παλιά τούνελ τα οποία δεν είχαν ποτέ προσθέσει στο ηλεκτρονικό τους database, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν υπόψιν όταν σχεδίαζαν την πρώτη παραγγελία.
Στην Ελλάδα με την οργάνωση που είδαμε πως έχει η ΕΡΓΟΣΕ. θα είχαμε ολοκληρώσει την αγορά τους, θα τα είχαμε βάλει στις ράγες μας και θα είχαμε βάλει ένα σταθμάρχη να πει στο μηχανοδηγό να μη φοβάται και να πάει προς το τούνελ κανονικά δίχως φόβο.
Στην Ελλάδα έχουμε συρμούς μετρό χωρίς κλιματισμό, τι ακριβώς συζητάμε;
Αυτό είναι το λογικό όμως. Εγώ θα υπέθετα πως κανένας συρμός του μετρό δεν έχει κλιματισμό γιατί βρίσκονται κάτω από το έδαφος. Δεν έχουν κάπου να στείλουν τη θερμότητα που θα τραβούσαν τα κλιματιστικά (παρά στο τούνελ -άρα στο μετρό) και το υπέδαφος έχει σχετικά σταθερή θερμοκρασία όλο τον χρόνο
Μπες σε κόκκινο βαγόνι το καλοκαίρι και τα ξαναλέμε
Ψοφο στον Ψαριανό.
Περα ομως απο τι λεει αυτο το καθικι, στην συγκεκριμενη περιπτωση η ευθύνη ειναι της Τραινοσέ, οχι της Hellenic Train.
Τυπικα ναι. Εγω αναρωτιεμαι πως η HT στελνει τα τραινα της σε ανασφαλες δικτυο εν γνωσει της και δεν εχει καμια ευθυνη? Φυσικα ειναι εξαιρετικα προθυμοι να τρεξουν να βγαλουν παρανομες και καταχρηστικες οποιες απεργιες ειχαν ως αιτηματα μεταξυ αλλων ολες αυτες τις παραλειψεις.
Επισης η συστηματικη διαλυση και απαξιωση του ΟΣΕ συνολικα εδω και καμια 20ετια, με σκοπο το ξεπουλημα του μας οδηγησε εδω που μας οδηγησε. Ναι το τεχνικο κομματι ανηκει ακομα στο Δημοσιο αλλα η διαλυση του οργανισμου βασει σχεδιου ειναι υπευθυνη για ολα οσα βλεπουμε.
Δεν υπάρχει τυπικά η εταιρεία δε φταίει, γιατί δεν ήταν υπό την ευθύνη της ο σιδηρόδρομος όταν τα συστήματα ασφαλείας πάνω στο τραίνο δε λειτουργούν.
Είναι πολύ πρόσφατα τα γεγονότα που μας ζήταγαν να βάλουμε αλυσίδες στα αμάξια και ρίχνανε πρόστιμα, επειδή δε θα είναι ασφαλή με τον πάγο στο δρόμο. Αν είναι και δε φταίει η εταιρεία που αυτή απλά κάνει operate το τραίνο, έτσι κι εγώ απλά κάνω operate το αμάξι μου και αν γινόταν η στραβή και σκότωνα κανέναν επειδή δεν έχω αλυσίδες, θα τα έριχνα στο δρόμο που δεν είχε αλάτι.
+1
Σαφέστατα φταίει και η εταιρεία. Αυτή πήρε την ευθύνη να μεταφέρει με ασφάλεια όσους αγόρασαν εισιτήριο. Έχουν γίνει 100 λάθη από 100 διαφορετικά πρόσωπα και ο καθένας τους είναι 100% υπεύθυνος για τα λάθη του. Έτσι πάει εδώ. Όχι “εγώ έχω το 20% της ευθύνης κι αυτός το 80%”
Ναι συμφωνω απολυτα, απλα ακομα και αν παμε στο καθαρα τεχνικο που αναπαραγουν τα φιλελε τρολλ (δεν παει σε εσενα αυτο pao1979, μην παρεξηγηθω) οτι "γιατι κραζετε για την ιδιωτικοποιηση, ο ΕΡΓΟΣΕ ειναι Δημοσια αρα δεν φταιει αυτο, λεω οτι ακομα και ετσι να το δεις ειναι πιο βαθια η ριζα του προβληματος.
Όποιοι έχουν, τέτοιες ώρες, την διάθεση να “τεχνικοποιήσουν” το ζήτημα λες και λύνουν casually κάποιο “tech-oriented” ή “administrative” quiz/puzzle για να δικαιολογήσουν (ηθελημένα ή μη) την αυτο-εκπληρούμενη προφητεία κάποιου delusional neoliberalism (και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και όσοι ξαφνικά έπαθαν αμνησία για το ποιος έφερε τους Ιταλούς το '17 στην Ελλάδα), δεν έχουν επίγνωση του τι έχει συμβεί. Αναφέρομαι σε διάφορα περιφερόμενα ανθρωποειδή σε μηντια, και σοσιαλ (χλα)μιδια.
Ας το παρουν χαμπαρι, δεν είναι τριήμερο πένθος, είναι παντοτινή τραγωδία.
Αυτο που συνεβη δεν θα ξεχαστει ποτε και για καποιους δυστυχως δεν θα ξεπεραστει ποτε.
Και ναι, it was a crime waiting to happen.