Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

received_640668704609312

6 Likes

Γελασα και με τα δυο, αλλα για την πρωτη φωτο, δυστυχως δεν εχουν ολοι τη δυνατοτητα :smiley: Για διαφορετικους λογους. Αλλα οκ, got your point.

1 Like

Εσύ δεν ζεις σ’ αυτην τη χώρα; Αν γίνει πρόβλημα δικό τους, θα γίνει και δικό μας.

Πριν λίγο η Ζωίτσα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να τη χαρίσει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τις επιθέσεις πριν τις εκλογές.

Εγώ ήδη έχω τσουτσουριάσει.

1 Like

Ραγδαίες (και σημαίνουσες) εξελίξεις στον εγχώριο εθνικοσοσιαλισμό ένεκα ονλιφανς

2 Likes

Πάντως τη δήλωση διαγραφής της συγκεκριμένης κοπέλας από τον Στίγκα είμαι σίγουρος ότι την έχω διαβάσει εδώ και μια βδομάδα. Κάπου την είχε πάρει το μάτι μου. Δεν ξέρω γιατί όλα τα μέσα το αναφέρουν τώρα σαν να ειπώθηκε σήμερα.

2 Likes

Έπαιξε εθνικός ύμνος Ινδίας;

1 Like

Έτσι όπως τον κόβω τον @nnnkkk , είναι ήδη με το ένα πόδι έξω από τα σύνορα!

3 Likes

Όλοι θα θέλαμε ιδανικά. Κάποιοι έχουν τα @@ να ρισκάρουν, κάποιοι άλλοι όχι, άλλοι μπορούν, άλλοι, από την άλλη, δυσκολεύονται. Κατανοώ το ποιντ πίσω από την πρόταση του νικ. Αφού τους βγάζουμε, αυτοί μας αξίζουν, και για ό,τι πάθουμε από δω και πέρα πηγαίναμε γυρεύοντας. Ρε φίλε, όμως, αναφέρεσαι σ’ ένα ποσοστό γύρω στο 10-12%, οι υπόλοιποι να πάμε να γαμηθούμε μαζί τους; Βγάζω το ποσοστό της ΝΔ εκτός, όχι γτ τους εκτιμώ, αλλά επειδή δεν βρέθηκε ένας απέναντί τους να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση και να τους κάνει ρόμπες. Αλλα ρε μλκ, είμαι 30 χρόνων και μια 10ετία τουλάχιστον τρώω τα σκατά όλων για να μπορώ να εξασφαλίσω το μέλλον μου, κι εσύ παρομοίως. Αν κατρακυλήσουν οι ψηφοφόροι τους στον βούρκο, θα τραβήξουν και εμάς. Αν εσύ σκοπεύεις να φύγεις στο εξωτερικό, στα @@ μου, δεν μπορούμε όλοι. Εγώ πχ αν πάθουν κάτι οι γονείς μου, θα καταλήξω σε δημόσιο ίδρυμα, δλδ στον θάνατο. Πού στον πουτσο ήσασταν όλοι όταν φωνάζαμε για δικαιώματα; Μήπως, τελικά, είμαστε όλοι στην πουτσάκλα μας και μόλις σταματήσει να μας αγγίζει τόσο ένα θέμα, γτ οκ, εγώ έχω μια εναλλακτική, να πάνε όλοι οι άλλοι να πνιγούν; Να χεσω την αλληλέγγυα κοινωνία.

8 Likes

Αυτό δεν είναι επαρκής λόγος για να ψηφίσει κάποιος τον ψυχασθενή Δρακουμέλ που ανήκει σε πτέρυγα με βαρεας μορφής πάθηση. Καμία έκπτωση, 42% ψήφισαν μασκαρεμενους φασίστες και άλλοι 15% φανερούς φασίστες ή χριστιανοταλιμπαν. Τραγικά πράγματα.

4 Likes

Δεν διαφωνώ, αλλά, ας το παραδεχτούμε μεταξύ μας, οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και σία, έδωσαν εν μέρει τη νίκη στο δρακουμελ, γτ κανείς τους δεν ανέλαβε το βάρος των ευθυνών του. Στην κριτική όλοι μανούλες είμαστε, στην πράξη όμως; Αυτοί οι ίδιοι τον ανέβασαν. Ο κόσμος δεν ψήφισε τον καλύτερο πολιτικό, αλλά το “μη χείρον, βέλτιστο”. Δεν είναι κανεις ανεύθυνος, τουναντίον, όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι, για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Δεν δέχομαι, όμως, τη λογική να πάμε όλοι να χαθούμε. Ο Νικ είναι πιθανόν να την κάνει, εσύ την έχεις κάνει προ πολλού, οι υπόλοιποι τι; Τι σόι νοοτροπία είναι αυτή, ρε παιδιά;

Nαι μεν δεν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση (από την άλλη ποιά ήταν σοβαρή αντιπολίτευση ?) - μην ξεχνάμε όμως ότι ο Κούλης ελέγχει σε σοβαρό ποσοστό τα μέσα. Είτε αυτό λέγεται τηλεόραση (που ένα σοβαρό ποσοστό ενημερώνεται από εκεί), είτε αυτό λέγεται ιντερνετ. Οκ, στο ιντερνετ είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα, αλλά θα πρέπει να δούμε τα νούμερα αυτών που διαβάζουν εναλλακτικά μέσα και όχι τα κλασσικά.
Όταν λοιπόν έχεις την εικόνα ότι η αντιπολίτευση είναι αστεία, τότε είναι δεδομένο το τι θα γίνει.
Δεν πιστεύω ότι διαφέρουμε τραγικά από το πως αντιμετωπίζει ένας άλλος λαός την καθημερινότητα. Δυστυχώς είμαστε κοντόφθαλμοί και με μικρή μνήμη. Δεν είναι θέμα (μονο) της αντιπολίτευσης να θυμηθεί ο λαός τι έχει γίνει με τα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία 4 χρόνια, δεν είναι μόνο θέμα της αντιπολίτευσης να θυμηθεί ο λαός τι έχει γίνει με τα Τέμπη. Ναι, είναι θέμα της (όποιας) αντιπολίτευσης να παρουσιάσει μια σοβαρή εναλλακτική, αλλά από την άλλη όταν όλα τα μέσα είναι ελεγχόμενα, τι να παρουσιάσεις? Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας.
Θα μου πείς “γιατί εγώ τα θυμάμαι?”. Θα σου πω ότι, δυστυχώς είσαι η εξαίρεση.

4 Likes

Εγώ διαφωνώ ότι κανείς δεν έκανε σοβαρή αντιπολίτευση στη ΝΔ. Υπήρχε ένα κόμμα που έκανε αντιπολίτευση και αυτό ήταν το ΜέΡΑ25. Το μόνο κόμμα που μιλούσε ανοιχτά μέσα στη Βουλή για την Μητσοτάκης Α.Ε.

Θυμάμαι το Βαρουφάκη από το Βήμα της Βουλής να χαρακτηρίζει την Κεραμέως άσχετη. Θυμάμαι τις ομιλίες του Κλέωνα επίσης. Θυμάμαι την Μαρία Απατζίδη με μπλουζάκι για τα Τέμπη “57 νεκροί, 156 υποκριτές”. Και μετά να θίγεται η ΝΔ και να βγάζει ανακοίνωση. Και να θίγονται τα πληρωμένα παπαγαλάκια στα κανάλια και τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα σόσιαλ.

Όταν θίγεται ένας ΑΡΔ ή ένας γνωστός δεξιός λογαρισμός στα σόσιαλ σημαίνει ότι κάτι τους έχει πειράξει. Κάποιος έκανε αντιπολίτευση και κάνει τους τσάτσους της κυβέρνησης να σκούζουν.

5 Likes

Εγώ αυτό αποφάσισα, δεν ξέρω γιατί τα λες σε/για μένα, στην πλειοψηφία ανήκω πια

1 Like

Το Μέρα25 είχε 2-3 αρνητικά: 1) την εγωπάθεια του Βαρουφάκη - την οποία βέβαια μπορείς να την ξεπεράσεις πολύ εύκολα αν άκουγες απλά το τι έλεγε και 2) δεν είχες μείνει στο ότι “μας είχε χρεώσει εκατόνοχτακόσια απιθανοεκατομμύρια” (το οποίο είναι φυσικά αποτέλεσμα του πλήρους ελέγχου των μίντια), 3) αν είχε λίγο διαφορετικό λόγο και δεν στηριζόταν στον “λαό”, που ο μέσος έλληνας όταν ακούει “λαός”, “πάλη”, “καπιταλισμός”, έχει τα αντανακλαστικά να αντιδράσει σε αυτό, γιατί έχει δαιμονοποιηθεί αυτού του είδους η ρητορική. Το ίδιο άλλωστε έχει πάθει και το ΚΚΕ, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει φτάσει το 20% υπό αυτές τις συνθήκες.

Όλα αυτά φυσικά είναι κατάλοιπα τα οποία έχουν ριζώσει βαθιά μέσα μας και αντί να κοιτάμε την ουσία, κοιτάμε την βιτρίνα. Μπορείς όμως να πείς τα ίδια πράγματα με πιο απλοποιημένο λόγο, ώστε να μπορέσεις να προσεγγίσεις μεγαλύτερα πλήθη. Η ουσία είναι η ίδια, η βιτρίνα αλλάζει και αν θέλει η αριστερά να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, θα πρέπει να προσεγγίσει αυτές τις μάζες με τους όρους της μάζας (μιλάμε για απλή αλλαγή στην μορφή του λόγου και όχι στην ουσία) και όχι με τους δικούς της.

Ρε γκαιζ, αρκετοι συμφορουμιτες στο παρελθον (αναμεσα τους κι εγω) εχουν αναφερει το προφανες: οι περισσοτεροι απο το εκλογικο σωμα ψηφιζουν με βαση την τσεπη τους. Στην ωρα της καλπης, αποφασιζουν αναλογα με το προσωπικο συμφερον. Οταν πρεπει να πληρωσει δεκο, νοικι, σουπερ μαρκετ, φορους, τοτε πανε περιπατο ολες οι κοινωνικες ευαισθησιες. Ξεχαστηκαν τα Τεμπη, ο Ζακ, δεν ενδιαφερεται κανεις για μεταναστευτικο (ασε που αντιτιθεται, διοτι ποροι διοχετευονται και εκει), ακομη και εθνικα θεματα. Ειπε ο Κατρουγκαλος για τη φορολογηση των ελευθερων επαγγελματιων και αυτοματα μετακινηθηκαν ολοι στη ΝΔ. Φυσιολογικη αντιδραση, τι περιμενουμε δλδ; Να σκεφτουν αν πνιγονται οι μεταναστες στην Πυλο; Ουτε καν. Ετσι, αναλογα με τα χαρακτηριστικα του καθενος, την οικονομικη του κατασταση και το περιβαλλον στο οποιο ζει και κινειται, αποφασιζει αν θα ψηφισει δεξια, αριστερα, κεντρο, φασισμο, γουατεβα. Η τσεπη (οικονομια) κρινει παντοτε τις εκλογες σε εναν τεραστιο βαθμο, πρεπει πλεον αυτο να γινει σαφες.

8 Likes

Όσοι μετανάστευσαν ή θα το κάνουν στο μέλλον, το κάνουν για να ΜΗΝ χαθούν. Εν τέλει κι εσύ το σκεφτόσουν πριν κάνα 2-3 χρόνια και καλά έκανες κάτι εμέ. Το ξέρω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιους από ότι για άλλους, αλλά όλοι στην τελική οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Και να κάνουμε τις θυσίες μας. Χθες βράδυ με έπιασε στο κρεβάτι ένα κύμα αδιανοητης θλίψης γιατί έχω “χάσει” τα 14 τελευταία χρόνια από τις ζωές της αδερφής μου και των γονιών μου, με εξαίρεση μερικά καλοκαιρινά slideshow για έναν ή και κανέναν μηνα το χρόνο. Ζούμε με τις επιλογές μας.

13 Likes

Iσχύει και για τις 2 μεριές αυτό - είτε μείνει, είτε φύγει.

:+1:

6 Likes

Επίσης, ακόμη και όταν πας στο εξωτερικό δε σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου ή δεν προσπαθείς να βοηθήσεις την κατάσταση πίσω στην Ελλάδα όταν μπορείς. Σίγουρα υπάρχει και αυτός ο κόσμος, αλλά η πλειοψηφία που γνώρισα έξω δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι φτάσαμε στο εξωτερικό και εξαιτίας αλλά και χάρη στο ελληνικό κράτος. Τους δημόσιους δρόμους έπαιρνα για να πάω σχολείο, σε δημόσια ιδρύματα σπούδασα, ηθοποιούς του Εθνικού θέατρου έβλεπα για να μορφώνομαι, οι υπάλληλοι του δήμου φροντισαν για τα σκουπίδια μου, κ.α. Προφανώς δε θα φτάναμε στο εξωτερικό με τις συνθήκες που φτάσαμε αν δεν ήταν το ελληνικό κράτος. Αν η Ελλάδα δε μας τα παρήχε όλα αυτά, τότε θα μπαίναμε στις βάρκες σαν τους Πακιστανούς ή θα ψήφιζα το Νίκη σαν χριστιανοταλιμπάν κατά των αμβλώσεων και του αυνανισμού.
Πολλοί Έλληνες του εξωτερικού είναι με τη μισή τους καρδιά στην Ελλάδα. Περιμένουν μια εναλλακτική με προοπτικές για να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά να επαναπατριστούν. Και ιδανικά πριν τα παιδιά τους πάνε σχολείο έξω.

(μου άρεσε η λέξη “εναλλακτική” που αντιπαρέθεσε ο @Sevek στην -στείρα κατ’εμέ- κριτική για Τέμπη, Πύλο, κλπ. Και που για κάποιο λόγο θεωρούν πολλοί στην Ελλάδα πως αντιπολίτευση είναι το να είσαι δεικτικός σε θέματα της επικαιρότητας και να μην προτείνεις εναλλακτική ή να αυτοβελτιώνεσαι και να μεγαλώνεις εξίσου πολυδιάστατα με την κοινωνία από την οποία ζητάς την ψήφο σου.)

3 Likes

Εγω πάντως θα πω οτι αυτή η δήλωση είναι μακράν η πιο σοβαρή που άκουσα αυτές τις μέρες.
Υπάρχουν πολλα πράγματα που δεν μου αρέσουν σε αυτόν, η εγωπάθεια του πχ αλλά για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα η Μερα25 να είναι στην βουλή, ειδικά σε αυτήν την βουλή.

«Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς επειδή αποτύχαμε να μετατρέψουμε τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε ένα προοδευτικό μέτωπο και ταυτόχρονα αποτύχαμε να αποτρέψουμε τη μετατροπή της λαϊκής οργής σε ένα ακροδεξιό ρεύμα»

Συμφωνω απολυτα. Και νομιζω οτι εχει έρθει η ώρα για την ελληνική Αριστερά να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική της και να αναλάβει τις ευθύνες της που είναι μεγάλες.
Το εύκολο ειναι πάντα να σου φταίνε οι άλλοι, να τα ρίχνεις στους αλλους για οτι συμβαίνει και δυστυχώς αυτό βλέπω να γίνεται και αυτές τις ημέρες.
Και εδώ μέσα…
Το δύσκολο είναι να κοιταχτείς στον καθρέπτη και να παραδεχτείς τα λάθη σου, να αναλάβεις τις ευθυνες σου.

7 Likes