Καλά έχει πάει αυτό, ας το συνεχίσουμε
Δεν ξέρω αν πάει για μένα, αλλά εγώ δε ρίχνω τίποτε σε κανέναν. Εγώ μια χαρά είμαι, αν οι άλλοι θέλουν να μην είναι μια χαρά, είναι δικό τους πρόβλημα
Καλά έχει πάει αυτό, ας το συνεχίσουμε
Δεν ξέρω αν πάει για μένα, αλλά εγώ δε ρίχνω τίποτε σε κανέναν. Εγώ μια χαρά είμαι, αν οι άλλοι θέλουν να μην είναι μια χαρά, είναι δικό τους πρόβλημα
Το 9% των ανέργων ψήφισαν Σπαρτιάτες. Αυτό υπολογίζω πως αντιστοιχεί στο 1/4 των ψήφων που πήραν. Και καθότι άνεργοι είναι κυρίως οι νέοι, εξ’ού και τα μεγάλα ποσοστά στους κάτω των 35 που αναφέρατε.
Ρε νικ, δεν είναι προσωπικό. Πιάστηκα από την κουβέντα “ό,τι πάθουν, τους αξίζει”, και απλά σου επεσήμανα ότι και εμείς είμαστε μέρος αυτής της κοινωνίας. Αν εσύ σκοπεύεις να φύγεις σύντομα, καλώς θα πράξεις, όμως με τους άλλους που θα μείνουν πίσω, τι γίνεται; Να πάνε να γαμηθούν και αυτοί;
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το να μην έχεις το κουράγιο να πείσεις τον άλλον ότι έχει πρόβλημα, είναι άλλο θέμα και απολύτως σεβαστό. Το να βρίσκεις ότι οι άλλοι έχουν το πρόβλημα, ότι εσύ είσαι μια χαρά (που είσαι), ενώ η χώρα μετά τα βράχια είναι έτοιμη για τον πάτο, αλλά δεν είναι και δικό σου πρόβλημα, τότε αυτό είναι κάπως μη συνεπές.
Διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους, αυτοί που θεωρούν ότι ψηφίζουν για την ευημερία της χώρας που κατοικούν, δεν τελειώνει η ευθύνη τους στην ψήφο. Σε ένα ιδανικό κόσμο, θα τελείωνε.
Το να φύγει κάποιος για τον οποιονδήποτε λόγο, είναι απολύτως σεβαστό, όπως και το αντίθετο. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές, ούτε τις ίδιες προτεραιότητες. Φυσικά βέβαια δεν ισχυρίζομαι ούτε στο ελάχιστο ότι εγώ που έχω μείνει εδώ, είτε το κάνω απο ενδιαφέρον για αλλαγή, είτε ότι ενδιαφέρομαι περισσότερο. Είναι απλά επιλογές.
Έχω φίλο με δωμάτια στην Ρόδο (εννοειται του πατέρα του) που κλαιγοταν γιατί του ακύρωσαν τα μισά δωμάτια μέσα στις τελευταίες 3 βδομάδες. Λόγω ακρίβειας φυσικά. Ψηφίζει ΝΔ και λέει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έχασαν λεφτά. Τώρα λέει ότι δεν φταίει η ΝΔ για την ακρίβεια. Χάρηκε που μπήκαν όσα κόμματα μπήκαν στην Βουλή, είναι αντί-αριστερος και το μόνο που θα τον πείραζε θα ήταν να μπουν κι άλλα αριστερά κόμματα στην Βουλή. Και εύχεται διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Άντε μετά να κρατηθείς να μην πεις καλά να πάθετε. Εύχομαι και του χρόνου να του ακυρώσουν ακόμα περισσότερα.
Ασφαλώς. Και ακόμα το σκέφτομαι, ως εσχάτη λύση, όχι γτ μου αρέσει εδώ, οκ ξέρεις ότι η δική μου περίπτωση είναι λίγο πιο περίπλοκη. Απλά, όπως έγραψες, όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση ξέρεις ότι θα αφήσεις ανθρώπους πίσω, και σκέφτεσαι και τις συνθήκες που τους αφήνεις. Η απόφαση του εσύ να φύγεις σε καλύπτει όταν οι δικοί σου/φιλοι/συνεργατες/συνομηλικοι βιώνουν αυτές τις αβεβαιες συνθήκες, προφανώς και όχι.
@nnnkkk Ο @pao1979 δεν αναφερόταν σε σένα. Όλοι ασκησαμε κριτική τις τελευταίες ημέρες. Το θέμα είναι ότι είναι σαν να λες, “εγώ πήρα την απόφασή μου και οι υπόλοιποι ας πάνε να πνιγούν”. Όχι ρε συ, δεν πάει έτσι, διότι και έστω ένας να “πνίγει” χωρίς να τους έχει ψηφίσει ή επειδή δεν είχε τη δυνατότητα να μεταναστεύσει, είναι θλιβερό. Δεν είναι οι ανθρώπινες τύχες συναρτημένες με αριθμούς, ποσοστά ή στατιστική, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον.
Να πάνε να δουλέψουν στα νησιά, τόσο κόσμο ψάχνουν και δε βρίσκουν, και μετά από 2 σεζόν που θα έχουν μαζέψει 2 χιλιαρικάκια στην άκρη και θα είναι στη μεσαία τάξη, ας ψηφίσουν ΝΔ γιατί είναι φιλελεύθεροι και δεν πιστεύουν στην έννοια της φορολόγησης.
Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ταιριαστή απάντηση από το not my problem.
Αν ο άλλος δε θεωρεί ότι έχει πρόβλημα, τότε ποιος είμαι εγώ για να πω ότι έχει? Δε μιλάμε για ακραίες καταστάσεις (πχ έχει πρόβλημα γιατί σπάει τα παιδιά του στο ξύλο), μιλάμε ότι το πρόβλημα το οποίο καταλαβαίνω εγώ, οι άλλοι το θεωρούν κανονικότητα ή ατυχία της στιγμής. Θα τους κάνω εγώ κουμάντο, ότι η υγεία, η παιδεία, η στέγαση, το βασικό εισόδημα και τόσα άλλα θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα προς όλους? Όλα καλά, αφού αυτό θέλουν.
Οκ, μου απάντησες. Thnxxx:)
Aυτη την κατασταση οτι για ολα φταιει ο Συριζα και ολοι οι πριν και οι μετα απλα πανε και ερχονται ειναι κλασσικη παρανοια που αντιμετωπιζω συχνα στον χωρο εργασιας. Γενικα εχω παρατηρησει οτι ο κοσμος της ΝΔ εχει φοβερη αρνηση στο να επιρριπτει ευθυνες στην παραταξη. Εχουν μια μαγικη ικανοτητα να σβηνονται ολα και να μεταφερονται στους αλλους
Ισχύει.
Ακούω ακόμα και δικούς μου ανθρώπους που αγαπώ και σέβομαι να μιλούν για την 4ετια Σύριζα και νομίζω οτι πιο πριν ήμουν σε μια άλλη παράλληλη διάσταση…ενα παράλληλο σύμπαν όπου οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα μνημόνια δεν υπήρξαν καν.
Οικογενειακές ιστορίες καταντήσαμε εδώ μέσα.
Εγώ τους λέω πρόβατα και ψηφοφόρους φασιστών στα μούτρα τους. Γιατί αυτό είναι. Και μετά μου λένε κάτι για Στάλιν ξέρω γω, άλλη παράνοια εκεί, λες και έχω πει ποτέ ότι στηρίζω το έργο του Στάλιν ή οτιδήποτε παρεμφερές. Εκεί τους πιάνω στο τρολλαρισμα και τους λέω ότι μακάρι να τους έβαζαν στα Γκουλάγκ όσους ψηφίζουν όλα τα ακροδεξιά κόμματα, θα ξεβρωμιζε ο τόπος. Που δεν είναι και τρολλαρισμα δηλαδή 100% , αλήθεια είναι.
Δεν εχει παει καλα, δεδομενα. Προφανως πρεπει να προσπαθησουμε για αλλαγη, ομως αν θελεις να δεις ωμα την πραγματικοτητα, στην εγραψα στις δυο αυτες σειρες. Μπορουμε παλι να παριστανουμε οτι θα ξεκινησουμε την επανασταση απο το φορουμ του ροκιν, μαζι σου ειμαι και σε αυτο.
Εγραφα κατι του στιλ “αν φυγεις, δεν μπορεις να πολεμησεις” κλπ, αλλα ειδα και αυτο ^^^^ οποτε συμφωνω με τη silent winter, δεν υπαρχει κανενας λογος συζητησης. Η επανασταση ματαιωθηκε. Μια χαρα.
Γενικα να πω οτι ολο αυτο το “οποιος δεν ειναι μαλακας φευγει, ειστε ολοι χαζοι, μα τι εξυπνος και γαματος που ειμαι, ποσο ωραια ειναι στο εξωτερικο” εχει αρχισει να κουραζει παρα πολυ.
Δεν φωτογραφιζω κανεναν εδω μεσα, με εχει κουρασει αφανταστα γενικα αυτη η ταση. Καποιοι δεν μπορουμε, καποιοι δεν θελουμε και καποιοι σε συνδυασμο των 2. ΟΚ οι εξω ειναι οι γαματοι και εμεις ειμαστε οι χαζοι και να παμε να ψοφησουμε μαζι με τους ναζι. Το εμπεδωσαμε. Παμε παρακατω?
Αυτοί που ξέρω και στους οποίους αναφέρομαι δεν είναι ούτε πρόβατα ουτε φασίστες…
Βέβαια αν δεν κάνω λάθος, εσύ είσαι στην ειδική κατηγορία ανθρώπων που δεν μετανάστευσαν από την Ελλάδα, αλλά προς την Ελλάδα, οπότε my sincerest condolences
Δε θα κάτσω εγώ να αποφασίσω πότε θα γίνει επανάσταση. Αφού η πλειοψηφία έτσι θέλει, σημαίνει πως μάλλον στραβά αρμενίζουμε. Όπως και να έχει, δε με αφορά, ατομική ευθύνη.
Πάντως στην κουβέντα αυτή τώρα, η όλη φάση με το εξωτερικό ξεκίνησε, γιατί μου είπε αυτό ο jonkyr
Kαταλαβαίνω την πλήρη απογοήτευση και δεν πρόκειται να πω κάτι για να σε ενθαρρύνω ή να κάνω πατ-πατ στην πλάτη.
Η πραγματικότητα είναι πάντως, πως απ όποια γεγονότα και αν έχει έρθει αυτή η απογοήτευση, είναι ακριβώς η ίδια συμπεριφορά (το αποτελεσμά της) με τους τύπους που έχουν περιγραφεί και είτε σκεφτονται μόνο την πάρτη τους, είτε σκέφτονται μόνο με την τσέπη τους, είτε είτε.
Προσοχή: δεν σε κατηγορώ, ούτε σε κατηγοριοποιώ εκεί, αλλά λέω ότι το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής, εμπίπτει εκεί. Αν δεν σε προβληματίζει αυτό, houston we got a problem.
Επειδή όμως μιλάει η απογοήτευση και η οργή, απλά διαχώρισε τους μαλάκες που ψηφίζουν με σκατά στο κεφάλι τους, με την μειοψηφία (δυστυχώς) που πιστεύει ότι ψηφίζει με λίγο διαφορετικό τρόπο.
Οχι ρε εδω γεννηθηκα, οι γονεις μου φταινε που ηρθαν απο Κυπρο, αλλα ειχαμε ΠΑΣΟΚ τοτε, ηταν καλες εποχες
Πάντως αυτό όχι μόνο δεν το είπε κανένας, αλλά δεν πιστεύω ότι το πιστεύει και κανένας. Όσοι είμαστε εξωτερικό έχουμε οικογένειες , σκυλιά , γατιά , παιδιά , φίλους στην Ελλάδα, και επ ουδενί δεν τους θεωρούμε χαζούς. Ούτε είναι γαμάτος όποιος φεύγει εξωτερικό.