Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Αποκλειεται να το εκανε αυτο το αφεντικο… οχι οχι δεν το πιστευω…και μετα λεμε αν φταινε πραγματικα οι εταιρειες και τα αφεντικα που δεν τους νοιαζει τιποτα…

Φαντάζομαι θα βγει ανακοίνωση των εργαζομένων που θα λένε ότι είχαν συμφωνήσει να πληρώνουν για να δουλέυουν και ότι ο εργοδότης δεν έχει καμία ευθύνη

9 Likes

Πιο τίμια θα είναι απ’ την ανακοίνωση του ΚΚΕ. Τόσα χρόνια αυτές οι πρακτικές είναι καθημερινότητα και λένε “να έρθουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι”

1 Like

Σε έχει πιάσει μιζέρια και άρχισες να λες παπαριτσες, ε?

2 Likes

Όταν βλέπει τέτοια στην ορκομωσία λογικό να τον πιάσει μιζέρια.

Lol τη φάση στη Ρόδο σε ελληνική ταινία του 84. Τώρα καταλαβαίνουμε από που παίρνουν ιδέες.

3 Likes

Η αλήθεια είναι πως περνάω παρά πολύ μίζερα, και έχουν αρχίσει να μου φταίνε όλα. Θα σκύψω το κεφάλι και δε θα ξαναπώ παπαρίτσες, όλοι μαζί δυνατά

3 Likes

Μλκ έχεις κεντήσει :joy:

1 Like

Για αυτο το crossover episode Ντορας και Αλεφαντου τι πρεπει να πουμε?

Η χειραψία της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες μέρες μετά το μήνυμα στήριξης | Το Κουτί της Πανδώρας (koutipandoras.gr)

1 Like

And I thought my glam shirt serving “chessboard” realness on Saturday was avant-garde.
Damn.
Θέλω αυτό το πράσινο μπουρνουζο-γουατεβερ.
The “posh” Joker smiles though…

Έτσι ακριβώς έζησαν την σημερινή ΤσαγκαροΔευτέρα οι εργαζόμενοι (και ακόμα χειρότερα οι άνεργοι) της χώρας. Με τέτοιο χαμόγελο, με τέτοιο γκλιτζ. Και - ποιος ξέρει - μπορεί να το επιβεβαιώσουν και ενυπόγραφα

Για να σταματήσουν οι μλκιες αριστερά και δεξιά ή έστω τουλάχιστον να έχετε όλοι το context, θα ξαναπώ για τελευταία φορά, πως σχολίασα ότι ο Leper_Jesus από τη μια έλεγε πως δίνει μεγάλη σημασία στα δημόσια λόγια κάποιου, αλλά όταν είδε ένα έγγραφο που κάποιοι εργαζόμενοι υπέγραψαν ότι θέλουν να τον τρώνε, υποστήριξε ότι είναι προϊόν εκβιασμού ή ότι ήρθε από πάνω.

Και εγώ αυτό πιστεύω, αλλά είναι λίγο διφορούμενο ότι επειδή η πλειοψηφία των εργοδοτών είναι μουνόπανα (αυτό καταλαβαίνω απ’ τα συμφραζόμενα χωρίς να διαφωνώ στον πυρήνα του, η συντριπτική πλειοψηφία των Έλληνων είναι μπουρτζόβλαχοι) τότε και ντε φάκτο το έγγραφο αυτό είναι προϊόν εκβιασμού (σύμφωνα με τον Leper_Jesus), ενώ το ανάποδο σκεπτικό που έκανα εγώ, ότι παρόλο που η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι τίμιοι άνθρωποι (αυτό καταλαβαίνω από το ότι μου λέγατε ότι τους τσουβαλιάζω όλους πριν 2-3 μέρες) τότε δεν μπορώ κι εγώ ντε φάκτο να πω ότι ξέρεις τι “ίσως και να γουστάρουν αυτοί οι τύποι” και καλά να πάθουν, όταν κάνουν δημόσια τοποθέτηση. Μέχρι να αποδείξει κάποιος ότι ξέρεις τι, εκβιάζονταν (και όχι κάνει κρα) τότε μια χαρά απόλυτο δίκιο έχω και αυτοί οι τύποι είναι υπεύθυνοι των (δημοσίων) πράξεών τους.

Αχχχ, είπα την παπαρίτσα μου και ξεμιζέριασα

4 Likes

Και επίσης, ρε μλκες το καταλάβατε ότι το ΚΚΕ γύρισε και είπε στην ανακοίνωση “δώστε τα δεδουλευμένα στον κόσμο”, όταν οι άλλοι κάνουν καταγγελία ότι δούλευαν 7 στις 7, 12-14 ώρες?

Αυτό είναι το πρόβλημα δηλαδή? Αν είναι έτσι ποιο το θέμα αν ο σερβιτόρος έκανε snorkeling για να πάει την παραγγελία? Αν πληρωθεί τα λεφτάκια του, πάρει και όλα του τα ένσημα με τις υπερωρίες του, όλα κομπλέ, ωραία και νοικοκυρεμένα

1 Like

4 Likes

Αγαπητέ @nnnkkk
Το δηκτικό μου σχόλιο δεν αφορούσε εσένα.
Αφορούσε το αντικειμενικό γεγονός της ενυπόγραφης δήλωσης των εργαζομένων που είδε το φως της δημοσιότητας.
Ασφαλώς δεν γνωρίζω αν η δήλωση αυτή ηταν “forced” ή “genuine” - επί τη ευκαιρία , διερωτώμαι ποιο σενάριο είναι “χειρότερο”.

Παρακολούθησα την συζήτηση που είχες με τον Leper Jesus. Αν ήθελα να τοποθετηθώ για κάτι που είπες, θα το είχα ήδη κάνει. Δεν το θέλησα. Ούτε σε κατηγόρησα για παπαρίτσες και μιζέριες.
Θα παρακαλούσα όμως περισσότερη ψυχραιμία και σίγουρα περισσότερη αισιοδοξία.

Ήρθαμε να μοιραστούμε δύο-τρία λόγια για την μουσική, δύο-τρεις βεντούζες , κανά lip gloss και κανά γούνινο σωβρακάκι. Άντε,να σχολιάσουμε και την επικαιρότητα, όπως την αντιλαβού ο καθείς- η καθεμία - ο/η/οι, binaries, nonbinaries, non-gender, non-terrestrials and alien sex fiends.

It’s only digital text in the cyberspace void.

Hope that cleared the air.

4 Likes

Εντωμεταξύ δεν πολυκαταλαβαινω την οργή με τον τύπο που βούτηξε στο νερό για να δώσει κάτι ποτά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ίσως ο συγκεκριμένος να μην είχε κανένα πρόβλημα να το κάνει, ενώ μερικοί από εμάς (εγώ σίγουρα πάντως), θα το κάναμε κι εμείς αν η αμοιβή ήταν πολύ καλή. Δεν βρίσκω και τίποτα ατιμωτικό ή ντροπιαστικό εν τέλει στην συγκεκριμένη παράδοση των αγαθών. Είναι άραγε καλύτερο να καθαρίζει κάποιος τουαλέτες καθημερινά όλον τον χρόνο από το να σερβίρει ποτά και φαγητά μέσα στο νερό για μια σεζόν 4 μηνών? Προσωπικά μπορώ να σκεφτώ πάμπολλες δουλειές πολύ πολύ χειρότερες της συγκεκριμένης.

ΥΓ. Για να διευκρινίζω , γιατί βλέπω ήδη τους αμέτρητους αχυρανθρωπους να έρχονται, δεν τοποθετούμαι πάνω στο συγκεκριμένο συμβάν και αν τελικά είναι κακομεταχείριση υπαλλήλου ή όχι, αφού μας λείπουν πληροφορίες. Απλά μου φαίνεται τρομερό το να υπάρχει τέτοια έκρηξη.

2 Likes

Όλα καλά ρε μάγκες, δείξτε λίγο κατανόηση αν πω μια κουβέντα παραπάνω, κάνω μεγάλη προσπάθεια τις τελευταίες μέρες

19 Likes

Έλα πάμε δυνατά! Δεν είναι ακατόρθωτο, και στο λέει κάποιος που κάπνιζε 2 περίπου πακέτα την ημέρα (η αργότερα, το αντίστοιχο σε στριφτά) για 25+ χρόνια

7 Likes

Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Κι εμένα μου φαίνεται πως το όλο θέμα συζητιέται από την λάθος πλευρά. Το περιβαλλοντικό είναι και για μένα αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα από το γιατί κάποιος το κάνει επί πληρωμή. Κανονικά ο μαγαζάτορας δε θα έπρεπε να εκμεταλλεύεται εμπορικά αυτό το κομμάτι της δημόσιας θαλάσσας. Εγώ φανταζόμουν πως κανονικά παρανομούν και ο μαγαζάτορας και ο σερβιτόρος. Δηλαδή τι; Οι σερβιτόροι δεν ξέρουν τους ελληνικούς νόμους όταν τους παραβιάζουν για τα συμφέροντα του εργοδότη;

οφ τοπικ αλλά είδα τα παραπάνω περι καπνισματος.

παιδια το οτι σταμάτησα να καπνίζω είναι η πιο σοφή αποφαση που έχω πάρει στην ζωή μου.
6 χρόνια άκαπνος ( κάπνιζα σαν μαλακας απο τα 17-ειμαι 40-) και η ποιότητα της ζωής έχει αλλάξει σε πολλούς τομείς.
δεν είμαι ακομα φανατικός αντικαπνιστής, σιγουρα μπορώ να καταλάβω τον εθισμένο και δεν συμπεριφέρομαι σαν παπαρας οταν μπαινω κάπου που βλέπω οτι καπνίζουν αλλα οι διαφορές είναι αισθητές και μάλιστα απο τα πρώτα κιόλας χρονικά στάδια καταλαβαινα διαφορές πάνω μου, ενω οταν μου το έλεγαν παλιότερα δεν το πίστευα…

καλό κουράγιο σε όσους το προσπαθούν. οι εφαρμογές στο κιν εμένα με βοήθησαν πολύ όπως επίσης και το οτι επίτιδες δούλευα παρα πολυ για να ξεχνιέμαι.
πείτε το και στους γύρω σας(φιλοι οικογεν γκομενες) και σιγουρα κάποιος θα μπει στο τρυπάκι να βοηθήσει.
επίσης βάλτε στόχο κατι σαν αποταμίευση και θα εκπλαγείτε με το τί μπορείτε να μαζέψετε απο χρήμα και πόσο γρήγορα…

11 Likes

Αυτό είναι το μόνο που δεν θα μου κάνει έκπληξη, αν καταφέρω ποτέ να το πάρω απόφαση να το κόψω