Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Ο Τσεφεριν θα κλείσει και τους συνδέσμους στη Κροατία ή μπα.

Εν τω μεταξύ είναι η χιλιοστή φορά που ακούω τη πρόταση περί κλεισίματος των συνδέσμων. Προφανώς και δεν θα γίνει τίποτα

Αλήθεια σε πόσες χώρες συμβαίνει αυτό ;;

Εγώ πάντα είχα την εντύπωση ότι το γήπεδο το ελέγχει η ομάδα μέσω σύμβασης με εταιρείες σεκιούριτι. Σοβαρές , όχι τη Θ7 με γιλέκα stewarts :stuck_out_tongue:

Και η αστυνομία περιμετρικά του γηπέδου

Ίσως κάνω και λάθος , τι να πω

Edit : Πιο χρήσιμο δεν θα ήταν να πουν ότι οποιαδήποτε εκνομη ενέργεια λαμβάνει χώρα με οπαδικα κριτήρια θα επισύρει ποινή στην ίδια την ομάδα ;; Μόνο έτσι σπας αυγά και ίσως αλλάξει κάτι

Το να κλείσεις συνδέσμους δεν είναι κάτι φοβερά ουσιαστικό στα μάτια μου

Στα μάτια μου ουσιαστικό είναι όταν έρχονται Κροάτες και λεηλατούν μια πόλη με οπαδικα κριτήρια, αποβολή της κροατικής ομάδας από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ασχέτως της ευθύνης της χώρας που δεν το αντιμετώπισε

Μαχαιρώνουν 10 τον Άλκη ; Υποβιβασμός, κεκλεισμένων, χρηματική ποινή για Χ χρόνια

Μαζεύονται για ξύλο 100 vs 100 στο κύπελλο στο μπάσκετ όπως κάνανε πριν κάτι χρόνια. Πούλο και οι δύο

Δέρνουν οι Ολυμπιακοί Κορεάτη τουρίστα !!! έξω από Καραϊσκάκη. Όλη η σεζόν κεκλεισμένων

Κάτι τέλος πάντων που να πονάει πραγματικά το σύλλογο

Δεν ειναι τοσο απλο.

1 Like

Καλά ναι το ξέρω

Θα επεφτε τρελή προβοκατσια τοτε…

Καλα ειναι στη θεωρια ολα αυτα, αλλα ουτοπικα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει πουθενα νομος ο οποιος να τιμωρει μια εταιρεια επειδη οι πελατες της κανουν επεισοδια σε αλλη πολη/χωρα/νομο/πλανητη ή δεν ξερω τι αλλο. Προφανως υπαρχουν νομοι που αφορουν “προαυλιους χωρους”, “περιμετρικους χωρους” κλπ, αλλα αφορουν στις ημερες αγωνα. Αυτο ελειπε να περναω εξω απο τη λεωφορο, να πεταω μολοτοφ και να τιμωρειται ο Παναθηναϊκος.

Επισης, δεν υπαρχει καμια περιπτωση να σπαταλησει ενα κρατος (ειδικα μπανανια) resources ωστε να διερευνησει αν μια ομαδα ειναι πραγματι υπαιτια για ενα περιστατικο, με ενα δικαστικο συστημα που ειναι γεματο τρυπες και παραθυρακια, να πηγαινει απο αναβολη σε αναβολη και να γιγαντωνονται οι υποθεσεις χωρις κανεναν ουσιαστικο λογο.

Τα θεματα αυτα λυνονται μονο απο τους ιδιοκτητες, αλλα ο ενας ειναι ο ατυπος πρωθυπουργος και ιδιοκτητης του Πειραια, ο αλλος ειναι ο επισημος προμηθευτης πετρελαιου απο τη Ρωσια (sic) και τη Μεση Ανατολη (sic), ο τριτος ιδιοκτητης της Βορειας Ελλαδας και ο τεταρτος υπαλληλος του πρωτου. Μπορουν να αποφασισουν αυτοι κοντρα στο συμφερον τους;

3 Likes

Ούτε εσυ θα τιμωρηθείς, ούτε ο Παναθηναϊκός :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Καλυτερα, πρωτο βημα να εξυγιανθει το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα να κλεισουν ολες οι κερκιδες σε ολα τα γηπεδα, δευτερο να ακυρωθουν ολες οι διοργανωσεις, και τριτο και τελευταιο να διαλυθουν ολες οι ομαδες. Ο μονος τροπος να εχουμε υγιη αθλητισμο.

2 Likes

Αναρωτιεμαι αν ολοι οσοι προτεινουν λυση τυπου “ριξε μια βομβα και παμε απο την αρχη”, εχουν ιδεα τι γινεται σε ολον τον δυτικο κοσμο απο το 1995-2000 εως σημερα; Με πρωτη την Αγγλια, με μαχες στους δρομους των μικρων πολεων, ραντεβου για ξυλο στα δασακια και συγκρουσεις σε ολες τις περιοχες τις χωρας απο την Τσαμπιονσιπ μεχρι τον πατο των εθνικων κατηγοριων; Ολα αυτα φυσικα, πριν παρουν τα ηνια οι νεοναζι του ανατολικου μπλοκ;

Καλα τα ευχολογια, αλλα τα αιτια ολων αυτων που συμβαινουν γυρω μας ειναι βαθυτερα. Ακομη κι αν κλεισει το μαγαζι (το οποιο πολλες φορες εχω ευχηθει, ασχετα αν ξερω οτι δεν γινεται), χωρις βουληση για αλλαγη δεν προκειται να βελτιωθει τπτ διοτι οι εγκληματιες των γηπεδων απλως θα συνεχισουν τις δουλιτσες τους απο αλλο μετεριζι. Δουλειες υπαρχουν, τα γηπεδα απλως προσφερουν μια ωραιοτατη καλυψη, αλλα υπαρχουν κι αλλοι χωροι για να κρυψουν τις βρωμικες δουλειες τους.

8 Likes

Γι’ αυτο περναω και πεταω μολοτοφ καθε δευτερη μερα :stuck_out_tongue:

Ξέρω που γράφεις, το νου σου :stuck_out_tongue:

1 Like

Δεν ειμαστε πολλοι, εγω ειμαι εδω μεσα εν προκειμενω, και ξερω πολυ καλα τι γινοταν εκεινη την εποχη (και ακομα περισσοτερο πριν το 1995, αφου ο χουλιγκανισμος στην Αγγλια στα 80ς ηταν σε πανυψηλα επιπεδα. Ναι και?

Ενας τροπος να δωσεις σε καφρους την διεξοδο και την αφορμη να βγαλει προς τα εξω τα δολοφονικα του ενστικτα λιγοτερος λοιπον. Το προσημο θετικο θα ειναι. Ασε που το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα ειναι υπερσαπιο ουτως ή αλλως, για πολλους λογους ακομα.

Συμφωνεις και με το “ενταξει ας μην απαγορευσουμε τα οπλα στην Αμερικη αφου οποιος θελει να σκοτωσει βρισκει”?

1 Like

Εγω λεω να απαγορεψουμε τα παντα, αφου καποιος καποτε μπορει να κανει καποιο εγκλημα για καποιον λογο. Ετσι δεν θα γινονται εγκληματα σωστα?

1 Like

Δεν αφορουσε εσενα φυσικα. Εγραψα μετα το δευτερο σχετικο μνμ, αφου κι ο Rebel το ιδιο ειπε. Δεν στεκομαι σε προσωπα ή στο φορουμ, οποτε μην τα παιρνεις ολα πανω σου. Υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι εκτος φορουμ που λενε “πατα το Κιμ”.

Αδιαφορο για εμενα το “πριν το 1995”. Ισως επρεπε να ξεκινησω το 1992, οταν ιδρυθηκε η Πρεμιερ Λιγκ. Ηδη υπηρχε Χειζελ (1985), Χιλσμπορο (1989), ειχαν τιμωρηθει οι αγγλικες ομαδες, ειχαν επιστρεψει στην Ευρωπη και ειχαμε 3 χρονια EPL. Αρκετος χρονος για συμπερασματα δομης και διοικησης. Πηρα το 1995 ως starting point, αλλα ας πουμε “1992” αν βολευει.

Η προ-EPL εποχη δεν εχει καμια σχεση με την μετα-EPL. Οποτε τι “ναι και;”; Δημιουργηθηκε ενα ποδοσφαιρικο μοντελο για να βγαλει τον χουλιγκανισμο απο τα γηπεδα και οι χουλιγκαν παρεμειναν μεσα στις ομαδες. Απλως εξω απο τα γηπεδα. Σκοτωθηκε ο χουλιγκανισμος; Οχι. Ειτε διαβασες διαγωνια τι εγραψα, ειτε δεν ξερεις τι συνεβαινε το 1995-2005 στο ποδοσφαιρικο παρασκηνιο του Γιου Κει. Ειτε θελεις να πεις κατι αλλο και δεν ειμαι ικανος να το καταλαβω.

Δεν ειπα “ας τους αφησουμε να αλωνιζουν”; Συμφωνουμε. Πρεπει να εξαφανιστουν απο προσωπου γης, αλλα οι χουλιγκαν δεν εξαφανιζονται επειδη υπαρχουν αλλοι διεξοδοι. Επισης, αυτοι δεν ειναι χουλιγκαν, ειναι συμμοριες. Ειναι “νονοι” και “προστατες” οταν κυκλοφορουν τη νυχτα, “πρεζεμποροι” και “σωματεμποροι” οταν κανουν δουλειες. Ο ορος “χουλιγκαν” χρησιμοποιειται απο την κοινη γνωμη για να γινει distinguish το “πού εδρασαν”. Απο ποιον χωρο προερχονται. Προσφατο παραδειγμα: θα πουμε χουλιγκαν τον τυπο που σκοτωσαν τις προαλλες και ηταν οργανωτικο στελεχος της 7; Μου διαφευγει το ονομα, συγγνωμη.

Αυτο πώς προεκυψε; Καποιο ειδος whataboutism; Σου αρεσει ο αρακας ή να τον απαγορευσουμε;

Αλλα για βοηθησω, φυσικα να τα απαγορευσουμε, ναι. Ολα τα οπλα μαλιστα. Παντου. Αν συμφωνω στην παταξη του (καθε ειδους) χουλιγκανισμου και οσων κουβαλουν οπλα χωρις αδεια πανω τους, γιατι οχι τους βλαχους των ΗΠΑ που διατηρουν οπλοστασιο, συνηθως χωρις αδεια και δεν τιμωρουνται;

Κακως επεκτεινομαι τωρα, αλλα ειναι πιο ευκολο να ελεγξεις μια παρανομη αγορα οπλων διοτι ξερεις τα στεκια, απο το να εχει οποιοσδηποτε δυνατοτητα προσβασης σε αυτα. Τελευταια φορα που ασχολουμαι με τα οπλα και τις ΗΠΑ σε αυτη τη συζητηση παντως, ειναι εντελως ασχετο και εκτροχιαζει το θεμα της κουβεντας. Επισης, ειμαι στη δουλεια, ηδη εγραψα σεντονι χωρις λογο, αφου τα μισα ηταν και ασχετα.

Καλημερες σε ολους.

3 Likes

Κανεις τωρα σοβαρη κουβεντα απεναντι στην αποψη “ας καταργησουμε το ποδοσφαιρο να μην γινονται επισοδεια”?

Οχι ρε ολα καλα ενταξει, ω μπανε μπανε, ριμποοοο ριμποοοο, γαμησε τους λετο λετο λετο και προχωραμε. Ευχομαι σουπερλιγκα μεχρι να σβησει ο ηλιος.

ΥΓ. @jonkyr καλα τα γραφεις, συμφωνουμε στα περισσοτερα, διαφωνω σε κατι λιγα (πολυ πιο ευκολο να εξαφανισεις τον χουλιγκανισμο απο την αγορα των οπλων για μενα, αλλα οκ, δεν πειραζει), αλλα ισως να μην βγει καμια ακρη. Εκτιμω ομως την ορεξη για σοβαρο διαλογο, αληθεια.

2 Likes

Συντομο διαλειμμα απο τη δουλεια, για να το κλεισω: δεν εχω λογο να σου παω κοντρα, συμφωνω οτι συμφωνουμε σε αρκετα, αλλα δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο οπως τα παρουσιασες συνοπτικα σε δυο παραγραφους που εγραψες. Καλως ή κακως, η γνωση μου για την ιστορια και το παρασκηνιο του χουλιγκανισμου δεν ειναι επιδερμικη ή εγκυκλοπαιδικη, αλλα προφανως η αποψη μου για το τι πρεπει να γινει, ειναι. Δεν ειμαι ειδικος. Η παρατηρηση για τα οπλα ηταν αστοχη, εκτροχιαζει το θεμα. Και ναι, δεν ειναι το ιδιο, αυτο ελειπε. Βασικα τπτ δεν ειναι το ιδιο με κατι αλλο.

Οπως εγραψα ηδη, για εμενα το προβλημα δεν ειναι η σουπερλιγκα ή ο ριμπο, αλλα η βουληση. Απαγορευση των συνδεσμων λεει, γιεα ραιτ, το λυσαμε… Βουληση μπορει να λειπει απο τη μπανανια-Ελλαδα ή απο το υπερκρατος-ΗΠΑ. Ας ρωτησουμε τους γερουσιαστες που ψηφιζουν οχι στην απαγορευση των οπλων, κατι θα εχουν να πουν. Καλημερες.

Νταξ, καταλαβαινω πώς το εγραψε ο Q. Οπως κι ο Rebel. Ξεκινησαμε ολοι μαζι εδω μια κουβεντα καφενειακου τυπου και ισως εβαλα λιγα περισσοτερα στοιχεια που ανοιξαν τη συζητηση. Θα ηθελα πολυ να δω μια βομβα να πεφτει στην Αθηνα ή στην Ελλαδα και να φτιαχτει ολη απο την αρχη, αλλα βλεπω τις φωτιες στη Χαβαη και με πιανει η ψυχη μου. Εννοω, οχι δεν θελω να πεσει βομβα, ειδικα αν ειμαι εγω εκει, αλλα θελω κατι να γινει.

Μπορω να δεχτω λοιπον αποψεις “κλειστε το ποδοσφαιρο” σε αυτο το context. Αν πια καποιος το εννοει κυριολεκτικα, ε ενταξει, εχεις δικιο εσυ τοτε :slight_smile:

1 Like

Εγω δεν μπορω να το καταλαβω ομως, ουτε καφενειακα. Δεν καταλαβαινω πως καποιος μπορει να πιστευει οτι αυτοι οι περιθωριακοι υπανθρωποι που σφαζονται και καλα για το ποδοσφαιρο (@@ δηλαδη, να θυμησω οτι τον Φιλοπουλο τον φαγανε σε γυναικειο βολλευ) αν αυριο κλειναμε το Πρωταθλημα δεν θα εβρισκαν κατι αλλο να σφαχτουν και θα γινοντουσαν ξαφνικα και μαγικα παραγωγικα μελη της κουνωνιας. Οπως στο παραδειγμα που εδωσες για το Νικαια - Κορυδαλλος, μιλαμε καθαρα για τοπικου τυπου συμμοριες που απλα χρισημοποιουν το Ιωνικος - Προοδευτικη σαν προσχημα για να πλακωνονται. Αν δεν υπηρχε μια χαρα θα συνεχιζαν και απο μονοι τους.

Σαν να ελεγε καποιος στα 80ς να καταργησουμε το μεταλ γιατι παει ο κοσμος και δερνεται για την μουσικη. Παντελως ακυρη κουβεντα.

4 Likes

Θα σας πω εγω πως λύνονται ολα.

Ελα εδω αεκ κ παοκ. Παιζουν ξυλο στον τελικο κυπέλλου οι οπαδοι σου; παρε μια ακυρωση του τελικου. ποιοι ηταν οι αλλοι ημιφιναλιστ; τριπολη κ ιωνικος; παιξτε εναν τελικο. Α και που ειστε; παρτε και μια αποβολη απο το πρωτάθλημα για εναν χρονο κ βλέπουμε. Α ναι. Ουεφα; αεκ κ παοκ δεν θα ερθουν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κανονισε.

Το παραδειγμα τυχαιο. Εχω κ αλλα αν θετε.

2 Likes