Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Ενα καλο, πιστευω, παραδειγμα που δειχνει οτι η καταργηση των συνδεσμων / του πρωταθληματος κλπ δε θα προσφερει απαολυτως τιποτα, ειναι το θεμα των ναρκωτικων. Αναπλαστηκε και αστυνομευτηκε λιγο καλυτερα η Ομονοια, εφυγαν απο εκει τα πρεζακια και τα βαπορακια, “α ωραια, καθαρισε, παει το προβλημα” θα πει καποιος. Για πηγαινετε να περπατησετε στη Μαρνη διπλα στον ΟΣΕ, να σας πω αν παει το προβλημα. Ε, το ιδιο θα γινει και αν “καταργησουμε τους συνδεσμους”.

Επισης, τα επεισοδια τα εκαναν οι Κροατες, τι δουλεια εχουν οι συνδεσμοι της Ελλαδας :joy:; Αλλα οι κυβερνωντες θελουν να πουληουν αλλο ενα παραμυθι σχετικα με το ενδιαφερον τους να διορθωσουν ενα προβλημα. Ο χουλιγκανισμος ειναι κοινωνικο φαινομενο. Αν καταργηθουν οι συνδεσμοι, οι “επιχειρηματιες” του χουλιγκανισμου θα συνεχισουν να κανουν τις “επιχειρησεις” τους με αλλο μανδυα και η πλεμπα του χουλιγκανισμου θα μαντρωθει σε καποιο αλλο μαντρι.

Αυτο προϋποθετει βουληση για πολλες συγκρουσεις. Η βουληση αυτη δεν υπαρχει ουτε απο το κρατος, ουτε απο τις ομαδες.

6 Likes

Εννοείται αυτο.

1 Like

Ρε, εδώ υπάρχει υπουργός Οικονόμου, τι ψάχνετε να βρείτε τώρα

3 Likes

Εγώ πάλι λέω ότι η μόνη πραγματική λύση στο πρόβλημα είναι να καταργήσουμε αυτούς που κατά βάση επωφελούνται από την ύπαρξη και τη δράση των οπαδικών στρατών.

Δηλαδή τους μεγαλοεπιχειρηματίες του ποδοσφαίρου.

Αυτό είναι που κάνει τζιζ και θα αρχίσει μετά ο καθένας, που βγάζει πύρινους λόγους περί “αυστηρών μέτρων”, να γκρινιάζει και μααααα η προεδράρα ρεεεεεε.

Καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα δεν είναι η οπαδική βία αλλά η βία που υπάρχει έξω στην κοινωνία. Ο χουλιγκανισμός είναι απλώς ένα υποσύνολο.

Άντε κι έκλεισες όλους τους συνδέσμους. Για αυτά εδώ τι θα κάνεις;

5 Likes

Σταματάς τα delivery ή προσλαμβάνεις αστυνομικούς στο efood

10 Likes

Μια χαρα τα ειπε ο Πεπ.

7 Likes

Πολυ καλα τα λεει, αλλα δεν κρατιεμαι να μην γραψω… Τον εχω ακουσει να απαντά σε πέντε διαφορετικές γλώσσες σε συνέντευξη Τύπου, να μιλάει ρομαντικά για το ποδόσφαιρο και για κοινωνικά θέματα.

Επειτα στην ίδια συνέντευξη εκθείασε το καταλανικό πνεύμα, φυσικά επειδή έπρεπε το τοπικιστικό φρόνημα της Βαρκελώνης να αποθεωθεί. Κι έπειτα εργάστηκε στη Μπάγερν και στη Μάντσεστερ Σίτι, με άπειρα resources για ό,τι θέλει και γνωστό το θέμα του sportswashing των αραβων. Τελος, κανει αναλυση των κοινωνικων διαφορων στο ποδοσφαιρο.

Αβυσσος… Γι’ αυτο δεν τον γουσταρω σαν προσωπικοτητα, ανεξαρτητα απο το απιθανο εργο του σαν προπονητης. Ισως στο μελλον αλλαξω γνωμη, ποιος ξερει.

4 Likes

Ένα σχόλια για κάποιο πράγματα που αναφέρθηκαν για τα μέτρα της κυβέρνησης:

1. Με το να βάζεις και την Αστυνομία, που πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι, να κάνει ελέγχους στα γήπεδα πέρα από τη φανερή απασχόληση των αστυνομικών για την τζάμπα παροχή υπηρεσιών στους προέδρους των ΠΑΕ/ΚΑΕ, μειώνει και την ευθύνη αυτών σε περίπτωση επεισοδίων - ρίψης αντικειμένων κλπ. εντός του αγωνιστικού χώρου. Τα τελευταία χρόνια εάν έχετε παρατηρήσει λόγω αυστηροποιησης του Νόμου δεν υπάρχουν επεισόδια κατά βάση κατά τη διάρκεια του αγώνα εντός του γηπέδου, αλλά συνήθως ή πεσιματα σε συνδέσμους ή στον περιβάλλοντα χώρο κλπ. Η πρόταση της κυβέρνησης θολώνει το τοπίο αναφορικά με τις ευθύνες εντός του γηπέδου και θα είναι τώρα και η αστυνομία συνυπεύθυνη μαζί με τις ΑΕ για τυχόν επεισόδια, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν θα έρθει ο (μη) καταλογισμός αυτών (ευθυνών)
  2. Αυτό που αναφέρθηκε για το 10% των εσόδων υπήρχε (δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα) σαν νόμος και σωστό ήταν για να χρηματοδοτείται η φύλαξη των ΠΑΕ/ΚΑΕ ίδιες. Νομίζω κάπου καταργήθηκε ή δεν εφαρμόζεται γιατί ποια κυβέρνηση θα πιέσει ομάδα να δώσει λεφτά στην Αστυνομία, με το κόστος που θα επιφέρει αυτό. Ξέρω από γνωστό μου Κύπριο αστυνομικό ότι στην Κύπρο και στην Αγγλία βάσει της οποίας έχει οργανωθεί η αστυνομία στη Μεγαλόνησο, οι ΠΑΕ πληρώνουν στο Κράτος τους για κάθε αστυνομικό που απασχολείται σε φύλαξη κατά τη διάρκεια των αγώνων ένα ποσό,ανάλογα με τη επικινδυνότητα του αγώνα και την κατηγορία. Εμένα μου ακούγεται δίκαιο και δεν επιβάρυνει το κράτος.
  3. Επίσης αν αύριο κάποιος διοργανωτής συναυλίας ζητήσει κι αυτός Αστυνομία για να κάνει έλεγχο να μην μπαίνουν καπνογόνα θα έχει άδικο? Τι διαφορά υπάρχει εδώ?
2 Likes

Δε διαφωνω σε αυτα που εγραψες.

Να τι λεει και ο Κερρ:

1 Like

Ωραια τα λεει (οπως παντα) ο Στηβ.

Ισχυει οτι ο αθλητισμος μπορει να ενωσει τους ανθρωπους και ειναι κατι πολυ ομορφο.

Απλα το ελληνικο ποδοσφαιρο δεν ειναι αθλητισμος.

Καλα κανεις και δεν το καταλαβαινεις, ειδικα απο την στιγμη που κανενας δεν ειπε κατι τετοιο. Strawman απο τα βαθη της αποθηκης με τα καλαμακια το συγκεκριμενο σου αποσπασμα.

Ουδεμια σχεση με οτιδηποτε ειπωθηκε. Παρολα αυτα, αν καταργουσαμε το μεταλ οντως πριν κατι δεκαετιες, θα γλιτωναμε απο απειρες μαλακιες.

Αφού δεχθούμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αθλητισμός, ας πάμε να δούμε πως το κάνουν σε πολιτισμένες χώρες:

Το ότι έχουμε προβληματικό ποδόσφαιρο εδώ κάτω είναι απλά άλλη μια πτυχή της προβληματικής κοινωνίας μας. Το ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο και τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και κανείς, πουθενά δεν έχει λύσει αυτό το πρόβλημα, είναι κάτι ελαφρώς διαφορετικό μα δεδομένο εξίσου.

4 Likes

Παντού στο δυτικό ημισφαίριο η ίδια κατάσταση παίζει, πάνω-κάτω.

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε σαν την κουραδα πάνω σε μια τούρτα από λευκή σαντιγί είναι η απίστευτη αχρηστιλα των εγχώριων μπάτσων.

5 Likes

post cannot be empty

Για πες μου που έγραψα για μαζικά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Α ναι, πουθενά

The number of the beast…

5 Likes

Α εκει πηγαινε το Στρωμαν. Λολ οκ, ενταξει. Θα εβαζα Τζιφ Χαρδαλια αλλα βαριεμαι ακομα και αυτο να κανω.

Σε όλο πήγαινε, αλλά στα τελευταία σου ποστ δεν κάνεις διάλογο, απλά τραβάς rant και ειρωνείες χωρίς λόγο

image

5 Likes

Άλλος διαχειρίζεται το προφίλ. Θα μαστιγωθει παραδειγματικά, θα το πουν και τα κανάλια και όλα καλά.

1 Like