Βλέπω τα σχόλια απο κάτω…να σαπίσουν, φονιάδες, απο προθεση κτλ…
Ναι βέβαια. Είναι απολύτως λογικό να ήθελαν να τον σκοτώσουν γιατί απλα ετσι γούσταραν.
Ειναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι εδω έχουμε ενα φρικτό ατύχημα… Ναι εχουν ευθυνη, μπορούσαν να βαλουν τον ανθρωπο μέσα και μετά να τον παραδώσουν στο Λιμενικό, ενήργησαν λάθος και έγινε το κακό.
Αλλά αυτή η σκατανθρωπιά ρε…καμία σωτηρία
Εμενα μου φαινεται πως δεν εχει σχεση κατι τετοιο, χωρις να μπορω να ξερω κιολας.
Το προβλημα των πουταναζιων λιμενικων στο βιντεο, ηταν μαλλον οτι ο τυπος αυτος δεν τηρησε το “πρωτοκολλο”, και μια αυξημενη (και λανθασμενη) αισθηση εξουσιας και κανονων, τους προκαλεσε να τον σπρωξουν εξω απο το καραβι γιατι πηγε να μπει οσο η ραμπα εκλεινε. Η ειρωνεια ειναι πως προκαλεσαν τον θανατο του, ενω αν τον αφηναν να ανεβει θα ηταν ασφαλης και σωος ο ανθρωπος, απλα θα ετρωγε μια μηνυσουλα και καποιο προστιμο.
Οκ δεν το λες ατυχημα… δολοφονια εξ αμελειας στην καλυτερη περιπτωση.
Προκαλεσαν αμεσα τον θανατο του.
Έχοντας δει το βίντεο χωρίς καν να θέλω , θα πω μόνο ότι δεν ξέρω πού βλέπετε την αμέλεια. Δεν δικαιολογεί τ ί π ο τ α αυτό το πράγμα. Επίσης μετά δεν έκαναν τίποτα. Απάθεια και φιλάκια μπαι. Ο.Κ.
Η αμελεια παει στο οτι ναι μεν ηθελαν να τον ριξουν πισω στο τσιμεντο του λιμανιου, αλλα δεν ηθελαν να τον σκοτωσουν. Νομιζω ειναι τραβηγμενο να λεμε οτι υπηρχε προθεση για φονο. Οι ανθρωποι ηταν απλα γκασμαδες (και τραμπουκοι, και ηλιθιοι, και πολλα αλλα)
Ενδεχόμενος δόλος? -αν και δεν ξέρω ποινικό. Σε κάθε περίπτωση δεν με ενδιαφέρει καθόλου. ++ Έφυγαν σα να μην τρέχει κάστανο, το καταλαβαίνουμε?! Κι ένας τρίτος απλά κοιτάει???
Εννοείται ότι βγάζεις εισιτήριο στο πλοίο. Τι 100%, 550 επιβάτες είχε, ούτε 50% δε θα ήταν. Επίσης, το πλοίο είναι δημόσιο μέσο μεταφοράς, ο άλλος μπορεί να υπάρχει απόλυτη ανάγκη να ταξιδέψει, δεν μπορείς να τον αφήσεις έξω όταν πάει να μπει, δεν υπάρχει 100% όταν μιλάμε για ένα άτομο. Τόσες χιλιάδες τόνους, θα πάθει τίποτα για 80 κιλά παραπάνω το καράβι; Κλάιν. Τον αφήνεις και τα βρίσκετε πάνω, είτε πληρώνει εισιτήριο, είτε βάλε να τον συλλάβουν στο πρώτο λιμάνι που θα πιάσεις.
Ακριβώς όπως δεν είναι δολοφονία, αλλά φόνος, έτσι δεν είναι και ατύχημα, αλλά δυστύχημα.
Απ’ όσο καταλαβαίνω δεν είναι λιμενικοί αυτοί στο βίντεο, είναι προσωπικό του καραβιού.
Πέφτεις στη θάλασσα με αυτόν τον τρόπο, νύχτα, πίσω από πλοίο που βαράει με τις προπέλες για να φύγει, δίπλα σε τοίχο, σε βάθος που να μπορεί να πλέει αυτό το μεταλλικό τέρας των χιλιάδων τόνων. Δεν ξέρω πώς μπορείς να μείνεις στην επιφάνεια και να μη σε ρουφήξει το νερό κάτω, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να σε βοηθήσουν. Μου φαίνονται αρκετά δύσκολα όλα αυτά.
Νταξει οριακά είναι αυτά και δεν έχει και καμιά σημασία
Όταν είσαι επαγγελματίας, όταν δουλεύεις “στα καράβια” που λέμε είναι απαράδεκτο να μην είσαι σε θέση να προβλέψεις ότι κατά τη στιγμή που σηκώνεται η πύλη ( πως λέγεται αυτό τέλος πάντων) ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος τραυματισμού ή θανάτου
Η Ελλάδα είναι περίπου αυτή. Ξυλοκοπήθηκε βάναυσα ο 14χρονος και η τύπισσα αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Αντί να την κλείσουν αναμορφωτήριο και να μπουν φυλακή οι γονείς της.
Υπάρχει ατιμωρησία και λογικό ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.
Είδα το βίντεο και το ερώτημα μου είναι: λιμενικός εκεί δεν θα έπρεπε να υπάρχει; Δε θα έπρεπε καν να είχε φτάσει μόνος του και τόσο κοντά ο 36χρονος ενώ έχουν λυθεί οι κάβοι. Δεν περίμεναν οι λιμενικοί τον απόπλου; Και μιλάμε για τον Πειραιά. Όχι κανένα μικρό λιμάνι σε μικρό νησάκι με 1 λιμενικό.
Έτσι είναι, θα έπρεπε να τον είχαν εμποδίσει να φτάσει στον καταπέλτη εφ’ όσον κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν και αυτή ήταν δουλειά του Λιμενικού. Από τη στιγμή που ανέβηκε όμως, υπεύθυνοι είναι οι του καραβιού. Έτσι τα καταλαβαίνω εγώ.
Εγώ βλέπω ότι για όλα χρειάζονται βίντεο. Ήδη πριν ανέβει το συγκεκριμένο υπήρξαν άρθρα που έλεγαν για κάποιον άτυχο που γλίστρησε. Και ο Flash να έγραφε, τόσο αστραπιαίο πλυντήριο δύσκολα θα το κατάφερνε
Σωστα, ουτε εγω ειμαι ποινικος αλλα εχοντας φιλους στον χωρο, ξερω πως ο δολος στοιχειοθετειται απο την γνωση της συνεπειας της πραξης σου. Ενδεχομενος δολος ειναι οταν ξερεις πως η πραξη σου μπορει και να εχει ενα αποτελεσμα αλλα συνεχιζεις (πχ να οδηγας πανω απο το οριο ταχυτητας σε κατοικημενη περιοχη η να ριχνεις μπαλωθιες και να σκοτωσεις καποιον).
Το πιο σοκαριστικο δεν ειναι πως τον εσπρωξαν οι μπασταρδοι, το χειροτερο ειναι οτι ενω ο ανθρωπος επεσε μεσα στο σημειο που το νερο αφριζει απο τις προπελες και δεν μπορεις προφανως να κολυμπησεις (ισως να χτυπησε και στο κεφαλι) αυτοι στα παπαρια τους, συνεχισαν κανονικα το δρομολογιο, ουτε να βοηθησουν, ουτε καν προσπαθεια να δουν αν εγινε κατι. Γαμω τα σπιτια μας για κοινωνια δηλαδη.
Μου θυμισε την ειδηση για το τσιγγανακι που το ελιωσε η καγγελοπορτα. Οι αντιδρασεις των υπαλληλων της αποθηκης απο τα βιντεο με ειχαν αρρωστησει για μια εβδομαδα, δεν τα μπορω αυτα.
Όταν η λογική των κατοίκων της χώρας είναι να πουλάμε μπραβιλίκι όπου κι αν βρεθούμε αυτά είναι τα αποτελέσματα.
Προσευχές τύπου “μακάρι να πληρώσουν οι ένοχοι” ενώ ο Λιγνάδης πίνει καφέ στο σπίτι του, τις ακούω βερεσε