Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Μονο αυτους που εβαλες να σκεφτει κανεις, και να προσθεσουμε και μονιμους στρατιωτικους, υψηλοβαθμους (και οχι μονο) μπατσους, εισοδηματιες με διαμερισματα που τα νοικιαζουν πλεον στον θεο ακομα και στην Ελλαδα, και σιγα μην ειναι μονο 10% αυτοι που βγαζουν απο 1600 το μηνα και πανω :stuck_out_tongue:

Με προσλαμβάνεις στο μπουρδελάκι σου και μου λες, 750 στην τράπεζα και 300 στο χέρι. Πως δεν τα έκρυψα?

1 Like

Με τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου στο 20% και το φορολογικό συντελεστή των περισσότερων επιχειρήσεων να είναι στο 22%, αν το “μπουρδελακι” έχει έστω και οριακά κέρδη, εκτός από ανήθικο και επικίνδυνο είναι και ασύμφορο αυτό που περιγράφεις μανμου

Θα πονταριζα δύο παγωμένες pils πως το 80+% της φοροδιαφυγής “μικρής κλίμακας” στην Ελλάδα είναι στους ελεύθερους επαγγελματίες.

2 Likes

:joy:

Ναι, έχουν θέμα με την ηθική.

https://www.bankofgreece.gr/enimerosi/grafeio-typoy/anazhthsh-enhmerwsewn/enhmerwseis?announcement=a66cdf8e-168b-4cd1-86b9-4f7de3e8f4fd

Εδώ μέσα, λέει πως το +90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι πολύ μικρές (<10 εργαζομένων), άρα και πολύ χαλαρά δέχονται μαύρα όλοι τους, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά όλοι μας. Πας σε καφετέρια, πας σε μίνι μάρκετ, πας σε καταστηματάκι ρούχων, πας σε οτιδήποτε, πληρώνεις μαύρα και κάποια από αυτά τα μαύρα πάνε και στον εργαζόμενο.

Εκτός αν ως ανήθικο και επικίνδυνο, εννοείς να μην τα κρατάει όλα ο εργοδότης και να δίνει και μερικά στον εργαζόμενο :stuck_out_tongue:

Αυτό που περιγράφεις (πάρε παπουτσάκι, χυμο, φτιαξιμο βρύσης, οτιδήποτε) αμπιστε φίλε μου εμπίπτει στην κατηγορία των εισόδηματων ελεύθερων επαγγελματιών. Το αν με τη σειρά τους πληρώνουν σε μαύρα τους υπαλλήλους τους, περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ υπό ποιες συνθήκες (δεν) θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Είναι το σαντουιτσάδικο ελεύθερο επάγγελμα?

Για τον ιδιοκτήτη του, βεβαίως. Για τον υπάλληλο του (αν έχει) είναι μισθωτή εργασια.

Για να δούμε που διαφωνούμε και που όχι, δεν λέω πως δεν υπάρχουν και μισθωτοί που πληρώνονται με εν μέρει/εντελώς μαύρα, σαφώς και υπάρχουν πολλοί, αλλά ότι άλλου είναι που γίνεται το πάρτυ

Κάτι χάνω μάλλον, αλλά όπως και να’χει τότε ακόμα κι έτσι, το συντριπτικό ποσοστό του >90% των επιχειρήσεων που λέει ο Στουρνάρας φορολογείται σαν ελεύθερο επάγγελμα όπως λες, άρα και μεγάλο ποσοστό μισθωτών παίρνει μαύρα.

Δεν νομιζω οτι μια επιχειρηση θεωρειται “ελευθερο επαγγελμα”. Οσο για τα υπολοιπα, εγραψα την αποψη μου χθες. Αλλα θα κανω τωρα μια ερωτηση για να δω αν αξιζει να συνεχισουμε τη συζητηση ή οχι:

Ειμαι μισθωτος, μου λεει η επιχειρηση “Χ ποσο καθαρο, Υ ποσο μαυριλα” και συμφωνω γιατι πρεπει να φαω κατι αυτον τον μηνα. Τι κανω:

1. Παω στον λογιστη μου και λεω “βαλε κι αυτα στη δηλωση, εγω δεν ειμαι φοροφυγας”;
  2. Δεν τα δηλωνω και μου λετε οτι ειμαι στο 90% των φοροφυγαδων; Υπαρχει αντιπροταση (εκτος ισως απο το #1);
  3. Του λεω “αυτα να τα πεις στον Κουλη” και κανω καταγγελια, αφου πρωτα ψαξω κανεναν καδο σκουπιδιων για να μην παω με αδειο στομαχι στο ΣΔΟΕ;

Φυσικα φοροδιαφευγω, αλλα στα δικα μου ματια ειμαι υπαιτιος μονο αν ζητησω μαυριλα σε μια δουλεια και μου τα δωσουν. Αν ειναι η μονη εναλλακτικη για να ζησω, τι ακριβως πρεπει να κανω;

γεια σου κουλη με τα σχέδια σου

6 Likes

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Πρωινή Ενημέρωση, ο Θάνος Πλεύρης είπε: Η χρησιμοποίηση του όρου “μπάτσου” έχει ξεφύγει και με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά

To ΤΣΟΣΜΠΑ θα ποινικοποιηθεί και αυτό?
Παρακαλώ προτείνετε νέα ονόματα για μπάτσους

14 Likes

Γουρούνια δολοφόνοι.
Απλά θα αφαιρούμε το μπάτσοι που θα είναι ποινικά κολάσιμο και θα είμαστε οκ.

4 Likes

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται.
Ναι, Θάνο μου, εσύ είσαι το μουνί. Ζώον, ε ζώον.

Τσάκω και ένα αρχίδι και χώστο στον πάτο σου.

9 Likes

Οι μπατσοι του φορουμ μπορει να στηριζουν αυτην την κινηση :stuck_out_tongue:

2 Likes

:joy::joy::joy:

1 Like

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα της κυβέρνησης 5 χρόνια τώρα, η ατομική ευθύνη υπερισχύει συντριπτικά της κρατικής, τι δεν καταλαβαίνετε ρε περίεργοι; Να, ορίστε και τα ντατα λέμε

41τακατο φορ εβα

4 Likes

Σε παρόμοιο ύφος αλλά εντελώς διαφορετική είδηση, σκοτώθηκε ένα νεαρό παιδί 19 χρονών σε ένα σαπιο λουνα παρκ

Θα γράψω μόνο τι άκουσα στις πολιτικές ειδήσεις ενός αθλητικού ραδιοφώνου και νομίζω αρκεί για το point μου . Ο Δήμος της περιοχής είπε ότι ευθύνη για την έγκριση/άδεια έχει η περιφέρεια. Η περιφέρεια είπε ότι αποκλειστική ευθύνη έχει ο Δήμος

Γαμω την Ελλάδα σας

7 Likes

Δεν ρώτησαν τον πρωθυπουργό να μιλήσει για την ατομική ευθύνη του 19χρονου

12 Likes

Συγγνώμη που θα το πω, αλλά ΟΛΟΙ εμείς είμαστε η Ελλάδα. Όσο σιωπούμε μέχρι να μας χτυπήσει το κακό την πόρτα, όλοι συλλογικά και ατομικά είμαστε συνένοχοι. Το λούνα παρκ υπήρχε εκεί πάνω από 20 χρόνια και είμαι βέβαιη ότι δεν διεξήχθη ούτε μια φορά ο τυπικός έλεγχος ασφαλείας και προφανώς ο τύπος που είχε και δεύτερο λούνα παρκ είχε πλάτες και μπλα μπλα μπλα η ίδια ιστορία. Και ξαφνικά, όλοι λυπούνται, αλλά πάω στοίχημα ότι ακόμα και αν γνωρίζαμε δεν θα μιλούσαμε, γιατί ποτέ δεν μιλάμε όταν κάτι (νομίζουμε ότι) δεν μας αγγίζει.

4 Likes

Μην το διαβάσει όποιος μόλις έφαγε, κίνδυνος εμετού…

6 Likes