Δηλαδή αυτά τα βιντεάκια που βλέπω κατά καιρούς με κάτι σουπερ-εργαλεία κλπ, να μην τα πολυπιστεύω;;; Μου καταστρέφεις μελλοντικές αγορές
Στείλε να δουμε να κάνουμε έρευνα αγοράς
Παιδια το προβλημα με τον Μαρινακη (τον οποιον εκτιμω σαν creator και εγω δει πολλα βιντεο του στο παρελθον, δεν εχω καμαι εμπαθεια) δεν ειναι οτι ‘βγαζει λεφτα’ ετσι απλα και αοριστα. Παρουσιαζεται ως ειδημονας, μεσω της θεσης του, και με το κυρος που αποκταει προμοταρει (ψιλοανηθικα, γιατι εκανε και καλα συνεντευξη, η οποια ουσιαστικα ηταν διαφημιση) μια εταιρεια που σχετιζεται με το αντικειμενο του, αρα μεσω του κυρους του σπρωχνει περισσοτερο κοσμο να τους εμπιστευτει. Ειναι θεμα δεοντολογιας.
Με λιγα λογια ειναι αλλο ο Μεσσι να προμοταρει πατατακια, και ειναι αλλο να προμοταρει ποδοσφαιρικα παπουτσια λεγοντας οτι ‘ειναι το καλυτερο παπουτσι που εχω φορεσει γουαου’. Στην δευτερη περιπτωση πολυ περισσοτερος κοσμος θα παραπλανηθει.
Ξαναλεω δεν αντιμετωπιζω τον Μαρινακη τοσο αρνητικα οσο ο nnnnk, και θεωρω την εκλαικευση της επιστημης (αν θεωρησουμε την οικονομολογια επιστημη ) πολυ χρησιμη, αλλα στο θεμα της Freedom ειναι πολυ φαουλ.
Και που το ξέρεις πως με τις γνώσεις του δεν θεωρεί αυτούς που προμοτάρει καλή λύση για τον κόσμο?
Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Γιατί όχι και τα δύο? Και κάτι χρήσιμο για τον κόσμο και χρήμα για την πάτρη του?
Που το ξέρεις πως δεν έχει απορρίψει στο παρελθόν άλλες 200 εταιρείες που θέλαν προμοτάριμα άλλα δεν τις θεωρούσε καλές?
Και πες πως η φριντομ ειναι γτπ. Αλλα αυτός νομίζει πως δεν είναι. Τι επειδή ειναι επιστήμονας δεν κανει λαθος? Ο Αινστάιν έλεγε όλο μαλακίες μετα απο μια “χρυση” δεκαετία που είχε. Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ.
Δεν μπορεί ο μαρινάκης να πιστεύει πίπες? Αλλά να τις ΠΙΣΤΕΥΕΙ?
Με τις πληροφορίες που έχουμε είναι αδύνατο το συμπέρασμα.
Πες λοιπόν πως αυτό που υπονοείται ειναι αλήθεια. Το κάνει για το χρήμα και χρησιμοποιεί την ιδιότητα του για να το προμοτάρει άλλα δεν το πιστεύει. Με συνέπεια πολύς κόσμος να την πάθει.
Προσωπικά το θεωρώ θετικό. Ειναι μάθημα για τους ανθρώπους αυτούς. Να επιστεύονται τον ΕΑΥΤΟ τους. Που είναι το πιο υγιές πράγμα. Γτ προσπαθούμε να προφυλάξουμε τον κόσμο? Τι θεωρούμε τους εαυτούς μας? Ο άνθρωπος πρέπει να πράττει και μετα να βιώνει τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ των πραξεών του.
Και στην δεύτερη περίπτωση (όπου έχουμε ελάχιστες πληροφορίες για να την συμπεράνουμε) μόνο θετικά βλέπω.
Πάντως να ξέρετε ότι η Freedom γ@μάει. Και δεν την έπαθα από το youtube.
Δεν τον αντιμετωπίζω αρνητικά επειδή είπα να ξέρουμε από που πληρώνεται
Ίσα ίσα είπα πως ό,τι έχω δει συμφωνώ σε γενικές γραμμές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα ανοίξω λογαριασμό στη freedom ή δε θα χρησιμοποιώ ελληνικές τράπεζες
Μαν μου, αν ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που μπορούν να λένε όσες μλκιες και πίπες θέλουν, είναι ο Αϊνστάιν, έχει αποκτήσει αυτό το δικαίωμα
Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο την ημιμαθεια… Αν και στην περιπτωση σου ειναι ισως πληρης αμαθεια.
Καλα δεν εγινε και ποτε κατι τετοιο επειδη το ειπε ενας ψεκασμενος υπο την επηρεια μπαφου.
Δε μπορώ να στα αποδεικνύω όλα ρε . Έχεις το γκουκλ διαολε.
Το 39 νόμιζε πως απέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία πως η μαύρες τρύπες δεν υπάρχουν και είναι αδύνατον να εμφανιστούν. Όλοι του λέγαν πως λέει μαλακίες αλλά δεν άκουγε τίποτα.
Είναι σαν να είσαι μικροβιολογος και να μην πιστεύεις στα βακτήρια. Τόσο ακραίο θεωρούνταν.
Αυτή είναι μια από τις μαλακίες που πίστευε.
Τις υπόλοιπες 2.5κ γκουγκλαρε τες.
Η ρώτα κανέναν αστροναύτη του 60 που ξέρουν πολύ φυσική.
Δυστυχως εχεις πολύ σοβαρο προβλημα.
Ο Einstein απεδειξε μαθηματικα πως υπαρχουν μαυρες τρυπες.
Και εξεφρασε σκεπτικισμο για το αν οντως υπαρχουν, λογω της ακραιοτητας του αντικειμενου αυτου.
Καλυτερα πριν γραφεις κατι με το οποιο εισαι εμφανως πληρως ασχετος, να το καταλαβαινεις πρωτα.
Einstein denied several times that black holes could form . In 1939 he published a paper that argues that a star collapsing would spin faster and faster, spinning at the speed of light with infinite energy well before the point where it is about to collapse into a Schwarzchild singularity, or black hole.
Δοκιμασε duckduckgo αφού το γκοογκλ δεν ξέρεις πως δουλεύει προφανώς.
Εξήγησε μας γιατί η Freedom γαμ@ει και αν γαμ@αει περισσότερο πχ από την interactive brokers.
Αμεσότητα, ευκολία, πρόσβαση, επιλογές, περιβάλλον κλπ κλπ. Από αυτή την άποψη. Απλά το έχω συνηθίσει
Καταλαβαινεις την γελοιοτητα του να προσπαθεις να καταρριψεις κατι που ειναι στο αντικειμενο σπουδων και δουλειας του αλλου με ενα κουοουτ απο το Γκουγκλ και το κανεις για πλακα και για το φλεημ προφανως ετσι?
Το βραδυ που εχω οδοντιατρο λεω να παω στην γιατρο μου και να της πω, εψαξα στο γκουγκλ και μαλλον μαλακιες μου λες, τσεκαρε και εσυ να δεις, υπαρχει και το duckduckgo αμα θες.
επισης χωρις να ξερω τι ειπε και τι δεν ειπε ο Αινσταιν, το να λεμε ‘ελεγε μαλακιες’ γιατι ισως καποιες απο τις υποθεσεις που διατυπωσε δεν ισχυαν ειναι παντελως αστεια λογικη. Πρεπει να αφορισουμε το 95% των επιστημονων (των θετικων ετσι? Μην παμε στις θεωρητικες που αναπροσδιοριζονται και συγκρουνται - ανασυντιθενται συνεχως, εκει ειναι 100%) γιατι ‘ελεγαν πιπες’. Και επειδη αυτοι ελεγαν πιπες τοτε και εγω λεγοντας πιπες ειμαι μαλλον στο ιδιο επιπεδο μαζι τους.
Είσαι καλύτερος, γιατί εσένα δεν είναι η δουλειά σου!
Moυ φαίνεται πως είναι από wiki είναι το κομμάτι που παρέθεσε o Owl
Νομίζω το point πως μέχρι και ο Αϊνστάιν έχει κάνει λάθη, είναι …προφανές. Μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη στη δουλειά του. (το μυστικό άρα είναι να δουλεύουμε λιγότερο!)
Μα ετσι δουλευει η επιστημη γενικα. Διατυπωνει καποιος μια θεωρια και ερχεται καποιος αλλος πιο μετα και την καταρριπτει με καλυτερα μεσα η την επιβεβαιωνει. Το να πουμε αυτην την διαδικασια ως ‘ο ταδε ελεγε μαλακιες’ φανερωνει κολοσσιαια αγνοια περι του τι ειναι η επιστημη γενικα και θυμιζει κατι ψεκες που λενε 'αφου οι γιατροι στα 50ς ελεγαν οτι το τσιγαρο κανει καλο αρα μαλακιες λενε γενικά οπότε δεν κανω εμβολιο.
Τα περι γκουγκλαρισματος απο τον Owl αναφερθηκαν που εφτασε στο συγκεκριμενο wiki article μεσω του γκουγκλ προφανως.
Κι εγώ δεν ήξερα την ιστορία, και έψαξα πλ πλ λίγο, και αυτό που κατάλαβα είναι πως ακόμη κι αν ο Αινστάιν είχε άδικο για αυτό που πίστευε για τις μαύρες τρύπες, είχε δίκιο γιατί αυτό έλεγαν τα μαθηματικά από τη γενική θεωρία της σχετικότητας.
Φαντάσου να είσαι τόσο γαμάτος που ακόμη κι όταν κάνεις λάθος, τελικά έχεις δίκιο και η απάντηση είναι “…δες αυτά που απέδειξες ρε μλκ”
το “ο εηνστεην εκανε λαθος” δεν ειναι το slippery slope του “do your own research” για να καταληξουμε τελικα ότι τα εμβόλια δεν δουλευουν ;
ειλικρινης απορια - @Owl τι δουλειά κάνεις ;
Δεν προσπαθώ να το καταρρίψω. Ειναι απλά λάθος. Το Κουότ απο το γκούγκλ δεν το έβαλα για κατάρριψη αλλά για ευκαιρία έρευνας για κάποιον που ενδιαφέρεται. Μετά απο αυτή την συζήτηση το έψαξα σε βάθος. Και είχα δίκιο (What a suprise.)
Φυσικά και να πείς έτσι στο οδοντίατρο σου αν σου πεί πως οι απονευρώσεις εφευρέθηκαν απο τον Τσέκινγκς Χαν το 123 π.χ .Μπορεί να σου κάνει απονεύρωση ? Φυσικά! Εχει δίκιο? Οχι.
Το ότι ασχολήσε και σπούδασες κάτι δεν σημαίνει πως ξέρεις ΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΥΤΗΣ. Η φυσική έχει 100 πληροφορίες. Ο κουιντομ ξέρει 15 και μια χαρά κάνει αυτό που κάνει στην ζωή του και μια χαρά πήρε τα πτυχία του κτλ. Τώρα αν μπεί στο 85αρι και λέει μαλακίες. Ε τι να τον κάνω.
Νομίζω η σκέψη αυτή είναι απλή.
Το πόιντ ήταν ΜΕΧΡΙ και ο Αινστάιν κάνει Πατάτες. Ο Μαρινάκης θα την γλιτώσει. Ωστε να δείξω πως όντως μπορεί να πιστεύει στη φρίντομ.
Ο κουίντομ το αγνόησε όλο αυτό το άπλο και γραμμικό και επιτέθηκε στην δήλωση " Μέχρι και ο Αινστάιν έλεγε μαλακίες" που διαισθητικά και μόνο φαίνεται αληθές και δεν χρειαζόταν κανένα γκούγκλ. Προθεσή του ήταν να με μειώσει, για ευνόητους λόγους. Και το αποτέλεσμα ήταν το σύνηθες. Εγώ συζητάω ιδέες και ο Κουιντόμ, Owl= χαζός. Που είναι ξεκάθαρα συναισθηματικής φυσεως αντανακλαστικό.
Ολα καλά. Τον αγαπώ τον Κουιντομ όπως και να έχει.
Ας επιστρέψουμε στις ιδέες. Ο Owl ειναι χαζός αλλά και απο χαζούς μπορείς να μάθεις.
(τώρα ο Κουιντομ ψάχνει για ορθογραφικά λάθη, συνταξη ,γραμματική κτλ )