Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της επιστημονικής μεθόδου , κάτι που γνώριζε πολύ καλά και ο Einstein και οποιοσδήποτε άλλος σωστός επιστήμονας, είναι πως τις περισσότερες φορές ο πειραματισμός θα αποτύχει.
Τώρα οποίος ερμηνεύει αυτήν την διαδικασία της επιστημονικής μεθόδου ως “έλεγε μόνο μαλακίες” , ίσως χρειάζεται βοήθεια σε πολλούς τομείς της αντιληπτικής ικανότητας του.
Όχι, δεν είναι. Ο σκεπτικισμός του Einstein και η προσέγγιση του ως προς τις μαύρες τρύπες είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε να έχει κάνει, και δεν νοείται να χαρακτηριστεί ως “μαλακίες”. Ίσα ίσα , που ολόκληρη η διαδικασία σύμπραξης σχετικότητας με βαρύτητα , την οποία ξεκίνησε ο Einstein, οδήγησε σε απίστευτη επανάσταση στον χώρο της Φυσικής. Αν προσθεσεις σε όλο αυτό την δουλειά που έκανε με τις ιδιότητες του φωτός, με την πυρηνική φυσική και με ένα σωρό άλλους τομείς της Φυσικής, μιλάμε για έναν ανθρώπο που για κάθε “λάθος” που μπορεί να του προσάψει κάποιος που δεν καταλαβαίνει τίποτα από Φυσική , έχει να επιδείξει 100 γαμάτες ιδέες και ανακαλύψεις.
Κανένας δεν ξέρει το 100% της γνώσης που έχουμε στην Φυσική, αλλά σίγουρα έχω μάλλον πολύ παραπάνω από το 15%. Και μιλάω για αυτά που ξέρω. Αν μιλούσαμε για Ρευστομηχανική, είμαι άσχετος. Αν μιλούσαμε για Φυσική των Υλικών, έχω περιορισμένες γνώσεις. Αυτά που είπε ο Einstein όμως τα γνωρίζω πολύ καλά. Τώρα το ότι λες μαλακίες εσύ, ε είναι λίγο δύστυχο, κυρίως γιατί πιστεύεις ότι δεν λες μαλακίες. Κατηγορείς τον Einstein για αυτό που κάνεις εσύ.
Ο Κοσμάς Μαρινάκης απειλήθηκε και εκβιάστηκε (σύμφωνα με στόρυ που ανέβασε ο ίδιος) από μεγάλο κανάλι και γνωστό δημοσιογράφο αναγκάζοντάς τον να κατεβάσει το βίντεο
Υπάρχει εδώ για όποιον ενδιαφέρετε να το δει, και εδώ
Εν τo μεταξυ o τυπoς πριν λιγo καιρo εβαλε να κατεβει βιντεo απ τo youtube (τoυ greekonomics) επειδη ετσoυκσε o κωλoς τoυ και μαλιστα με τoν youtuber απειλησαν και μελoς της oικoγενειας τoυ. Δεν θα υπαρχει ελευθερια τoυ λoγoυ σε λιγo τι μας λες ρε καραγκιoζη τωρα για βια και bullying…
ΥΓ Να σταματησoυμε λιγo και εμεις σαν αμυαλoς oχλoς να τα παιρνoυμε oλα σβαρνα με τσoυγκρανες και πυρσoυς ε; Ας μην εμπλεκoυμε ατoμα πoυ δεν μας φταινει και ειδικα ανηλικα παιδια
Φυσικά και όταν νιώθεις ανίσχυρος να αλλάξεις την ζωή σου και να την κάνεις όπως θες, να ψαχνεις συγχρόνως ανακούφιση αυτού του απαίσιου συναισθήματος. Κανεις λοιπόν μπούλινγκ σε όποιο σύμβολο αυτής της ανισχυρότητας βρείς, μπας και νιωσεις κάποια ισχύς.
Ξερωντας λοιπόν πως λειτουργεί η ψυχολογία, οταν εκλεγώ (θεμα χρόνου) και μου δοθει το απόλυτο μονοπώλιο της βίας ( όπως γίνεται ουσιαστικά οταν εκλέγεται κάποιος) , θα χρησιμοποιήσω αυτή την δύναμη για να κάνω ότι γουστάρω σε όποιον γουστάρω όποτε γουστάρω , αυτό δηλαδή που κάνου ολοι μέχρι τώρα. Ποια η διαφορά? Αντί εγώ να προβάλλω την εικόνα του “καλου” προς τον κόσμο , όπως προσπαθούν όλες οι κυβερνήσεις. Θα ρίξω τις μάσκες. Θα δώσω σε όλους του πολιτες της χώρας (με τα λεφτά τους) ένα μαξιλάρι για να ουρλίαζουν σε αυτό και ένα σάκο του μπόξ να γρονθοκοπούν όταν εγώ νομοθετώ και δεν θα παρηστάνω πώς ¨ειναι αναγκαίο¨ και “προς οφελός” τους αυτό που αποφάσισα. Οχι. Το κάνω γτ μπορώ.
Όπως έγραψα οι θεσμοί είναι outdated. Δε θα μου ήταν έκπληξη, αν οι δικηγόροι του Μαρινάκη (ή και το πανεπιστήμιο της Σινγκαπούρης) τον συμβούλευσαν να το κατεβάσει το βίντεο γιατί θα ήταν προς το συμφέρον του. Ο νόμος δεν έχει φτιαχτεί με βάση τη σημερινή κατάσταση στον χώρο της κοινωνίας αλλά με βάση την εικόνα που είχε ο νομοθέτης που πρωτοξεκίνησε τη συγγραφή του δεκαετίες πριν.
Φαίνεται πως ο Πορτοσάλτε και ο ΣΚΑΙ αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε ένα βίντεο με θέμα τη διαπλοκή και στα ονόματα Πορτογλύφτε και ΣΚΑ. Ο νόμος τους προστατεύει καθότι δεν είναι εκλεγμένοι αξιωματούχοι που -παλιά- είχαμε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου στην Ελλάδα. Φαίνεται να ενοχλήθηκαν όχι από την εικόνα που περιγράφει ο Μαρινάκης για τον κλάδο τους, αλλά από το ότι αναφέρθηκαν. Δε φαίνεται να ζήτησαν όμως να βάλει ένα μπιπ ή να πει ο Μαρινάκης διαφορετικό όνομα στα παραδείγματα. Ζήτησαν να κατέβει τελείως ένα βίντεο που συζητάει τη διαπλοκή στην Ελλάδα και τη συμμετοχή των μεγάλων ΜΜΕ και δημοσιογράφων στην κατάλυση της αξιοκρατίας κι άρα της δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Αν ο ΣΚΑΙ -που κάποτε είχε τον τσολιά να κάνει τα τρις χειρότερα- πιστεύει πως είναι με το μέρος του Έλληνα πολίτη, τότε πρέπει να παίξει όλο το υπόλοιπο βίντεο του Μαρινάκη ως έχει δημόσια και ας υπερασπιστούν το έργο που επιτελούν. Ειδικά αυτοί έχουν βήμα για να μιλήσουν. Αλλά όλοι ξέρουμε πως ο Μαρινάκης δεν είπε κάτι που ήταν science fiction για την Ελλάδα.
Δεν θα μου κανει εντυπωση αν καποιος κηφηνας που εφαγε πακετο να δουλευει μεσα στις γιορτες, να εψαξε στον γουγλη για φωτο με το λογοτυπο του ΚΚΕ. “Αντε να τελειωνουμε και με αυτο το κωλοθεμα, να ενα καλο σημα, βαλτο πλατη να τελειωνουμε, με τους μλκς που εχω μπλεξει πρωτοχρονιατικα” και την εφαγε γιατι δεν τσεκαρε καν. Δεν ξερω καν αν στην ΕΡΤ εχουν μοντερ (οποτε εχει κι αυτος φυσικα ευθυνη) ή, το πιθανοτερο, κανουν μονταζ μονοι τους οι δημοσιογραφοι.
Εγώ είμαι με Jonkyr σε αυτό. Έχοντας δει live δημοσιογράφους να δουλεύουν με τρελές ταχύτητες κλπ, έχοντας ακούσει για λάθη που έχουν γίνει …μπορεί απλά να είναι απ’το γκουγκλ ή stock photo που υπήρχε κάπου και να μην έδωσε σημασία.
Μετά από ένα γρήγορο search sto google images το βρήκα σε site με θέματα του ΚΚΕ από αρκετούς μήνες πριν…
Edit: Στο παρακάτω είναι πριν 7 χρόνια με τίτλο “KKE-LOGO” οπότε αν ψάξει κάποιος KKE-LOGO του το βγάζει 100%…
η γραφίστρια που είναι αορίστου χρόνου παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο. Η δε δημοσιογράφος – παραγωγός που δεν ήλεγχε το τελικό προϊόν θα εξεταστεί αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή της
Μάλλον ήμουν κοντά με τη χθεσινή υπόθεση εργασίας. Συνεχίζω με σενάρια, παρότι δεν ξέρω πώς ακριβώς δουλεύει η ΕΡΤ.
Πιθανώς η γραφίστρια κατέβασε μία φωτό (που, αλήθεια λέω, ίσως κι εγώ δεν παρατηρούσα το λογότυπο αν ήμουν στη θέση οποιουδήποτε), εν μέσω μελομακάρονων, κλήσεων για το “πού θα πάμε το βράδυ με την παρέα” για αλλαγή χρόνου και γενικότερης εορταστικής ραστώνης. Η δε παραγωγός επίσης δεν το πρόσεξε, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι ήταν στο ίδιο mood με τη γραφίστρια. Και κανείς άλλος στο κτίριο.
Το θέμα είναι ότι σε ένα ξεχαρβαλωμένο δημόσιο “μαγαζί”, η ακόμη μεγαλύτερη (εορταστική) χαλάρωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε απλούς εργαζόμενους, ενώ οι γνωστοί καρεκλοκένταυροι θα μείνουν εκεί για να συνεχιστεί η ίδια ιστορία. Σε έναν μήνα, όλα στην ΕΡΤ θα λειτουργούν όπως μέχρι πριν το περιστατικό.