Μάλλον έψαχνε τον εαυτό του αλλά δεν τον βρήκε
Κασελακης x Hetfield crossover episode
…με τον κωλο-καπιταλισμό δεν έχουμε που να κρυφτούμε.
Πριν μερικά χρόνια είπα να αλλάξω την κυρίως ανθυγιεινή συνήθεια που είχα να τρώω για πρωινό κάτι από τον τοπικό μου φούρνο. Συνήθως σπανακόπιτα ή ζαμπονοτυρόπιτα. Οπότε κάπως έτσι το γύρισα σε Κουακερ (βρόμη) με γιαούρτι και κάποιο φρούτο.
Μετά έπεσα πάνω σε σκάνδαλο όπου Κουάκερ βρέθηκαν να είναι γεμάτα από κάποιο ιδιαιτέρως τοξικό εντομοκτόνο και λίγο αργότερα σε μια λίστα όπου έβγαζε πολλά από τα φρούτα που έτρωγα ψηλά στην λίστα των βρόμικων 12.
Τελευταία για τους παραπάνω λόγους έτρωγα κάποια φρούτα που δεν μπορείς να αφαιρέσεις το περίβλημα τους μόνο βιολογικά (και μόνο αφού τα άφηνα σε χλιαρό νερό για κάποια λεπτά) και βρόμη βιολογική από Ε.Ε. τις μισές φορές …και τις άλλες μισές αυγά. Σκέφτηκα "τι κακό μπορεί να έχουν τα αυγά;;
Μετά είχαμε και αυτό με τα μικροπλαστικά.
Πραγματικά το micro management που πρέπει να κάνει κάποιος για να ξεφύγει (όσο μπορεί να το περιορίσει, εντελώς να ξεφύγει δεν γίνεται) από τον τρόπο που τα έχουν γαμήσει στην κυριολεξία όλα για το κέρδος είναι τρομακτικό.
Αυτό μου θύμισε πως έχω αργήσει (το έχω στα πλάνα 2 χρόνια τώρα) να βάλω φίλτρο της προκοπής στο νερό της βρύσης.
και να κατι που δεν ξεραμε οτι ειχαμε αναγκη
Εντάξει ο Κούλης εξελίσσεται σε πολιτικό χαμαιλέοντα. Μέχρι πριν από ελάχιστους μήνες (εποχή που ήταν της μόδας η καταγγελία του κακού τραμπισμού) θα ήταν αδιανόητη μια τέτοια δήλωση.
Welcome back 1964
Εδω και καμποσα χρονια τρωω 3-4 διαφορετικα ειδη πρωινου:
*κατσικισιο γαλα+βιολογικα κορνφλεικς
*φρυγανιες/ψωμι (δικο μου αν μπορω) με εναν συνδυασμο απο δικη μου μαρμελαδα/ταχινι (τρομερος συνδυασμος αυτα τα δυο)/βουτυρο/μελι/φυστικοβουτυρο/φουντουκοβουτυρο
*overnight oats με γαλα/γιαουρτι/κεφιρ και 3-4 φρουτα απο μπανανα (στανταρακι)/λωτο (προσφατη ανακαλυψη, απιστευτο φρουτο)/αχλαδι/μυρτιλο/μανγκο/φραουλα/βερικοκο/ροδι/ακτινιδιο
Τα μισα φρουτα απο τα παραπανω βγηκαν σκαρτα στην ερευνα. Δυστυχως, οι μαρμελαδες μου ειναι στην πλειοψηφια τους ροδακινο/βερικοκο ή συκο. Η λιστα της ερευνας με διελυσε
Γενικως ειναι αδυνατον να βρεις καλα προϊοντα. Φτιαχνω ψωμι με αλευρι παραγωγων, αλλα ποσο μπορω να ειμαι σιγουρος; Αγοραζω ταχινι απο παραγαγωγους (νεαρους μαλιστα) απο Θεσσαλονικη, αλλα μονο με την εμπιστοσυνη μπορω να προχωρησω. Φτιαχνω δικες μου μαρμελαδες, αλλα τι εχει μεσα η πρωτη υλη; Απλως εχω αποδεχτει οτι δεν μπορω να λυσω αυτον τον γορδιο δεσμο, αφου εχουμε αφησει ολες τις αποφασεις στα χερια λιγων.
Εγω νομιζω οτι το υπερβολικο min/maxing ειναι ζημιογονο, γιατι καταληγουμε σε λογικες ‘ε καλα, αφου ολα ειναι γτπ θα τρωω ο,τι να’ναι’.
Τρωτε ισορροπημενα, σε λογικες ποσοτητες, με καλη κατανομη macros, φρουτα/λαχανικα, τρωτε fiber μπολικο, περιοριστε (μην κοψετε, αλλα με μετρο) κοκκινο κρεας/αλλαντικα και θα ειστε καλυτερα απο το 90% του μεσου ανθρωπου στον Δυτικο κοσμο, μην σας γινεται εμμονη η τελεια διαιτα, δεν υπαρχει.
Αν κατάλαβα καλά, η κουβέντα δεν είναι για τη δίαιτα ή για το πρωινό ή οποιοδήποτε γεύμα αλλά για το γεγονός ότι τα περισσότερα πρώτα υλικά των γευμάτων μας, είναι μολυσμένα ή, τέλος πάντων, συσχετίζονται με κάποιου είδους έκθεση σε ζημιογόνες συνθήκες για αυτόν που τα καταναλώνει.
Έφτιαξα θέμα ξεχωριστό γιατί έχει ψωμί η συζήτηση κατά τη γνώμη μου και συνέχεια σκάνε σχετικές ειδήσεις τελευταία…
Pun intended;
χαχα Ελπίζω να μας πει και εκεί περισσότερα ο Jonkyr γιατί εγώ δεν το κατέχω.
Διάβασα τα ματ είπανε να το κάνουν πράξη μετά
Αυτό που έγινε χθες με την κάλυψη των συγκεντρώσεων ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (νομίζω πλην MEGA) είναι για εισαγγελέα…
Χωρίς παιδιά όμως…
Ο Βαγγελης τα εχει σπασει με την κυβερνηση και τους κανει πολεμο αλλιως ουτε το Mega θα εδειχνε τιποτα. Ειναι αηδιαστικο το πως φτασαμε τα καναλια να παρουσιαζουν τις ειδησεις αναλογως με το τι συμφερει το αφεντικο τους. Η δημοσιογραφια στην Ελλαδα θα ειναι παραδειγμα προς αποφυγη τα επομενα χρονια, ισως να διδασκεται και σε πανεπιστημια το τι να ΜΗΝ κανεις αν θελεις να γινεις δημοσιογραφος και τη φατσα του Πορτογλειφτε σε σλαηντ.
Περιγράφεις ωστόσο ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Το οποίο μάλιστα ξεκίνησε από τη Βρετανία και τον τρόπο δημοσιογραφιας των ταμπλόιντ. Ωστόσο, δεν ήταν αυτού του στιλ.
Η δημοσιογραφια χάλασε στην Ελλάδα, μαζί με πολλά άλλα σημεία του κόσμου, όταν η εξουσία συναναστραφηκε με τους ελεγκτές της και η εφημερίδα έγινε προϊόν, με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών να ανρικρουονται με την αλήθεια. Αν ρίξεις μια ματιά σήμερα στο fox πχ, θα καταλάβεις τι εννοώ. Μερντοχ, Μπεζος και άλλοι καρχαρίες βρήκαν δρόμο στα μίντια ως “επενδυτές”.
Μεγάλο ρόλο στην απαξίωση έπαιξαν και τα σοσιαλ. Όχι επειδή η πληροφορία μεταφέρεται άμεσα (επιτυχία), αλλά διότι καθένας θεωρεί ότι “ξέρει” τι είναι αληθινό, μπορεί να το αξιολογήσει και να γίνει “ερευνητικός δημοσιογράφος”. Στην πραγματικότητα, οι αληθινές ειδήσεις θαβονται κάτω από τόνους σκουπιδιών, που ανακυκλωνονται σαν λαίλαπα για να γίνουν “μετα-αληθεια” και στο τέλος να επανέρχεται ως πραγματικό γεγονός. Back and forth σαν Την τροφή της κατσίκας.
Συνεπώς, αν ήμασταν μόνο εμείς με αυτό το πρόβλημα, θα το ξερναγε η πραγματικότητα σαν καρκίνωμα.