Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Οικονομικά σίγουρα. Για το «ψυχικά» που λες, χωρίς προφανώς να είμαι απόλυτος, νομίζω είναι στον άνθρωπο. Εικάζω ότι για κάποιους από αυτούς, ίσως το (θεμιτό και σεβαστό) κίνητρο για δικαιοσύνη, «εκδίκηση» και closure, τους δίνει καύσιμο ώστε να συνεχίσουν να μάχονται κάθε μέρα.

Μακάρι ο αγώνας τους να δικαιωθεί στα δικαστήρια. Αφού μπει εκεί ένα τέλος, νομίζω ότι μετά θα μπορέσουν να θρηνήσουν τα παιδιά τους, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει από την πρώτη στιγμή σε ένα πολιτισμένο κράτος.

2 Likes

οι ίδιοι είπαν πως αυτό συμβαίνει, αλλα πρέπει να αντέξουν 8 χρόνια και παράλληλα να αποσυνδεθούν κάπως από την κατάσταση, για να εχουν και τα αλλα τους παιδια μια καπως κανονικη ζωή. Ελεγε ενας γονιος οτι πχ η εφηβεια της ζωντανης του κορης μπορει να καταστραφει υπο το βαρος του γεγονοτος, και αυτο δεν θα το ηθελε με τιποτα.

Απεξω καλα τα λεμε, αλλα παιδια 8 χρονια, με διαρκεις αναβολες. Και αν δεν γινει κατι αμεσα με την κυβερνηση, εγω εκτιμω οτι θα ξεφουσκωσει η φαση, δεν μας εχω ικανους να ειμαστε στο δρομο καθε μηνα, σαν τους Σερβους.

Θα ερθει το καλοκαιρι, θα δωσουν κανενα επιδομα κ η ζωη θα συνεχιστει

1 Like

Μυθική δικαιολογία του Υπ. Μεταφορών για το Μετρό: «Δεν υπάρχει συνωστισμός, η αποβάθρα είναι μικρή» (vid) | PLUS by gazzetta
Πονάτε ανθέλληνες???

3 Likes

Ποσο καλα τα ειπες ρε Κανακη;

6 Likes

Αυτές τι μέρες, μ’αυτα/αυτούς που βλέπω, συνειδητοποιώ πόσο αλήθεια είναι αυτό που λένε, ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι, ανάλογα με την περίσταση κ την ψυχολογική κατάσταση που θα βρεθούμε…εμενα σίγουρα μου ξυπνούν άρρωστα δολοφονικά ένστικτα βλέποντας /ακούγοντας τους.

7 Likes

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως έχουν καταφέρει να τα κάνουν τόσο μαντάρα. Πρέπει να τους καλέσουν στο Χαρβαρντ (όπως καλούν διάφορους) για να διδάξουν τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος. Να ξέρουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Θα μπορούσαν να είχαν μια στάση ελαφρού mea culpa και κάποιες ουσιώδεις αλλαγές στα τρένα, που να ρίχνουν αρκετά απ’αυτά που έγιναν σε προηγούμενους και ιδιαιτέρως την Ιταλική εταιρία …με ελάχιστη συγκάλυψη και μόνο για το φορτίο αν είναι κάποιος δικός τους από πίσω.

Τώρα δεν τους πιστεύει κανείς πλέον ακόμα και αν δεν κάνουν συγκάλυψη σε κάτι, κάτι να είναι άσχετο εντελώς. π.χ. αυτό με τον γιο της εισαγγελέα μπορεί και να είναι άσχετο.

Το αστείο είναι πως η αντιπολίτευση είναι τόσο άχρηστη (και απ’τη μια έχουμε pasokofication και απ’την άλλη συριζofication) που αν πέσει η Κυβέρνηση αύριο αυτοί πάλι πρώτοι θα βγουν απλά μπορεί να πρέπει να συγκυβερνήσουν με κάποιους απ’τους άλλους δύο.

ξέρεις τι υποθέτω ; οτι απο την 1η μερα της κυβερνησης, ο ιδιος ο ΠΘ τα πηρε “ολα επανω του”, για να γινει υπερδιοικητης. Και ετσι εστειλε και τον υπουργο παρα τω πρωθυπουργο. Τωρα που χτυπησαν τα τρενα, προσπαθει να απομακρυνθει απο το θεμα, αλλα ειναι δυσκολο. Και τωρα ψαχνουν Ιφιγενεια, αλλα καθως τα τρενα ειναι ιδιωτικα, δεν μπορουν να παρουν το φταιξιμο πανω τους.

Αν και μεχρι να αρχισουν (οι πανηλιθιοι) τα πεσιματα σε γονεις, μια χαρα θα την σκαπουλαραν

3 Likes

Ο επόμενος Πορτοσάλτε :point_down:

https://vm.tiktok.com/ZNdJSjk9S/

ελα βρε, ακομα εδω εισαι. Μας αφησες με τις αποριες στο αλλο τοπικ.

2 Likes

Τι ζόρι τραβούσαν οι συγκεκριμένοι διαιτητές;;;

3 Likes

Ήμουνα νια και μεγάλωσα βλέποντας το ίδιο έργο με τηλεοπτικούς μαϊντανούς όπως ο Κανάκης. Παίζει κάποιο σοβαρό και αρκετά γνωστό θέμα της επικαιρότητας; Ο κάθε Κανάκης έχει πρόσβαση στο γυαλί και λέει αυτά που θέλει ν’ ακούσει ο μέσος τηλεθεατής. Εν τω μεταξύ έχει πει ένα σωρό αστεία για ανθρώπους με διαφορετικότητα, μας έχει προβάλει αποσπάσματα από άλλες τηλεοπτικές εκπομπές που δεν θα βλέπαμε ποτέ και πού και πού έχει κράξει μερικούς από τους πολιτικούς που θέλουμε να κράξουμε. Για άλλα θέματα όμως κάνουν τουμπεκί ή δήθεν δεν ξέρουν (βλ. τα καμώματα του φίλου τους του Στάθη). Δεν με ενδιαφέρει πλέον αν ο κάθε Κανάκης τα είπε καλά. Τα φίλτρα μου πλέον είναι άλλα και είναι τέτοια που δεν τα διαπερνά ο κάθε Κανάκης. Όλοι αυτοί δεν υπάρχουν πουθενά όταν διεκδικούμε πράγματα όσον αφορά υγεία, παιδεία, με επιχειρήματα και χωρίς λαϊκισμό.

10 Likes

Μεγάλη Κουκουβαγάτα, ν’ αγιάσουν τα δαχτυλάκια σου

1 Like

Ο Κανακης ειναι γνωστος και μη εξαιρετεος, αρνητικα προφανως, ειδικα οσους τον εμαθαν απο τις εποχες ΕΡΤ3 και οχι απο το ΡΑ . Ομως εχω την εντυπωση (μπορει να κανω λαθος, γι’ αυτο το συζηταω) οτι δεν εχει αναγκη να πουλησει λαϊκισμο για να κανει νουμερα, τα παιρνει ακομη και με επαναληψεις. Ειναι λοιπον κακο να υπαρχει ακομη κι αυτη η καρικατουρα στην τηλεοραση; Ειναι προτιμοτερο να μην υπαρχει καθολου;

Σε σποιλερ επειδη δεν ειναι ιδαιτερα σχετικο: Οσον αφορα στα του Παναγιωτοπουλου, θα επρεπε να εχει παρει θεση. Αλλα “δηθεν δεν ξερουν”; Μου εχει τυχει να μαθω για τη διπλη ζωη ανθρωπου του στενου μου περιβαλλοντος και νομιζα οτι γνωριζα αλλον ανθρωπο. Πώς εισαι τοσο σιγουρη οτι επρεπε να ξερει;

4 Likes

Και αυτός και κάποιοι άλλοι σατιρικοί δημοσιογράφοι, σατιρικοί ηθοποιοί, με την προβολή από την τηλεόραση, δεν προσφέρουν τίποτε παραπάνω. Ίσως η τηλεόραση είναι εν γένει το μέσο που δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω. Τα κανάλια, με τα δικά τους συμφέροντα κι αυτά, κάνουν ένα damage control μέσω αυτών των τηλεαστέρων, όμως συστηματικά δεν καλούν εδώ και χρόνια εκπροσώπους εργαζομένων να μιλήσουν για θέματα για τα οποία ψηφίζονται νομοσχέδια σωρηδόν. Μιλούν υπουργοί που τα υπογράφουν, μερικοί από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Για το άλλο θέμα, δεν είμαι 100% σίγουρη ούτε για το ότι δεν ήξερε ούτε για το ότι ήξερε. Με τρομάζει το σκεπτικό ότι ήξεραν κάποια καμώματα, μπορεί να τα παρέβλεπαν και ο συνεργάτης τους είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο. Δεν πιστεύω ότι από τη μια μέρα στην άλλη σκάνε τέτοιες αλήθειες, χωρίς δείγματα από τον άλλο ότι μπορεί να είναι τέτοιος.

3 Likes

Σε αυτο δεν θα διαφωνησουμε, αλλα η τηλεοραση ειναι νομισμα με δυο οψεις. Δεν εξελιχθηκε ως μεσο ενημερωσης, ανεξαρτητα απο το τι λεει ή θα θελαμε να ειναι. Ομως, ηταν το πλεον μαζικο μεσο για δεκαετιες και -αποψη μου- ακομη ειναι relevant. Αν λοιπον μπορει να αγγιζει καποιους ακομη και με αυτον τον επιδερμικο τροπο, ειναι ενα μικρο κερδος. Οσον αφορα στο τι damage control κανουν τα καναλια, επιτρεψε μου να σου πω οτι με την μικρη εμπειρια μου απο την τηλεοραση, δεν υπαρχουν στα καναλια ανθρωποι ικανοι καν να σκεφτουν αυτο που σκεφτεσαι, ποσο μαλλον να το εφαρμοσουν. Σε εναν βαθμο επιλεγουν τυχαια αυτους τους τηλεαστερες και, για εμενα, χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι παραδειγματα σαν την Ελληνοφρενεια. Στο ραδιο σκιζει, κανει νουμερα και αλλαζει σταθμους διαρκως. Προσπαθησε να παει στην τηλεοραση, δεν εκανε νουμερα, εφυγε απο τη μεση.

Ολα τα παραπανω γραφονται απο ανθρωπο που δεν βλεπει τηλεοραση, παρα μονο τπτ αθλητικα ή κανενα επεισοδιο χαζοσειρας/χιλιοπαιγμενη ταινια, αν τυχει να ειναι ανοιχτη η τιβι για καποιον λογο.

Παλι απο την προσωπικη εμπειρια: ναι, απο τη μια μερα στην αλλη σκανε τετοιες αληθειες. Αν δεν σου τυχει, δεν μπορεις να το φανταστεις. Ωστοσο, για την δικη τους περιπτωση τεινω να πιστεψω οτι κατι μπορει να ηξεραν/εβλεπαν/φανταζονταν, τουλαχιστον τα επιδερμικα. Ομως το ευκολοτερο ειναι να αποδεχτεις οτι ηξεραν, το δυσκολο ειναι να πιστεψεις οτι το εμαθαν οπως κι ολοι εμεις. Αληθεια, ποσο συχνα σου εχει ερθει δικος σου ανθρωπος για να σου πει οτι εκανε την ταδε παραβατικη/εγκληματικη συμπεριφορα;

2 Likes

Ούτε εγώ βλέπω πια ιδιαίτερα τηλεόραση. Είμαι στην ίδια φάση, την ανοίγω για να δω καμιά ταινία που έχω ξαναδεί - και αν. Η περίπτωση της Ελληνοφρένειας είναι λίγο ιδιαίτερη. Πέρασε από την τηλεόραση όταν το ΣΚΑΙ διατηρούσε μία πολυφωνία κι έφυγε όταν αυτό άρχισε να αλλάζει. Πρόσφατα έδωσε και μία συνέντευξη ο Καλαμούκης. Και είχαν μία πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση στην τηλεόραση, μόνο σάτιρα. Εκφράζεται κυρίως στο ραδιοφωνικό αέρα και με έναν άλλο τρόπο.

Κυρίως ανέφερα όσα ανέφερα παραπάνω γιατί μετά τη λίστα Πέτσα έχει παραχοντρύνει το πράγμα. Ήδη από την εποχή της καραντίνας έκλεισα την τηλεόραση δια παντός όσον αφορά την ενημέρωση, σιχάθηκα για πάντα κάποια ΑΡΔάκια που είχαν περάσει από διάφορα κόμματα και κατάλαβα τι τοπίο έχει διαμορφωθεί σ’ αυτό το μέσο. Τοπίο δυστοπικό όπου οι Κανάκηδες δεν με πείθουν καθόλου πια.

1 Like

Την Καρυστιανού ή κάποιο άλλον από τους συγγενείς τους έχει καλέσει κάποιο μεγάλο κανάλι σε prime time; Ας φέρουνε αυτούς τους ανθρώπους σε μια εκπομπή μαζί με πολιτικούς, να δω κάτι.

7 Likes

## Αccou: Η επιθεώρηση του τόπου του ατυχήματος δεν έγινε με τον τρόπο που έπρεπε ώστε να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τον τύπο του καυσίμου που προκάλεσε την πυρόσφαιρα. Αυτό που επίσημα μετέφερε το τρένο δεν μπορεί να δικαιλογήσει την πυρόσφαιρα

## Χρήστος Παπαδημητρίου: Δεν είχαμε παρεμβάσεις από κανέναν. Την βραδιά του δυστυχήματος ο οργανισμός ήταν ανύπαρκτος. Η μη ιεροποίηση του χώρου δυστυχήματος είχε ως συνέπεια να χαθούν πολύτιμα στοιχεία

## Καπετανίδης: Η πυρόσφαιρα ήταν πολύ μεγάλη. Καταλήξαμε δεν ότι υπήρξε ένδειξη ότι το σιδηδρομικό υλικό προκάλεσε τη φωτιά. Πιθανή είναι η παρουσία αγνώστου καυσίμου

## Αλεξάνδρου: Δεν εγινε σωστή χαρτογράφηση του χώρου του δυστυχήματος. Είχαμε απώλεια πληροφοριών ζωτικής σημασίας

## Παπαδημητρίου: Οσοι καθυστέρησαν την 717 έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στο να σκοτωθούν αυτά τα παιδιά

## Καπετανίδης: Η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων δεν κοιτούσε τους ουσιώδεις παράγοντες αλλά επικεντρωνόταν στις μη συμμορφώσεις

## Καπετανίδης: Το προσωπικό εργαζόταν πέρα από το όριο που είναι ανθρωπίνως αποδεκτό

## Accu: Στο τελικό κομμάτι της διερεύνησης προσπαθήσαμε να έχουμε feed back από όλους τους φορείς. Η διαβούλευση έγινε στο κομμάτι που αφορά αποκλειστικά τα ευρήματα. Feed back έδωσαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. To Yπουργείο Μεταφορών δεν συμμετείχε σ’ αυτή τη διαδικασία. Το ζητήσαμε αλλά προτίμησαν να μην συμμετέχουν.

Να αναμένουμε απάντηση από ΝΔ ;

11 Likes

Ναι, αμέ, “ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ προσπαθεί να ρίξει τον Μητσοτάκη”, “δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε”, “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”, “το πόρισμα προάγει την τοξικότητα”, “έχουμε αγοράσει Ραφάλ”, “ξένος δάκτυλος για αποσταθεροποίηση”, “τα Τέμπη έχουν μπαγιατέψει” κλπ

5 Likes

Και γιατί ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ δεν είπε τίποτα για το Μάτι και τη Marfin ;;;;;;

5 Likes