Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Δύο από τους κολλητούς έχουνε φύγει εδώ και χρόνια, ο ένας Αγγλία και ο άλλος Ολλανδία. Ρίξανε πέτρα και δεν πρόκειται να επιστρέψουν και καλά κάνουν. Πολλοι άλλοι φίλοι αναγκάστηκαν να κατέβουν Αθήνα για καλύτερες ευκαιρίες. Ότι και να λέμε Αθήνα βρίσκεις πιο εύκολα δουλειά από οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Αυτούς τους βλέπω βέβαια όταν κατεβαίνω για καμιά συναυλία ή όταν ανεβαίνουν αυτοι. Τώρα παίζει δυνατό σενάριο να φύγει κι η αδερφή μου στην Βοστώνη. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει τα είκοσι τελευταία χρόνια, έχει μάλλον χειροτερέψει. Μυριστε τον αέρα γύρω σας…Οπότε όποιος μπορεί να φύγει να το κάνει όσο είναι νέος. Θα μείνουμε μερικοί κακόμοιροι να φυλάμε Θερμοπύλες.

3 Likes

Τα 21 αλλα οκ :stuck_out_tongue:

Εχω δουλεψει 5 χρονια αλλα με εξαιρετικο εργοδοτη :laughing:

2 Likes

Η δική μου εμπειρία από τους δεκάδες Έλληνες που είδα είτε να μένουν μόνιμα εξωτερικό είτε να επιστρέφουν Ελλάδα ήταν: όταν τα παιδιά σου πάνε σχολείο εκτός Ελλάδας, τότε πολύ δύσκολα ψάχνεις να γυρίσεις πίσω. Τα 5-6 χρόνια από το πρώτο παιδί είναι το όριο. Ως τότε, πολλοί λένε πολλά. Αλλά μετά από την πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείου, η συζήτηση σταματάει.

Εμένα η εντύπωση μου από το Πάσχα και που γύρισα Ελλάδα και έκατσα λίγο: η κατάσταση είναι τραγική. Το μαύρο χρήμα κυκλοφορεί ευρέως, πλέον με αυτή την κυβέρνηση δυσκολεύεσαι και να υπερασπιστείς το κράτος, η πλειοψηφία ζει με επιδόματα, η κατάσταση εντός Αθήνας δείχνει να είναι τραγική (κίνηση, θυμός, νεύρα, ακρίβεια, νοίκια στο Θεό, όλοι ψάχνουν διαμέρισμα γιατί αυξήθηκε το νοίκι δίχως ανακαίνιση, κ.α.). Δυστυχώς τα ίδια έχουν κι εκτός Αθήνας που εκεί όμως έχουν και παραπάνω κρυφά έξοδα για να πάνε στην Αθήνα και να επιβιώσουν. Οι τιμές είναι Ευρωπαϊκές μόνο και μόνο γιατί το καταναλωτικό κοινό είναι οι Ευρωπαίοι τουρίστες. Αν είσαι Ιταλός/Γερμανός/Γάλλος, δεν είναι ακριβή η Ελλάδα. Αλλά οι ελληνικοί μισθοί είναι πολύ χαμηλοί για τόσα έξοδα διαβίωσης.

5 Likes

Δηλωση αστυνομιας :μια σύλληψη μπορεί να ματαιωθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση

Ακομα κανουμε κουβεντα γιατι οι περισοτεροι που φευγουν απο τη χωρα δεν θελουν να γυρισουν πισω…Καθε μερα ευτυχως με οσα συμβαινουν βρισκουμε και ενα εξτρα λογο να μεινουμε μακρυα…

9 Likes

καλα, αλλη στιγμη πριν απο αυτο ειχαν πει και πως οσο ηταν στο ΣΕΦ ο μυστης δεν ειχε κατατεθει η μήνυση και δεν ειχαν δικαιοδοσια. Μιλαμε υπαρχει απιστευτο κοντεντ απο ολο αυτο το μαναφουκι.

Γιατί όμως δεν προχώρησαν στην σύλληψή του; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, την έδωσε το πρωί της Τρίτης ο αστυνομικός συντάκτης του ΣΚΑΙ, Θεοδόσης Πάνου στην εκπομπή «Σήμερα». Όπως είπε λοιπόν, πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας του είπαν πως την ώρα που ο κ. Γιαννακόπουλος και η συνοδεία του αποχωρούσαν από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δεν είχε κατατεθεί ακόμα η μήνυση, προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

πεφτουμε απο τα συννεφα απο την αναξιοπιστια και κρατους και μπατσων και σε αυτη την ιστορια.

Λες και η απαντηση σε οποιοδηποτε προβλημα ηταν ποτε αυτες οι 2 εννοιες.

6 Likes

Πρέπει να αναβληθούν όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και όλες οι συναυλίες και όλα τα δημόσια events (edit πλην Metallica) αν τέτοια αστυνομία έχουμε.

3 Likes

Εχμ…

https://www.imerodromos.gr/poiniki-dioxi-kata-tessaron-neon-poy-fonaxan-to-synthima-free-palestine-se-israilinoys-toyristes/

και στον αντίποδα:

https://www.imerodromos.gr/siopisame-gia-poly-kairo-paremvasi-ekatontadon-akadimaikon-apo-to-israil/

Σήμερα πρέπει να διωχθεί ποινικά ο μισός Λυκαβηττός και όλοι οι King Gizzard, μιας και φωνάξαμε το ίδιο σύνθημα.

5 Likes

Για καλο και για κακό κρύψου για κανα 2 μερες…

Ήθελα λίγο να το σχολιάσω αυτό, παρ’ όλο που φοβάμαι ότι πάλι “απολογητής του Μητσοτάκη” θα βγω. Και κυρίως ήθελα να σχολιάσω το γεγονός πως τα δύο συμβάντα μεταξύ τους ουδεμία σχέση έχουν, κι έτσι εξηγείται και γιατί στη μία περίπτωση η ελληνική αστυνομία μπορεί και συλλαμβάνει 4 άτομα, ενω την άλλη μέρα “αφήνει” πολλούς περισσότερους να κάνουν το “ίδιο πράγμα”. Μιλάμε, όμως, για το ίδιο πράγμα;

Ο Ημεροδρόμος, πιστός στη συνήθη τακτική του να καταγράφει και να δημοσιέυει ό,τι συμφέρει την πολιτική ατζέντα που υπηρετεί, κάνει λόγο για “έναν νεαρό που φώναξε “free Palestine” σε Ισραηλινούς τουρίστες”. Οι ίδιοι οι νεαροί, όμως, σε κείμενό τους στον ιστότοπο Indymedia (https://athens.indymedia.org/post/1636416/), γράφουν κάτι διαφορετικό. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 29/05 ως παρέα αποφασίσαμε να ξοδέψουμε το απόγευμά μας σε μια παραλία της Βουλιαγμένης. Μετά από λίγη ώρα, εμφανίστηκε μια ομάδα τουριστών οι οποίοι κάθισαν λίγο πιο κει. Αφού αντιληφθήκαμε ότι μιλάνε ισραηλινά, μπήκαμε στη διαδικασία να ρωτήσουμε την άποψή τους για την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Δίχως δεύτερη σκέψη τοποθετούνται υπέρ των δολοφόνων του ισραηλινού κράτους και κατά των δηλώσεών μας υπέρ της Παλαιστίνης. Απ’το σημείο αυτό ξεκινά μια μάταιη απόπειρα από πλευράς μας να επιχειρηματολογήσουμε εναντίον της ρητορικής μίσους τους.

Λοιπόν, εγώ την άποψή μου για τα εθνικά ζητήματα (και συγκεκριμένα για το παλαιστινιακό και τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες εν γένει) την έχω καταγράψει αναλυτικά εδώ και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Αυτό που θέλω να σημειώσω στην προκειμένη είναι ότι (όπως όλοι μάλλον θα γνωρίζετε) παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι εκ μέρους του Ισραήλ και των συμμάχων του, όχι μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, να ταυτιστεί κάθε φωνή που αντιτίθεται στις πολιτικές του με τον αντισημιτισμό γενικά.

Κι εγώ αναρωτιέμαι: το ν’ αντιλαμβάνεται ότι κάθεσαι δίπλα από Ισραηλινούς τουρίστες και γι’ αυτό να πηγαίνεις και να τους ζητάς τον λόγο για το τι άποψη έχουν για τις πολιτικές του κράτους τους και μετά να “επιχειρηματολογείς ενάντια στη ρητορική μίσους τους” (και προφανώς δεν ήμουν εκεί για να κρίνω με πόση ανεκτικότητα και ευγένεια έγινε όλη αυτή η διαδικασία), άραγε δεν είναι βούτυρο στο ψωμί της ρητορικής του Ισραήλ και συμμάχων του; Είναι ίδιο το να φωνάζεις “free Palestine” σε μία διαδήλωση ή συναυλία με το να εγκαλείς ανθρώπους σε μία λογική συλλογικής ευθύνης με αποκλειστικό κριτήριο τη γλώσσα που μιλάνε;

Είμαστε σοβαροί; Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι παίρνουν θάρρος και μιλάνε για ταύτιση αντισημιτισμού/αντισιωνισμού;

4 Likes

Δηλαδη εσυ εκπλησσεσαι που υπαρχουν χρησιμοι ηλιθιοι που βαζουν βουτυρο σε ορισμενα ψωμια; Δικιο εχεις, πρωτη φορα ξανασυμβαινει…

Ειναι αλλο θεμα οι χρησιμοι ηλιθιοι (ΑΝ βεβαια τα πραγματα εγιναν οπως γραψαμε αυτοι στο indymedia - γιατι αυτο ειναι απλως η δικη τους εκδοχη) και αλλο θεμα το τι συμβαινει στα παλαιστινιακα εδαφη, ποια συμφεροντα διακυβευονται, ποιοι ειναι ξεπλενηδες κλπ.

Παρεμπιπτοντως, χτες μετα τη συναυλια των King Gizzard στον Λυκαβηττο, ειχε after show σε μαγαζι στα Εξαρχεια. Ειχε απειρους ξενους, οι οποιοι σε καποια φαση μαζευτηκαν για μια ομαδικη φωτο. Απο διπλανο μαγαζι τους πεταξαν μπυρες και μεχρι και ενα σκαμπο, επειδη ηταν τουριστες. Μεγαλη η προσφορα και αυτων των χρησιμων ηλιθιων στην αντιμετωπιση του προβληματος του υπερτουρισμου στο κεντρο της πολης. Οι δε μπατσοι στους οποιους απευθυνθηκαν οι ξενοι τους ειπαν οτι ειναι “αναρχικοι” αυτοι που το εκαναν :joy:

4 Likes

Δεν με εκπλήσσει τίποτα. Το αντίθετο. Το βλέπω, δυστυχώς, ως μία εμφανή τάση που γιγαντώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, να συγχέεται η εναντίωση στις ρατσιστικές πολιτικές του Ισραήλ με μία ξε-κά-θα-ρα ρατσιστικού τύπου εναντίωση στους Ισραηλινούς γενικά. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

2 Likes

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι με τους ισραηλινούς πολίτες εν γένει, αλλά με τη ναζιστική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. Όποιος βλέπει κάτι άλλο, να το ξανακοιτάξει…

4 Likes

Λες και είναι οι Λάννιστερ και θα το πληρώνανε ξερωγω

6 Likes

Μηπως εχει ερθει η ωρα να μπει επιτελους ενα προστιμο στους αποδημους που κατασυκοφαντησαν την κυρια Αννα Μισελ και το κυβερνων κομμα της Νεας Δημοκρατιας; Γιατι αν δε γινει αυτο, τοτε δυστυχως ολοι αυτοι σε πρωτη ευκαιρια θα ξανακαταλογισουν στο κομμα η’ σε καποιο στελεχος του κατηγοριες που δε θα στεκουν. Δεν τολμω καν να σκεφτω το ενδεχομενο μαλιστα να ψελλισει, εστω, καποιος την οποιαδηποτε κατηγορια εναντιον του Ηγετη μας… Γι’ αυτο, αμεσα προστιμο στους συκοφαντες αποδημους.

6 Likes

Ο Μαρινάκης (ο φιλος της freedom24), εβγαλε μια ωραια (και στεναχωρη) αναλυση για την ελληνικη οικονομια, η οποια δεν ειναι μακρια απο τα όσα έλεγε η (δεξια) Διανέοση, κάποια χρόνια πριν.

Για οποιον ενδιαφέρεται…

9 Likes

Πάντα επίκαιρο :stuck_out_tongue:

5 Likes

το οποιο ειναι ταυτοχρονα αληθες, και λυπηρο.

2 Likes

Χαρακτηριστικό δείγμα λοβοτομημένου χοίρου (στο βίντεο):

https://www.imerodromos.gr/i-quot-mpatsokratia-quot-toy-mitsotaki-matatzis-stin-israilini-presveia-leei-gia-to-madleen-eprepe-na-to-voyliaxoyn-to-mpoyr-lo/

2 Likes