Όλα αυτά που αράδιασες θα μπορούσε κάποιος να τα γράψει ως " Ο ισχυρισμός ότι οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης* έγραφαν μόνο ό,τι τους υπαγόρευαν οι ναζί είναι προσχηματικός: ο ίδιος ο εκδότης Πολλάτος τον επικαλέστηκε στο Δικαστήριο Δωσιλόγων χωρίς να πείσει, ενώ άλλοι, όπως ο Φαρδής και ο Γιοσμάς, είχαν δείξει με την προγενέστερη και μεταγενέστερη δράση τους ότι κινούνταν συνειδητά στην ίδια ιδεολογική γραμμή. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον κατακτητή. Άρα, το επιχείρημα της «υπαγόρευσης» λειτουργεί ως ξέπλυμα συνεργατών, ενώ στην πραγματικότητα οι επιλογές τους ήταν αποτέλεσμα προσωπικής και πολιτικής στάσης.". Δε σε κάνω skip πλέον, αλλά compress στο GPT
Επίσης είμαστε στο 2025. Δεν έχει μείνει τίποτα από όλους όσους λες για να τους ξεπλένει ένα ποστ στο rocking που δεν υπήρξε ποτέ συγκεκριμένο για κανέναν από αυτούς και ελάχιστοι έχουν ενδιαφέρον να μείνει η μνήμη τους ζωντανή. Νομίζω λίγο τα δραματοποείς τα πράγματα και απλά ψάχνεις να βρεις κάτι που δεν έχει γραφτεί με bullet proof τρόπο στα μακρυνάρια. Εγώ δε βλέπω κανένα (εκούσιο τουλάχιστον) ξέπλυμα ή “μαλακία” στο να γραφτεί πως οι Ναζί “υπαγόρευαν” το τι γράφεται στον τύπο. Προφανώς υπήρχε φίλτρο και προφανώς ήταν τα κατακάθια του κλάδου που θα υπέγραφαν αυτά τα κείμενα. Δε βλέπω γιατί η υπαγόρευση είναι επιχείρημα υπέρ όσων συνεργάστηκαν. Στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι πάντως. Αν δηλαδή ο separss πει τώρα πως του υπαγόρευσαν να μοιραστεί μαζί μας το blog του Σπίνου (πρώην Ελληνική Λύση και συνεργάτης Βελόπουλου), εσύ θα τον δεις θετικά;
Ναι ρε συ, συγγνώμη για το αχρείαστο notification. Είναι κοντά τα δυο κουμπιά reply και μετά με edit δεν ξέρω πώς να το διορθώσω. Έχω ξεχάσει να χρησιμοποιώ το σύστημα…
Πολύ ωραίο αυτό το compress που έκανες, μου αρέσει και μπορεί στο μέλλον να το χρησιμοποιήσω, αλλά ξέρεις ποια είναι η μαλακία; Πολύ ξύλινος και δημοσιογραφικός λόγος, ρε παιδάκι μου. Επίσης να πάνε στα αζήτητα οι σάλτσες για τις διασυνδέσεις με τη δολοφονία Λαμπράκη ή με το πογκρόμ του Κάμπελ; Αυτά είναι που κάνουν juicy ένα άρθρο, έτσι ξεχωρίζουν οι ανθρώπινες πένες από τις ψυχρές μηχανές, διαφωνείς;
Κατά τ’ άλλα, μια χαρά, αφού περάσαν και τόσα χρόνια και συγχωρέθηκαν οι άνθρωποι, έχεις δίκιο, τι τα σκαλίζουμε τώρα, λες κι υπάρχει περίπτωση να ξανασυμβούν τέτοια πράματα.
Δεν ξεχάστηκαν και τόσο όλα αυτα πάντως. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχαμε στην πόλη και την παρακάτω διαμάχη για μετονομασία της οδού Χρυσοχοου.
Επίσης, πέρα από τους Εβραίους της πόλης και την εξόντωση της κοινότητας, είχαμε κ τη σφαγή στον Χορτιάτη, οπου οι εντελώς Έλληνες Σουμπεριτες δολοφόνησαν 150 συμπατριώτες τους σε άψογη συνεργασία με τους Γερμανούς.
Ακουσον ακουσον, οι Γουοουκ φασιστες κακανε κανσελ τον Ρουπο. Σε λιγο θα μας απαγορεψουν το χιουμορ, τι φασισμος Θεε μου.
(Ο Μπογδανος, που με δικια του παρεμβαση εγινε η ιστορια, εβγαινε και μας ελεγε για την γουοουκ ατζεντα και το κανσελ καλτσουρ που σκοτωνει την ελευθερια του λογου και την κωμωδια)
Στην Ελλάδα υπάρχει κενό από Τραμπικούς και καιρό τώρα προσπαθεί ο κάθε τυχαίος/ξεχασμένος να εμφανιστεί σαν ο αντιπρόσωπος τους. Είτε λένε πως πίνουν καφέ με την Κίμπερλι σε Κρητικές Μαφίες είτε παροτρύνουν τους ακροδεξιούς να μιμηθούν τους Αμερικάνους ακροδεξιούς. Προσθέτουμε και πω ό,τι βλέπουμε να γίνεται στις ΗΠΑ αμέσως θα βρεθεί ένας να το εφαρμόσει κι εδώ (βλέπε cancel culture, anti-woke, black lives matter, etc). Τώρα ο πιο ξεχασμένος από τους ξεχασμένους (μόνο ο Κασιδιάρης και η Λατινοπούλου πρέπει να τον θυμούνται) κάνει ό,τι γίνεται στις ΗΠΑ με τον Kimmel και τον Charlie Kirke.
Το αστείο του Ρούπου για το air bnb στο πηγάδι μέσα ήταν αρκετά στοχευμένο και πόνεσε όσους πάνε κάθε χρόνο να τιμήσουν τη μνήμη των δοσίλογων. Νομίζω πως και το αστείο ειπώθηκε σε εκδήλωση για τον Παύλο Φύσσα.
Πάντα αυτή ήταν η φαντασίωση: μόνο η Ευρώπη μπορεί να μας σώσει από την διαφθορά. Τα ίδια άκουγα το 2000, το 2008 κλπ κλπ …πάντα. Οπότε κάπως έτσι μάλλον συντηρούν τον υπερεθνικό μύθο της Ε.Ε. …δικαιολογούν την ύπαρξη τους.
Μπαίνω στο X και βλέπω ανάρτηση Μητσοτάκη πριν 3 ώρες:
Μείωση τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα super market. Η μάχη κατά της ακρίβειας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Σκέφτομαι: Τι μπούρδες λέει, πόσο κουτούς μας περνάει;
Κάνω ένα σκρολάρισμα στα σχόλια και βλέπω ανάρτηση Τζήμερου που του απαντάει. Εν τω μεταξύ ο Τζήμερος στα 10 πράγματα που θα πει, τα 8 είναι νεοφιλελέ μπαρμπούρτσαλα, αλλά τουλάχιστον θα γράψει και 2 πετυχημένα. Είναι άλλοι που πετάνε κοτσάνες 10 στα 10.
Τεσπα, του γράφει αυτό:
Η μείωση προήλθε από κάποια μάχη; Πώς ακριβώς μάχεσθε; Με τα πρόστιμα του κυρίου Τάκη; Τα sm έχουν 30.000 κωδικούς προϊόντων. Στα άλλα 28.000 που δεν μειώθηκαν οι τιμές αλλά ανέβηκαν τι έφταιξε; Δεν ήταν ακονισμένο καλά το σπαθί του Εξκάλιμπερ; Τι ανοησίες κάθεσαι και μας τσαμπουνάς, ρε φίλε, δεν υπάρχει κάποιος να σε σκουντήξει με τρόπο, για να μην εκτίθεσαι;
Είδα και ένα άλλο πετυχημένο:
Δεν ξέρω αν το καλάθι της νοικοκυράς πήγε από τα 50 στα 130 ευρώ. Δεν έχω τέτοια έρευνα… Οι τιμές έχουν αυξηθεί αλλά είναι σταθερές σε υψηλότερο επίπεδο.