Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Δεν είχα σκοπό να επανέλθω, αλλά επιμένεις οπότε…

…ας δούμε κατ’ αρχήν πως ξεκίνησε όλη αυτή η συζήτηση. Είπε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Άδωνις την παπαριά "να μοιάσει η Ελλάδα στο Ισραήλ”, και έσπευσες να κάνεις κάποιους εντελώς αστήρικτους παραλληλισμούς για να καταλήξεις μάλιστα ότι

εννοώντας σαφώς ότι το να μοιάσει η Ελλάδα στο Ισραήλ είναι το αισιόδοξο γιατί έχει κάνει χειρότερα!
Και άλλοι συμφορουμίτες σε διόρθωσαν και εγώ κατέδειξα λίγα μόνο από τα κραυγαλέα ανακριβή που παραθέτεις, έχοντας την καλή θέληση να πιστέψω ότι πρόκειται για τα λόγια ενός ημιμαθούς που διαστρεβλώνει/ερμηνεύει κατά το δοκούν για να υποστηρίξει ένα εκ των προτέρων εξαχθέν συμπέρασμα, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε χειρότερα αμαθείς από τον ίδιο. Παρότι υπήρξε από μέρους σου μια σχετική… αναδίπλωση σε επόμενες αναρτήσεις σου καταλήγεις ότι

που δείχνει μια… ταλάντευση για να το πω ευγενικά!

Διαβάσαμε όμως και ότι

Υποστηρίζεις λοιπόν, σε αντίθεση με εμένα τον “ψεύτη” και “ανιστόρητο”, ότι επί γερμανικής κατοχής υπήρχε ελληνικό κράτος, ότι η διορισμένη από τους γερμανούς κατοχική κυβέρνηση δρούσε ανεξάρτητα. Επικαλείσαι και δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής λες και οι εφημερίδες τότε δεν περνούσαν από σκληρή λογοκρισία όντας υποχρεωμένες να γράφουν ότι τους υπαγόρευε ο κατακτητής. Ότι να ‘ναι πραγματικά!

Αλλά, ας δεχθούμε ότι υπήρχε εχθρότητα από τους Έλληνες έναντι των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη, από πού όμως εκπορευόταν κάτι τέτοιο; Αν κάποιος ανατρέξει στα χρόνια της τουρκοκρατίας θα δει ότι οι Εβραίοι ήταν το “έμπιστο έθνος” των Οθωμανών, αυτοί που δεν εξεγέρθηκαν ποτέ, σε αντίθεση με πρακτικά κάθε άλλη εθνοτική ομάδα στην Αυτοκρατορία (δεν μιλάμε μόνο για τους χριστιανούς και κάτι Σύριοι, Άραβες δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τους Τούρκους). Γενικά οι Εβραίοι ήταν πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούν με τον εκάστοτε κατακτητή (αντιπαράβαλε εδώ αυτά που είπαμε παραπάνω για την εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων - η αρχαιότερη εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα παρεμπιπτόντως).
Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης μάλιστα, είχαν αρνηθεί αρχικά να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα όταν απελευθερώθηκε η πόλη το 1912 και είχαν ψηφίσει μαζικά υπέρ των αντιπάλων του Βενιζέλου στις εκλογές του 1920 ελπίζοντας ότι η ήττα του Κρητικού πολιτικού θα άνοιγε το δρόμο της επιστροφής στην σαφώς προτιμότερη Τουρκία! Όχι ακριβώς οι κινήσεις που σε καθιστούν συμπαθή και σίγουρα καταδεικνύουν ότι τα αισθήματα εχθρότητας ήταν αμοιβαία, πριν προλάβει η ελληνική διοίκηση να κάνει το οτιδήποτε σαν το νέο “αφεντικό” της πόλης!

Το highlight όμως είναι το παρακάτω

Χαρακτήρισα ελληνικούς τους πληθυσμούς αυτούς για την οικονομία της κουβέντας. Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί οι πληθυσμοί (όχι αποκλειστικά ελληνόφωνοι αλλά και κάποιοι τουρκόφωνοι και σλαβόφωνοι) δεν είχαν ελληνική εθνική συνείδηση, είχαν ρωμέικη εθνική συνείδηση, που ήταν το ενοποιητικό στοιχείο τους μαζί με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη (που μετά την ίδρυση το 1870 της βουλγαρικής εξαρχίας, ήταν και αφοσίωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο). Το όνομα Ελλάς – Έλληνες για το νέο κράτος και τους κατοίκους επιβλήθηκε από τις Προστάτιδες Δυνάμεις με τις ευλογίες του Σουλτάνου που θεωρούσε ότι θα υπάρχει διάκριση με τους Ρωμιούς υπηκόους του και δεν θα εγερθούν ζητήματα στο μέλλον. Το γεγονός παραμένει ότι το έθνος μας ζει σε αυτή την περιοχή για πολύ περισσότερα από 3000 χρόνια (με τις τομές που αναπόφευκτα υπάρχουν σε τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα), η δε συνείδηση της κοινής καταγωγής υπήρχε διαμορφωμένη από πολύ πριν την “εμφάνιση της νεοελληνικής εθνικής συνείδησης”. Χαρακτηριστική η αρχαία έκφραση “Πας μη Έλλην βάρβαρος” διακρίνοντας τους Έλληνες οιασδήποτε περιοχής από τους μη Έλληνες, ή η συμμαχία των ελληνικών πόλεων παρά τις διαφορές τους ενάντια στον περσικό κίνδυνο τον 5ο αιώνα π.Χ. και η περιφρόνηση τους για τους ομοεθνείς Θηβαίους που μήδισαν (συνεργάστηκαν δηλαδή με τους εισβολείς)

Αλλά ναι, εγώ ξέρω μόνο αυτά που μας έμαθαν στο σχολείο, το διάβασα κι αυτό. Τέλος πάντων, αυτά από εμένα, νομίζω εξαντλήθηκε το θέμα και σίγουρα δεν βρίσκω νόημα να απαντάω σε διανθισμένες από ειρωνείες, ανακρίβειες.

3 Likes

Ως επί το πλείστον και χοντρικά ναι. Έτσι εγώ ξέρω για Πελοπόνησσο και Στερεά Ελλάδα. Οι μεγάλες πόλεις ήταν διοικητικά κέντρα και στρατιωτικές βάσεις.

Στην ενδοχώρα ήταν έτσι, όπου τα πράγματα ήταν σε μεγάλο βαθμό υποανάπτυκτα. Στα λιμάνια όμως είχες ώθηση να πάει παρακάτω η κοινωνική εξέλιξη. Και όντως έτσι έγινε. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Μιλάμε για 19ο αιώνα (ως συνέχεια των εξελίξεων του ύστερου 18ου), η ανάδυση αστικών τάξεων σε περιοχές υποτελείς σε μεγάλες πολυεθνικές αυτοκρατορίες και συνεπακόλουθα η ανάπτυξη εθνικοαπελευθερωτικής πάλης είναι κοινός τόπος, μοτίβο, όπως θες πες το.

Πρώτα απ’ όλα να σ’ ενημερώσω πως εγώ κατάγομαι από την Ήπειρο, οπότε αυτά περί Ημαθίας αλλού. Πάμε παρακάτω.

Για ποιες διορθώσεις μιλάς; Για ποια αναδίπλωση εκ μέρους μου; Ποια ταλάντευση; Μέχρι τελείας υποστηρίζω κάθε γραμμή του αρχικού μου post, είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου και δεν αλλάζω ούτε άλλαξα τίποτα σε αυτό μεταγενέστερα. Μου αρέσει που μου κοτσάρεις 2 quotes για το Ισραήλ με σκοπό τι; Να δείξεις κάποια αντίφαση; Ποια είναι η αντίφαση; Ότι μπορώ και αντιτάσσομαι στις γενοκτονικές πολιτικές του Ισραήλ ενώ την ίδια στιγμή είμαι ενάντια σε κάθε κίνηση Αράβων που έχουν πλήξει αμάχους; Σου βραχυκυκλώνει αυτή η στάση έναν τρόπο σκέψης που έχει μάθει να κατατάσσει τους ανθρώπους σε κουτάκια και δεν μπορείς να δεχτείς καμία απόχρωση πέραν του μαύρου και του άσπρου; Ουδεμία αντίφαση, ταλάντευση ή αναδίπλωση πουθενά. Πάμε παρακάτω.

Πάρα πολύ εύστοχα τα όσα αναφέρεις για το πώς γεννήθηκε ο ελληνικός αντισημιτισμός στις αρχές του 20ου αιώνα. Με γλίτωσες από πάρα πολύ κόπο και χρόνο, κρίμα που έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ για εκμαιεύσουμε το πώς και για ποιους λόγους, ένα υπολογίσιμο κομμάτι της σαλονικιώτικης κοινωνίας είδε με μεγάλη ανακούφιση μία πυρκαγιά κι ένα Ολοκαύτωμα να κάνουν τη βρώμικη δουλειά γι’ αυτούς.

Πάμε, όμως, και στο ζήτημα των εφημερίδων που ανέφερα, γιατί έχει ζουμί. Λες ότι: «οι εφημερίδες τότε ήταν υποχρεωμένες να γράφουν ό,τι τους υπαγόρευε ο κατακτητής». Ακαταμάχητο επιχείρημα. Τόσο δυνατό που το χρησιμοποίησε ο ίδιος ο εκδότης της Νέας Ευρώπης, Γεώργιος Πολλάτος, στο Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων, χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές (καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση). Λες να ακούγεται πειστικότερο σήμερα;

Άλλος δημοσιογράφος της Νέας Ευρώπης, ο Νικόλαος Φαρδής, αρθρογραφούσε πριν την Κατοχή στην εφημερίδα Μακεδονία, κι ήταν αυτός συγκεκριμένα που με τα άρθρα του ώθησε στο πογκρόμ του Κάμπελ το 1931. Μήπως και τότε τού τα υπαγόρευε κάποιος τα άρθρα; Κι αυτός πέρασε από το ίδιο δικαστήριο.

Έτερος δημοσιογράφος της Νέας Ευρώπης, Ξενοφών Γιοσμάς, αφού καταδικάστηκε κι αυτός και πέρασε κάποια χρόνια στη στενή για τον ίδιο λόγο, στη συνέχεια έκανε καριέρα σε ακροδεξιές οργανώσεις και προφυλακίστηκε για τη δολοφονία Λαμπράκη. Αυτουνού μήπως συνέχιζαν να του υπαγορεύουν οι ναζί τι να κάνει τα επόμενα χρόνια;

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες στους ναζί γράφοντας στη Νέα Ευρώπη/Απογευματινή (μάλιστα κάποιοι από αυτούς θα υπογράψουν μυστικό «Πρωτόκολλο Τιμής» με το οποίο δεσμεύονταν να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ’ αυτά τα έντυπα, παρά μόνο στις εφημερίδες που θα εξέφραζαν τις εθνικοαπελευθερωτικές οργανώσεις), κι έρχεσαι εσύ σήμερα να ξεπλύνεις τους ξεφτίλες μιλώντας για «υπαγόρευση». Ακόμα και το μετεμφυλιακό ελληνικό κράτος προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα και τους πέρασε από δίκη όλους αυτούς (δίνοντας ποινά-χάδια, βέβαια). Το γεγονός ότι το σύνολο αυτών των τύπων πριν και μετά την Κατοχή έκανε το ίδιο πράγμα, σου περνάει στο ντούκου. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Αλλά ναι, αντί να αραδιάζω ονόματα για το ποιόν και την πορεία του κάθε δημοσιογράφου, μάλλον θα έπρεπε να ακούσω τη συμβολή του karvou και «να μην πλατειάζω, βρε αδελφέ». Όχι φίλε, η έτσι ξεδιπλώνεται η επιχειρηματολογία κι έτσι διαλύονται οι εντυπώσεις που αφήνονται από ξεπλύματα τύπου «τους τα υπαγόρευαν οι κατακτητές». Κι όποιος θέλει skip, skip, αλλά εγώ δεν πρόκειται ν’ αφήσω μαλακίες στον αέρα αναπάντητες.

Τα όσα γράφεις, τέλος, Ian, για την τρισχιλιετή συνέχεια του ελληνικού έθνους είναι επιχειρηματολογία Καραμπελιά δεκαετίας ’90 -που κι αυτός, δηλαδή, εξελίχθηκε από τότε («πας μη Έλλην, βάρβαρος», ρε φίλε; Σοβαρά; ). Καμία εθνική συνείδηση δεν υπήρχε στις πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας, ο συγκυριακός συνασπισμός κάποιων πόλεων κατά των Περσών δεν συγκροτεί καμία τέτοια θέση (π.χ. το ίδιο έγινε κι ενάντια στους Μακεδόνες, με τη λογική σου ούτε οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες συνεπώς; ), η ονομασία «Έλληνας» δεν έχει καμία, μα ΚΑΜΙΑ σχέση με την έννοια όπως αυτή προσλαμβάνεται σήμερα (και σήμαινε εντελώς διαφορετικά πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων), καμία προστάτιδα δύναμη δεν επέβαλε κανένα όνομα στους «Ρωμιούς» (τα κείμενα του Ρήγα και του Υψηλάντη μιλούσαν για Έλληνες και Ελλάδα, μόνο ο Κοραής επέμενε στον όρο «Γραικός»), η ίδια η λέξη «ρωμιός» δεν είχε κανέναν εθνικό προσδιορισμό κι ευτυχώς υπάρχουν διάφορα κείμενα της εποχής (με πιο χαρακτηριστικό το «Χρονικό του Γαλαξειδίου») που με παραστατικό τρόπο δίνουν την πραγματική έννοια της «ρωμιοσύνης» και πώς αυτή δεν είχε καμία, μα καμία, εθνική απόχρωση, παρά μόνο θρησκευτική ή/και γεωγραφική.

Τέλος, κι επειδή δεν θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις, δεν είπα πουθενά ότι ξέρεις μόνο αυτά που μας έμαθαν στο σχολείο -υπονοώντας, δηλαδή, ότι είσαι κάποιος αδαής κι εγώ κάποιος διαβασμένος. Αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά, θα δεις ότι γράφω πως τα όσα γράφεις είναι αυτά που μας μαθαίνουν στο σχολείο (σκέτο, χωρίς το «μόνο»), δηλαδή ότι αναπαράγεις την κυρίαρχη αφήγηση. Θα την ονομάσεις «αναδίπλωση» κι αυτήν τη διευκρίνηση; Ή μήπως να διαβάζουμε πιο προσεκτικά; Ή μήπως γενικώς να μη δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά να κάνουμε μία τόση, τόση δα, προσπάθεια να απαντάμε στα επιχειρήματα με επιχειρήματα; Νισάφι πια να θέλετε κάποιοι να πετάτε όποια ανακρίβεια θέλετε, κι όταν αυτή απαντιέται στα ίσα είτε να δηλώνετε «ώχου, τώρα, κουράστηκα, μη γράφεις πολλά κι εσύ και μας μπερδεύεις τώρα», είτε να δημιουργείτε για τον εαυτό σας ένα προφίλ «θύματος της επιστημολογικής βίας» που του την πέφτει κάποιος αλαζόνας διανοούμενος. Εγώ ούτε διανοούμενος είμαι, ούτε ακαδημαϊκός, ούτε ιστορικός, ούτε καν των θεωρητικών σπουδών και τις φτύνω πατόκορφα αυτές τις συμπεριφορές, κι αν κάπου έμαθα να γράφω πρώτα αφού πρώτα το ρημάδι θα το ανοίξω, θα διαβάσω και θα ελέγξω, ήταν (και) εδώ μέσα από άλλους συμφορουμίτες που (παρά τις διαφορές μας) μού έμαθαν ότι θα πρέπει να ζορίζομαι λίγο αν θέλω να μιλάω δημόσια και να λέω την αποψάρα μου.

2 Likes

Χωρίς να θέλω να εμπλακώ στη συζήτηση περί αντισημιτισμού στην Ελλάδα κ.λπ., τα όσα γράφει ο Λέπερ για τις επιλογές που υπήρχαν επί Κατοχής τι στάση θα κρατήσεις απέναντι στις απαιτήσεις των κατοχικών αρχών είναι μεγάλη αλήθεια. Το “υπήρχε λογοκρισία” είναι δικαιολογία, όσοι ήταν σωστοί απλά επέλεγαν να μη συνεργαστούν (με κανέναν τρόπο) με τους ναζί και τα εγχώρια όργανά τους.

1 Like

Τον έπιασαν με σπρέι πιπεριού και ναρκωτικά.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι ο γιος του πασίγνωστου πολιτικού που παίζει αυτό που παίζει ο Lars Ulrich και ο Dave Lombardo. Πήρε και μεταγραφή στην ομάδα της καρδιάς του πριν λίγες μέρες.

Οι συλλήψεις θρίλερ με πρωταγωνιστές γιο π. πασίγνωστου υπουργού και φίλο του για ναρκωτικά την Παρασκευή το βράδυ στην Κηφισιά: Η προσπάθεια συγκάλυψης από τον πατέρα πολιτικό και το ξεκάθαρο μήνυμα από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.! «Νέα υπόθεση Θεοδωρικάκου δεν θα έχουμε ξανά. Σχηματίστηκε δικογραφία αμέσως» είπε στο «Ε5» - ΕΔΩΛΙΟ5

Όλα αυτά που αράδιασες θα μπορούσε κάποιος να τα γράψει ως " Ο ισχυρισμός ότι οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης* έγραφαν μόνο ό,τι τους υπαγόρευαν οι ναζί είναι προσχηματικός: ο ίδιος ο εκδότης Πολλάτος τον επικαλέστηκε στο Δικαστήριο Δωσιλόγων χωρίς να πείσει, ενώ άλλοι, όπως ο Φαρδής και ο Γιοσμάς, είχαν δείξει με την προγενέστερη και μεταγενέστερη δράση τους ότι κινούνταν συνειδητά στην ίδια ιδεολογική γραμμή. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον κατακτητή. Άρα, το επιχείρημα της «υπαγόρευσης» λειτουργεί ως ξέπλυμα συνεργατών, ενώ στην πραγματικότητα οι επιλογές τους ήταν αποτέλεσμα προσωπικής και πολιτικής στάσης.". Δε σε κάνω skip πλέον, αλλά compress στο GPT :sweat_smile:

Επίσης είμαστε στο 2025. Δεν έχει μείνει τίποτα από όλους όσους λες για να τους ξεπλένει ένα ποστ στο rocking που δεν υπήρξε ποτέ συγκεκριμένο για κανέναν από αυτούς και ελάχιστοι έχουν ενδιαφέρον να μείνει η μνήμη τους ζωντανή. Νομίζω λίγο τα δραματοποείς τα πράγματα και απλά ψάχνεις να βρεις κάτι που δεν έχει γραφτεί με bullet proof τρόπο στα μακρυνάρια. Εγώ δε βλέπω κανένα (εκούσιο τουλάχιστον) ξέπλυμα ή “μαλακία” στο να γραφτεί πως οι Ναζί “υπαγόρευαν” το τι γράφεται στον τύπο. Προφανώς υπήρχε φίλτρο και προφανώς ήταν τα κατακάθια του κλάδου που θα υπέγραφαν αυτά τα κείμενα. Δε βλέπω γιατί η υπαγόρευση είναι επιχείρημα υπέρ όσων συνεργάστηκαν. Στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι πάντως. Αν δηλαδή ο separss πει τώρα πως του υπαγόρευσαν να μοιραστεί μαζί μας το blog του Σπίνου (πρώην Ελληνική Λύση και συνεργάτης Βελόπουλου), εσύ θα τον δεις θετικά;

1 Like

Εμένα φαντάζομαι απλά άκυρο reply to έτσι; :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ναι ρε συ, συγγνώμη για το αχρείαστο notification. Είναι κοντά τα δυο κουμπιά reply και μετά με edit δεν ξέρω πώς να το διορθώσω. Έχω ξεχάσει να χρησιμοποιώ το σύστημα…

Πολύ ωραίο αυτό το compress που έκανες, μου αρέσει και μπορεί στο μέλλον να το χρησιμοποιήσω, αλλά ξέρεις ποια είναι η μαλακία; Πολύ ξύλινος και δημοσιογραφικός λόγος, ρε παιδάκι μου. Επίσης να πάνε στα αζήτητα οι σάλτσες για τις διασυνδέσεις με τη δολοφονία Λαμπράκη ή με το πογκρόμ του Κάμπελ; Αυτά είναι που κάνουν juicy ένα άρθρο, έτσι ξεχωρίζουν οι ανθρώπινες πένες από τις ψυχρές μηχανές, διαφωνείς;

Κατά τ’ άλλα, μια χαρά, αφού περάσαν και τόσα χρόνια και συγχωρέθηκαν οι άνθρωποι, έχεις δίκιο, τι τα σκαλίζουμε τώρα, λες κι υπάρχει περίπτωση να ξανασυμβούν τέτοια πράματα.

1 Like

Δεν ξεχάστηκαν και τόσο όλα αυτα πάντως. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχαμε στην πόλη και την παρακάτω διαμάχη για μετονομασία της οδού Χρυσοχοου.

Επίσης, πέρα από τους Εβραίους της πόλης και την εξόντωση της κοινότητας, είχαμε κ τη σφαγή στον Χορτιάτη, οπου οι εντελώς Έλληνες Σουμπεριτες δολοφόνησαν 150 συμπατριώτες τους σε άψογη συνεργασία με τους Γερμανούς.

2 Likes

Ο ορισμός του “μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κώλοι” :

Ακουσον ακουσον, οι Γουοουκ φασιστες κακανε κανσελ τον Ρουπο. Σε λιγο θα μας απαγορεψουν το χιουμορ, τι φασισμος Θεε μου.

(Ο Μπογδανος, που με δικια του παρεμβαση εγινε η ιστορια, εβγαινε και μας ελεγε για την γουοουκ ατζεντα και το κανσελ καλτσουρ που σκοτωνει την ελευθερια του λογου και την κωμωδια)

1 Like

Στην Ελλάδα υπάρχει κενό από Τραμπικούς και καιρό τώρα προσπαθεί ο κάθε τυχαίος/ξεχασμένος να εμφανιστεί σαν ο αντιπρόσωπος τους. Είτε λένε πως πίνουν καφέ με την Κίμπερλι σε Κρητικές Μαφίες είτε παροτρύνουν τους ακροδεξιούς να μιμηθούν τους Αμερικάνους ακροδεξιούς. Προσθέτουμε και πω ό,τι βλέπουμε να γίνεται στις ΗΠΑ αμέσως θα βρεθεί ένας να το εφαρμόσει κι εδώ (βλέπε cancel culture, anti-woke, black lives matter, etc). Τώρα ο πιο ξεχασμένος από τους ξεχασμένους (μόνο ο Κασιδιάρης και η Λατινοπούλου πρέπει να τον θυμούνται) κάνει ό,τι γίνεται στις ΗΠΑ με τον Kimmel και τον Charlie Kirke.

Το αστείο του Ρούπου για το air bnb στο πηγάδι μέσα ήταν αρκετά στοχευμένο και πόνεσε όσους πάνε κάθε χρόνο να τιμήσουν τη μνήμη των δοσίλογων. Νομίζω πως και το αστείο ειπώθηκε σε εκδήλωση για τον Παύλο Φύσσα.

3 Likes

Περιμένουμε από τους ευρωπαίους γδάρτες δανειστές να μας σώσουν από τους ντόπιους νεοφιλελέ κατσαπλιάδες…

7 Likes

Πάντα αυτή ήταν η φαντασίωση: μόνο η Ευρώπη μπορεί να μας σώσει από την διαφθορά. Τα ίδια άκουγα το 2000, το 2008 κλπ κλπ …πάντα. Οπότε κάπως έτσι μάλλον συντηρούν τον υπερεθνικό μύθο της Ε.Ε. …δικαιολογούν την ύπαρξη τους.

3 Likes

Ρήτορας. Γαμάτος.

3 Likes

Ημουν στο οριο να φυγει μπουνια στην οθονη. Κυριως επειδη εχει σιχαμενη φατσα γυμνοσαλιαγκα. Ευτυχως συγκρατηθηκα.