Μία γυναίκα πήρε 80 περιφερειακά νοσοκομεία και ζήτησε να κάνει έκτρωση, και άκουσε στα 46 “όχι”
Η νομική κατοχύρωση της αυτοδιάθεσης και της άμβλωσης βάλλεται κατά το δοκούν, περιορίζεται στα χαρτιά, ενώ de facto εναπόκειται στην κρίση/ιδεολογία/σκοπιμότητα του ιατρικού προσωπικού.
=> Αυτό δείχνει την ανεπάρκεια του ΕΣΥ ως πλαίσιο να διασφαλίσει δημόσια και δωρεάν πρόσβαση σε τέτοιου - και άλλου - τύπου εγχειρήσεις
Κοίτα, πήρα ως αφορμή κάτι που γράφτηκε για να περιγράψω ένα γενικότερο φαινόμενο που έχω παρατηρήσει. Μπορεί αυτό να μην σου αρέσει, ή να είναι λίγο τραβηγμένο. Δεκτό.
Απλά βρε Yojimbo, και πέρα απ’ την αστεία κοντρίτσα τώρα δυο μέρες, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πού κολλάς με το άρθρο. Τι λέει ενώ δεν θα έπρεπε να το λέει; Τι υποστηρίζει που είναι λάθος; Πού βρίσκεις την υπερβολή;
Σε ευχαριστώ για την (πολυ ομορφη) απάντηση , σε πιάνω και συμφωνώ. Δεν ειμαι σίγουρος πως κουμπώνει 100% στο θεμα για τις αμβλώσεις (γι αυτο και στην πεσανε οι συνομιλητές), αλλα άδικο δεν έχεις.
Γι αυτο και τελικά, την ώρα που ο απλός κόσμος τρέχει στην ακροδεξιά, στην αριστερά (πάλι) πλακώνονται για το ποιος ειναι ο σωστότερος αριστερός. Και ξοδεύουν χρόνο να βγάζουν τα μάτια ο ένας του άλλου, αντι όντως να δουνε τι θέματα έχει ο κοσμος, που πονά και ψηφίζει.
Θα κάνω μια παρατήρηση να πάει προς ΝΥ μεριά - η ιδιόγλωσσα του ιντερνετ (και του φόρουμ) τσαλαπατά κάποιες φορές την ακρίβεια, για χάριν εντυπωσιασμού. Όταν λοιπόν κάποιος πετάει αφορισμούς και γενικεύσεις, το να τους υπογραμμίσει κάποιος άλλος, δεν ειναι επίθεση, ειναι διαπίστωση. Αγαπαμε Κουιντομ, αλλα ειναι υπερβολικούλης, του το εχω γράψει κατ ιδιαν , το αναφέρω και εδώ.
Δεν πλακωνομαι με κανεναν, αλλα, και συγγνωμη κιολας, δεν μπορω να θεωρησω ‘ιδεολογικο συμμαχο’ καποιον που ειναι ρατσιστης, ομοφοβικος, εθνικιστης κτλ μονο και μονο γιατι ανηκει στην ιδια οικονομικη ταξη με εμενα και φωναζει και ΜΤΣΓΜΣ στο τσακιρ κεφι.
Δεν χρειάζεται να θεωρήσεις κανένα ιδεολογικό σύμμαχο. Αν λύσεις τα προβλήματα του κόσμου, θα τα λύσεις (καλα όχι εσύ, καταλαβες) ΚΑΙ για τους απο εδώ και για τους απο εκεί. Τα ξέρεις όμως ; Αν δειτε το ντοκυμαντερ για τη ΧΑ παλαιοτερα, θα δειτε κοσμο “χαμενο” που βρηκε μια αγκαλια. Δεν περιμενω απο ολους να εχουν τοσο τεραστια ταξικη συνειδηση, που οταν ενας τους λεει για λυση εδω και τωρα, να λενε οχι.
Η απαντηση εχει κατι απο το virtue signaling που περιγράφει ο Γιουζιμπος απο πανω
Πείτε μου κάποιος, σας παρακαλώ, ότι υπάρχει κάποιο context που να αιτιολογεί έστω και 0,0000001% αυτήν την υποδοχή, και ότι απλά δεν βλέπω ένα ακόμα παράδειγμα από το σύνδρομο που κυριαρχεί στην Ελλάδα από την κρίση και μετά (σύνδρομο Στοκχόλμης).
Δεν κουμπώνει ακριβώς. Μια εσάνς ανθρώπων που δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα ως έχει ένιωσα πως πήρα, αυτό ήταν η αφορμή. Όπως έγραψα μπορεί να το τράβηξα λίγο.
Βέβαια δεν είμαι σίγουρος πως για αυτό μόνο μου την έπεσαν, όπως μπορεί να δει κανείς από τις απαντήσεις.
Αν ζεις στην επαρχία και η μονη δουλεια που μπορει να θρεψει εσενα και την οικογενεια σου, ειναι η Βιολάντα, τι επιλογες εχεις ; Να μετακομίσεις ; Οπως και με τα κομματα, παρα παρα πολυς κοσμος εξαρτάται απο τους απο πανω, και δεν εχει αλλες επιλογες απο το να γινει χειροκροτητης
Η φτωχοποίηση της επαρχίας ακριβώς εκεί στοχεύει - στην άγρα ψήφων με ελάχιστο κόστος.
πολύ τίμιο σχόλιο - ο αντίλογος μου θυμίζει ένα quote από Πανουτσο που ελεγε “Οι Μαξιμοι και οι Νεφέλες απο τα ΒΠ κάνουν μάθημα περι πολυπολιτισμικότητας στους κατοικους των Αγιων Αναργυρων”
εδιτ - και ποιος σου λεει οτι δεν ειπαν “οποιος δεν χειροκροτησει, εφυγε ;”
Αυτο το θεωρεις αφοριστικο ή μη ακριβες? Δεν εχεις πετυχει στην ζωη σου γιατρους και νοσοκομεια με εικονες απο παναγιες και αγιους μεσα στο χειρουργειο? Διαβασες το αρθρο στο οποιο γιατρος στο τηλεφωνο με την γυναικα που εκανε την ερευνα φοβηθηκε μην τους κυνηγησουν οι παπαδες? Θεωρεις οτι δεν υπαρχουν γιατροι που απαντησαν στο τηλεφωνο και ειναι χριστιανοταλιμπαν? Ειλικρινεις ερωτησεις ολες.
ΥΓ. Ως γενικο σχολιο, εχω βαρεθει το να εστιαζει καποιος στο υφος και οχι στην ουσια. Πες οτι βρισκεις το υφος μου υπερβολικο, οκ. Το δεχομαι. Δε με ενοχλει σχεδον καθολου να με βρισκει κανεις υπερβολικο στην εκφραση μου. Επι της ουσιας θα σχολιασεις? Θα απαντησει καποιος στις ερωτησεις επι της ουσιας? Ειναι ή δεν ειναι παρανομο να αρνηθεις αμβλωση σε γυναικα οταν το εμβρυο ειναι μεχρι 12 εβδομαδων? Ειναι ή δεν ειναι αντιδεοντολογικο και ανηθικο? Και ασε με εμενα να θεωρω οτι πολλοι γιατροι ειναι χριστιανοταλιμπαν, ακομα κι αν εχω αδικο.
Αμα καποιος αρνειται να κανει αμβλωση (καταπατωντας τον ορκο του και την ιατρικη δεοντολογια) ποιος εινια ο ευγενικος και πολιτικα ορθος (χα) ορος με τον οποιο θα προτεινες να τον αποκαλεσουμε? Γιατι το Χριστιανοταλιμπαν ειναι πολυ πιο ευγενικο απο αυτα που σκεφτομαι προσωπικα.
Ρε παιδιά, συγγνώμη, μεταξύ Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας δεν είναι τα εργοστάσια; Το κάνουμε να ακούγεται λες κι είναι στη μέση του πουθενά και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος διαβίωσης. Καταλαβαίνω το βιοποριστικό που υπάρχει στη μέση, αλλά ακόμη κι αν μιλάω από θέση προνομίου (να μην είμαι εργαζόμενος), δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Μου φαίνεται ισοπεδωτική σκέψη αυτή, ακόμη και στην καλοπροαίρετη προσπάθειά της να δείξει κατανόηση. Δεν είναι μόνο “να χειροκροτήσω μην με απολύσουν”, είναι αν συνειδητοποιώ ότι ο μόνος λόγος που μπορώ να είμαι εκεί να χειροκροτώ είναι ότι είχα τύχη να μην δουλεύω όταν έσκασαν όλα.
Δηλαδή, πες δικαιολογείται να το κάνεις για να μην χάσεις την δουλειά σου, δικαιολογείται όταν μπορεί να είσαι το επόμενο θύμα; Πού βάζουμε μία γραμμή στο πόσα δεχόμαστε για έναν μισθό; Μου φαίνεται τρομερά πατροναριστικό να λες “Εργάτες είναι, τι επιλογή έχουν;”, σαν να συμφωνείς πως ένας εργάτης είναι εντελώς ασπόνδυλος για τα λεφτά.