Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Επειδή έχω χαθεί ομολογώ , είσαι αλτ ραητ ; :neutral_face:

Αν ο Quintom είναι σύντροφος τότε εγώ μπορεί να είμαι μέχρι και ερπετάνθρωπος.

Η αλήθεια να λέγεται… εγώ μπορεί να μην είμαι ικανός να κρίνω το που ακριβώς στέκομαι.

Βέβαια συγκεκριμένοι άνθρωποι σκέφτονται (χωρίζουν τον κόσμο, ορίζουν την πραγματικότητα) με συγκεκριμένους όρους, όχι τυχαία.

Οι Δεξιοί συνήθως δεν θα πουν περί νεοφιλελευθερισμού, οι αριστεροί πάλι συνήθως δεν θα πουν περί Globalists. Γνώμη μου είναι πως δεν είναι το goto Κομμουνιστών πως έχουν απέναντι τους κάποιον alt-right.

To be fair, δεν είπε αυτό

2 Likes

Τον καταλαβαίνω τον @QuintomScenario , π.χ. αν είχα την ατυχία να ζω ΗΠΑ, πιθανόν θα ψήφιζα κι εγώ Μπέρνι και όχι το εκεί ΚΚ, πρέπει να σταθμίζεις πολλά πράγματα.

Εν τω μεταξύ το ΚΚ ΗΠΑ χρόνια και ζαμάνια τώρα ρίχνει γραμμή “ψηφίστε Δημοκρατικούς”, οπότε ένα και το αυτό

Ναι ε; Δεν το ήξερα… άρα καλώς θα ψήφιζα Μπέρνι :grin:

Όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας :grin:

Ισχυει, θεωρω πως υπαρχουν πολλα προβληματα με το ΚΚΕ στην Ελλαδα, και επισης πολλα μελη του ΚΚΕ που καταντανε γραφικοι λογω της μη ρεαλιστικης αντιμετωπισης που εχουν, αλλα την ψηφο μου την εχω ριξει αρκετες φορες εκει. Ειδικα επειδη το ΚΚΕ πρεπει να υπαρχει στην Βουλη ως αντιλογος, και νομιζω πως εν τελει και τα ιδια τα μελη του κομματος αυτο επιθυμουν.

Συντροφος ομως οχι, δεν ειμαι. Με εκφραζουν πολλες απο τις πολιτικες τους πεποιθησεις, οχι ομως ολες. Κατι που ισχυει για ολα τα κομματα αλλωστε. Απλα αν ψηφιζα ποτε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ τοτε να μου κοπει το χερι :stuck_out_tongue:

Ποιο ειναι το εδω ΚΚ?

Στα 16 χρονια που βρισκομαι εδω, τα περισσοτερα ηταν εξαιρετικα χρονια και καποια ηταν απλως καλα. Μονο τα τελευταια 2 χρονια εχουμε πεσει στο “τι κανω εδω περα ρε γμτ” , αλλα αυτο το ειχα στην Ελλαδα επι 4-5 χρονια πριν φυγω, και θα το ξανααποκτησω αν επιστρεψω σχεδον σιγουρα, οποτε οκ, ας πουμε οτι προτιμω αυτην την ατυχια απο την ατυχια του να ζω στην Ελλαδα του Μητσοτακη και ολων των προηγουμενων :stuck_out_tongue:

1 Like

fair enough…

Ορίστε ρε @St_Anger , μέχρι και την ύπαρξη του ΚΚ ΗΠΑ αγνοεί :sweat_smile:

Και γιατί να το ξέρει άλλωστε, μια ουρά των Δημοκρατικών είναι

Παλι καλα να λες, υπαρχει τεραστια ποσοτητα Ελληνοαμερικανων που ειναι τραμπαριφες.

Και σε λίγο θα έχουν - έχετε κι εσείς λόγο για εδώ που καθόμαστε ακόμα εμείς

Κάτι που βρήκα τυχαία πριν λίγο:

Σε ευχαριστω πολυ, ειχα αναγκη να ανεβασω πιεση στο 20 πρωινιατικα.

1 Like

Πάτησα Alt right στο πληκτρολόγιο και δεν έκανε τίποτα

1 Like

Δοκίμασε συνδυαστικά με Shift και Del :nerd_face:

edit: το έγραψα και λάθος… Ctrl και όχι Shift :roll_eyes:

1 Like

Δεν ξέρω από πού ξεκίνησε η ιστορία για τις αμβλώσεις (σας έπιασα στα μισά της συζήτησης). Καταλαβάινω πως υπηρξε κάποια είδηση πως πολλοί γιατροί δεν τις κάνουν που την έχασα. Η μια ανάγνωση είναι πως δεν τις κάνουν γιατί είναι δεξιοί, anti-woke, Χριστιανοταλιμπάν, κλπ που ίσως ισχύει αναλόγως την είδηση που δεν έχω διαβάσει.

Στο μυαλό μου πάντως οι γιατροί βρίσκονται σε μια ηλικία και θέση που μπορεί να έχουν μια άλλη οπτική του θέματος αρκετά πιο πολυδιάστατη από αυτήν που έχω εγώ έξω από τον χορό. Θεωρώ δικαίωμα της κάθε γυναίκας να έχει έλεγχο στο σώμα της και πολλές γυναίκες δικαιολογημένα προχώρησαν σε άμβλωση ή την αποφάσισαν. Αλλά θεωρώ και δικαίωμα του κάθε γιατρού να εφαρμόζει τον όρκο που κατάλαβε πως έδωσε. Ομολογώ πως δεν ξέρω καν ποια ειδικότητα ορίζει ο νόμος πως κάνει τις αμβλώσεις (τώρα το συνειδητοποίησα που σας διάβασα - γυναικολόγοι; ). Αλλά ότι κι αν λέει ο νόμος, δε μπορείς να αναγκάσεις κανέναν άνθρωπο να εφαρμόσει τον νόμο σε ιατρικά θέματα που φέρει τέτοια ευθύνη. Έχει ως γιατρός την εμπειρία για να κάνει την επέμβαση με ασφάλεια; Έχει δεχτεί την απαραίτητη εκπαίδευση; Είναι προετοιμασμένοι οι συνεργάτες του; Είναι ο τομέας που τον ενδιαφέρει να εξειδικευτεί ή απλά θα ρισκάρει 2-3 φορές τον χρόνο να σκοτώσει μια εγκυμονούσα που ήθελε άμβλωση αλλά δεν έψαξε εγκαίρως κάποιον πιο έμπειρο ή κλινική εξειδικευμένη σε αυτό;

Και φυσικά έχει το δικαίωμα με όσα έχει διαβάσει να αποφασίσει ως επαγγελματίας αν το θέλει για την ζωή του ως τομέα ειδίκευσης και το πόσο άνετος είναι με την ιδέα. Η ψυχολογία του να μπαίνεις ως γιατρός/νοσοκομιακός να κάνεις άμβλωση σε μια γυναίκα δε μου ακούγεται εύκολη. Η εγχείριση ανοιχτής καρδιάς ή τα επείγοντα ή η γέννα έχουν πολύ άγχος και μια ‘ηθική’ επιβράβευση στο τέλος πως έσωσες μια ζωή ή έφερες στον κόσμο μια ζωή. Οι περισσότεροι λογικά αυτό θα κατάλαβαν και ως όρκο που έδωσαν. Η άμβλωση για έναν επαγγελματία γιατρό μου ακούγεται πολύ άγχος και η επιβράβευση είναι ποια; Πώς εφάρμοσαν κάποιον νόμο που δεν ήταν υποχρεωτικό να εφαρμοστεί από αυτούς εκείνη τη στιγμή ενώ δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει σαφώς το πλαίσιο όπως ορίζει π.χ. για τόσα άλλα στον χώρο τους;

Θυμάμαι τον αείμνηστο παππού μου που 2 πολιτικούς συμπαθούσε και έσταζε μέλι: τον Γιακουμάτο της ΝΔ και την Κανέλλη του ΚΚΕ. Φαινομενικά δεν είχαν τίποτα κοινό οι 2 τους. Τελείως διαφορετικοί ιδεολογικοί χώροι. Υπήρχε όμως κάτι κοινό που είχαν: αυτοί ήταν οι δύο που φώναζαν πάντα στα κανάλια και ο -οριακά κουφός- παππούς μπορούσε να ακούσει. Εμείς τα εγγόνια βάζαμε τον ήχο της τηλεόρασης εκεί που είχε νόημα για την ψυχική μας ηρεμία. Οπότε ο παππούς έβλεπε 40 άτομα στα πάνελ -που εμείς θεωρούσαμε αξιότερα του Γιακουμάτου- αλλά μόνο αυτοί οι 2 προσπαθούσαν όντως να επικοινωνήσουν με τον παππού μου. Πώς μπορούσε να ψηφίσει για αντιπρόσωπο κάποιον από τους 40;

Εμείς γελάγαμε με τον παππού που δεν καταλάβαινε τη διαφορά δεξιάς κι αριστεράς και ταυτόχρονα ο Γιακουμάτος ήταν στην κυβέρνηση όλων μας με ψήφους από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Δεν ξέρω αν η ιστορία μου κάνει 100% match με αυτό που προσπαθείς να πεις, αλλά νομίζω δεν είναι μακριά.

2 Likes

Μπορεις να σκεφτεις καποιο επαγγελμα με μεγαλυτερη ευθυνη απο αυτο του γιατρου; Οταν επιλεγεις αυτο το επαγγελμα, παντρευεσαι την ευθυνη.

Οταν εχεις τον τιτλο “γυναικολογος”, σημαινει οτι εχεις σπουδασει 6 χρονια Ιατρικη και εχεις κανει και 5 χρονια γυναικολογια. Ναι, εχεις δεχτει την απαραιτητη εκπαιδευση, εχεις την εμπειρια, ειναι προετοιμασμενοι οι συνεργατες σου.

Συγγνωμη, αλλα ως γιατρος σε ενα δημοσιο νοσοκομειο δεν νομιζω οτι μπορεις να επιλεγεις περιστατικα με αυτον τον τροπο. Τι θα πει αν ειναι “ο τομεας που τον ενδιαφερει να εξειδικευτει”, γυναικολογος σε δημοσιο νοσοκομειο εισαι, μπορεις να λες “εγω δεν κανω αμβλωσεις”, “εγω δεν κανω γεννες”, “εγω δεν κανω υστερεκτομες” κλπ.;

Γυναικολογος εισαι, η ειδικοτητα σου δεν περιλαμβανει μονο γεννες, περιλαμβανει και χιλια δυο αλλα πραγματα :grinning:. Αμα δεν εχεις την ψυχολογια να κανεις μια μικροεπεμβαση, εχεις επιλεξει λαθος επαγγελμα :grinning:.

Ο πλαστικος χειρουργος τι “ηθικη” επιβραβευση εχει μετα απο μια επεμβαση αυξητικης στηθους; Δεν εσωσε καμια ζωη ουτε εφερε στον κοσμο καποια αλλη. Γιατρος εισαι και μια ασθενης σου ζηταει κατι που εχει το δικαιωμα να σου ζητησει. Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι ειναι ενταξει να αρνηθεις να το κανεις - βασικα, μαλλον δεν ειναι καθολου ενταξει. Για το “αγχος” και την ευθυνη, τα ειπαμε. Αν δεν τα θελεις, μαλλον διαλεξες λαθος επαγγελμα :grinning:

4 Likes

Απαράδεκτη τοποθέτηση @karvou, σόρι κιόλας

Όταν μια γυναίκα έχει ανάγκη να κάνει άμβλωση πρέπει το δημόσιο σύστημα Υγείας να της παρέχει αυτή τη δυνατότητα, χωρίς ναι μεν αλλά

3 Likes

Δεν κάνουν όλοι οι ορθοπεδικοί όλα τα κόκκαλα το ίδιο. Θα σε παραπέμψουν στον αντίστοιχο ειδικό όταν δεν είναι κάτι επείγον ή δεν κινδυνεύει η ζωή σου. Μπαίνει στο γραφείο σου μια έγκυος που για τους δικούς της λόγους θέλει άμβλωση. Δηλαδή τι; Την ντύνουν για εγχείριση εκείνη τη στιγμή αντί να περιμένουν να έρθει ο πιο έμπειρος κι εξειδικευμένος; Φαντάζομαι όχι. Την προστατεύουν παραπέμπωντας την εκεί που πρέπει αν δε συντρέχει λόγος για το ρίσκο.

Δεν έχω διαβάσει την είδηση που λογικά έχετε διαβάσει. Αν θυμάμαι καλά στην Ελλάδα η άμβλωση επιτρέπεται κατά περιπτώσεις. Τους είπε το δημόσιο νοσοκομείο να κάνουν άμβλωση που εμπίπτει στις περιπτώσεις κι αρνήθηκαν; Τους ανέθεσαν μια τέτοια περίπτωση κι είπαν όχι; Γιατί αν έγινε αυτό, τότε το ερώτημα και η είδηση δεν είναι γιατί αρνήθηκαν οι γυναικολόγοι αλλά γιατί τους πληρώνει ακόμη το δημόσιο νοσοκομείο και γιατί δεν έχει νομικά προβλήματα το νοσοκομείο.

Που για να τα λέμε κι όλα, αν δεν υπάρχει τιμωρία στην παραβίαση τότε ουσιαστικά δεν υπάρχει νόμος. Άρα αν δεν τους κυνηγάει κανείς, τότε ο νόμος είναι μόνο στα χαρτιά και έρχεσαι πάλι στα λόγια μου (που νόμιζα το είχα γράψει ξεκάθαρα αλλά από @GRACCHUS_BABEUF καταλαβαίνω όχι). Πως το νομικό πλαίσιο είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν είναι θέμα γυναικολόγου αλλά δημόσιου συστήματος υγείας. Σαφώς και υπάρχουν κλινικές για να κάνουν αμβλώσεις όποια στιγμή να΄ναι αλλά εκεί πληρώνεις. Και οι γιατροί εκεί μπορεί να είναι και σε δημόσιο νοσοκομείο και να έχουν conflict. Όμοια με τους ορθοπεδικούς και τους περισσότερους ιατρικους τομείς στην Ελλάδα.

Kι αν τα δημόσια νοσοκομεία δεν κάνουν αμβλώσεις, τότε είναι λίγο άχρηστα τα 5 χρόνια ειδίκευσης του γυναικολόγου εκεί.

Καλά, στην Ελλάδα τα ποσοστά των καισαρικών είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Λένε γιατί βολεύει καλύτερα τους Έλληνες γυναικολόγους να έχουν 8ωρο. Εδώ τόσοι γυναικολόγοι δεν έχουν την ψυχολογία να ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα για φυσιολογικό τοκετό και κάνουν καριέρα σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια.

Ο πλαστικός χειρούργος δε μπορεί να αρνηθεί να κάνει εγχείριση; Είμαι βέβαιος πως μπορεί κι ας έχει η ασθενής το δικαίωμα να του το ζητήσει. Δεν ξέρω. Ίσως και να μη μπορεί αν μιλάμε για δημόσιο ελληνικό νοσοκομείο. Ειλικρινά δεν ξέρω τους κανόνες λειτουργίας τους.