Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Λοιπόν, για να μην κυνηγάμε την ουρά μας: Μια δημοσιογράφος του news24 έκανε έρευνα για την κατάσταση με τις αμβλώσεις στα δημόσια νοσοκομεία της επαρχίας (όχι Αθήνας και Θεσσαλονίκης) με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε ότι η άμβλωση είναι για την ίδια. Σε όλα, δε, είπε ότι ήταν μέσα στα επιτρεπτά όρια του χρόνου κύησης όπου μπορεί να γίνει άμβλωση, δεν υπήρχε δηλαδή θέμα ιατρικής φύσης περιορισμών. Επικοινώνησε με 80 νοσοκομεία και στα 47 απ’ αυτά, πάνω από τα μισά, της έριξαν άκυρο. Άλλοι είπαν “δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου”, άλλοι είπαν “δεν μπορούμε γιατί θα έχουμε προβλήματα με την Εκκλησία ή/και την τοπική κοινωνία”, άλλοι προσφέρθηκαν να “βοηθήσουν” παραπέμποντάς την σε ιδιωτικές κλινικές. Αυτό έγινε. Δεν είπε το τάδε νοσοκομείο στον τάδε γιατρό κάνε αυτή την επέμβαση και εκείνος αρνήθηκε. Η ίδια η γυναίκα που υποτίθεται ότι ήθελε άμβλωση απευθύνθηκε σε αυτούς και αρνήθηκαν.

8 Likes

Άρα μπορεί να μην ήταν καν γιατροί αυτοί που της έριξαν το άκυρο αλλά όσοι έτυχε και σήκωσαν το τηλέφωνο; Στην Άνδρο πάντως το κέντρο υγείας έχει έναν ορθοπεδικό θυμάμαι και μια παιδίατρο. Σίγουρα θα την έδιωχναν κι αυτό θα της έλεγα κι εγώ. Θα της πλήρωνα εγώ το καράβι για Άθήνα

Thanks που μου το περιέγραψες. Τραγικές οι απαντήσεις τους, πραγματικά για εκκλησία και συνείδηση. Τελείως αναμενόμενες για το στερεότυπο που έχει κανείς για τα νοσοκομεία της επαρχίας.

Σε νοσοκομεία λέει ότι πήρε, όχι σε κέντρα υγείας.

Όσο για το ποιος σήκωσε το τηλέφωνο, όντως θεωρείς ότι έχει σημασία; Μπορεί να ήταν γιατρός, μπορεί να ήταν νοσηλευτής, μπορεί να ήταν διοικητικό προσωπικό. Το θέμα είναι ότι η απάντηση που έδωσε ήταν είτε θετική είτε αρνητική. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι π.χ. απάντησε η τάδε στο τηλεφωνικό κέντρο και αποφάσισε η ίδια αν θα γίνει η τάδε επέμβαση στο νοσοκομείο ή όχι, πέρα από τι θα έλεγε ο ειδικευμένος γιατρός.

Αν έγινε στα 47 από τα 80 νοσοκομεία είναι γενικευμένο προφανώς. Για το ποιος σήκωσε το τηλέφωνο το τονίσα γιατί νόμιζα μιλούσατε για τους γιατρούς και πως αυτοί είναι Χριστιανοταλιμπάν κι όχι το υπουργέιο. Παρεξήγηση

(Ναι η Άνδρος δεν έχει νοσοκομείο καν. Πού τέτοια τύχη.)

1 Like

Τοση ωρα που σου πηρε να γραφεις, θα την ειχες διαβασει 5 φορες την ειδηση :grinning:

2 Likes

Όχι ακριβώς παρεξήγηση εγώ θα έλεγα. Μιλούσαμε για πολλά και διάφορα, άλλο το από που αρχίσαμε. Συχνά o καθένας για τα δικά του ή κάποιοι για ~όλα ταυτόχρονα. Ακόμα και εσύ έβαλες μερικά επιπλέον ζητήματα περί βιοηθικής. Κακό δεν είναι αυτό.

Ωραία η ιστορία με τον Παππού, ευχαριστώ.

1 Like

Στο δικο μου μυαλο, οταν κανεις λειτουργημα και οχι απλα ενα επαγγελμα ειναι πολυ πιο στενα τα ορια που εχεις αν θα το ασκησεις η οχι. Αλλο να πεις δεν σας κανω τουρτα για τον γαμο ομοφυλοφυλων (που και παλι γαμιεσαι, αλλα χεστηκαμε, παμε στο διπλα ζαχαροπλαστειο) και αλλο να αρνεισαι να προβεις σε ιατρικες πραξεις. Το δευτερο θα επρεπε να τιμωρειται πολυ πιο σκληρα. Γιατι να μην βρουμε και γιατρους που σε μερικα χρονια θα αρνουνται για λογους συνειδησης να εμβολιασουν παιδια πχ, για να μην τους προκαλεσουν αυτισμο. Μην γελας, το ιδιο λογικος λογος ειναι με το οτι θα σε τιμωρησει ο φανταστικος μπαμπουλας στον ουρανο αν κανεις αμβλωση. Επιστημονας υποτιθεται πως εισαι, οχι η γιαγια στο κωλοχωρι που ξεματιαζει.

2 Likes

Η είδηση είχε λεπτομέρειες σε μια πτυχή της υπόθεσης που δε την θεωρώ την πιο σημαντική και για αυτό δεν την έψαξα. Σας είπα κατευθείαν την πτυχή.

Καταλαβαίνω τα κίνητρα της δημοσιογράφου καθότι το θέμα έχει δημοφιλία, αλλά η Ελλάδα δεν είναι ΗΠΑ και για μένα η είδηση δεν είναι για τις αμβλώσεις. Στις ΗΠΑ το θέμα των αμβλώσεων είναι κομμάτι της επικαιρότητας γιατί ο Τραμπ άλλαξε τους δικαστές που άλλαξαν τους νόμους στο δικό τους σύστημα. Στην Ελλάδα ο νόμος των αμβλώσεων είναι 40 χρόνων, στέρεος, σχεδόν με καθολική αποδοχή, και μόνο λίγοι θα φέρουν το θέμα στη συζήτηση για να αντιγράψουν τα της Αμερικής μπας και κερδίσουν από σπόντα λίγο airtime. Τους τελευταίους στην Ελλάδα τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια και ασχολούμαι με κάτι λιγότερο αμελητέο.

Το ότι έχουμε το νόμο όμως, δε σημαίνει πως εφαρμόζεται σωστά αυτόματα ανεξαρτήτως πλαισίου. Το πραγματικό πρόβλημα παραμένει η οργάνωση του ΕΣΥ που ακυρώνει τον όποιο σωστό νόμο. Δε μπορεί να τηλεφωνεί ο ασθενής και ο κάθε τυχαίος να του λέει την κάθε πίπα για εκκλησία και συνείδηση δίχως να λογοδοτεί και δίχως το τηλεφώνημα να καταγράφεται. Πρόβλημα θα έπρεπε να έχουν και όποιοι την παρέπεμψαν σε ιδιωτική δίχως να τη δουν κι ας το έκαναν για την προστατέψουν από επικίνδυνες καταστάσεις (μην ξεχνάμε το νοσοκομείο στην επαρχία που οι ΜΕΘ του είχαν 0% επιτυχία επί covid κόντρα σε όλα τα παγκόσμια statistics). Αυτά όμως δεν έχουν καμιά σχέση με όρκους κλπ που γράφοταν προηγουμένως. Ο όρκος του γιατρού είναι στον ασθενή όχι στο ΕΣΥ ή στον αγώνα για ένα καλύτερο ΕΣΥ.

Edit: επίσης πτυχή της είδησης είναι το επίπεδο της παιδείας στην επαρχία. Γιατί κανείς δεν αφήνει την Αθήνα για να πάει να δουλέψει τηλεφωνικό κέντρο σε νοσοκομείο της επαρχίας. Ντόπιοι θα δουλέψουν εκεί και θα φέρουν την ευθύνη να βοηθήσουν τηλεφωνικώς τους ασθενείς.

Διαβάζω πως απάντησε ο Άδωνις για το εν λόγω άρθρο. Είπε πως…

Αναφερόμενος στο ρεπορτάζ που κάνει λόγο για 46 κλινικές οι οποίες αρνούνται να πραγματοποιήσουν αμβλώσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι έχει ζητήσει πλήρη καταγραφή στοιχείων από τις υπηρεσίες του.

Όπως είπε, «το ρεπορτάζ εκ πρώτης όψεως δεν είναι απολύτως ακριβές», σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρονται νοσοκομεία χωρίς γυναικολογική κλινική. Τα επίσημα στοιχεία, όπως ανέφερε, θα τα έχει έως την Παρασκευή.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «στην Ελλάδα ζήτημα νομιμότητας των αμβλώσεων δεν τίθεται» και ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρέχει και πρέπει να παρέχει αυτή την ιατρική πράξη στη γυναίκα που θα την επιλέξει, με την ασφάλεια που πρέπει».

Σχετικά με περιπτώσεις γιατρών που επικαλούνται λόγους συνείδησης, ανέφερε ότι το ζήτημα δεν είναι απλό και ότι πρέπει να εξεταστεί θεσμικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως το νοσοκομείο οφείλει να διασφαλίζει την παροχή της υπηρεσίας.

Βέβαια Άδωνις είναι αυτός. Παράλληλα λέει πως θα παραδώσει το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών και χθες κατέβασε τα ΜΑΤ να δείρουν γιατρούς οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε οτιδήποτε πει.

Εγώ πάντως τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Παλι καλά που δεν του πέταξαν κανένα πακέτο μακαρόνια να σκασει και η αντιτρομοκρατική

7 Likes

Α εγω δεν ξερω ακομα ποσο μπορω να τον εμπιστευτω, κι ας ειναι ο μεγαλυτερος κλοουν του εξερευνημενου και του ανεξερευνητου συμπαντος.

1 Like

Και που λετε, θυμηθηκα που ειχαμε κατι κουβεντες εδω μεσα με κατι τυπακια που μας λεγανε ποσο κεντρωος και φωνη της λογικης ειναι ο Θανουλης, τι θυμηθηκα και εγω τωρα βραδυατικα ε.

brave_screenshot_www.facebook.com

5 Likes

Το μόνο που αξίζει να σχολιάσει κανείς είναι το ξεδιάντροπο ψέμα (ανάμεσα στα υπόλοιπα δηλαδή) ότι οι Ακροναυπλιώτες παρέμεναν φυλακισμένοι επειδή λέει αρνήθηκαν να πολεμήσουν κατά των εισβολέων Ιταλών και Γερμανών! Και οι πέτρες ξέρουν ότι οι Ακροναυπλιώτες ζήτησαν να σταλούν στο μέτωπο να πολεμήσουν τους Ιταλούς και ότι η δικτατορία Μεταξά τούς το αρνήθηκε.

Τώρα θα μου πεις, ο Τζήμερος μπορεί να μην το ξέρει καν αυτό. Ή να μη σκέφτηκε καν να μπει στον κόπο να το τσεκάρει. Μες στη φούρια του να ξεράσει τον οχετό του ρε παιδί μου.

Μπορεί.

3 Likes

Σε αντιπαραβολή με τη μικροψυχία που αναβλύζει από την ανάρτηση (και τη γενικότερη παρουσία) του Θανούλη, παραθέτω την κατάθεση της ανιψιάς του ανώνυμου Κώστα Ρουσόπουλου που δολοφονήθηκε στην Καισαριανή. Γίγαντες σαν τον κύριο Κώστα δεν μπορεί να λερώσει κανένας Θανούλης:

4 Likes

Πιο κατω σε ενα σχολιο λεει οτι οι Ταγματασφαλιτες ηταν πιο πατριωτες απο του Κομμουνιστες γιατι εκεινοι λεει μπορει να συμμαχησαν με τους Ναζι, αλλα το εκαναν γα να απαλλαξουν την Ελλαδα απο τον κομμουνιστικο κινδυνο.

Αμα εισαι κεντρωος ομως ρε παιδι μου, οι ακραιοι σε πολεμανε, ετσι ειναι. Οταν θα τον κανουν μπαουλο μετα σε καμια συγκεντρωση τον απολογητη του Χιτλερ, που ουτε ο Μιχαλολιακος δεν τολμαγε να πει τετοιες μαλακιες δημοσια, θα φταινε οι Σταλινιστες που που ειναι αυταρχικοι και δεν αντεχουν την ελευθερια του πνευματος του μετωπου της κοινης λογικης.

Σιγά μη δεν το ξέρει.

Μωρέ ναι

Υπάρχουν έρευνες που λένε ότι οι νεότερες γενιές, για πρώτη φορά στα χρονικά, ειναι χαζότερες.

Βρε λες ;

3 Likes

… εξηγώντας ότι οι φοιτητές είχαν το ίδιο κείμενο «με πολύ μικρές διαφορές και όλοι με την ίδια “ξύλινη” γλώσσα του AI που είναι πια εύκολα αναγνωρίσιμη. Το μάθημα αφορούσε τις Διεθνείς Σχέσεις

Εντωμεταξύ το 99% των κειμένων που αφορούν το γνωστικό του αντικείμενο, έχουν όλα την ίδια ξύλινη γλώσσα :stuck_out_tongue:

1 Like

Αυτο παντως πλεον το αναφερουν αρκετοι γνωσιακοι αναλυτες και επιστημονες, νευροψυχολογοι, και νευροεπιστημονες. Συγκεκριμενα αναφερουν το οτι ενω καθε γενια εχει βελτιωμενες ικανοτητες επιλυσης προβληματων, αναλυσης, αντιληψης και απομνημονευσης απο την προηγουμενη γενια, αυτο για πρωτη φορα στην ιστορια του ανθρωπινου γενους πλεον δεν αποτελει πραγματικοτητα για τους Gen-Z. Η προφανης απαντηση εχει να κανει φυσικα με την αυξημενη χρηση τεχνολογιας, τις αλλαγες στην εκπαιδευση, και την εξαρτηση που εχει η παρουσα γενια των 15-25χρονων απο τις οθονες και τα κινητα τηλεφωνα. Η αληθεια ειναι μαλλον λιγο πιο nuanced (χωρις αυτο να σημαινει οτι ολα αυτα δεν παιζουν τεραστιο ρολο στο να μεγαλωσει μια γενια με λιγοτερες αντιληπτικες ικανοτητες απο την προηγουμενη), αλλα σιγουρα δεν εχει να κανει με την χρηση ΑΙ, καθως η χρηση ΑΙ ειναι πολυ προσφατη για να μπορει να κατηγορηθει για κατι τετοιο. Τα αποτελεσματα της εξαρτησης απο ΑΙ θα τα δουμε οταν μεγαλωσουν λιγο ακομα τα ατομα της Gen Alpha, τα οποια ειναι οσα γεννηθηκαν απο το 2012 και μετα. Εγω τα βλεπω ηδη τα αποτελεσματα στους μαθητες μου, αλλα το στατιστικο μου δειγμα ειναι πολυ μικρο, ασε που τα παιδια που διδασκω ειναι αρκετα privileged και πανε και σε STEM σχολειο απο μικρη ηλικια.

Αν και δεν εχεις πολυ αδικο (οκ τραγικη υπερβολη το 99%), Πολιτικες Επιστημες και Πολιτικοι Επιστημονες >>>> Πολιτικη και Πολιτικοι.

ΥΓ. Η ουσια ειναι πως εμεις που γραφουμε εδω μεσα ανηκουμε ουσιαστικα στο human peak performance οσον αφορα τις εγκεφαλικες λειτουργιες :sunglasses: Τουλαχιστον καποιοι εδω μεσα, σιγουρα οχι ολοι οκ.

5 Likes