Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Μια αντίθετη άποψη:

Δεν έχω δει όλες τις μελέτες βέβαια (και με μια γρήγορη αναζήτηση δεν τις βρήκα κιόλας, μόνο τα πρόσφατα άρθρα που φαίνεται να απορρέουν από την κατάθεση του Dr. Jared Cooney Horvath βρήκα) και δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά έχω την αίσθηση ότι η νοημοσύνη είναι πρώτιστα θέμα γονιδίων και δευτερευόντως θέμα διατροφής και καλλιέργειας της περιέργειας και της φιλομάθειας. Εξ αυτού, σε έναν κόσμο που συνεχίζουμε να αναμειγνύουμε τα γονίδιά μας, δεν έχει ξεσπάσει κάποιος παγκόσμιος λιμός και δεν σταματήσαμε να καλλιεργούμε την περιέργεια των παιδιών γκρεμίζοντας σχολεία και απαγορεύοντας την εκπαίδευση, δεν καταλαβαίνω πώς θα μειωνόταν η νοημοσύνη σε μια ολόκληρη γενιά. Στη Βόρεια Κορέα που είναι κλειστή κοινωνία ίσως υπάρχει γονιδιακό θέμα αλλά δεν μας αφορά όλους. Στις πολλές περιοχές του κόσμου που υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων ίσως εμφανίζεται ελλιπής ανάπτυξη των εγκεφάλων αλλά πάλι δεν μας αφορά (sic) όλους, κυρίως επειδή δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο και θα είχε επηρεάσει τον μέσο όρο και σε πιο παλιές γενιές. Τέλος, η καλλιέργεια της περιέργειας μπορεί πράγματι να περιορίζεται από τις αλγορυθμικές “φούσκες” στις οποίες κινούμαστε όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά νομίζω πως όσο δεν καταρρέει το εκπαιδευτικό σύστημα τελείως, δημιουργούνται ερεθίσματα. Βέβαια δεν ξέρω κιόλας και αυτές τις τρεις προϋποθέσεις (γονίδια, διατροφή, περιέργεια) από την κοιλιά μου τις έβγαλα και πολύ βολικά τις κάλυψα, αλλά μου φαίνεται ακραία εξέλιξη να χαζεύει όντως η επόμενη γενιά. Είπαμε, πάμε κατά διαόλου αλλά όχι κι έτσι.

1 Like

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος είναι η αποδοχή ότι τα πάντα είναι μάταια, ότι η κακία θα εξακολουθεί να κυριαρχεί στους αιώνες των αιώνων, η δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί και ο αδικημένος /προσβεβλημένος δεν θα δικαιωθεί, και πράγματι πόσοι από εμάς δεν το έχουμε νιώσει; Εύχομαι στο κορίτσι να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ξαναβρεί την ισορροπία και τη γαλήνη που της στέρησαν.

11 Likes

Ένα καταπληκτικό σκίτσο του Βαβαγιάννη από χτες. Οι μεν αντιμετώπισαν το εκτελεστικό απόσπασμα με τις γροθιές υψωμένες και δείχνοντας ατρόμητοι μπροστά στον θάνατο, οι δε έχουν επιστρατεύσει κάθε πιθανή και απίθανη “δικαιολογία” και έχουν πλημμυρίσει με τα δάκρυά τους τις δικαστικές αίθουσες, ως γνήσιες κότες.

13 Likes

Έτσι είναι ακριβώς, μάλιστα διάβασα ότι Σπυράκος έκανε μήνυση για τη σάτιρα στον Λαζόπουλο. Μεγάλες στιγμές.

Και έχεις σήμερα τον Κούλη να νιώθει δέος για τις φωτογραφίες των Ελλήνων πατριωτών της Καισαριανής που αναδεικνύουν το μεγαλείο της ενιαίας Εθνικής Αντίστασης πέρα από τις ιδεολογίες και τις κομματικές ταυτίσεις της εποχής*. Σε bold τα λεγόμενά του…Και οι ιθαγενείς χειροκροτάνε και νιώθουν υπερηφάνεια…Που ο πατέρας του έτρωγε από 3 συσσίτια ενώ άλλοι πέθαναν στον δρόμο…Που τα ορφανά των ναζί είναι υπουργοί, αντιπρόεδροι κλπ…

7 Likes

Τα λεγόμενα των λογογράφων του.

Ασε που ακουγε και τις κραυγες των πεινασμενων ο καημενος και δεν μπορουσε να κοιμηθει το βραδυ :smiling_face_with_tear:

5 Likes

Ναι, αλλά οι φασολάδες που έτρωγε ήταν ανάλατες…

Όσο για τον άχρηστο γιο του, 80 χρόνια μετά ακόμα τους πονάει και ενοχλεί ότι το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ με κυρίαρχο το τότε ΚΚΕ ήταν η Εθνική Αντίσταση.

2 Likes

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

Έχεις καμία γνώση πάνω στο θέμα ή ότι λέει η κυραζήνα?

2 Likes

Σχεδόν «μονοπωλιακή» πίεση στο Ticketing (Η απειλή για την Ticketmaster κ.ά.)

• Όπως έχουμε δει, η υπόσχεση προς τους διοργανωτές είναι ξεκάθαρη: επιλέγοντας τη More.gr για την έκδοση των εισιτηρίων, κερδίζουν προνομιακή πρόσβαση σε διαφήμιση στα μέσα της Alter Ego. Αυτό καθιστά τη More.gr μια σχεδόν απόλυτα μονοπωλιακή ως επιλογή, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στους καθαρούς «παίκτες» του ticketing που δεν έχουν δικά τους μέσα προβολής.

Το πιο φιλόδοξο στοιχείο είναι η ξεκάθαρη πρόθεση της Alter Ego να εξελιχθεί σε μια “Super App” καθημερινότητας. Ο στόχος είναι ο Έλληνας καταναλωτής να μπαίνει στο οικοσύστημα της εταιρείας το πρωί για να διαβάσει ειδήσεις, το μεσημέρι για να δει ψυχαγωγία, και το απόγευμα για να κλείσει εισιτήρια.

1 Like

Ο “καθαρος παιχτης του ticketing” ειναι η ticketmaster :joy:;

Νομίζω εννοεί ότι η ticketmaster πουλάει μόνο εισιτήρια (εκεί δλδ πάει το “καθαρά”) ενώ η alter ego θα πουλάει εισιτήρια για εκδηλώσεις που θα διαφημίζει χωρίς κόστος στα δικά της μέσα. Θα μπαίνεις δηλαδή στο in.gr, θα μαθαίνεις ότι έρχεται η τάδε μπάντα και θα έχει κουμπί “Αγόρασε εισιτήρια” μέσα στο άρθρο. Ή αντίστοιχα με barcode στη διαφήμιση στο Mega κλπ. Οπότε ο διοργανωτής θα επιλέξει πιο εύκολα τη more από την ticketmaster (πόσο μάλλον σε σχέση με ticketservices, cometogether, ticketplus κλπ).

Μπορεί βέβαια ο αρθρογράφος να θεωρεί καθαρές και ηθικές τις πρακτικές της ticketmaster, δεν ξέρω. Πάντως, έχει κάνει την πληρέστερη ανάλυση της εξαγοράς σε σχέση με τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά σάιτ που τσέκαρα, για αυτό και το έβαλα.

Το θέμα είναι ότι ο Βαγγέλας κινείται προς δημιουργία μονοπωλίου, για να μην πω ότι το έχει ήδη στήσει και μένει να αρχίσει να “τρέχει”, που σταδιακά θα επηρεάσει και τις τιμές των εισιτηρίων…

Το να πάρει το Spotify όλη την αγορά των εισιτηρίων είναι αναπόφευκτο πάντως

Υπάρχουν ντοκουμέντα. Πριν τη δολοφονία της η Σόφια Χρηστίδου είχε κάνει έγγραφη αναφορά. Ευτυχώς δηλαδή γιατί θα προσπαθούσαν να τη βγάλουν τρελή (ήδη το προσπάθησαν). Βέβαια κανείς δεν ασχολήθηκε τότε από τους αρμόδιους.

Γονείς-ναυάγια μεγαλώνουν παιδιά παραβατικά, παράσιτα.

Τίποτα δεν θα γίνει. Άκλαυτη θα πάει η γυναίκα. Αυτές οι οικογένειες μεγαλώνουν παιδιά χωρίς να μαθαίνουν να σέβονται ανθρώπους και θεσμούς. Σε λίγα χρόνια αυτά τα σκουπίδια θα μεγαλώσουν, θα ψηφίζουν και θα έχουν θέσεις ευθύνης σε εταιρείες και στο δημόσιο.

Και δευτερος νεκρος εξω απο τη Βουλη μετα απο εγκληματικη αμελεια αστυνομικου, μετα απο το δυστυχημα οπου ο οδηγος της Μπακογιαννη ειχε σκοτωσει μοτοσυκλετιστη. Εδω ο τυπος περασε με κοκκινο απο την Ακαδημιας στη Βασιλισσης Σοφιας μπαινοντας στο αντιθετο ρευμα και συγκρουστηκε με μηχανη που οδηγουσε 63χρονος, ο οποιος τελικα σκοτωθηκε. Τι στοιχημα οτι θα του κλασουν και αυτουνου τα @@ και θα τον πληρωνουμε μεχρι να πεθανει στην Ελλαδαρα μας;

6 Likes