Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

Ρε συ δεν θυμαμαι ακριβως, ειχα δει ενα ποστ στο ρεντιτ που ελεγε ενας τυπος οτι ειχε παει να πεθανει γιατι το συγκεκριμενο γατι που τον δαγκωσε ειχε καποια πολυ σπανια βακτηρια και του ειχε κανει καποια επιπλοκη. Μην σε τρομοκρατω τωρα, ειναι τρομερα σπανια περιπτωση, απλα υπερθεματιζω οτι δεν ειναι τοσο αθωο οσο φαινεται, αν δεις να κοκκινιζει η να πρηζεται better be safe than sorry και πηγαινε σε εναν γιατρο. Λογικα δεν θα παθεις τιποτα.

Είναι αυτό που έχω στείλει στη φωτό. Δεν έχει κάποια αλλαγή

Σε οποιοδήποτε φαρμακείο στη γειτονιά σου. Το κόστος δεν το γνωρίζω αλλά δεν είναι μεγάλο. (είναι μικρό. Ξέχασα το “δεν”)

Επίσης να έρθεις σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της γάτας για τους παρελθοντικούς εμβολιασμούς της γάτας και αν ήταν αλανιάρα, δηλαδή αν ερχόταν σε επαφή και με άλλα αδέσποτα ζώα.

Το ακραίο σενάριο περιλαμβάνει και τη λύσσα, αν και το αποκλείω αφού ήταν σπιτική γάτα (όπως έγραψες).

Ο αντιτετανικός ορός είναι εκ των ων ουκ άνευ

Υπάρχει topic “same song, different title”?
Γιατί το αντίθετο υπάρχει, αλλά δεν έχει πολύ ψωμί.

Υπάρχει.

1 Like

Πολύ γέλιο τα Μιμίδια, θα ανεβάσω κι εγώ κανένα!

1 Like

Γεια σας πήγα και σε κτηνίατρο και σε γιατρό.
Μου έστειλε ο ιδιοκτήτης φωτογραφία από το βιβλιάριο της γάτας και η γάτα έχει κάνει το εμβόλιο για τη λύσσα και κάποια άλλα που ήτανε που αφορούσαν μόνο τη γάτα που δεν έχουνε να κάνουν δηλαδή με τον άνθρωπο άσε που η κτηνίατρος είπε ότι μετά τη λύσσα το ζώο πεθαίνει και δεν είναι καλά υπάρχουν πιο λίγες πιθανότητες για να κολλήσεις και μου είπε ότι το εμβόλιο για τη λύσσα έχει γίνει πολλά χρόνια πριν πρέπει να το επαναλάβει κάτι τέτοιο για την ίδια τη γάτα και μου είπε πως κυρίως το εμβόλιο αυτό καλύπτει την ίδια τη γάτα η οποία όπως καταλαβαίνετε δεν πεθαίνει με τίποτα γιατί είναι εφτάψυχες lol είπα να πω ένα αστείο anyway η κτηνίατρος επίσης είπε ότι προληπτικά δίνει σε όλα τα δαγκώματα αντιβίωση και αντιφλεγμονώδες μου είπε για augmentin και dalacin. Επίσης για τον τέτανο είπε ότι κολλάς αν το κατοικίδιο σου το δαγκώσει ένα άγριο ζώο και μετά το κατοικίδιο σου δαγκώσει εσένα. Είπε επίσης πως οι δαγκωματιες είναι χειρότερες και πιο ύπουλες από τις γρατζουνιες.

Μετά πήγα στη γιατρό και μου έγραψε Fugentin ένα χάπι κάθε 12 ώρες για έξι μέρες
Και nisaid 2χαπια πρωί 2 βράδυ για 2 μέρες. Επίσης μου έκανε αντιτετανικό ορό. Δε με ρώτησε καν φυσικά καταλαβαίνετε πως το εννοώ μου είπε πως είναι απαραίτητα ότι έχουν δει τρελά πράγματα να γίνονται από δάγκωμα γάτας…της είπα πώς ήταν οικόσιτη (έχει εξαφανιστεί πλέον)
Λυπάμαι για την άγνοια μου την ελλιπή ενημέρωση της κοινωνίας για τόσο σημαντικά ζητήματα. Δεν ξέρω αν πρέπει και σε ποιον να ρίξω ευθύνες αλλά θα έπρεπε να μας ενημερώνουν γενικά για σημαντικά ζητήματα υγείας. Φταίω και εγώ φυσικά δε βγάζω τον εαυτό μου απέξω. Όλα θέλουν ψάξιμο. Εξακολουθώ να μισώ τις γάτες όπως πάντα, ήθελα να δώσω μια ευκαιρία σε αυτήν. Εντάξει. Όλα καλά ελπίζω.

7 Likes

…ολα καλα θα(να) πανε…ψυχραιμια :grinning:

4 Likes

Καλά έκανες. Μην ανησυχείς, πάρε την αγωγή που σου έδωσαν και όλα θα είναι καλά. Περιστατικό λύσσας σε άνθρωπο νομίζω ότι έχει πολλά χρόνια να παρουσιαστεί στην Ελλάδα. Για να μη χρειάζεστε αντιτετανικό ορό, να πηγαίνετε κάθε 10 χρόνια να κάνετε αντιτετανικό εμβόλιο :stuck_out_tongue:, αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να ξέρουμε αλλά δεν το ξέρει σχεδόν κανείς. Περαστικά σου :wink:!

7 Likes

:+1: :+1:

3 Likes

Οι άντρες κάνουμε στον στρατό. Ελπίζω να μην έχετε να κάνετε από τότε ε :grinning:

1 Like

Εγώ πήγα πριν 4 χρόνια στρατό :stuck_out_tongue:

5 Likes

Στο σχολειο που διδασκω (προφανως οπως θα γινει αμεσα κατανοητο απο αυτα που θα γραψω μιλαω για εξωτερικο), διδασκουν Θεματα Υγειας, το οποιο περιλαμβανει πληρη ενημερωση για ολες τις ναρκωτικες ουσιες, σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση, ολες τις κοινες αρρωστιες και συμπτωματα, και ακομα και εκπαιδευση σε πρωτες βοηθειες. Εχει τυχει επειδη εχω κενο σε αυτες τις ωρες και το γραφειο μου ειναι διπλα σε αυτην την αιθουσα, να ακουσω πολλα μαθηματα.

Το θλιβερο ειναι πως υπαρχει μια τεραστια ποσοτητα νεας πληροφοριας που εμαθα ακουγοντας αυτες τις διαλεξεις, ενω τα 13χρονα εδω που ειμαι τα μαθαινουν στο σχολειο. Ξερουν ολες τις επιπτωσεις και παρενεργειες απο καθε ναρκωτικο, για παραδειγμα. Στην Ελλαδα οταν πηγα εγω σχολειο τουλαχιστον, ολα μα ΟΛΑ τα θεματα που ανεφερα ηταν ταμπου να τα συζητησεις με τον οποιονδηποτε, ποσο μαλλον να μας τα κανουν στο σχολειο. Ειναι λιγο (εως πολυ) οπισθοδρομικη η Ελλαδα, και οχι μονο σε αυτα τα θεματα.

Εγω δεν εχω παει και ουτε θα παω :sweat_smile:

5 Likes

Το καταλάβαμε ότι είσαι γιωτάς απ’ όταν παίξαμε μπάλα το καλοκαίρι :smiling_imp:

5 Likes

Η αληθεια ειναι οτι ημουν πολυ ντελικατος για σενα στο γηπεδο…
Αυτο το καλοκαιρι θα σου δειξω κι αλλες κινησεις αν θελεις!

4 Likes

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μα καλά, η ίδια μου η μάνα δεν μπορούσε να μού πει ξέρεις υπαρχουν κάποια εμβόλια που πρέπει να γίνουν επαναληπτικά. Μα ούτε καν η ίδια τα κάνει για τον εαυτό της. Δε θα έπρεπε; Τι να πω. Και στην τελική πχ είχα ακούσει για τον ορό του τετάνου όταν πχ είχε χτυπήσει ένας θείος μου κάπου κτλ και χρειάστηκε να κάνει. Αλλά το εμβόλιο κάθε δέκα χρόνια δεν το ήξερα, το διάβασα χθες λογω αυτού του περιστατικού με τη γάτα. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα για να μάθουμε πέντε πράγματα;

Πάντως όλα αυτά πρέπει να είναι στα σχολεία και ειδικά να τούς μαθαίνουν για τα ΣΜΝ ναι αλλά και τα ναρκωτικά όπως είπατε. Γιατί αυτά ενδιαφέρουν τη νεολαία καλώς ή κακώς. Πάντως και αυτά με τα ζώα τα εμβόλια είναι πολύ σημαντικά. Τα αδέσποτα στην Ελλάδα θερίζουν. Τεσπά. Εγώ πάντως ενημέρωσα και φίλες μου μικρότερες από μένα, ο,τι μαθαίνω και είναι έγκυρο και διαπιστωμένο το λέω στους άλλους που δεν έχουν ιδέα, μην πάθουν τα ίδια με μένα. Πάντως θέλει διάβασμα το πράγμα, όχι να ασχολούμαστε με μαλακίες όλη μέρα. Καλή διαχείριση χρόνου θα έλεγα.

3 Likes

Κτηνίατρο πήγα πιο πολύ γιατί εκείνος/η γνωρίζει για τις αρρώστιες των ζώων κατάλαβες ήθελα να μάθω από πρώτο χέρι τι είναι πιθανό να κολλήσω από ένα ζώο. Και ήξερε φυσικά, είναι ρουτίνα γιαυτους. Ο παθολόγος θα ήθελε να με δώσει εκατό χάπια και δε νομίζω να ήξερε πολλά για τα ζώα. Δεν τους υποτιμώ , αλλά πόσα να ξέρει ο παθολόγος; Δυσκολη ειδικότητα, κάπως μπακάλης, δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα για κάθε περιστατικό. Πάντως η γιατρός ήταν πολύ του δε πόιντ καλά ενημερωμένη και ήταν και σε δημόσια δομή. Είναι που θα πέσεις σε τι χέρια. Από την άλλη στο κοντινότερο φαρμακείο που πήγα, ήταν ένας άσχετος που μού έλεγε δε χρειάζεται να πάρεις κάτι και με κοιτούσε σα χαζός. Προτιμώ πάντως σε τέτοια θέματα υγιεινής να πάρω μια αντιβίωση για να καλυφθώ (που δεν τα καλύπτει όλα αλλά τεσπά) παρά να το αφήσω τέρμα φλού να μην κάνω τίποτα. Τεσπά μερικοί θα το άφηναν έτσι ειδικά αυτοί που ζουν με κατοικίδια και είναι εξοικειωμένοι με τέτοια. Τον άλλον λέει τον είχαν γραντζουνισει αδέσποτες και δεν έκανε τίποτα. Με είχε δαγκώσει και ποντίκι λέει. Καλά την παλεύει; Και πώς ζει ακόμα; Λολ
(Βέβαια δεν το πίστεψα και πολύ αλλά οκ)

Τεσπά σας έπρηξα την κάνω ! :laughing::laughing::joy:

2 Likes

Μπράβο. Έκανες πολύ καλά.

Έχω δύο γάτες σπίτι μου και συνεχώς μαθαίνω.

1 Like

Υπάρχει άραγε καλύτερο συναίσθημα απ’ το να γυρνάς σπίτι, να σκέφτεσαι τι θα φτιάξεις να φας ενώ βαριέσαι τη ζωή σου, και να σε περιμένουν έτοιμα μακαρόνια με κιμά?

15 Likes