Μόνο ζεστό καφέ, παντού και πάντα!
Summary
Ντεκαφ ;Ρ
Μόνο ζεστό καφέ, παντού και πάντα!
Ντεκαφ ;Ρ
Εσάς που πίνετε ζεστό καφέ χειμώνα καλοκαίρι, πραγματικά σας φοβάμαι
Αυτή είναι η νομρμα όχι το παράξενο.
Ποτέ ζεστό καφέ, αηδία
Μόνο iced coffee, ακόμα και στους -17 έξω
Θα μεγαλώσεις και θα μάθεις.
Ναι, οχι.
Εγώ φοβήθηκα τις προβλέψεις για βροχές το σαββατοκύριακο και πήγα για τρέξιμο την Παρασκευή αργά το απόγευμα, εκείνη την ώρα είχε μεν συννεφιά, αλλά όχι χαμηλή νέφωση.
Κάποια στιγμή που έδυσε ο ήλιος, στο βάθος οι αστραπές έδειχναν τουλάχιστον εντυπωσιακές! Το ακόμα καλύτερο ήταν ότι η βροχή τελικά έπιασε και εδώ με το που γύρισα στο σπίτι!
Νομίζω αγγιξες το τέλειο. Εφόσον δε βραχηκες.
Έχω κάνει ποδήλατο με καταιγίδα να έρχεται και να σκάψει παντού αστραπές. Ήταν πολύ εντυπωσιακό και ευτυχώς κι εγώ πρόλαβα γύρισα πριν βραχώ.
Πινω και κρυο καφε, αλλα γενικα προτιμω ζεστο χειμωνα καλοκαιρι.
Βαριεμαι να το ψαξω πολυ οποτε ρωταω και εδω μπας και…
Γνωριζει κανεις αν η εισαγωγη της τραγουδαρας αυτης ειναι εμπνευσμενη απο καπου? Καποιο sountrack, καποιο παλιο τραγουδι? Καπου επεσε το ματι μου για Lawrence of Arabia, αλλα ισως ηταν απλα περιγραφικο
@montecristo ανοιξε τοπικ η θα σου ερθει πριβε σε προειδοποιω
Ναι στα του καφέ,ναι είναι τραγουδαρα,θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένο,αλλά στην πραγματικότητα απλά έχει Χιτζάζ,χιτζασκιαρ,ανατολίτικες κλίμακες όπως και το σάουντρακ.
Χιτζαζ, φρυγιες κτλ…πυλες μαγικες
Ξέρει κανένας πώς/αν μπορείς να αλλάξεις ή φτιάξεις κάπου τα μαξιλαράκια από over ear ακουστικά; Έχω τα Sony WH-1000XM3.
Για Bose είχα πάρει από την αντιπροσωπεία στη Μεσογείων, οπότε για τσέκαρε στην αντίστοιχη της Sony.
πριν χρόνια είχα αλλάξει τα δικά μου με αυτά
και φτηνότερα εδώ
Κάτι διαβάζω και θυμήθηκα την κουβέντα μας
Από μέσα
Renewable energy technologies are necessary to support a sustainable energy transition. However, renewable technologies bring their own resource consumption and environmental impacts, including end-of-life waste generation. Wind turbines deployed in the 1990s and 2000s are now nearing the end of their lives; and while some components can be prepared for re-use or recycled, the management of others – such as composite blades, which have many complex layers and are large, heavy and unwieldy – pose industrial challenges. Because of this, blade waste is typically sent to landfill or incinerated: a loss of valuable resources that also pollutes the environment. By 2030, an estimated 570 million tonnes (Mt) of blade waste will be generated in the EU alone.
According to the EU’s Waste Framework Directive, landfilling should be a last resort after prevention, preparation for re-use, recycling and recovery. The EU has initiatives in place to support such sustainable growth and waste prevention – including the 2020 Circular Economy Action Plan, which targets how products are designed, consumed and disposed of in order to prevent the generation of waste and mitigates impacts by keeping resources recirculating within the EU economy for as long as possible. In terms of renewables, the Renewable Energy Directive provides a legal framework for the EU’s clean energy transition, while the European Green Deal prioritises renewable energy technologies with a target of no net greenhouse gas emissions and climate neutrality by 2050. This means that the renewable energy technologies themselves should have a far lower climate and overall environmental burden during their life cycle.
Με λίγα λόγια όπως το καταλαβαίνω και από αυτά που έχω καταλάβει σχετικά με το πώς δουλεύουν οι ντιρεκτιβες κλπ, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα ανακυκλώνονται οι ανεμογεννήτριες (ή και άλλα hazardous υλικά εν γένει).
Εδώ και 5-6 χρόνια έχει δημοσιευθεί και κυρίως ψηφιστεί μια προσπάθεια πολλών χρόνων, σχετικά με την καθαρή ενέργεια και τη γενικότερη κυκλική οικονομία. Η ΕΕ όμως δεν προτείνει τεχνικές λύσεις, απλώς νομοθετεί παίρνοντας υπόψιν το τεχνολογικό πλαίσιο, και κάνοντας αυτό είναι λογικό να λαμβάνει υπόψιν ότι η τελευταία σε προτεραιότητα λύση είναι το landfilling (απ 'το quote μέσα απ’το άρθρο), απλοϊκά, τις απορρίπτουμε με ασφάλεια στο έδαφος στην καλύτερη και τις πετάμε μακρυά από αδιάκριτα βλέμματα στη χειρότερη.
Είναι υποχρέωση των κρατών μελών (ας το πούμε έτσι γενικότερα) να βρουν τις βέλτιστες λύσεις για αυτό (recycle, reuse, prevention landfilling), αφού για να νομοθετήσει έτσι η ΕΕ σημαίνει πως ήδη έχει μιλήσει με όλα τα κράτη μέλη, έχει πάρει γνώμες από τεχνικές επιτροπές, από επιστήμονες κλπ κλπ ότι η νομοθεσία που προτείνεται είναι εφικτή στις στόχους που τίθενται. Τελευταίο στάδιο είναι η ευρωβουλή για να γίνει νόμος ο,τι προτείνει η Κομισιόν (μετά από όλη αυτή τη διαδικασία), όπου κι εκεί τα κράτη μέλη εκπροσωπούνται. Κατόπιν διαθέτει λεφτά προς αυτούς τους σκοπούς (έρευνα, στήριξη, δημιουργία αγοράς κλπ) στα κράτη μέλη και τέλος κοιτάει τα αποτελέσματα και επιβάλλει κυρώσεις. Όλο αυτό μπορείς να το πεις μέρος των checks and balances, αν ένα κράτος μέλος δε δώσει έμφαση σε κάποια κομμάτια της διαδικασίας είναι υπόλογο (προς τους πολίτες του αρχικά) και προς τις όποιες κυρώσεις προς τα άλλα κράτη μέλη/ΕΕ.
Τι θέλω να πω, είναι πως αν καταλήξουν οι ανεμογεννήτριες να σαπίζουν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή, λογικά όλο και κάποιος θα το ανακαλύψει, και θα φάμε πρόστιμο από την ΕΕ αν αυτό δεν αποδείξουμε ότι ήταν η καλύτερη λύση που μπορούσαμε να κάνουμε. Μπορεί να σου πει γιατί δεν διασφαλισες κυρία Ελλάδα ότι αυτή η τεχνολογία που βλέπουμε αποτελέσματα να έρθει στην χώρα σου? Γιατί επιδότησες λύσεις οι οποίες δεν ήταν βέλτιστες και δεν έκανες τις βέλτιστες κινήσεις ως κράτος για να εξασφαλίσεις τη βιωσιμότητα? Μετά είναι ευθύνη του κράτους μέλους να αναζητήσει ευθύνες εσωτερικά και εκεί νομίζω σταματάει η εμπλοκή της ΕΕ και που αναζητά ευθύνες (αν και έχω διαβάσει πως πια οι δυνατότητες της ευρωπαϊκής εισαγγελέας επεκτάθηκαν για να μπορεί να επιρρίπτει νομικές ευθύνες για κατάσταση ευρωπαϊκών πόρων εντός των κρατών μελών).
Όπως και να’ χει αυτό είναι πάνω κάτω το πλαίσιο της ΕΕ και μετά οι επιστήμονες/εταιρίες/whatever (αφού έχουν ακουστεί στη διαδικασία νομοθέτησης) πληρώνονται για να κάνουν πράξη αυτά που θέλουμε και να πάμε παρακάτω. Αυτό το λινκ παραπάνω δλδ, κάνει αναφορά στην παρκαςκτω δημοσίευση
Που δείχνει μια μεθοδολογία για την ανακύκλωση των τουρμπίνων (δεν το διάβασα κάθετα, αλλά λίγο διαγώνια αυτό κατάλαβα). Κάτω κάτω έχει αυτό το κομμάτι το οποίο έχει πλήθος ερευνητικών δημοσιεύσεων
Acknowledgments
This work was supported by the Department of Economic Development, Tourism and Rural Environment of the Gipuzkoa Provincial Council from the Basque Country, Spain (project 2020-CIEN-000052-01). The authors would also like to thank Teresa Ruiz Zugazua from SGRE for the inputs and feedback provided.
Το οποίο με λίγα λόγια λέει πως για την έρευνα αυτή, οι ερευνητές πληρώθηκαν από αυτό το τμήμα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έχει λάβει αντίστοιχα κονδύλια από την ΕΕ. Σε πολλές άλλες δημοσιεύσεις θα δεις, απευθείας “funded by EU Research programs”.
Είναι μετά “υποχρέωση” των κρατών μελών να εντάξουν την έρευνα και να κάνουν τις οποίες κινήσεις χρειάζεται για να ευθυγραμμιστούν με ο,τι έχουν ήδη ψηφίσει!
Άρα, κατακλείδα, αν εδώ στην Ελλάδα είμαστε λαμόγια και σκατόβλαχοι, δε σημαίνει πως οι τουρμπίνες δε θα ανακυκλωθούν με το βέλτιστο τρόπο που γνωρίζουμε τώρα ή θα ανακαλύψουμε σε λίγα χρόνια. Απλώς δε θα γίνει στην Ελλάδα και θα τα πληρώνουμε σε πρόστιμα συνολικά, γιατί κανείς δεν καθίσταται υπεύθυνος για ό,τι απατεωνιά κάνει εις βάρος των άλλων.
Κάτοχος αυτής της φωτογραφικής μηχανής (μη με ρωτήσετε γιατί) από το 2015, σχεδόν αχρησιμοποίητη, με το κουτί της. Σκέφτομαι να την πουλήσω και να την αντικαταστήσω με compact. Πιστεύω ότι επειδή είναι καινούργια και δεν έχει χρησιμοποιηθεί 250plus τα αξίζει (+δώρο μια θήκη). Με ενδιαφέρει: 1) Πού μπορώ να την πουλήσω; και 2) Έχετε να προτείνετε καλή φωτογραφική μηχανή που να είναι μικρή σε μέγεθος και να μην ξεπερνά τα 500€;
Το Sony service εδώ Αθήνα δεν έχει το ανταλλακτικό οπότε θα πάω προς τη λύση του Giasonas. Σας ευχαριστώ
Καθυστερημένη απάντηση, εγω πηρα 2 ζευγάρια απο aliexpress ( 1Pair Replacement Earpads Foam Ear Pads for Sony WH-1000XM3 Headphones Earmuff WH1000XM3 WH 1000 XM3 Earphone Sleeve Headset - AliExpress 44)
Μεχρι στιγμής καλά ειναι (οριακα καλυτερα απο αυτα που ειχαν τα ακουστικα) - και σε άνεση και στο noise cancellation, και σαφώς φθηνότερα από άλλες λυσεις
Πάτησα Μελβούρνη. Μόλις πέσω για ύπνο κάνα 24ωρο και έρθω στα ίσα μου θα σας πω και εντυπώσεις
Εδώ έχουν κάνει φράχτη σχεδόν από τη μία άκρη ως την άλλη για να μπλοκάρουν κάτι άγρια σκυλιά που υπάρχουν εκεί πέρα να μην πηγαίνουν στον νότο, καλά κάνει και σε πιάνει