Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

Μια επεξήγηση στο τι εστί DSN ως προς την ασφάλεια περιηγήσεων;; Κάποιο λινκ να διαβάσω ;

Δεν θα σου δωσω καποιο λινκ, διοτι δεν βρηκα καποιο προχειρο, αλλα ειναι λιγο common sense. Πρωτα πρεπει να καταλαβεις οτι το dns δεν ειναι κατι που το βαζεις σαν -ας πουμε- add on στον υπολογιστη σου. Εν συντομια (και ας με διορθωσουν οι γνωστες) -ας πούμε ότι- το dns ειναι ο “τηλεφωνικος καταλογος” του ιντερνέ, η ΙΡ με την οποια αναγνωριζεται η διευθυνση σου. Ποιος εισαι δλδ εσυ σαν χρηστης, αλλα και ποια συνδεση υπαρχει πισω απο το address www.rocking.gr.

Ο παροχος σου εχει ηδη ενα dns server (πολλους, αλλα δεν εχει σημασια) για να κανει διαχειριση των δεδομενων που ζητας. Ετσι εσυ χρησιμοποιείς το dns που εχει ηδη περασει αυτοματα ο παροχος στην γραμμη σου. Ε, απο εκει κι επειτα ειναι απλο: υπαρχουν εναλλακτικοι dns εκει εξω, που επιτρεπουν να κανεις πραγματα τα οποια ισως ο παροχος σου δεν επιτρεπει. Καποιοι σερβερ ειναι απολυτως ασφαλεις, καποιοι ισως ειναι υποπτοι. Εμεις παμε με αυτους που ξερουμε.

2 Likes

Εγώ παιδιά πάντως έχω Opera που έχει ενσωματωμένο adblock πάνω.

…όμως στο rocking τις έχω αφήσει, και πατάω που και που καμία για support. Είναι σίγουρο πως το φόρουμ αν και “παραμελημένο” τρώει τους περισσότερους πόρους, κάποιος το συντηρεί και σίγουρα μπαίνω κάθε μέρα άρα θέλω να συνεχίσει να λειτουργεί

9 Likes

Σημερα η πιστα στην Αθηνα ηταν πως θα πας στη δουλεια σου χωρις φαναρια, μετρο και προαστιακο…
Η εμπειρια το πρωι να διασχιζεις ολο το δαχτυλιδι του Μαρουσιου χωρις φαναρι ηταν πολυ meta.

7 Likes

Ως ex-rocking, επιβεβαιωνω και ευχαριστω εκ μερος των παιδιων

1 Like

Σε νιωθω. Δεν επαιξα αυτη την πιστα, αλλα ειχα καλη πιστα την προηγουμενη Πεμπτη. Καθοδος απο Κηφισο προς νοτια προαστια μετα τη δουλεια, παιχνιδι Ολυμπιακου στο Καραϊσκακης και τρακαρισμα με ακινητοποιημενο οχημα απεναντι απο τα ΚΤΕΛ. 1 ωρα και 25 λεπτα για 24-25 χλμ., μεση ταχυτητα (αν θυμαμαι καλα) τα 14 χλμ την ωρα. Εχω κανει και ενα ωραιο “1 ωρα και 50 λεπτα” για 31 χλμ απο την προηγουμενη δουλεια μου, στην ιδια πιστα Κηφισου.

3 Likes

Βάζεις αυτό και ξενοιάζεις

3 Likes

Ενδιαφέρον!

δεν σε προβληματιζει οτι ενας καλος σαμαριτης εχει φτιαξει κατι τετοιο, που θα παρει προσβαση στο προσωπικο σου wifi ?

Open source είναι και εχω δει κ λιγο τον κώδικα, έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφια αυτα τα adblocking tools, οπότε για το συγκεκριμένο δεν με προβληματίζει όχι.

2 Likes

Καθόλου δεν βαριέμαι και έχω αρκετή δουλειά, αλλά διάβασα αυτην την ενδιαφερουσα αποψη και για να μην σπαμαρουμε στο νημα των ειδησεων, το βαζω εδω.

1 Like

Η άνοδος του φαινομένου πως ο διαχωρισμός αριστερά/δεξιά δεν πείθει (μάλιστα όχι μόνο δεν πείθει τον μέσο άνθρωπο αλλά δεν πείθει ούτε κάποιους πιο διαβασμένους) είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο αν προσπαθήσει κανείς να δει στην ολότητα του θα μπορέσει να διαγνώσει πολλά απ’τα προβλήματα της εποχής. Βέβαια ‘αριστερά’ σε αυτό το σχήμα είναι κάτι τύπου Ντεμοκρατς και Κιρ Σταρμερ οπότε είναι λίγο αριστερά να’χαμε να λέγαμε αλλά οκ.

/

Σε γενικές γραμμές στην αρχή του άρθρου παρουσιάζει μια εύγλωττή μεν αλλά τυπική δε ανάλυση για το θέμα των αποτελεσμάτων του Φουκουγιαμικού ‘τέλους της Ιστορίας’ κάνοντας τυπικά αναφορές σε κραουτς, ρανσιερ κλπ κλπ. Προσωπικά θα προτιμούσα και Peter Mair αλλά οκ.

Σε αυτό το συμπαθητικό πλαίσιο και αφού μάλλον έχει πείσει αυτούς που δεν έχουν διαβάσει ή σκεφτεί ξανά τέτοιες οπτικές… γράφει διάφορα που προσωπικά δεν με πείθουν τόσο …παρουσιάζουν το πράγματα κάπως μονόπλευρα.

Νομίζω πως τα ερωτήματα που έχουν τεθεί τελευταία είναι γεμάτα προκατάληψη και πολλές φορές περισσότερο οδηγούν τη συζήτηση παρά διαφωτίζουν την πραγματικότητα. Δεν είναι ίδιο το ερώτημα “Γιατί κέρδισε ο Τραμπ;;” και το ερώτημα “Γιατί έχασαν οι Δημοκρατικοί;;” …ή το ερώτημα “Γιατί απέτυχε η λαϊκιστική Αριστερά και καταλήξαμε με την λαικικιστική Δεξιά;;” κλπ κλπ. Πολλά είναι τα πιθανά ερωτήματα, τα οποία θα μπορούσαν να διαφωτίσουν διάφορες πτυχές της πραγματικότητας. Για κάποιο λόγο ακούμε σχεδόν αποκλειστικά το πρώτο ερώτημα. Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο τώρα, τα ερωτήματα που θέτονται είναι διαστρεβλωτικά εδώ και αρκετό καιρό.

Πάρτα ως face value αυτά που γράφω αν θες, αλλά δε με νοιάζει και ιδιαίτερα. Με 99% πιθανότητα αυτό το άρθρο είναι καταρχάς γραμμένο από κάποιον καημένο φοιτητή (έστω υποψήφιο διδάκτορα) και μάλλον έχει κάνει μια απλή μετάφραση πρώτερης δουλειάς (fair πάντως, δεν υπάρχει θέμα).

Αυτό το καταλαβαίνεις επειδή βλέπεις συχνά (jonkyr, 2018) στο κείμενο, που επειδή γράφουν άρθρο στο ίντερνετ δεν υπάρχει λίστα με βιβλιογραφία όπως θα περίμενες από κάποιο αντίστοιχο κείμενο, και άρα…δεν ξέρεις τι λέει αυτός που έκανες η αρθρογράφος quote (μάλιστα δε βάζει καν διαλυτικά, ή έστω ένα γμμν λινκ για κάποιον που δεν θέλει να πάρει ως face value αυτά που λέει).

Η έρευνα που έκανε σε 13 χώρες, δεν υπάρχει πουθενά (λογικό για όποιον καταλαβαίνει τι γράφει αλλά οκ) παρόλαυτα είναι πεισμένη πως έχει δίκιο. Είναι γενικό το πρόβλημα στο research και το τι σημαίνουν τα αποτελέσματα (και παίρνει η μπάλα και σωστούς επιστήμονες), γιατί με πολύ απλά λόγια υπάρχει τεράστια βιομηχανία και τα λεφτά είναι πολλά. Εγώ προσωπικά οπότε έχω κάνει τον κόπο να διαβάσω “κοινωνικές επιστήμες” και αποτελέσματα δημοσιευμένων ερευνών τους, αφρίζω σε όλες τις περιπτώσεις γιατί είναι by default μη μετρήσιμα και εντελώς biased τα αποτελέσματα, δεν μπορείς να βάλεις μαθηματικά για να αποδείξεις κάτι…

…το οποίο βέβαια δε θα έπρεπε να μας απασχολεί καθόλου, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις και κάποιος να έχει δίκιο απλά επειδή πήρε διδακτορικό ή έγραψε ένα άρθρο (πόσω μάλλον σε site), πρέπει να το έχει αποδείξει κιόλας ή να μπορεί να αποδεικνύει τη γνώμη του συνέχεια.

Για το σκοπούς του news247 και της κυρίας, υποθέτω πως πέτυχε πλήρως τους στόχους του.

1 Like

Συμφωνω και με τους δυο σας. Καθως ειχα δουλεια, δεν διευκρινισα οτι δεν ενστερνιζομαι το αρθρο και το “ενδιαφερουσα αποψη” σημαινει οτι “σηκωνει συζητηση”. @Yojimbo μπορω να αναλυσω παραγραφο παραγραφο οσα γραφει ( ; ) η κυρια ταδε, εβαλα το αρθρο εδω μην τυχον σηκωσει κουβεντα (εξ’ ου και το “Βαριεμαι”). Οσο διαβαζα κι εγω, εβλεπα οτι καπου πατουσε σε υπαρκτα δεδομενα για να καταληξει σε υποθεσεις που ισως ειναι περισσοτερο προσωπικα συμπερασματα, καλυμμενα ως “ρητορικα ερωτηματα”.

@nnnkkk δεν εχω λογο να αγνοησω αυτο που λες, ειδικα οταν δεν εχω κανει ποτε καποια αναλογη δουλεια. Βεβαια, εχω μια εμπειρια στο research και στο να διαβαζω πισω απο τις γραμμες, οσα εγραψα στην παραπανω παραγραφο ισχυουν και προς εσενα. Φυσικα δεν ενστερνιζομαι οσα γραφει η κυρια ταδε επειδη ειναι διδακτωρ ή ο,τι ειναι, δεν θυμαμαι κιολας. Ομως απο τεχνικης αποψης, ειμαι σιγουρος οτι το 247 προτιμα να μην υπαρχουν παραπομπες, για λογους που δεν ειναι ωρα να αναλυθουν εδω (επιγραμματικα ομως: SEO και user journey).

Κατα τ’ αλλα, συμφωνουμε.

1 Like

Γιατί βγήκε ο Τραμπ. Απο ένα σημειο και πέρα δεν θες να βελτιωθούν τα πράγματα αλλά να παρεις μια μολοτοφ και να καταστρέψεις τα πάντα. Ο Τραμπ είναι η μολότοφ. Ναι , η ψυχολογία μας είναι παράλογη.

Ο Τραμπ βγηκε επειδη πουληθηκε η μπανανα;

Ναι ακριβώς αυτό λέω.
Αν είχε πουληθεί κατώ απο 5 θα έβγαινε η Καμάλα. Κατα 99%, μην είμαστε απόλυτοι.

Τρικυμια…

The banana conspiracy που είχε πει και μια ( μεγάλη ) ψυχή

Η περούκα αρπάζει εύκολα. Θα δανειστώ τα λόγια του νομπελίστα δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου “Νίκο τσιαμτσίκα, σε τι κόσμο φέραμε τα παιδιά μας?”

1 Like