Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

Εντωμεταξύ έχουν κάνει απαραίτητο το pos και τώρα αυτό με τη διαβίβαση παραστατικών κλπ, αλλά αυτά σίγουρα για το κράτος δεν παίζει να ισχύουν. Ας πούμε εφκα δεν αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις με κάρτα, RF και αν σ’ αρέσει

3 Likes

δεν έχουν εγκαταστήσει αυτόματους πωλητές στο αεροδρόμιο, έχουν λέει βάλει 8 μέχρι τώρα αλλά όχι στο αεροδρόμιο

δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό

Δεν έχετε πλέον μετρό στην Θεσσαλονίκη να σε πάει εύκολα από το αεροδρόμιο όπου θέλεις χωρίς προβλήματα?

To Μετρο ειναι απο τον σταθμο των τρενων δυτικα και φτανει ανατολικα μεχρι την Νεα Ελβετια.

Ακομα δεν εχει φτιαχτει κατι για να πηγαινει στο αεροδρομιο.

2 Likes

εννοείται ότι δεν φτάνει μέχρι το αεροδρόμιο :laughing: . Α, ναι, δεν παίρνει ακόμα κάρτα…

1 Like

Και για το μετρο ειναι ζορι να βγαλεις εισητηριο.Τα μηχανηματα οοοοοταν λειτουργουν δεχονται μονο κερματα,5ευρα και 10ευρα και αυτο οχι παντα.Τις προαλλες επρεπε να παω σε διαφορετικο μηχανημα γιατι δεν δεχοταν ουτε 10ευρο. Πολλες φορες δεν δινουν ρεστα ή δεν μετρανε σωστα αυτα που εχεις ριξει, με αποτελεσμα να πρεπει να βαλεις περισσοτερα :stuck_out_tongue:

2 Likes

δεν έφτασαν φαίνεται τα 3 δις που έφαγαν

1 Like

Μαλλον οχι…

1 Like

Ήταν (όχι και τόσο) λεπτή ειρωνεία για τα ελληνικά έργα το σχόλιο μου… :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Ε δεν καταλαβα αν το εννοουσες ή τρολαρες :stuck_out_tongue:

Για να λεμε και τα καλα παντως,εμενα το σπιτι και η δουλεια ειναι κοντα σε στασεις μετρο,οποτε πλεον γλυτωνω καθε φορα τουλαχιστον 1 ωρα στο πηγαινε-ελα.

2 Likes

Πριν το ψήσιμο

Μετά το ψήσιμο

Με 30% λευκό αλεύρι (180 γραμμάρια από τα 600 συνολικά) και υγρασία 75%, έκανα το (κομμένο) καρβελακι στο μπάρμπεκιου και τα τρία φρατζολακια στον φούρνο. Διαφορετικές θερμοκρασίες και υδρατμούς, λογικό αφού το μπάρμπεκιου είναι στο μπαλκόνι και έχει κρύο. Αυτό έδωσε διαφορετική κόρα στο ψωμί. Και χρώμα, δεν καραμέλωσε τόσο όσο εκείνα του φούρνου.

Παρ’ όλα αυτά, έκανα ένα εξαιρετικά αφράτο ψωμί. Για τα δεδομένα της ζεας και τις συνθήκες, είμαι πολύ χαρούμενος. Τα άφησα και λιγότερη ώρα (μέτρησα εσωτερικές θερμοκρασίες και τις εμπιστευθηκα).

Στις φώτο φαίνεται πόσο πολύ έχουν σχηματιστεί οι κυψέλες. Δεν έκανα σοβαρό φορμάρισμα, μόνο ένα folding και ένα καλό ζύμωμα μετά το πρώτο φούσκωμα. Απλώς επέλεξα ένα γαλλικό ζύμωμα, που κράτησε τον αέρα μέσα. Έχω ξανακάνει παλιά, αρκετές φορές, αλλά πάντα ήταν συνεκτικό το αποτέλεσμα. Σήμερα ήταν εξαιρετικό. Μένει να βρω τις σωστές συνθήκες, γιατί χωρίς υγρασία στον φούρνο, δεν έχει τραγανή κόρα (και είναι ψιλή επίσης).

Υ. Σ.: μόνο για το “βαριέμαι” δεν είναι αυτή η κουβέντα, έχω πιάσει από το πρωί να φτιάχνω ψωμί.

13 Likes

Μαλλον είμαι ο πρωτος που άλλαξε χρονιά (χα νίκησα. :stuck_out_tongue:). Τεσπα πρώιμη καλη χρονια με υγεια και ευημερία.

32 Likes

Τυχερέ (όχι που άλλαξες χρονιά νωρίτερα…)! Να έχεις πάνω απ’ όλα υγεία, εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι, και οι δυσκολίες του '24 να γίνουν τον νέο χρόνο μια μακρινή ανάμνηση! Φιλιά πολλά, αγορίνα!

3 Likes

@osfp7 όταν μπορέσεις θέλουμε και εντυπώσεις για το πώς είναι να κάνεις Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά με καλοκαίρι!

4 Likes

Δεν εχω να πω πολλα error 404. Έκανα Χριστούγεννα σε κατι συγγένειες με 40 βαθμους και ηταν σιγουρα απ τα πιο περίεργα πράγματα που έχω ζήσει. Επειδη ο καιρός είναι σκετη ανωμαλία και αλλάζει στο λεπτό είχαμε και κριες μερες πάντως οποτε ολα καλα…

2 Likes

Ξέρεις, είναι που σκέφτομαι τελευταία ότι αυτή η εποχή του χρόνου στην Αθήνα είναι από τις αγαπημένες μου: Κρυουλάκι ωραίο (κρύο δεν το λες), λίγα πράγματα από βροχή, έχει και ήλιο… Πιθανότατα δεν θα το άλλαζα, θα μου φαινόταν και μένα πολύ περίεργο τέτοια εποχή να κυκλοφορώ με το κοντομάνικο. Έτσι από περιέργεια όμως μία φορά, αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα έκανα γιορτές στην Αυστραλία (ή Νότια Αμερική). Να δω πώς είναι π.χ. παραμονή Πρωτοχρονιάς να είσαι στην παραλία ή κάτι τέτοιο.

3 Likes

Χρόνια πολλά σε όλους, ρε αστέρια!

18 Likes

Καλή χρονιά να έχουμε, συμφορουμιτες! Υγεία και ευτυχία σε όλον τον κόσμο!

17 Likes

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και τύχη σε όλους

17 Likes