Εγώ έχω το αμέσως νεότερο μοντέλο που έχει το στάνταρ ακροφύσιο για αφρόγαλο.
Αυτή είναι και η μόνη διαφορά τους και μέχρι τώρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Θέλει όμως ορισμένες βελτιώσεις για να πεις ότι κάτι κάνεις.
Πιο συγκεκριμένα, πήρα:
μύλο για να αλέθω τον καφέ https://www.skroutz.gr/s/47493774/Fellow-Mylos-Alesis-Kafe-343374.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share
bottomless portafilter (anything from Temu would do)
Ζυγαριά ακριβείας για καφέ (με 0,1 γρ βήμα), anything από Temu would do.
Και το σημαντικότερο που θα κάνω αύριο. Η δική μου έχει 15 bar πίεση. Η Izzy από ότι είδα, έχει 20! Το πρόβλημα είναι ότι στις entry level μηχανές η πίεση είναι τόσο υψηλή για να μπορεί να λειτουργεί το pressurized σύστημα το οποίο μασκαρεύει σχεδόν όλες τις αδυναμίες και καταφέρνει να βγάλει espresso που πίνεται ακόμα και με αλεσμένο από το σούπερ. Όταν όμως πας σε bottomless, το κάθε λάθος το νιώθεις στη γεύση, δεν κρύβεται τίποτα. Το θέμα ειναι ότι οι επαγγελματικές μηχανές βγάζουν τον espresso με 9 bar! Άρα, θα δοκιμάσω να ρίξω τα bar στην μηχανή μου (αλλάζεις απλά το ελατήριο στην αντλία πίεσης με πιο κοντό) προκειμένου να μην παθαίνει overkill ο καφές από τα αχρείαστα παραπανίσια bar. Θα επανέλθω με το αν πέτυχε το πείραμα ή όχι…
Σε γενικές γραμμές πάντως, ιδανικά στοχεύουμε σε 1:2 ratio, δηλαδή αν η δόση μας είναι 18γρ τότε η εκχύλιση θα πρέπει να είναι 36γρ, και η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μεταξύ 25-30 δευτερολέπτων.