Α Ελληναρας ηταν δηλαδη?
Ναι, απο αυτους, για αυτο συμφωνω.
Τεσπα συνεχιστε την κουβεντα να μαθουμε τιποτα οι λαθραναγνωστες
Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα
(όσων πίνετε καφέ)
κ όμως φίλε εδώ κάνεις λάθος.
ο καφές φίλτρου(που είναι ακριβώς ο ίδιος με τον εσπρέσσο απλά με άλλη άλεση), αν γίνει σωστά και όχι με την κλασσική κανάτα του σπιτιού που μπορει να βγάζει θερμοκρασία για ολοκληρη μέρα(μπορεί κ παραπάνω) μπορεί να δώσει γευστικό αποτέλεσμα στο φλύτζάνι που δυκολα να το βρείς σε εναν εσπρ’εσσο.
εξάλου όλες οι δοκιμές που γίνονται απο τους ειδικούς οταν θέλουν να αναλύσουν τα στοιχεία ενός καφέ και μετά να τον βαθμολογίσουν,γίνονται σε εκχύληση φίλτρου και όχι κάτι άλλο.
πάνω σαυτη την μέθοδο βγαίνει ο χαρακτήρας του εκάστοτε χαρμανιού ή μονοποικιλιακού σε πιο ειδικές περιπτώσεις.
απλως έχουμε συνδιάσει τον καφέ φίλτρου με εκεινο το βαρετο μαυρο ζουμι που σερβιρουν σε ξενοδοχεια ή γραφεία ή αυτο που βγάζαν οι γονείς μας οταν ερχόταν κόσμος στο σπίτι.
επίσης όσον αφορά τις μηχανές που λένε τα παιδιά παραπάνω, ένα απο τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξει κάποιος στην αγορά μιας καινουριας μηχανής για εσπρεσσο, είναι αν υπάρχει η δυνατότητα ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας μπόιλερ και εκχύλησης.
άλλο αποτέλεσμα εχει ενας καφές που η εκχύλιση του γίνεται στους 88-91 βαθμούς και άλλο στους 96-97. Η διαφορά πιστέψτε με είναι τεράστια.
ειδικά οι μονοποικιλιακοί καφέδες θέλουν μεγάλες θερμοκρασίες για να βγάλουν όλα αυτα τα λουλουδάτα και φρουτένια αρώματα.
ενώ ας πούμε ενα απλο χαρμάνι που έχει και robusta μέσα χρειάζεται πιο ηπιες κ χαμηλες θερμοκρασιες για να αποφύγουμε την εντονη πικράδα που θα βγάλει η συγκεκριμένη ποικιλία.
όλα αυτά παίζουν ρόλο στο πόσο θέλεις να τελειοποιήσεις την φάση αυτη γενικότερα.
ορεξη να υπάρχει και λεφτα για να κάνει ο καθένας τις δοκιμές τους.
ειναι πολυ όμορφο χόμπυ πάντως και αν το δεις διαφορετικα και όχι απλα σε φάση να πιω εναν καφέ στον δρόμο, ανοιγει ενας τεράστιος κόσμος μπροστα σου που δεν φανταζόσουν πιο πριν…
Δεν εχω ιδεα ποιος ειπε την ατακα που εγραψες, εγω απλα αναρωτιομουν!
Μας διεκοψαν απο την κουβεντα για μεταναστευση για καφε και αλλες αηδιες…
Ευχομαι να μη μου συμβει ποτε
Καλυτερα birdwatching!
Ρε συ, νιώθω άσχημα που έγραψες τόσα πολλά για κάτι που γνωρίζω. Ένα “ειρωνικό” αστείο στον αγαπημένο lupin ήθελα να κάνω, ίσως δεν πήγε καλά βέβαια στον γραπτό λόγο.
Θα σταθώ όμως σε 2-3 σημεία, αφού έκανες τον κόπο. Στο θέμα της μηχανής γαλλικού, η συντριπτική πλειοψηφία αγοράζει κλασική μηχανή για να κάνει τη δουλειά της. Έτσι προκύπτει και το μαύρο ζουμί. Για το θέμα της αγοράς μηχανής με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, είναι προφανώς άριστη συμβουλή αλλά δεν είναι εύκολο να κάνεις το βήμα αν δεν έχεις ακριβώς την διάθεση που ανέλυσες στην τελευταία παράγραφο.
Πάλι θα αναφέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν είσαι εσύ, ούτε καν εγώ ή ο sven. Οι περισσότεροι θέλουν “έναν καφέ να προχωρήσουμε” και δεν τους αδικώ. Είναι τόσο first world problem, που δεν έχουν χρόνο και διάθεση να ασχοληθούν με αυτό. Δες τον Q ή τον lupin που με έκανε σήμερα να γελάσω τόσο πολύ… Για αυτό χαίρομαι όταν πειθω κάποιους να πάνε από το 1 στο 2, γιατί μετά έρχεται αβίαστα το 3 ή το 4. Ιδανικά πρέπει να φτάσουν στο 10, όμως κάθε βήμα είναι μια μικρή επιτυχία. Δεν λέω νίκη, διότι για καφέ μιλάμε… First world problem δλδ.
Δεν διαφωνώ σε καμία περίπτωση, όπως έγραψα πάει περίσσοτερο στην όλη κοινωνική ατμόσφαιρα στις νότιες χώρες κ στο πόσο επικοινωνιακός είναι ο κόσμος εδώ κάτω.
Έχει ξεκινήσει εδώ κ καιρό συνεδρίες κ έχει δει σημαντική βελτίωση με κάποιες αλλαγές φυσικά ενδιάμεσα.
Υποθέτω ότι δεν μιλάς για Σκανδιναβία γιατί δεν λειτουργεί το πράγμα έτσι εδώ.
Όχι στο πρώτο, εν μέρη στο δεύτερο.
Όλα αυτά μέσα σε απίστευτο όγκο μηνυμάτων για τον καλύτερο καφέ. Εγώ χρησιμοποιώ μια Delonghi Magnifica S
και καφέ αγοράζουμε τον Vergnano τον οποίο τον θεωρώ γευστικοτατο.
Νίκο, αρχίδια φίλους θα κάνεις και στην Ελλάδα. Μια περίοδο πριν καμιά 15αριά χρόνια το προσπάθησα αρκετά, ενώ τότε ήμασταν ακόμα φοιτητές. Μετά από χρόνια κατάλαβα ότι και εγώ ως άνθρωπος ήμουν και είμαι δυσκοίλιος, δεν ανοίγομαι πολύ, όπως και οι άλλοι (απέναντί μου τουλάχιστον). Άρα, είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα, αλλά και συνθηκών. Και τώρα, εδώ, δεν είναι όπως πριν 10 χρόνια που έφυγες. Και εν πάση περιπτώσει (αυτή είναι δική μου απορία), ποτέ δεν αντιλήφθηκα αυτή την “κοινωνικότητά” μας που τόσοι και τόσοι εξαίρουν. Και δεν μιλάω για την περίπτωσή μου, απλώς το παρατηρώ ως γενικό φαινόμενο.
Και ίσως ο Rebel να είπε το πιο σωστό πράγμα, αναζήτηση εργασίας σε άλλη χώρα, με προοπτικές, όχι στην ψωροκώσταινα.
Μα δεν καίγομαι τόσο πολύ να κάνω καινούριους φίλους, απλά η επικοινωνία είναι πιο εύκολη στις νότιες χώρες λόγω του ότι οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί κ επικοινωνιακοί. Έχω 3-4 φίλους εδώ αλλά είναι η καθημερινή επικοινωνία κ ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία εδώ. Τέλος πάντων, είναι γνωστά τα προβλήματα αυτά στις σκανδιναβικές κοινωνίες ή αν δεν είναι γνωστα τα μαθαίνεις με τον σκληρό τρόπο
Οσο ευχαριστο και να ειναι αυτο στην καθημερινοτητα (και συμφωνω πως ειναι, εχει την πλακα του να πετυχαινω Ελληνες παντου εδω που ειμαι - απλα η φαση ειναι απο μακρια κι αγαπημενοι), δεν θεωρω πως λυνει το προβλημα στην ουσια του. Εν τελει, αυτη η επαφη, οτι και να προσφερει, ειναι καπως επιφανειακη και το μονο που κανει ειναι να μετριαζει ελαχιστα την μοναξια και την απομονωση που μπορει να νιωθει καποιος μεταναστης μακρια απο τον τοπο του. Θελω να πω, η ελλειψη σοβαρων δεσμων και φιλων ειναι παντου το ιδιο ενοχλητικη, θαρρω. Μπορεις να εισαι και στην Ελλαδα και να νιωθεις απιστευτα μονος και απομονωμενος. Εγω σιγουρα το 2008 που ειχαν φυγει ηδη οι περισσοτεροι κολλητοι για αλλες χωρες ετσι ενιωθα, και τελικα εφυγα κι εγω το 2009.
ΥΓ. Απο περιεργεια, ειδα να αναφερεις μονο Σουηδια και Φινλανδια ως εναλλακτικους προορισμους. Γιατι τετοιο fascination με Σκανδιναβια και Βορεια Ευρωπη? Υπαρχουν παμπολλες χωρες στην Ευρωπη με καλο βιοτικο επιπεδο, επαγγελματικες ευκαιριες, και σιγουρα πολυ καλυτερο (ή ας πουμε πιο ταιριαστο σε μας) επιπεδο κοινωνικοτητας.
Η υπεραυτοματη που ανεφερα στο πρωτο μου ποστ
Συμφωνώ κ επίσης δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη λύση σε τέτοια θέματα, δλδ κάτι που μας φαίνεται ιδανικό στην αρχή μπορεί στην πορεία να αποδειχθεί εν μερη λάθος. Νομίζω ότι μπαίνει κ η ρουτίνα στην μέση κ το πόσο μπορούμε να βρούμε λύσεις για να την αλλάξουμε.
Δεν έχω καποια ιδιαίτερη λατρεία για την Σκανδιναβία βασικα, απλά μου φαινόταν ίσως πιο βατή η μετακίνηση εδώ γύρω αν κ τελικά οι δυσκολίες είναι ίδιες λόγω γλώσσας.
Νομίζεις φίλε μου. Ελληνικό κ φραπέ μόνο εμείς.
Μεγάλες χωρες, μικρός πληθυσμός φουλ φύση. Αυτα θα ελεγα εγω αλλα ειμαι και τερμα anti-social οποτε δεν ξερω αν σου αρκουν.
Ναι σε όλα. Αλλά, αντί σοσιαλ αυτοί, αντί σοσιαλ εγώ…γαμηθηκε η φαση.
EDIT: ακυρο quote στον Q, κατι πατησα λαθος
Εγραφα μια απαντηση με αφορμη το quote της SW, με disclaimer “δεν εχει να κανει με εσενα”. Γραψατε αυτο, οποτε με βοηθατε για να μην φανει οτι εχω τπτ προσωπικο με την αγαπημενη κοπελια…
Η κοινωνικοποιηση προϋποθετει interaction. Ολο και περισσοτερο βλεπω/ακουω/γνωριζω νεους ανθρωπους κλειστους, συχνα καχυποπτους, ακομη πιο συχνα νευρικους. Πώς θα αφαιρεθουν ομως τα εισαγωγικα απο την “κοινωνικοτητα”; Με τη μιση μερα μπροστα σε οθονες; Με ακουστιικα, μαυρα γυαλια και κουκουλα στο δρομο, λες και εισαι ο mr robot; Πώς θα σου χαμογελασει καποιος; Ακους “καλημερα” και στελνεις μνμ (γιατι “οχι τηλ”) τ@ν κολλητ@ για να ρωτησεις “τι θελει αυτος τωρα;”.
Κοινωνικοποιηση απο το whatsapp δεν γινεται. Διοτι τοτε:
Το θέμα είναι να βρεις την χρυσή τομή σε ολα αυτά. Με τα σοσιαλ μίντια καταλαβαίνεις πόσο ηλιθιος είναι ο κόσμος ετσι? Κ δεν μιλάμε για μια μικρή μερίδα του κόσμου αλλά για την πλειοψηφία. Κ επειδή η δουλειά μου έχει να κάνει με κόσμο απλά από ένα σημείο και μετά δεν την παλεύω. Η βλακεία είναι ανίκητη.
Α δεν ρωτουσα για μενα, εγω δε θα μετακομιζα ΠΟΤΕ στην Σκανδιναβια, με μονη πιθανη εξαιρεση την Σουηδια μονο και μονο επειδη εχω forever friend εκει περα. Καλα ολα οσα αναφερεις, αλλα ξεχασες το κρυο, την κρυαδα των Σκανδιναβων, το ψωλοκρυο, το χιονι, το γαμωκρυο, τον χειμωνα, και το οτι ολα ειναι νεκρα μετα τις 9 το βραδυ στις μεγαλουπολεις και μετα τις 7 το βραδυ στην επαρχια.
Εσυ γενικα μη μιλας καθολου, εισαι στην γαμημενη Μελβουρνη, μια απο τις 10 καλυτερες πολεις να ζει κανεις σε ολοκληρο τον κοσμο, οποτε απλα κατσε εκει που εισαι για τωρα και απολαυσε την ζωη σου. Ενα κομματι μου ζηλευει αρκετα… μονο αυτους που ζουν στο Σιδνει ζηλευω περισσοτερο
Δεν πειραζει, ολοι κουβεντα κανουμε, μην κανεις λες και στελνεις μηνυμα WhatsApp σε φαση “σορρυ φιλε δεν ηθελα να ενοχλησω” Μια καλημερα την λεμε!
Συμφωνω απολυτα, απλα να προσθεσω πως ολα στον καιρο τους καλα ειναι. Οταν ημουν στα λεωφορεια και τα τρενα για την δουλεια, ημουν καρμπον ο Mr. Robot (απο πολυ πριν βγει η σειρα προφανως). Με την κουκουλα μου, τα ακουστικα μου, και ακομα και τα μαυρα γυαλια μου στο μετρό. Δεν ηθελα κανενα interaction σε εκεινη την φαση, ηθελα να απολαυσω το personal time, με μουσικη, με βιβλιο, ή με WhatsApp μηνυματα στο γκρουπ με τους κολλητους μου. Απο κει και περα, ειμαι γενικα πολυ κοινωνικος ανθρωπος και αν καποιος μου μιλησει στον δρομο παντοτε θα απαντησω και θα χαμογελασω. Θα πω καλημερα. Θα βοηθησω καποιον στον δρομο αν χρειαζεται οδηγιες ή οτιδηποτε αλλο. Θα πιασω την κουβεντα σε αγνωστους σε φερρι, σε ταξιδια, σε συναυλιες, σε μπαρ. Καποιες απο τις καλυτερες ιστοριες εχουν προκυψει ετσι.
Και τελος παντων, ποιο ειναι το beef σου με την Silent Winter?!?!
???
Μπα, αγαπημενο κοριτσι