Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

https://neoiagones.gr/τα-ιωάννινα-η-πιο-ευτυχισμένη-πόλη-της/

Όποιος θέλει να… ευτυχήσει, πλέον ξέρει το μέρος όπου θα το κάνει πραγματικότητα!
Θέση 151 παγκοσμίως αλλά πρώτοι πανελληνίως, eat our dust οι υπόλοιποι (και που να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας που σέρνεται τρία χρόνια, ποιος μας πιάνει μετά!)

8 Likes

Τυχερός είσαι. Εμείς εδώ ( Θεσσαλονίκη ) βγήκαμε πρόσφατα η πόλη με πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα της Ευρώπης- ή κάτι παραπλήσιο! Και μάλλον ισχύει. Στον κύκλο μου σχεδόν όλοι όλο και κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα έχουμε.
Γιάννενα προφανώς και είστε απ’τις πιο ωραίες πόλεις, τώρα για την καθημερινότητα εσύ ξέρεις καλύτερα.

3 Likes

Επαναφέρω το μνμ που ειχα αφήσει μετα απο αρκετό καιρό, καθώς έψαχνα λύσεις και γενικα έπεσε κάποιο διάβασμα και άπειρες συζητήσεις με φίλους κ γνωστούς πάνω στο θέμα αποταμίευση-επενδυση.
Ψηνεται κανείς που ξέρει γενικότερα να ανοίξουμε καινούριο τοπικ κ να τα λέμε εκεί ή μπά;

εγω ψηνομαι, αν εισαι θαρραλεος να το ανοιξεις θα ποσταρω, αλλα φοβαμαι το πεσιμο που θα φαμε.

Γιατί να φάτε πέσιμο;

γιατι αν κάποιος ειναι τυχερός να έχει 100 ευρώ στην ακρη και πχ τα βαλει στο χρηματιστηριο, ειναι αυτοματα πλουσιος κ πεφτουμε στο eat the rich. μακαρι να κανω λαθος, αλλα σε παρομοια θεματα στο yt, βλεπω στα σχολια “εδω δεν εχουμε να φαμε, τι λες για επενδυσεις”, το οποιο ειναι αληθες και το σεβομαι, αλλα δεν εχει να κανει (καλως ή κακως) με αυτους που εχουν και θελουν να κανουν επενδυσεις.

οπως θα γραψω κ στο αλλο τοπικ, για μια γενια που δεν θα παρει συνταξη, το να μην εχουμε επενδυσεις ειναι αυτοκτονια, but thats just me.

ελπιζω να κανω λαθος

Ας γίνει το τόπικ και βλέπεις πώς θα πάει.
Εγώ έχω άποψη επί του θέματος.

Πάντως μιας και το ανέφερες, τέτοιες καταστροφολογίες όπως “η γενιά που δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη” καλό είναι να αποφεύγονται γιατί δεν προκύπτουν από κάπου ή τέλος πάντων έχουν ανάλογη “αξία” με το να λέει κανείς “η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς κραχ και όσοι έχετε επενδύσει θα χάσετε τα λεφτά σας”.

αν δεις τη συρρικνωση του πληθυσμου παγκοσμιως, και στην Ελλαδα ιδιαιτερα, θα ελεγες οτι η εκτιμηση εχει καποια βαση. αλλα οκ, το σημειωνω, καθως ναι, δεν ειμαι μαντης να ξερω τι θα γινει σε 30 χρονια. Μεχρι προχθες, πιστευα στον Αλμευδα.

Απο Aerosmith η’ απο Motörhead;

Εμεις να δεις :smile:

Απο Joe Goldberg

Δεν ειμαι καθολου ειδικος στις επενδυσεις (ειδικευομαι κυριως στις αποεπενδυσεις, αφου χαλαω χρηματα γρηγοροτερα απο τον Λουκι Λουκ), αλλα ουτε εγω βλεπω τον λογο να γινει πεσιμο. Στο τελος, το πολυ πολυ να φτιαχτει ενα ακομη νημα που θα εχει 5-10 ποστ και θα πεθανει. Κλαιν. Καθως ειμαι παντα περιεργος, θα διαβασω και ισως σκασω και με ερωτησεις.

μαλιστα…
Άρα αν ειναι να κάνουμε ακόμα ενα τοπικ σαν αυτά των maiden/metallica δεν ψήνομαι με την καμια…

δεν εχω γνώσεις πάνω στο θέμα, δεν είμαι επενδυτής και τα ποσά που διαχειρίζομαι είναι μικρά σε σχέση με όλα αυτά που βλέπουμε δεξια αριστερά σε διάφορα αρθρα ή βιντέκια απο youtubers.
είμαι 41 και επειδή δουλεύω απο πολύ μικρός σαν το σκυλί και τα έχω πάρει με την συμεριφορά του κράτους και κυρίως των τραπεζών που όσο κ να προσπαθώ χρόνια ολόκληρα, τα σακούλι δεν γεμίζει εύκολα και απλά τρώω δούλεμα με τις τακτικές τους, εδω και κάποιους μήνες ψάχνω τρόπους έτσι ωστε να αρχίσω να μαζευω τα μπογαλάκια μου απο τους λογαριασμούς και να δω εναλλακτικες είτε σε 3ους αποταμιευτικούς/προθεσμιακούς σε συνδιασμό με το επενδυτικό κομμάτι είτε σε etfs είτε σε crypto, πάντα χαμηλά την μπάλα και όσο το δυνατόν μακρυά απο τα όρια του trading καθώς ξέρω οτι ειδικά σε αυτό το κομμάτι είμαι παντελώς άσχετος και το κυριότερο δεν έχω την ψυχολογία για κάτι τέτοιο.
επίσης κοιτάζω και μακροπρόθεσμα επενδύσεις σε χρυσό/ασήμι αλλά είναι κάτι που κ αυτό θέλει αρκετό ψάξιμο…
τέσπα όλα αυτά έχω καταλάβει οτι θέλουν υπομονή, συζητηση και παρα πολύ διαβασμα και παρακολούθηση.
δεν ανοίγω τοπικ γιατί όντως μπορεί να ξεφύγει η φάση, απλά είπα να κάνω μια προσπάθεια μπασ και είναι κανείς που το ψάχνει σαν εμένα.

3 Likes

Φαντασου να γραφαμε κιολας “ανοιξτε ενα τοπικ να δειτε τι θα παθετε” :smiley:

2 Likes

λοιπον, επειδη το ποστ σου με αγγιξε, θα κανω εγω το βημα να ανοιξω το τοπικ, εστω κ σαν πειραμα.

απλα σε κανα μηνα, γιατι πνιγομαι στη δουλεια τωρα.

Αν θες εσυ ή κάποιο άλλο παιδι να το ανοιξει/αρχισει η κουβεντα, Be my guest. και εμενα μου αρεσει να μιλαω για τετοια θεματα.

1 Like

Δεν θα με χάλαγε καθόλου ένα τέτοιο θέμα, η ανταλλαγή απόψεων και γνώσης πάντα βοηθάει.
Στο θέμα της σύνταξης πάντως είμαι κι εγώ λίγο απαισιόδοξος γιατί, όντως έτσι όπως πάει η χώρα, ποιος θα δουλεύει σε 30 χρόνια για να μας πληρώνει;
Ωστόσο έχει γίνει ένα βήμα για τους επόμενους από εμάς με το ΤΕΚΑ ώστε κάπως να διασφαλιστεί το ότι κάτι θα πάρουν στο τέλος.

Μα εσυ, ποιος αλλος; Ενταξει, μπορει να μην παρεις συνταξη στα 67, αλλα στα 73. Και τι εγινε; Νεο παιδι εισαι, θα δουλεψεις λιγο παραπανω και θα βγει.

Ειναι δυσκολο να υπολογισεις σε 30 χρονια απο τωρα τι θα συμβει, αλλα λογικα μια “συνταξη” θα υπαρχει. Αν θα ειναι “συμπληρωματικη” στην επαιτια που θα κανεις στα φαναρια, αυτο ειναι αλλο θεμα. Δεν ειναι, ομως, ευκολο να καταργησεις το δικαιωμα στη συνταξη ανθρωπων στους οποιους εχουν γινει κρατησεις για αυτον τον λογο. Ισως συμβει με βιαιο τροπο, αλλα δεν ειναι ευκολο. Πιο λογικο μού φαινεται να αλλαξει καποια στιγμη το καθεστως κρατησεων και να κανεις μονος σου “αυτο-συνταξη”, δλδ ιδιωτικα, αλλα κι αυτο θελει πολυ χρονο για να συμβει. Διοτι απο τις κρατησεις μας, το κρατος κερδιζει με διαφορους τροπους (και χανουμε εμεις φυσικα), οποτε η αγελαδα θα αρμεγεται μεχρι να σκασει ή μεχρι καποιοι αλλοι πουν στην κυβερνηση οτι πρεπει να αλλαξει το συστημα,

Έπεσα τυχαία σε βιντεάκια της Maria Rolls (ανάπηρο-τετραπληγικό άτομο) και σήμερα ξαναμπήκα στη σελίδα της, και να, σκέφτομαι πόσο γαμάτο είναι να είσαι με ανθρώπους δίπλα στους οποίους μπορείς να είσαι ο (κάφρικος) εαυτός σου.Και σκέφτομαι πως εάν οι άλλοι δεν έτριβαν τη μιζέρια τους στα μούτρα μου, ίσως να πίστευα λίγο παραπάνω σε μένα και τις ικανότητές μου.

7 Likes

4 Likes