Επειδή έχω την τύχη να μην οδηγάω θα συμφωνήσω ότι όλοι γρλαφουν κανονικότατα τους πεζούς. Ρε γαμημένοι οι διαβάσεις υπάρχουν για να σταματάτε. Ρίχνω πολύ γέλιο όταν καταλαβαίνοντας ότι ο άλλος δεν πρόκειται να σταματήσει κάνω κίνηση με το σώμα ΄τοι θα κατέβω και βλέπω πανικόβλητη αντίδραση. Ακούει και το μπινελίκι του. Θα πρέπει να αναφερθούμε εδώ και στη νέα μάστιγα που ακούει στο όνομα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια. Αυτό που το παρατάνε όπου να ναι είναι εξοργιστικό. Θέλω να πετύχω έναν . Αυτός όχι
Όταν το συζητάγαμε πριν λίγο καιρό, είχε αναφέρει ο Παντελής ότι δεν έχει προτεραιότητα ο πεζός στη διάβαση, αλλά αυτός που δεν θα προκαλέσει ατύχημα ή κάτι παρόμοιο. Δλδ μπορεί να σε μαζέψει κάποιος στη διάβαση και να έχεις και άδικο, ο,τι να’ ναι
Ναι, αλλά δεν παρανομούμε συστηματικά.
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ
πόσο first world problems εντωμεταξύ όλα τα παραπάνω, σε κάποιον που έχει μεγαλώσει Ηράκλειο Κρήτης (ή απλά… Κρήτη) όπου φανάρια/διαβάσεις/σήματα/κτλ υπάρχουν για ντεκόρ → είσαι πεζός; είσαι οδηγός; Περνάς ή όχι, οπουδήποτε και αν είσαι, αναλόγως αν κοιτάξεις ο ίδιος δεξιά/αριστερά/μπροστά/πίσω και δεις ότι δεν έρχεται κανείς
Summary
προφανώς κάνω πλάκα με το first world problems και το ύφος, είπα να πω μια μαλακία (“μαλακία” τώρα, είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα δυστυχώς που ζω μια ζωή) να αλαφρύνω λίγο το mood
Δεν έχει να κάνει με Κρήτη. Και Γιάννενα το ίδιο. Τα τελευταία χρόνια είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα η αλήθεια είναι αλλά δεν έχουμε γίνει και Τρίκαλα. Αυτοί δε που σταματάνε σχεδόν πάντα περιέργως είναι οι ταρίφες
Παράξενο φαινόμενο…
https://www.more.com/gr-el/tickets/happenings/to-greekonomics-zontana-sto-christmas-theater
Sold out κιόλας.
επειδη δεν φορανε ζώνη, και αν δεν σταματήσουν, δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να δοκιμασουν την τύχη μας.
Δεν ξέρω τι λέτε για Αθήνα και οδήγηση εγώ πάντως γύρισα από Αμστερνταμ με μετατραυματικό στρες από τα ποδήλατα
Ετοιμασου να προσγειωθεις στην πραγματικοτητα.
Μάλλον άλλο εννοεί
Amsterdam είναι το οδηγητικό ανάλογο της Κρήτης, αλλά με ποδήλατα αντί για αυτοκίνητα
Μια φορά είχα πάει -οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες #ifyouknowyouknow- αλλά είχα βελάξει στους δρόμους
Εννοώ ότι εκεί δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στον πεζό, τα ποδήλατα πάνε ΠΑΝΤΟΥ και δεν δίνουν δεκάρα. Καλά αν είσαι σε ποδηλατόδρομο σε παίρνουν παραμάζωμα και σε βρίζουν κιόλας. Δεν έτυχε σε μένα γιατί ήμουν διαβασμένος αλλά είδα τέτοια περίπτωση.
Επειδή τυχαίνει να έχω πάει 4 φορές, η αλήθεια είναι ότι παίρνει μια-δυο μέρες να το συνηθίσει κανείς αλλά μετά δεν μου φάνηκε και τόσο φοβερό. Βέβαια τις πρώτες δύο επισκέψεις ήταν σε γνωστό που μένει εκεί και μου έκανε ταχύρρυθμο μάθημα.
Θυμάμαι πρώτη φορά Ολλανδία στο Τιλμπουργκχ, στα 15 λεπτά ποδηλάτης είχε βγει από την πορεία του για να πέσει πάνω μου και να μου επισημάνει πως πατάω τη λωρίδα τους. Μάθημα ζωής. Μετά από αυτό οκ, συμμορφώθηκα.
Καλά υπάρχουν δρόμοι στο κέντρο που δεν ξέρεις, ως πεζός, τι να πρωτοκοιτάξεις, τραμ, αυτοκίνητα, ποδήλατα στην πέφτουν από παντού. Έχει και τα ντουμάνια που σε ζαλίζουν κιόλας
Ωραία πόλη όμως
Μαλλον καταλαβα σωστα τελικα
Επεστρεψα απο Αμστερνταμ πριν απο περισσοτερα απο 15 χρονια με πολυ ωραιες εικονες και αναμνησεις, αλλα σιγα σιγα καταλαβα οτι μαλλον ειναι υπερτιμημενο. Εννοω, ειναι πανεμορφο, φυση, ηρεμια, εναλλακτικα ολα κλπ, ομως δεν ξερω αν τελικα ειναι η φημη του μεγαλυτερη απο την αξια του. Πρεπει να ξαναπαω καποια στιγμη.
AAAAAAX, με αυτά και αυτά να’ μουν ένα Βερολινάκι τώρα - ποδηλατάρα all the way, να κατηφόριζα πατητός Viktoriapark να άραζα εκεί πάνω από τους καταρράκτες με ένα καφεδάκι και μετά βουρ για βινταζάδικα (γιατί… αυτός είμαι) και δισκάδικα σε Ανατολική πλευρά + λουκανικάρες από όποια καντίνα έβρισκα διαθέσιμη στο δρόμο…
NAI
Έζησα για έξι μήνες εκεί, και οφείλω να πω πως η εικόνα που δίνεται δεν ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στην πραγματικότητα. Είναι κατανοητό πως κάποιος ως τουρίστας ίσως να μη δει τη συνολική εικόνα – ειδικά πώς εφαρμόζεται στην πράξη ο ΚΟΚ, ειδικά αν δεν ασχοληθεί.
Κατά τα άλλα, πρόκειται για μια κοινωνία που λειτουργεί με οργάνωση, σεβασμό και – αν κρίνουμε από τα στατιστικά – με αισθητά λιγότερα ατυχήματα απ’ ό,τι συμβαίνει εδώ.
Όσο για τη σύγκριση με την Κρήτη… καλύτερα ας μείνει ασχολίαστη.