Στην τρίτη φωτό μπορώ να γράψω “εδώ θα έμενα για πάντα”. Ωστόσο, όταν πάω να μείνω εκεί, μάλλον θα θέλω να φύγω μετά από λίγο. Όσο ωραία κι αν είναι η φάση με την ησυχία και την ηρεμία της “εξοχής” (δλδ μακριά από το κέντρο), δεν μπορώ να διώξω τα αθηνέζικα χούγια και το γεγονός ότι θέλω να έχω κοντά μου “πράγματα”. Φταίει ότι βαριέμαι τη ρουτίνα. Ένα κέντρο-απόκεντρο χρειάζομαι δλδ.
Βέβαια, 15 χλμ από το κέντρο στην Αθήνα σημαίνει 30 ως 90 λεπτά διαδρομή ξερωγω, οπότε θα είχα άλλα κριτήρια αν έμενα Νορβηγία. Γενικώς, κάθε μέρος έχει τη δική του ομορφιά (και κακά). Στο λίγο που έμεινα όμως σε Γιβραλτάρ, το Morrison’s ήταν το “στέκι” μου, αφού για να νιώσω ότι υπήρχε “ζωή” έπρεπε να πάω κέντρο ή στην μαρίνα. Ή στην Ισπανία, να περάσω τα σύνορα, για να δω… τπτ ιδιαίτερο.
Έλεγα ότι θα έμενα για πάντα εκεί, αλλά όσους ξέρω να έχουν πάει στο Γιβραλτάρ, δεν μένουν εκεί, αλλά έχουν φτάσει να ζουν από τη Σάντα Μαργκαρίτα μέχρι και τη Μάλαγα, που είναι καμιά 150αριά χλμ μακριά. Σε κάθε περίπτωση, καλή αρχή Νίκο.
Δεν έχω πάει ακόμα ρε χαμένε κ επίσης ΧΕΙΜΩΝΑΣ λέμε… . Μλκες η Νορβηγία δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη σκανδιναβία, οι Νορβηγοί είναι τελείως κοινωνικά αδέξιοι, μην τα ξαναλέμε.
Νίκο, εμένα ένας φίλος μου έμενε Σουηδία για 7 χρόνια, μεταξύ 2012 και 2019. Μου έλεγε τα χειρότερα για την κοινωνικότητα των Σουηδών και τελικά αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο τελικά γύρισε στην Ελλάδα. Οπότε όχι, δεν είναι μόνοι τους οι Νορβηγοί, μην ανησυχείς
Για να μην σπαμάρω το άλλο θέμα, έχοντας συμβιβαστεί πολλά χρόνια με τον ανεμιστήρα, θεωρώ το air condition υπερτιμημένο. Πέρα από το ότι όντως αλλάζει το κλίμα ενός χώρου για λίγες ώρες αφότου το κλείσεις, έχει ένα σωρό αρνητικά: ξεραίνει το δέρμα, ειδικά στον αυχένα, μπορεί να φέρει κρύωμα, θέλει κάθε χρόνο service, καίει πολύ ρεύμα. Ενώ ο παραδοσιακός ανεμιστήρας θέλει απλά ένα καθάρισμα από τις σκόνες μια φορά στα πέντε χρόνια, τον βάζεις να σε χτυπάει όσες ώρες θέλεις κι έχεις μία πιο φυσική αίσθηση δροσιάς. Σταδιακά σε κάνει αρνητή του air condition!
Ο συνδιασμός των 2 , ειδικά με ανεμιστήρα οροφής, ειναι το καλύτερο. Απο άποψη απόδοσης βάζεις το κλιματιστικο στο ελέχιστο οση ζέστη μ αν εχει εξω καταφερνεις και φτιαχνεις το τελειο κλίμα. Οικονομια και αποδοση μαζι, δεν χρειαζεται ναι καις σε μεγαλη σκάλα ολη μερα για να εχεις δροσια