Μηπως ειναι το ντεμπουτο των Black Angels; Δεν εχει κοκκινο, αλλα ειναι πιο εντονο απο αυτο που ποσταρες.
Ήταν πράγματι αυτό, θυμόμουν ότι ήταν προϊόν του hivemind του ρόκιν/ER αλλά σίγουρα δε θα το έβρισκα μόνος μου
Εντυπωσιακή ομοιότητα, αλλά εμείς εδώ στην Ελλάδα εντυπωσιαζόμαστε δύσκολα αφού είχαμε την εμπειρία του πατρός Μητσοτάκη ή Επίτιμου ή “Δρακουμέλ” για όσους θυμούνται…
Γράψτε στο google asteroid chicxulub. ![]()
στο google asteroid chicxulub. ![]()
Σας ντρέπομαι λίγο, αλλά θα ανοίξω το θέμα, εδώ.
Δεν έχω Proficiency, δεν έδωσα ποτέ. Όλο έκανα προετοιμασία και όλο το πιστόλιαζα… Είχα δώσει πριν χρόνια IELTS αλλά έπιασα 6.5/9 (B2) και τώρα προσανατολίζομαι στο ECPE (Michigan). Θα μπορούσατε να μου δώσετε κατευθυντήριες - ήδη έχω προσεγγίσει μια καθηγήτρια, αλλά βλέπω να τρώω πούλο.
Βιβλία που έχω (και άλλα που θα έχω σε λίγο καιρό):
a. English Grammar in Use: Book with Answers (Cambridge)
b. Advanced English Grammar in Use: Book with Answers (Cambridge)
c. Revised ECPE Honors: Companion & Interactive Webbook (Burlington)
d. Revised ECPE Honors: Teacher’s Companion (Burlington)
Δυσκολεύομαι κυρίως στα Listening & Speaking.
Εχει πολλα χρονια που το πηρα, αλλα τοτε το Cambridge ήταν καπως παραπανω σε επιπεδο γνωσης σε σχεση με το Michigan.Στο Michigan ειχες απιστευτο περιορισμο χρονου αρα αυτα που επρεπε να ξερεις,επρεπε να τα ξερεις αψογα.Διαφορετικα δεν προλαβαινες και το παραμικρο λαθος κοστιζε αρκετα.
Εχει να κανει με τον χαρακτηρα νομιζω ποιο βολευει περισσοτερο.
Οποτε θα σου ελεγα να το ψαξεις λιγο περισσοτερο για το ποιο ειναι πιο καταλληλο για σενα.Εναλλακτικα μπορεις να δωσεις και τα δυο.
Για το Listening θα σου προτεινα απλα να δεις σειρες και ταινιες με αγγλικους υποτιτλους.Βοηθαει απιστευτα.Οπως επισης να ακους κομματια διαβαζοντας ταυτοχρονα στιχους.
Για το speaking χρειαζεσαι σιγουρα να μιλας συνεχεια για να “φυγει” ο Ελληνικος τροπος σκεψης…Νομιζω οτι πλεον υπαρχουν πλατφορες ΑΙ που θα σε βοηθουσαν.
Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι. Όλοι μας έχουμε αφήσει πράγματα στη μέση και δεν θα έπρεπε να σε επηρεάζει το γεγονός ότι πολλά άτομα στην Ελλάδα παίρνουν το proficiency από το Λύκειο. Ποτέ δεν είναι αργά για να ολοκληρώσεις κάτι, ένα πτυχίο ξένων γλωσσών, ένα μουσικό όργανο, ένα σχολείο, μία σχολή κ.λπ.
Τώρα που σου έδωσα αρκετό motivation, να πω πως το Cambridge θεωρείται από τα δύσκολα πτυχία, καθώς η γραμματική του είναι λεπτομερής και θέλει πράγματι άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αυτή είναι η άποψη που είχα σχηματίσει στα 16 μου, όταν τελικά έδωσα το Edexcel.
Το Edexcel έχει δύο εκθέσεις, reading, listening και speaking. Εάν δεν σε ενοχλούν οι δύο εκθέσεις, είναι μία βατή επιλογή. Αμέσως μετά, θα σου πρότεινα το Michigan.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δεις τα βιβλία που έχουν τεστ προσομοίωσης για κάθε πτυχίο και να επιλέξεις τι είναι κατάλληλο για σένα. Συνυπολόγισε τον τρόπο βαθμολογίας, εφόσον έχεις δυσκολία με το Listening και το Speaking. Πάντως με καλή προετοιμασία, θα νιώσεις αυτοπεποίθηση να δώσεις. Δεν υπάρχει κόπος που δεν ανταμείβεται, εφόσον βρεις το άτομο που θα σε διδάξει.
Το Cambridge είναι απίστευτα απαιτητικό (έχω κάνει μαθήματα), γιατί δεν είναι ένα multiple choice - η τύχη δεν σε βοηθάει, ούτε στο ελάχιστο, αν δεν φτύσεις αίμα.
Θα ζητήσω χρόνο, ίσως και γραφέα - μπορεί να εξεταστώ με υπολογιστή. Πλέον όλα προσαρμόζονται στη δυσκολία του εκάστοτε εξεταζόμενου.
@OwlKitty @Storm σας ευχαριστώ πολύ! Τώρα που είμαι πλέον απόφοιτος μεταπτυχιακού, νιώθω ότι ήρθε η ώρα να τελειώνω μια και καλή και με αυτά. Ας είναι ένα χαρτί, η γνώση κατακτάται με την τριβή και την εξάσκηση, οπότε ένα χαρτί θα μου προσφέρει μια κάποια αυτοπεποίθηση.
Εγώ θέλω να ρωτήσω γιατί θες το C2 ?
Αν είναι για προσωπική φιλοδοξία, δεν ξέρω πόσο μπορώ να βοηθήσω γιατί προϋποθέτει ότι θες να μάθεις εις βάθος τη γλώσσα
Αν θες ένα δίπλωμα C2 , βατό και αξιόπιστο σε ΑΣΕΠ κλπ , πήρα πέρυσι το LRN με άριστα με ελάχιστη προετοιμασία
Ιδανικά θα ήθελα να αποκτήσω και τις γνώσεις και το χαρτί. Επέλεξα ECPE με την προϋπόθεση ότι χαίρει λίγο μεγαλύτερης εκτιμήσης στον ιδιωτικό τομέα και, ίσως, λίγο στο εξωτερικό - ξέρω ότι εκεί μετράνε τα CPE/CAE/IELTS/TOEFL, αλλά και πάλι, το ECPE μετράει λίγο παραπάνω από τα LanguageCert/LRN/ESB κ.λπ. Από την εμπειρία των φίλων και γνωστών μου, στο εξωτερικό για δουλειά κυρίως δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα πιστοποιητικά - μπορεί να σου ζητήσουν να εξεταστείς σε δικά τους τεστ, αν το απαιτεί η δουλειά. Ενώ γενικά μετράει η προϋπηρεσία στο εξωτερικό, τυχόν σπουδές κ.λπ.
Είναι και λίγο η φιλοδοξία, είναι και το βιογραφικό που θέλω να φτιάξω. Με ενδιαφέρει και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.
Έχοντας πρόσφατη την εμπειρία της κόρης μου μπορώ να πω τα εξής
Παρότι γενικά η μικρή είναι πολύ καλή, η πρόταση της καθηγήτριας της ήταν να δώσει το Michigan για δύο λόγους
1.Ευκολοτερη εξέταση , βασικά multiple choice, σε αντίθεση με το Campridge που απαιτείται αναπτυξη του λόγου
2.Ισοτιμια των δύο πτυχίων στο εσωτερικό τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Τελικά καταλήξαμε στη λύση του Michigan με επιτυχία.
Ειλικρινής απορία: Αυτό το Yungblud είναι αυτό που θεωρείται metal στις μέρες μας???
Κούνησε άσχημα ε;
Το αισθανθήκαμε καλά… 5,2 κοντά στα Νέα Στύρα Εύβοιας
Είχα να κουνηθώ έτσι από το 2019… Έτριξαν τα τζάμια ξανά…