πιθανόν κάπου να έχει γίνει συζήτηση αλλά να μην την έχω πάρει κάπου χαμπάρι και για αυτό θα το γράψω εδώ. Αν όντως έχει γίνει αλλού, ευχαρίστως να με παραπέμψει κάποιος
με βάση τη στήριξη του Spotify στο Ισραήλ και τις πολλές αποχωρήσεις καλλιτεχνών, σκέφτομαι να αφήσω το Spotify και να πάω σε άλλη πλατφόρμα. Ξέρω ότι μπορεί να είναι τρύπα στο νερό, και όλες οι εταιρείες πάνω κάτω ίδιες θα είναι κλπ, ναι οκ. Αλλά μου τη σπάει να το στηρίζω και επίσης θέλω να ακούω και Massive Attack και GY!BE.
Anyway, πάμε στο ζουμί: που να πάω; Tidal; το Apple Music είναι τα ίδια με Spotify; γιατί ενδεχομένως λόγω λίστας καλλιτεχνών κλπ να με βόλευε περισσότερο.
Γενικά θέλω καλή ποιότητα ήχου (που δεν την είχα στο Spotify), μεγάλη λίστα καλλιτεχνών (alternative πες το σε γενικές γραμμές) και να είναι όσο πιο “φίλική” γίνεται στον καλλιτέχνη και στην τσέπη μου.
VPN Νιγηρία, γράφεσαι, βάζεις revolut για μέθοδο πληρωμης, κ είσαι κύριος. Δεν χρειάζεται μετά να βάζεις vpn για να ακούσεις. Απλά keep in mind οτι αυτές οι πατέντες έχουν ημερομηνία λήξης μέχρι να αποφασίσει η εταιρεία να κόψει μεθόδους πληρωμής που δεν είναι από την ίδια χώρα.
tidal ειναι σουπερ 2 μηνες που το δουλευω. ειναι λιγο περιεργο στην αρχη μεχρι να το συνηθησεις αλλα μετα κολλας ανετα. σιγουρα δεν ειναι τοσο ευκολοχρηστο οσο το spotify αλλα πιστευω με τον καιρο θα στρωσει. αν εχεις καλα ενσυρματα ακουστικα και ακους στο pc, εχει καποιες λιγες αλλα σημαντικες ρυθμισεις και ο ηχος απογειωνεται. αποσο καταλαβα εκμεταλευεται πληρως τον εξοπλισμο που εχει καποιος. ακομα και σε airpods pro ασυρματα στο pc υπαρχει μια σχετικη διαφορα στον ηχο αλλα οχι κατι μπαμ.
σε κινητο iphone με τα airpods ο ηχος ειναι δυνατος και καθαρος.
οσον αφορα την ποσοτητα μουσικης, μεχρι στιγμης οτι βρισκω στο ενα βρισκω και στο άλλο.
μια πολυ μικρη καθυστερηση σε καινουρες κυκλοφοριες τυπου single παρατηρησα αλλα αυτο εγινε κανα 2 φορες μονο.
επισης αυτο που δεν βρηκα ειναι η προαποθηκευση καποιας μελλοντικης κυκλοφοριας, πχ χθες βγηκε το καινουριο lost και ενω στο spotify μετραει μερες αναποδα, στο tidal νομιζεις οτι πετανε αετο, πρεπει να το ψαξεις μονος σου το πρωτο διαστημα μεχρι να στηθει ο αλγοριθμος και να αρχισει σιγα σιγα να σε μαθαινει το προγραμμα.
μεχρι τωρα δεν εχω μετανοιωσει καθολου.
για apple music δεν ξερω ακομα , ισως δοκιμαστικα για λιγο καιρο το τσεκαρω λογω οικοσυστηματος αλλα μεχρι τωρα ειμαι ευχαριστημενος.
η μονη συμβουλη ειναι παντως σε οποιον το ξεκιναει, να του δωσει χρονο στην αρχη.
Με airpods 2 pro είμαι σε iPhone. Στο 90% των περιπτώσεων έτσι θα ακούω. Για αυτό σκέφτομαι και το Apple music που το είχα δοκιμάσει ένα διάστημα όταν ο Neil Young είχε αποσυρθεί από το Spotify. Ήταν πολύ εύκολο και οριακά πιο εύκολο από Spotify.
Tidal είχα δοκιμάσει πριν 2-3 χρόνια και με δυσκόλευε αρκετά. Δεν είχε lossless τότε, όπως ούτε και τα ίδια ακουστικά. Μάλλον εκεί θα πάω αλλά ψάχνω τη μετανάστευση
Ιδανικά ιδανικά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος με invite σε κάποιο τορενταδικο που θα δει αυτά που γράφεις και θα σου δώσει μια. Δυστυχώς εγώ δεν έχω σε αυτή τη φάση.
Εδω για ολες τις εκλειψεις για τα επομενα 200 χρονια αν θελετε, και μπορειτε να διαλεξετε και τοποθεσια και να δειτε ακριβως πως θα φανει ο ηλιος στον ουρανο απο εκει που ειστε.
Ποιος ηλιθιος εγραψε στο αρθρο οτι η εκλειψη θα καθηλωσει την Ελλαδα εντωμεταξυ? Προλαβαινεις να πας Νεα Ζηλανδια παντως, εχω και απειρες προτασεις Απλα πρεπει να φυγεις ΤΩΡΑ.
Χθες είδα στον ύπνο μου ότι ήμουν σε ένα σεμινάριο στην εταιρεία του @jonkyr και όσο μιλούσαν σκεφτόμουν να γυρίσω να του πω για αστείο ότι δεν καταλαβαίνω ούτε τη μετάφραση, σαν το meme με τον Ζαγοράκη ευρωβουλευτή. Γύρισα όντως και του το είπα για αστείο, αλλά αυτός μου απάντησε να σκεφτώ τη δουλειά των ονείρων μου και ότι αν ήμουν αφεντικό μου, θα με κρατούσα στη δουλειά; (το συγκεκριμένο btw με έχει βάλει σε βαθιά σκέψη όλη μέρα).
Μετά ο CEO της εταιρείας έπαιζε μονάκι μπάσκετ με διάφορους και εγώ περίμενα τον jonkyr που κάτι είχε σχεδιάσει να κάνει, και όταν πήγε τελικά να παίξει πήρε επιθετικό στην πρώτη φάση γιατί στήθηκε καλά και ο CEO έπεσε πάνω του.
Γελασα πολύ. Ειδικά με το σημείο όπου πήρα επιθετικό, διότι ο μόνος λόγος να το πετύχω είναι να προσπαθώ να καταλάβω τι άθλημα παίζω, οπότε είμαι ακίνητος, ασΚετος γαρ.
Τουλάχιστον με αυτά και αυτά, περάσαμε καλά, έτσι δεν είναι;
Στο μεταξύ, σε αυτό το νήμα μιλούσαμε για τις μικτές συζητήσεις στο γραφείο (μου); Προσπαθώ να δω τι τριγκαρε τον ταλαίπωρο νεαρό Άτλαντα.