Δεν είναι απίθανο.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί μία πρώην φίλη μου είχε τσαντιστεί τόσο που έφτασα στην πόρτα της δουλειάς της με αληθινό βιογραφικό.
Αν μιλούσαμε για Ελλάδα, πάνω στον τομέα του, δεν θα ήταν καθόλου απίθανο!
Εσβησα μονο το τελευταιο μερος της προτασης σου. Μπορει να ειναι καποια ή ολα αυτα μαζι. Μπορει καποιος να σε καθοδηγησει, υπαρχουν στο ιντερνετ, προσαρμοζεις λιγο το βιογραφικο σου αναλογα με το τι εκανες πριν (και φυσικα να μπορει να δικαιολογηθει τοσο απο εσενα, οσο και επισημως αν ζητηθει - πχ ενσημα, επιβεβαιωση απο πρωην εργοδοτη κλπ). Και φυσικα τα μαθαινεις λιγο λιγο.
Οταν μετακομισα στο Γιβραλταρ, το βιογραφικο μου ειχε 10 διαφορετικες δουλειες, οι μισες παραλληλες. Οταν ηρθε το watchdog και μου ζητησε να επιβεβαιωσω το βιογραφικο, με ελουσε κρυος ιδρωτας. Οι μισες δουλειες ηταν side jobs/freelance, οι αλλες μπορει να ηταν με μαυρα (αρα οχι ενσημα). Τελικα επιβεβαιωσαν εγγραφως γνωστοι και φιλοι, παλιοι συναδελφοι ή προϊσταμενοι και ολα καλα.
Ναι. Βασικα ηξερε πώς να μανιπιουλαρει το συστημα, αλλα στην ουσια εχασε τον χρονο του και, κυριως, ο Μοντε τον δικο του. Αλλα εκεινος το ρισκαρε.
Ουτε εγω. Μηπως δεν κανω κατι παρομοιο κι ο ιδιος; Αλλα μωρε να ξερεις να σταθεις και στη συνεντευξη, ε; Οπως ελεγε ο Βουτσας, “να βρω μια τρουπα να βαλω το κεφαλι μεσα”, ομως καλο θα ειναι να μην ειναι η τρυπα της λαιμητομου.
Γενικως το ΑΙ εχει γαμησει το συμπαν. Εγω δεν εχω καταφερει ακομη να κανω καλο cv optimization, εν μερει επειδη τα metrics στο αντικειμενο μου δεν ειναι ακριβως… μετρησιμα. Και δυστυχως, πλεον πρεπει να μπουν με συγκεκριμενο τροπο στο “τελειο βιογραφικο”. Ευτυχως, εχω καποιο ονομα στο industry (ακομη) και δυνατη προϋπηρεσια. Αλλα αυτα αλλαζουν…
Ειχες αναφερει καποια στιγμη κατι σχετικο στο φορουμ ή am I hallucinating; Σε καθε περιπτωση, δεν καταλαβαινω γιατι να εκνευριστει, εκτος αν εννοεις οτι της πηρες εσυ τη δουλεια.
Τραγικος.
Κατα τα αλλα αυτοι που κανουν τις συνεντευξεις για να προσλαβουν για δουλεια, ειναι συνηθως επισης τραγικοι, οποτε ειναι δικοπο το μαχαιρι ![]()
Ναι, το έχω αναφέρει ξανά.
Όπως έγραψα, δεν εκνευρίστηκε επειδή της πήρα τη δουλειά, αλλά επειδή έφτασα στην πόρτα της δουλειάς της - για την οποία η ίδια μου έλεγε “στείλε βιογραφικό, τα βλέπουν”. Προφανώς φοβήθηκε μήπως της πάρω τη δουλειά.
Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχω υποβάλει αίτηση σε 10 θέσεις εργασίας μέσω Linkedin, αλλά δεν περιμένω και πολλά. Έχει εμπειρία κανείς;
Εμπειρια απο τι;
Μαλακία μου, από το Linkedin.
Αν υπάρχει ένα χρονικό όριο εντός του οποίου απαντάνε κλπ.
Εχω στο inbox μου μερικες αιτησεις απο το 2017. Οταν μου απαντησουν, θα σε ενημερωσω.
Δεν υπαρχει καποιος κανονας. Μπορει η θεση για την οποια εχεις υποβαλλει αιτηση να μην υπαρχει καν ή να εχει καλυφθει. Οι εταιριες ανοιγουν δηθεν θεσεις για διαφορους λογους (αν θελεις, τους αναφερω αλλη στιγμη). Μπορει το βιογραφικο σου να μην περασει ποτε απο το ATS, οπως εγραψα καποια αλλη στιγμη προσφατα στο φορουμ, οποτε να μην το δει ποτε καποιος ανθρωπος. Μπορει να εστειλες σε εταιρια που λαμβανει 100 βιογραφικα τη μερα, για διαφορες θεσεις και δεν υπαρχει περιπτωση να απαντησουν σε οσους κοψουν.
Ή μπορει τη Δευτερα το πρωι να λαβεις ενα μειλ που να σε ρωταει τι ωρα εισαι διαθεσιμη για ενα screening call. Στο ευχομαι. Κανονας δεν υπαρχει ομως. Θεωρησε οτι για καθε βιογραφικο σου, δεν θα σου απαντησει κανεις, ποτε. Ωστε αν γινει, να χαρεις διπλα.
Ναι, θα περιμένω… Απλά δεν ξέρω πως να κινηθώ στη συνέχεια, να στέλνω μειλς σε ομίλους και μκο; Στον οαεδ δεν έχω καμία τύχη - με απέρριψαν. Οπότε ψάχνω τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα και…αυτοσχεδιάζω!
Για κάποιον λόγο, από ένστικτο ίσως, νιώθω τεράστια απογοήτευση πριν καλά-καλά αρχίσω (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, τα χω πει αλλού).
Δεν μπορω να σε πεισω, αλλα να μην απογοητευεσαι. Πχ, δες αυτο το σκρινσοτ απο τον λογαριασμο μου.
Summary
Ειναι ο αριθμος απο τις αγγελιες που εχω απαντησει (110+) ή σωσει (130+) σε σχεδον μια δεκαετια.
Η αναζητηση εργασιας ειναι δυσκολη υποθεση ακομη κι αν πας σε καποιον για συναντηση τετ α τετ, μεσω γνωστου που του εχει υποχρεωση. Ποσο μαλλον σε μια πλατφορμα οπως το linkedin και σε μια αγορα που δεν εχει συναισθηματα και empathy.
Αυτη την περιοδο, η γενικοτερη συμβουλη ειναι “δες τα σαιτ των εταιριων, οχι το linkedin”. Απο τοτε που αλλαξε η φαση της google και πλεον τα δεδομενα απο πλατφορμες ειναι δημοσια, ειναι προτιμοτερο να ψαχνεις “αλλιως”. Ισως αυτο το ποστ σου δωσει καποιες ιδεες, αλλα αυτο εδω ακομη περισσοτερο. Παρε μερικες ιδεες και απο αυτο.
Επισης, στο Linkedin πολλοι θα δουν το προφιλ σου και θα κρινουν αν τους ταιριαζεις. Υπαρχει αρκετη εμπειρια; Αν οχι, υπαρχει εθελοντικη εργασια; Αν οχι, υπαρχουν recommendations; Ολα αυτα παιζουν ρολο. Χρειαζεσαι και ενα μεγαλο δικτυο, που ιδανικα πρεπει να ειναι παρομοιο με εκεινο του τιτλου σου. Ask for connections, στειλε ενα ευγενικο και συντομο μνμ που να τους ευχαριστεις και προχωρας αναλογα με τις απαντησεις του καθενος.
Μην κανεις connect με οδηγους λεωφορειων αν θελεις να πιασεις δουλεια σαν καθηγητρια πανεπιστημιου. Βρες ποιοι ειναι οι recruiters των εταιριων/τομεων που σε ενδιαφερουν και ζητα connection. Και στο τελος τελος, να θυμασαι οτι (αναλογα με το βιογραφικο σου φυσικα) “θα σε βρουν εκεινοι οταν χρειαζονται καποιον με τις δικες σου ικανοτητες”.
Μην απογοητευεσαι, δεν φταις εσυ αν δεν απαντουν. Η αγορα εργασιας φταιει. Ξερω οτι αυτο που εγραψα δεν σου γεμιζει το πιατο στο τραπεζι, αλλα οφειλεις να δεχτεις οτι ετσι ειναι τα πραγματα. Δοκιμασε κι αλλες πλατφορμες, δεν ειναι παντου οι ιδιες δουλειες με το linkedin.
Δα ήταν μια παραλλαγή του ονόματος της Γης - Γαιας στην αρχαία δωρική διάλεκτο. Έτσι, η μητέρα Γη ονομάζονταν Δα-μήτηρ, απ’ όπου προήλθε το όνομα της Δήμητρας, της θεάς της γεωργίας!
Χρόνια πολλά λοιπόν στις Δήμητρες που γιορτάζουν σήμερα (έστω και με διαφορετική θρησκεία), στους Δημήτρηδες, όπως και στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη!
Κυριακή ξεσκαρταρίσματος σπιτιού, δεν φαντάζεστε πόσο απελευθερωτικό είναι να διώχνεις άχρηστα πράγματα που σου στερούσαν χώρο.
Μην ξεχνάτε πόσο αχρείαστο είναι να μαζεύεις κάποια πράγματα. Δεν φτιάχνεται; Πετάξτε το. Έλιωσε; Ρίξτε το στην ανακύκλωση.
Like υπενθύμισης
ισχύει κ για ανθρώπους…
Λαικ #10 (για την εκκαθαριση) για επιβραβευση. Καθαρισαμε τα γυναικεια ολον τον Οκτωβριο, πρεπει να παρουν σειρα τα ανδρικα (ελπιζω εντος Νοεμβριου) και κυριως τα ψιψιψινια και τα κοκοψοψαρα που εχουν γεμισει συρταρια και ντουλαπες. Πιστευω οτι μπορω να φτιαξω υποβρυχιο με οσα εχω εδω μεσα.
Λαικ #5 (επι 10000) για τους ανθρωπους. Το εχω κανει (οχι εσκεμμενα, αλλα εγινε…) και εχω βρει την υγεια μου. Δεν μπορουμε να ειμαστε καλα με ολους.
Προχωραμε.
Σήμερα θέλω να σπάσω το iPhone. Δε λειτουργεί στο ελληνικό πληκτρολόγιο autocorrect και autocomplete. Έχω δοκιμάσει διάφορα.
Κι εμένα το ίδιο συμβαίνει εδώ και 2-3 μέρες. Έχω Samsung Galaxy.
Πολύ εκνευριστικό.