Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

Χαρά στην υπομονή σας, δεν υποφερεται κάτι τέτοιο!

2 Likes

Χαχαχα πετσόκομμα

1 Like

Ναι σόρυ παιδιά first world problems αλλά για αυτό είναι το παρόν νήμα.

7 Likes

<3

1 Like

Το πρωί die-hard thrash metal fan, το βράδυ γατουλιθρίνι:

1 Like

Catholic in the Morning… Satanist at Night (reversed)

1 Like

Διαβάζω το παρακάτω άρθρο… μία διαιτολόγος να υπερασπίζεται και να επιχειρηματολογεί για βίγκαν διατροφή σε παιδιά (και εγκύους)! Επικίνδυνα για την υγεία άρθρα. Βαρεμένα μυαλά!

2 Likes

Προσωπικη επιλογη ειναι το τι διατροφη θα κανει καθενας στο παιδι του ε.

Η γυναικα μου ειναι πεσκετεριαν εδω και πολλα χρονια, και μια χαρα παιρνει ολα τα θρεπτικα συστατικα απο τα ψαρικα που τρωει μαζι με τα διαφορα φυτικα προιοντα. Δεν εφαγε καθολου κρεας κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης (προφανως), και προφανως επισης η μικρη ειναι ακομα πολυ μικρη για να φαει κρεας (7 μηνων) αλλα αν δεν χρειαστει ή/και δεν της αρεσει, δεν ειναι και υποχρεωτικο να φαει.

Εγω ειμαι φανατικος κρεατοφαγος (αν το γευμα δεν εχει εστω κατι σε κρεας μου φαινεται ακομα και σημερα λειψο, δε πα να ειναι το πιο γευστικο μπριαμ του κοσμου για παραδειγμα), αλλα καπου πρεπει εμεις οι κρεατοφαγοι να προχωρησουμε απο το 1946 και να αφησουμε τον κοσμο να τρωει οτι θελει ε?

Η βηγκαν (και οχι βετζετεριαν) διατροφη ειναι λιγο πιο ακραια, αλλα αν εχεις οπως γραφει το αρθρο ενα σκασμο συμπληρωματα, μια χαρα μπορεις να τραφεις (και να θρεψεις το παιδι σου) πληρως.

Τελος, αρκετα υπερβολικη η κριση σου για το αρθρο, το οποιο μαλιστα δεν ειναι καν υπερβολικο ή ακραιο στην εκφραση του. Ισα ισα που δεν κανει καθολου πρηξιμο, και ειναι υπερ του αυτο. Εγω ποτε δεν καταλαβα τι σας κοβει οσους σας κοβει τελος παντων το τι τρωει καποιος αλλος ανθρωπος…

ΥΓ. Η κοπελα που εχει γραψει το αρθρο ειναι διατροφολογος με Master’s degree, μηπως να την αφησουμε να ξερει λιγο καλυτερα? Σιγουρα ο @jonkyr θα σαυμφωνει μαζι μου σε αυτο.

1 Like

Το να προβάλλει κάποιος προσωπικές απόψεις με πρόσχημα την επαγγελματική του ιδιότητα, καταλαβαίνεις ότι δεν σημαίνει κάτι. Μπορεί να έχει και διδακτορικό, αλλά και κάλο στον εγκέφαλο (όπως οι περισσότεροι βίγκαν, ναι το ισχυρίζομαι και ας λένε/λες μετά ό,τι θέλετε). Ο ενήλικας ας κάνει ότι θέλει στον οργανισμό του, σε βρέφη και παιδιά όμως όχι. Όποιος αρνείται τη φύση του, δηλαδή παμφάγο ζώο, τότε τι να πεις. Το να προσαρμόζει κάποιος τη διατροφή του με βάση τα γούστα κλπ, οκ, αλλά πρέπει να είναι όλα ισορροπημένα. Ούτε η φουλ κρεατοφαγία είναι υγιεινή, ούτε η αποχή από το κρέας, πόσο μάλλον από οτιδήποτε ζωικής προέλευσης (η απόλυτη βλακεία και υποκρισία).

Με μια πρόχειρη αναζήτηση, και έχοντας διαβάσει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, ορίστε τα “οφέλη” της βίγκαν διατροφής σε παιδιά:

Επειδη με πηρε η μπαλα #διπλης (@GRACCHUS_BABEUF γκουχ γκουχ :rofl:), το λαικ ηταν επειδη ειδα ενα αρθρο που υπο αλλες συνθηκες μαλλον δεν θα εβρισκα ποτε. Δυστυχως η πλατφορμα εχει ενα κωλολαικ διαθεσιμο, οποτε “ενα ριακσιο εχουμε, με αυτο πορευομαστε”.

Στην ουσια του summoning ομως, ισχυει ο,τι συμφωνω με Q. Εγω δεν θα αμφισβητησω τον επιστημονα. Μπορω να “κανω” ερωτησεις, μπορω να σχολιασω ή ακομη και να εκφερω γνωμη, αλλα οχι να τον κρινω. Μπορουν να τον κρινουν αλλοι, εκεινοι που εχουν γνωση και εμπειρια επι του θεματος.

Αφου μπηκα στον χορο, θα γραψω επισης οτι συμφωνω με τον Q στη βαση του οτι το αρθρο δειχνει καλογραμμενο. Το διαβασα μια φορα, ειναι αργα, ισως δεν εχω καθαρο μυαλο, αλλά η κυρια ταδε αναφερει ξεκαθαρα οτι

• “Με σωστή οργάνωση, καθημερινή ποικιλία και επαρκή θρεπτικά στοιχεία, τα παιδιά μπορούν να αναπτυχθούν φυσιολογικά”
  • “Η εγκυμοσύνη απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό διατροφής”
  • “Ο σωστός σχεδιασμός και η διατροφική υποστήριξη είναι κρίσιμα για την υγιή ανάπτυξη”
  • “Μια σωστά σχεδιασμένη φυτική διατροφή παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία”
    Κλπ κλπ κλπ.

Τι αλλο να πει; Εχω σκεφτει να κοψω το κρεας (παρ’ ολα αυτα, ακομη ξεσκιζω σαρκες αλλων ζωντανων, ευτυχως ακομη τα τρωω ψημενα) και νομιζω οτι αν επελεγα να κανω μονος μου διατροφη, θα με κυνηγουσε ο παθολογος στο πρωτο τσεκαπ που θα εκανα. Αν αλλαξεις τοσο ριζικα τη ζωη σου, χρειαζεσαι υποστηριξη ειδαλλως μπορει να μπεις σε μπελαδες.

Οι τυποι στο απο πανω αρθρο ειπαν “θα κανω το νεογνο βιγκαν επειδη θα εχει πλακα” (“Οι γονείς του παιδιού από τις ΗΠΑ οι οποίοι είναι υπέρμαχοι της vegan διατροφής πίστευαν ότι η αποχή από βασικές τροφές, η σάουνα σε υψηλές θερμοκρασίες και τα παγωμένα μπάνια θα «θεραπεύσουν» τον γιο τους”). Τι επρεπε να τους κανει η δικαιοσυνη; Να τους στειλει τοφου για βραδινο; Αν πηγαιναν στην κυρια ταδε, θεωρητικα θα το εκαναν σωστα.

Ελπιζω να σας καλυψε η επιστημονικη μου προσεγγιση. Μου κανει παντως καποια εντυπωση πώς ο Q υπερασπιζεται την επιστημονικοτητα της κυριας ταδε, σε αντιθεση με αλλες περιπτωσεις που ουτε ο υδραυλικος που αλλαζει τις βρυσες ξερωγω δεν ειναι “ειδικος”. Μοιαζει με ενα βημα προς το μελλον.

4 Likes

Είπα να σε δώσω στεγνά επειδή έπεσε το μάτι μου στο λάικ σου αμέσως μετά το ποστ του Κουίντομ και μου φάνηκε πολύ αστείο. Τελικά ο Κουίντομ ήξερε τι έλεγε :smile:

Για την Ιστορία, εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους βίγκαν

αρκεί να μην προκαλούν.

Seriously though, έχω φίλο βίγκαν - ο οποίος ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ως βίγκαν, ΕΓΙΝΕ βίγκαν ως ενήλικας - και τον θεωρώ γαμώ τα άτομα. Ούτε σπάει μπάλες για το γεγονός ότι είναι βίγκαν ούτε τίποτα. Α και είναι γαμώ τους μάγειρες! Φέτος το καλοκαίρι που ήμουν διακοπές Κρήτη μας έκανε δυο φορές το τραπέζι και όλα όσα έφτιαξε ήταν πεντανόστιμα, ναι κρέας δεν είχε αλλά οριακά δεν έγινε αισθητή η απουσία του ξέρω γω.

Για το να μεγαλώσεις ένα παιδί ως βίγκαν έχω κι εγώ πολλούς ενδοιασμούς, ό,τι και να λέει η κυρία επιστημόνισσα - που για να μην ξεχνιόμαστε, ναι δίνουμε βάση στο τι λένε οι επιστήμονες γενικά αλλά δεν είναι και θέσφατο ό,τι λέει ο κάθε ένας (ή η κάθε μία) που έχει ένα πτυχίο στο τάδε αντικείμενο, γιατί η επιστήμη δεν είναι ανεξάρτητη από την κοινωνία, συνεπώς υπάρχει καλή επιστήμη και κακή επιστήμη. Τώρα θα μου πεις, μπορώ εγώ χωρίς να έχω σπουδάσει να κοντράρω στα ίσα την τύπισσα με το πτυχίο; Όχι. Αλλά αυτά που λέει ρε παιδιά ενισχύουν τους ενδοιασμούς μου. Ειδικά εκείνο με τα συμπληρώματα διατροφής που ΟΚ καλύπτουν λέει τα όποια κενά. Ohhhh boy. I dunno. I really don’t know. Εγώ δεν τα εμπιστεύομαι αυτά. Τείνω προς το “άσε μωρέ το παιδί να έχει μια ολοκληρωμένη διατροφή τρώγοντας ό,τι μπορεί να φάει, κι αν όταν μεγαλώσει αποφασίσει ότι γαμάει η φάση βίγκαν και θέλει να την υιοθετήσει, ε τότε με γεια του με χαρά του!”.

5 Likes

O Quintom εκανε summon τον jonkyr (Α) γιατι ξερει πως ο jonkyr εχει μια αρκετα μεγαλη εμπιστοσυνη σε επαγγελματιες παντος τυπου (και καλα κανει, συμφωνουμε ως επι το πλειστον, αν και προσωπικα διατηρω επιφυλαξεις για πολλους “επαγγελματιες”), και γιατι (Β) ειδε το like του jonkyr και αρα αναρωτηθηκε διπλα :stuck_out_tongue:

2 Likes

Εχεις παρακολουθησει σφαγη ζωων απο κοντα;

1 Like

Διαφορετικά standards στις ΗΠΑ λογικά γιατί εδώ η μικρή από 7 μηνών μια χαρά τρώει κρέας (κοτόπουλο και μοσχάρι).

Ε, ο τζονκυρ απάντησε. Βάλτε κι άλλα ριακσιο στο σαιτ, να καταλαβαινομαστε πιο εύκολα :rofl:

BTW έχω κι εγώ φίλο που έγινε πεσκατεριαν, αφού πρώτα πέρασε από βετζε χωρίς κανέναν λόγο. Μια χαρά έζησε ο άνθρωπος και έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα. Απλώς του άρεσε το ψαράκι τελικά.

Για να μην έχουμε άλλα όμως, προσθέτω ότι δεν υιοθετώ τα όσα λέει η κυρία για τα παιδιά. Αλλά ότι υποστηρίζει πως μπορείς να ζήσεις ως βιγκαν “με πρόγραμμα”. Ποιος το βγάζει αυτό; Δεν το ξερω κι δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή.

Καλημερες

1 Like

Αυτό που έγραψε ο γράκχος μου βγάζει το vibe, “εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους βήγκαν (και μάλιστα έχω φίλους βήγκαν), αρκεί να μην προκαλούν”.

Γενικά, είναι καλό τα παιδιά να δοκιμάζουν όλες τις τροφές, αφού ο άνθρωπος είναι εξ ορισμού παμφάγο ον. Καλό θα ήταν να μην βγάζουμε τα απωθημένα μας πάνω στα παιδιά και να τα αφήνουμε να αποφασίσουν μόνα τους όταν θα είναι σε θέση να πάρουν μια τέτοια απόφαση.

Αυτοί που φανατίζονται και βγάζουν κόμπλεξ, είτε είναι βήγκαν είτε είναι κρεατοφάγοι, είναι ηλίθιοι. Ενοχλητικά ηλίθιοι.

3 Likes

!!!

Πού το κατάλαβες βρε;

Όποιος δεν έχει πρόβλημα με τους βίγκαν να τους πάρει σπίτιτζι!

3 Likes

Όχι, και δεν θέλω γιατί μετά θα κάνω καιρό να ξαναφάω κρέας. Αλλά δεν αρνούμαι τη φύση μου, και αν είμασταν σε άλλες εποχές, μπορεί να ήμουν κυνηγός και να σκότωνα ζώα για να τα φάω. Τώρα αρκούμαι να τα παίρνω έτοιμα και απλά προσπαθώ όλα με μέτρο.
Ξέρω που το πας, έχω δει ανάλογα βίντεο. Δυστυχώς δεν τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα σφαγής σε μεγάλο ποσοστό (μπορεί και στη συντριπτική πλειοψηφία). Ας εστιάσουν εκεί και όχι στην άρνηση της βιολογικής μας φύσης.
Από ΄κει και πέρα, όποιος ενήλικας γουστάρει να προκαλεί την τύχη του και να ρισκάρει μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, δικαίωμά του. Τα παιδιά δεν φταίνε όμως αν έχουν βλαμμένους γονείς, κάποιος πρέπει να τα προστατεύει (όχι μόνο στο θέμα της διατροφής, αλλά γενικά, απλά τώρα μιλάμε για αυτό).
Και τελειώνοντας, το χειρότερο για μένα είναι ότι παρουσιάζονται κάποιοι “ειδικοί” για να σου λένε με κάθε “επιστημονική” επισημότητα πώς να βλάπτεις την υγεία σου.

Άλλο μεγάλο θέμα, βέβαια, είναι το τι τρώμε και πίνουμε γενικά… από άποψη ποιότητας τροφής κλπ, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό μεγάλο θέμα.

1 Like