Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

εισαι μλκς :rofl:

2 Likes

Στο χωριό μου - Αρκαδία - το λέμε βύσσσσσσσινο.

4 Likes

Δεν έχω πάρει ποτέ τηλέφωνο την αστυνομία για διαμένοντες, μόνο για πάρτι που γινόντουσαν στην περιοχή. Βέβαια σε έναν Άραβα στη Μύκονο που σχεδόν σίγουρα έδερνε τη γυναίκα του τον είχα απειλήσει …και την επομένη πήγε στον διευθυντή με θράσος τύπου “ο,τι θέλω θα κάνω εγώ στο δωμάτιο μου”.

Το ξενοδοχείο έχει τρόπους να κάνει λιγότερο πιθανή τη φασαρία, αυτό έχω καταλάβει εγώ.

Στο τελευταίο ξενοδοχείο που δουλεύω τρώνε πόρτα τόσοι πολλοί που είναι φανερό πως οι ιδιοκτήτες χάνουν πολλές χιλιάδες ευρώ (δεκάδες χιλιάδες) κάθε χρόνο για να έχουν κάποια standards τα οποία πολύ αμφιβάλλω πως παίρνουν πίσω από την ικανοποίηση όλων των άλλων πελατών, οι οποίοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν ήσυχοι.

Επίσης η κατανομή των δωματίων παίζει ρόλο. Αν έχεις ένα γκρουπ με παιδιά και τα βάλεις σε όλους τους ορόφους και δεν έχεις δίπλα τους να μένουν γονείς, συνοδοί κλάφτα. Τελευταία μέρα πριν φύγουν σχεδόν πάντα θα γίνει χαμός σε ολόκληρο το ξενοδοχείο… πάνω κάτω όλη την ώρα, φωνές, στριγκλιές κλπ.

Όμως λίγοι πελάτες αντιλαμβάνονται (που να το ξέρουν βέβαια, γνώμη μου θα πρέπει κάπως να τους το επικοινωνούμε αλλά κανένα ξενοδοχείο δεν το κάνει) πως σχεδόν κανένα ξενοδοχείο δεν έχει ηχομόνωση της προκοπής και μόλις πάρουν το ασανσέρ για το δωμάτιο πρέπει να σκάσουν λες και είναι σε εκκλησία.

Παρ’ολα αυτά θα έλεγα ως επισκέπτης πως κάποιος πρέπει να ζητάει ορισμένα πράγματα (όσο βασικά και αν του μοιάζουν) για να έχει μεγαλύτερη πιθανότητα όντως να τα πάρει. Δηλαδή αν ζητήσει κάποιος ήσυχο δωμάτιο τότε είναι πολύ πιθανότερο να μην ξυπνήσει από θορύβους, αν τον ενοχλούν ιδιαίτερα οι οσμές τσιγάρου να το ζητήσει κλπ κλπ. Εγώ σε κάθε κράτηση που κάνω τα γράφω όλα.

1 Like

Δεν ανηκω στον χωρο του τουρισμου και της εξυπηρετησης, αλλα εχω αρκετους φιλους και γνωστους στον χωρο και το ενα πραγμα που ξερω ειναι πως οι κριτικες και τα αρνητικα σχολια online ειναι το πιο σημαντικο για τους ιδιοκτητες και managers. Ως καταναλωτης επισης, αν βρισκω 5 ξενοδοχεια για το ταδε νησι στην Καραιβικη που δεν εχω πατησει ποτε το ποδι μου και ειναι ολα σε παρομοια τιμη, θα προτιμησω αυτο με τα 4.7 αστερια απο τα αλλα που θα ειναι μεταξυ 3.7 και 4.1 αστερια. Βασικα θα το προτιμησω ακομα κι αν ειναι $20-30 παραπανω την βραδια. Παω για να χαλαρωσω και να περασω καλα, οχι να νευριασω πιο πολυ κι απο οτι στην καθημερινοτητα μου. Επισης, αν καποιες κριτικες γραφουν για απιστευτη φασαρια και παρτι καθε βραδυ, ειναι dealbreaker μεσα σε μισο δευτερολεπτο.

Εγω δεν αμφιβαλλω καθολου πως τα παιρνουν πισω αυτα τα δεκαδες χιλιαδες ευρω. Βασικα πιθανολογω πως βγαζουν εκατομμυρια ευρω παραπανω σε βαθος χρονου απο οτι θα εβγαζαν αν το ξενοδοχειο τους ηταν γεματο παραπονα στο trip advisor, στο Google και στο AirBnB (και σε πολλα αλλα). Αν ειναι στα top rated, μπορουν να αυξησουν και τις τιμες τους για ολα τα δωματια, το οποιο ειναι τρελο κερδος.

3 Likes

Στο χωριό της μάνας μου, κοντά στην Αμφιλοχία, το λένε

Βίσνου

12 Likes

Επειδη ειμαι σε αυτη τη φαση αναζητησης (καταλληλου ξενοδοχειου/καταλυματος) εδω και δυο μηνες, για τουλαχιστον 5 ταξιδια ahead, συμφωνω με Q. Μπορω να σας πω καθε κακη κριτικη των ξενοδοχειων στο κεντρο της Μαδριτης αυτη τη στιγμη, νομιζω οτι θα μπορουσα να ειμαι και ταξιδιωτικος πρακτορας για οποιον ενδιαφερεται.

Καθε ξενοδοχειο που βρισκω και αναφερει keywords (φασαρια, (μη) καθαριοτητα, οσμες, εγκαταλειψη (κτιριου), (κακο) πρωινο, κλπ) συνηθως τρωει ακυρο. Ωστοσο, επειδη ειναι γνωστο οτι υπαρχει αρκετο manipulation και στις κριτικες, παντα διαβαζω ΠΟΛΛΕΣ και καιω τον εγκεφαλο μου. Πλεον ξεχωριζω ποιες ειναι απο μυστηριους που βαζουν 2/5 επειδη νομιζουν οτι θα κλεισουν 5αστερο με 100 ευρω τη βραδια στο Παρισι ή εκεινους που δεν τους αρεσε πώς τους κοιταξε ο ρεσεψιονιστ, απο εκεινους που κανουν εντιμες κριτικες.

Συμφωνω και στο οτι σε βαθος χρονου τα ξενοδοχεια κερδιζουν περισσοτερα αν εχουν καλο rating και οτι το κερδος δεν φαινεται μεσα σε μερικους μηνες. Φανταζομαι οτι αν δεν ειχαν οφελος, δεν θα εμπαιναν στον κοπο να ασχοληθουν, αλλα οπως σε ολα τα πραγματα στον κοσμο, η φημη που σε ακολουθει ειναι η προικα σου. Ειδικα στον σημερινο online κοσμο.

Τελος, οπως κι ο Yojimbo ετσι κι εγω γραφω ο,τι ακριβως χρειαζομαι στα notes του reservation, ακομη και πραγματα που ισως δεν γινονται. Π.χ. να κλεισω με διπλο κρεβατι και να λεω “αν μπορειτε να μου δωσετε δυο μονα”. Παντα με ευγενεια. Και πολλες φορες παιρνω και τηλ, διοτι ειναι αλλιως οταν μιλας απο το να γραφεις.

Υ.Γ.: Μιας κι εχουμε ανθρωπους του hospitality εδω, εχω ερωτησεις. Πώς διαχειριζονται τα ξενοδοχεια κατι μλκς σαν εμενα που κλεινουν 10 διαφορετικα ξενοδοχεια και προφανως τα 9 ακυρωνονται την τελευταια στιγμη; Ειναι αρχικα τοσο ψηλα οι τιμες που στα @@ τους; Επισης, κανενα καλο κολπο/τιπ για να παρουμε χαμηλοτερες τιμες στα ξενοδοχεια; Ή για να ριξω την τιμη σε δωματιο που ηδη εχω κλεισει με free cancelation; Δεν μπορει να ζητουν 400 ευρω για δωματια της πλακας χωρις πρωινο στη Μαδριτη, δλδ καπου ελεος.

3 Likes

Δεν ξέρω πως σκέφτονται στη Μαδρίτη. Στη Μύκονο και στην Αθήνα που έχω δουλέψει η δική μου εμπειρία δείχνει πως κυρίως βλέπουν τον γείτονα / ανταγωνιστή τι κάνει και ανεβοκατεβάζουν τιμές.

Επίσης βλέπουν τη ζήτηση αλλά περισσότερο για να ανεβάσουν τις τιμές π.χ. έρχονται οι Metallica και έχει κλείσει το μισό ξενοδοχείο 5 μήνες πριν βάλε +10 ευρώ.* Οι τιμές είναι αυτόματα χαμηλότερες όταν είναι off-season και δύσκολο να τις ρίξουν περισσότερο ΑΛΛΑ ποτέ δεν ξέρεις πως σκέφτεται το reservations department του κάθε ξενοδοχείου.

*αν έκλεινε βέβαια κάποιος νωρίς θα προλάβαινε φυσιολογικές τιμές.

Όσων αφορά τα αστέρια (το οποίο είναι αυτό που βλέπουν οι περισσότεροι) δεν θα τα εμπιστευόμουν ούτε με σφαίρες. Αυτά που γινόντουσαν στο ένα από τα δύο ξενοδοχεία που δούλεψα στη Μύκονο και τα έλυναν με μπουκάλια, τραπέζια δωρεάν στο εστιατόριο και τρίψιμο, σεξ (!) και ανθρώπους που τους “άκουγαν πραγματικά”, έλεγαν πως πρώτη φορά συμβαίνει αυτό και έχουν κάνει ο,τι καλύτερο μπορούν… δεν υπάρχουν και είναι το ξενοδοχείο 0,5 βαθμούς πάνω στο booking από όλα τα άλλα που έχω δουλέψει. Μοιάζει παλάτι στο booking. Ενώ σε ένα δεύτερο ξενοδοχείο που άνοιξαν αλλού τα 5 πρώτα review που είχαν έγιναν από άτομα που γνωρίζω, μετά δεν ξέρω τι έκαναν.

Αν βγει ο πελάτης απ’το ξενοδοχείο με χαμόγελο ή/και νιώσει πως τον έχουν ακούσει / δεν ευθύνονται ακόμα και αν δεν είχε τις μισές μέρες ρεύμα, αν είχε πλημυρίσει 40 cm+ το δωμάτιο του, αν ήταν γεμάτο μαύρες κατσαρίδες κλπ δεν είναι πράγματα που τον ενδιαφέρει να γράψει π.χ. στο booking!

Κανείς σχεδόν δεν πιστεύω πως νοιάζεται για αυτά που θεωρεί δεδομένα (που δεν είναι) π.χ. να μην έχει θόρυβο ώστε να μπορέσει να κοιμηθεί. Μόνο θα νοιαστεί με αρνητικό τρόπο, αλλά και αυτό η εμπειρία μου δείχνει πως είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο να το γράψουν σε κριτική. Γενικά για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει πρέπει να δώσει βάση στα συνήθως θαμμένα αρνητικά σχόλια …όμως πόσοι το κάνουν αυτό πραγματικά;;

1 Like

Εδώ στις παροχές γράφουν “ηχομόνωση” κι ακούγονται στον 6ο από την είσοδο, χαχα.
Για να είμαστε δίκαιοι πάντως θα έπρεπε να υπάρχει και μια πλατφόρμα με κριτικές προς τους πελάτες. Ειδικά για τέτοια κωλόπαιδα.

4 Likes

Διάολε, αυτές τις ημέρες έχω καταβροχθίσει τιραμισού, μπισκότα, ντόνατς (όχι, για να είμαι δίκαιη δεν έχω φάει τόσα πολλά, αν και οι γονείς μου διαρκώς παραπονιούνται για την όρεξή μου), αλλά μ’ έχει πιάσει τόση μανία για ζάχαρη και ενέργεια υπό το μηδέν. Και δεν μου έφταναν τα βάσανά μου, μας τσαμπουνάς και αμερικαν τσιζκέικ. Πέτυχε τουλάχιστον;

2 Likes

Ξερεις, νομιζω οτι νοιαζεται. Ωστοσο, ας εξηγησω πώς το καταλαβαινω εγω: αν παω π.χ. στη Βενετια οπου ξερω πως τα 3αστερα ξενοδοχεια τους ειναι περιπου σαν το εγκαταλελειμενο σπιτι του παππου μου στο χωριο, μαλλον εγω πρεπει να προσαρμοστω. Δλδ να εχω ανεκτικοτητα για τη φασαρια, τη βρωμια (οκ, αυτο εγω δεν το δεχομαι, αλλα καποιοι ειναι οκ) ή την αδιαφορια για λειτουργικα θεματα.

Αν ομως παω στη Βιεννη ή στο Βερολινο, θελω (και ετσι θα ειναι) να τα βρω ολα στην πενα. Εκει θα αντιδρασω σε ο,τιδηποτε κακο, διοτι υπαρχουν επιλογες. Η Μαδριτη εχει αλλαξει πολυ την τελευταια πενταετια, ισως οκταετια. Στο ιδιο 4* που μενω σχεδον παντα, η τιμη εκτοξευθηκε φετος κατα 50% (ποσοστιαια εννοω, οχι με απολυτες σημερινες τιμες, κατι που σημαινει οτι ειναι εξαιρετικα ακριβα). Γνωριζοντας την πολη, παλεψα να βρω κατι καλο και κατεληξα σε 3* χωρις πρωινο, με νορμαλ τιμη, χαρη σε promo της αλυσιδας. Αλλα εφαγα πολλες ωρες τις νυχτες για να ψαχνω διαρκες τσεκ για να βρω μια ευκαιρια απο καθαρη τυχη (timing).

Εχεις δικιο ομως για το “ποιος θα γραψει”. Γραφω σχεδον παντα κριτικες στα booking αυτου του κοσμου, αλλα οχι στο google. Γι’ αυτο και μπορω να ξεχωριζω τις κακεντρεχεις απο τις ειλικρινεις, στις περισσοτερες περιπτωσεις. Αν δω red flag, δεν μπαινω καν στον κοπο. Ειδικα αν κλεινω για αλλον και οχι για εμενα. Προτιμω ενα λιγοτερο fancy ξενοδοχειο, απο το να μπλέξει ο αλλος με κακη διαμονη. Χαλαει τη διαθεση και κανεις δεν το θελει στις διακοπες του.

1 Like

Το μισοφαγωμενο πετυχε, διοτι πλεον ειναι πληρωςφαγωμενο. Το αλλο ακομη δεν το εκοψα διοτι θα ειναι πληρωςφαγωμενο συντομα και δεν το θελω. Αλλα ειμαι 99% σιγουρος: πετυχε (ηταν και ευκολο, χαλαρα ολοκληρωθηκε η συνταγη, ουτε 30 λεπτα δεν πηρε). Θα ενημερωσω το κοινο του φορουμ.

1 Like

Και κάπως έτσι κατέστρεψες το γλυκό

2 Likes

Εξαλλος εισαι. Γιατι; Πολυ ωραια ηταν η γευση. Αλλωστε δεν ηταν πια τσιζκεικ, αλλα μαλλον αυτο το καλοκαιρινο γλυκο ψυγειου (με κρεμα τσιζκεικ). Παντως το μανταρινι ηταν απιθανη ιδεα (του φιλου μου του Gemini).

1 Like

Ήρεμα μιλάω. Αγαπαω τις μπανάνες, τρώω σχεδόν κάθε μέρα αλλά δεν τις αντέχω μεσα σε γλυκό.

Μπανοφι = ούτε στον εχθρό μου

2 Likes

Θα σου φτιαξω χωρις μπανανα την επομενη φορα. Ως τοτε, υπαρχει real cheesecake να σε περιμενει. Στελνεις μνμ, περνας απο το σπιτι, κοβουμε, τρωμε.

2 Likes

den_xero_pou_parkareis.

2 Likes

Θα σε βολεψουμε κι εσενα, παραπονιαρα.

2 Likes

Μου τρέξαν λίγο σάλια να ξέρεις ηδη

2 Likes

Σημερα το εκανες σημερα το εφαγες;

Μωρε μπραβο

1 Like

Απλα δωστου την ωμη, ειπε την τρωει καθε μερα την μπανανα, οποτε ας την φαει οπως τον βολευει (!)

2 Likes