Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

κάνε focus στον προορισμό, κάνε ένα καλό ραπόρτο για Κωνσταντινούπολη για εμάς τους happy travellers που δεν έχουμε πάει ακόμα - και άσε τις μπάλες και τα vpn και τα γκεϊγουηορλικιν στο ταξίδι :bangbang:

4 Likes

ρε θα κάνω (χρωστάω και ένα για Μα(ν)δρίτη αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας)

αλλά παίζει η ΑΕΚΑΡΑ :stuck_out_tongue:
ντάξει το ματς της Πέμπτης είναι στις 23:00 (Τουρκίας) και την Κυριακή θα είμαι ήδη στο αεροδρόμιο εκείνη την ώρα οπότε δε χάνω κάτι από τις βόλτες μου

αυτό πάλι τι είναι;; :sweat_smile:

Προς λοιπούς συμφορουμίτες: Αναμένω βοήθεια για VPN

2 Likes

Είχα ξυπνήσει αξημέρωτα στο Βιετνάμ για να δω ΑΕΚ - Μαρσέιγ, είμαι μαζί σου.

Με VPN δεν μπορώ να βοηθήσω, απλά έγραψα για το σαππόρτ.

3 Likes

καλά ποιον κοροϊδεύω και εγώ :confused: - σε όλα τα ταξίδια των τελευταίων ετών έχω δει NBA ολόκληρα ματς (1-2 φορές μάλιστα επεδίωξα να ήμασταν νωρίτερα ξενοδοχείο, για να προλάβω από την αρχή κάποιο βραδινό παιχνίδι :expressionless: )

1 Like

H cosμοτε σε πιανει με vpn και δεν σε αφηνει να δεις. εγω βλεπω ανευ, καθως ο λογαριασμος που χρησιμοποιω εχει δηλωθει οτι ταξιδευει. για μια φορα, λογικα θα δεις χωρις θεμα

για δύο;; :stuck_out_tongue:
πάντως θυμάμαι πως πριν 3-4 χρόνια που είχα πάει στο Βελιγράδι, είχα δει κανονικά

Κοπεγχάγη είχα δει κι εγώ κανονικά.

σας εχω ενημερωσει κυριοι τι γινεται - βλεπεις λογικα, αλλα ανευ βπν

εντός ΕΕ βλέπεις σίγουρα. το ξέρουμε αυτό. το εκτός ΕΕ με προβληματίζει

Εκτός ΕΕ απ’ ότι βλέπω δεν γίνεται, οπότε θα χρειαστεί VPN και μάλλον με ελληνική IP. Φαντάζομαι πως μπορείς να κάνεις λογαριασμό για δωρεάν δοκιμή VPN και να δεις αν δουλεύουν ή όχι. Απλά, αν χρειαστεί να δώσεις κάρτα τραπέζης, θυμήσου να κλείσεις τους λογαριασμούς για να μην σου βγει ο κούκος αηδόνι :stuck_out_tongue:

Όταν είσαι εξωτερικό (αλλά και εντός χώρας…) και να χάσεις έναν αγώνα, δεν χάνεις και τίποτα :sunglasses:

με κωδικούς φίλου δοκίμασα NordVPN και μου βγάζε “περιορισμό proxy”. η δοκιμή έγινε με γερμανική και ελληνική IP… πφφφ… το περίμενα πιο εύκολο

Αφού έχεις κωδικούς VPN, κι εφόσον ο λογαριασμός Cosmote έχει ενεργοποιημένη τη φορητότητα, κάνε έναν κόπο και δοκίμασε με όλες τις IP που σου προσφέρει εντός ΕΕ. Σε κάτι τέτοια μπορεί να έχουν μπλοκάρει τις ΕλλαδοΓερμανοΓαλλίες αλλά να ξηγηθεί καμιά Σλοβακία που την ξέχασαν ή η Βουλγαρία που είναι νέο μέλος κλπ.

Αυτό μας λέει ότι επιτρέπεται και από χώρες που δεν είναι ακόμα μέλη της ΕΕ, οπότε δοκίμασε και Σερβία/Βοσνία-Ερζεγοβίνη κλπ

Αν δεν δουλέψει τίποτα, μπορείς να κάνεις λογαριασμό για free trial σε άλλους παρόχους VPN να δεις μήπως δεν είναι blacklisted οι δικές τους IPs ή να στήσεις ενά δικό σου VPN. Θα σου πάρει λίιιγη ώρα παραπάνω, αλλά θα πιάσει πιο σίγουρα.

Πάντως, κατ’ εμέ, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο πλησιέστερο καφενείο, να πιάσεις το καρντάσι και να του πεις:
“Dostum, lütfen AEK maçını televizyonda izlememi sağlar mısın? Bir de nargile ve bira getir. Teşekkürler.”

1 Like

Albrecht Dürer (1471–1528), the illustrious German printmaker, painter, and designer, produced an intriguing pen and watercolour, half length self portrait. The Sick Dürer is small, 12 cm×11 cm, and on it Dürer wrote, “Do wo der gelb fleck is und mit dem finger drawff dewt do is mir we” (There, where the yellow spot is located, and where I point my finger, there it hurts”). Why Dürer used colour remains a mystery, but it could have been added for emphasis, just as his index finger draws attention to the painful part.

The picture was sent to an out of town physician whom Dürer had consulted. When it was painted is uncertain, and suggested dates range from 1509 to 1521–3 Dürer had been unwell on several occasions during this period, but it seems most likely that the picture relates to the illness he contracted in 1520. In the spring of 1521 Dürer recorded in his diary that, during a journey to the Netherlands the previous year, he had been seriously ill: “In the third week after Easter I was seized by a hot fever, great weakness, nausea, and headache. And before, when I was in Zeeland, a strange sickness came over me, such as I have never heard of from any man, and I still have this sickness.” The Sick Dürer — a Renaissance prototype pain map

schg185884.f1

https://jimbarrett.medium.com/an-early-avatar-the-sick-durer-6b7f1ea75c9a

1 Like

Καπου στην ανηφορα απο τον σταθμο τρενου Sirkeci ειχε μια irish pub που δειχνε τα παντα. Αν υπαρχει ακομα, αξιζει.

Για του λογου το αληθες

Edit. Την γκουγκλαρα. Πηγε στην αλλη ακρη

3 Likes

Κρίμα…

Πήγε εκτός πόλης εντωμεταξυ :joy:

Μπαλα δεν θα δεις εκει, αλλα θα ΦΑΣ ΚΑΛΑ:

Nazende - (suadiye) close to kadikoy one of the best for me
Kalbur ( atasehir ) again close to kadikoy kebaps well adana best
Tatar salim ( in kadikoy bazaar ) without alchole, doner kebap. Afternoon meal
Ciya sofrasi ( in kadikoy bazaar ) afternoon meal. East region food of turkey. You can not find this in greece kanka;)

Στο τελευταιο, εφαγα. Εξαιρετικο. Έχει τρία μαγαζιά αυτός. Το γωνιακό και λίγο πιο παλιακο με τη βιτρίνα είναι το καλύτερο.

Προκειται για επιλογες που μου εδωσε ενας καλος φιλος τουρκος.

Γενικως, πηγαινετε στο Καντικιοι (Χαλκηδονα). Ειναι ΤΟ μερος. Ομως ριξτε μια ματια στα δρομολογια των πλοιων, αν χασετε το τελευταιο, η επιστροφη μπορει να γινει μια γλυκια και κοστοβορα περιπετεια.

Τιπ απο εμενα για φαγητο, εντος πολης: Ali ocakbasi karakoy. ΓΑΜΑΕΙ. Πιο ακριβο, αλλα θεα ολη η Πολη, απο την πλευρα του Γαλατα. Η γειτονια ισως ειναι λιγο scary (αν πας βραδακι) αλλα ειναι πολυ safe.

Εξτρα τιπ για Χαλκηδονα:
https://www.woodstockkadikoy.com/menu
Μερικες φορες εχει και λάιβ. Πολυ ωραιο μπαρακι, ροκαδικο.

Δεν μπορω να βρω εκεινο το μεταλ μπαρ οπου πηγα τον Οκτωβριο, επεσα πανω του κατα τυχη και βαραγε φουλ. Αν το βρω, θα ανανεωσω.

Εχω δει μπαλα εκει. Ηταν ακριβως στη σταση του τραμ και διπλα στα ξενοδοχεια που επελεγα να μεινω τοτε και ηταν βολικη για λιγη μπυρα το βραδυ. Ειδα κι εγω φετος οτι εφυγε, αλλα δεν ασχοληθηκα παραπανω.

3 Likes

Με τα Πανσερραϊκος-Πανιωνιος που εδειχνε, μαλλον δεν μαζευε και πολυ κοσμο :stuck_out_tongue:

3 Likes

Αυτο. Η βασικη συμβουλη που δινω και εγω σε οσους φιλους πανε εκει.

1 Like

το έχω ήδη σημειωμένο! κρατάω και τα υπόλοιπα

μην παιδεύεσαι χαχαχααχαχ

Γενικά στην ανατολική πλευρά νομίζω θα περάσω τις περισσότερες ώρες. Ελπίζω να μη μπλέξω με ταξί :stuck_out_tongue:

ευχαριστώ ταξιδιωτικέ μου σύμβουλε!

1 Like